ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Γενάρη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Απότιση φόρου τιμής

Ογδόντα πέντε χρόνια μετά την αιματηρή καταστολή της επανάστασης του γερμανικού προλεταριάτου και τη δολοφονία των ηγετών της, της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ, χιλιάδες εργαζόμενοι, Γερμανοί και μετανάστες, πραγματοποίησαν διαδήλωση στο Βερολίνο. Απότιση φόρου τιμής, διαβεβαίωση ότι τίποτα δεν πήγε χαμένο, υπόσχεση ότι ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι τη νίκη.


ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΣΟΚ: Τώρα θα επιτεθείτε κατά του Γεωργάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Τη θέση της Δεξιάς που λέμε!... Που λέγατε δηλαδή...

***

Ο Γεωργάκης μίλησε για το δημοκρατικό (!) τρόπο που θα εκλεγεί!!!!! Που θα... Αλήθεια, δεν εκλέχτηκε;

***

Και το νεφροπαθή πατέρα του θυμήθηκε ο Γεωργάκης! Αδίστακτοι...

***

Την επόμενη φορά ο Κ. Καραμανλής θα πάει στα ποδοσφαιράκια να παίξει...

***

Καραμανλή: Η δημαγωγία έχει όρια;

***

Και τους γυμναστές του Γεωργάκη γνωρίσαμε στις ΤV...

***

Αυτός ο πρόεδρος των νεφροπαθών μπροστά σε όλες τις κάμερες! Τι ρόλο νομίζει ότι παίζει, πέρα από το ότι είναι γνωστός ΠΑΣΟΚάρας και καυχιέται γι' αυτό; Νομίζει ότι νοιάζεται για τους νεφροπαθείς; Δε νομίζουμε ότι το νομίζει...

***

Η Δαμανάκη, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ; Και ο Ανδρουλάκης; Καλό! Για να καταλάβουν καλύτερα διάφοροι, τι έγινε στο ΚΚΕ το 1990 - 1991...

***

Δαμανάκη - Ανδρουλάκη: Πρόσχημα ψάχνατε, πρόσχημα σας έδωσαν! Θρίαμβος του ήθους...

***

Θεσμόν: Εκείνα τα περί τηλεοπτικής δημοκρατίας, πού τα βρήκατε; Αστική είναι! Η δημοκρατία σας...

***

Για τους Αμερικανούς πολίτες του εξωτερικού ανησυχεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ! Λόγω Αλ Κάιντα εννοείται...


Γρηγοριάδης Κώστας

***

Γι' αυτούς που βρίσκονται στο εσωτερικό των ΗΠΑ δε μοιάζει ν' ανησυχεί ιδιαιτέρως...

***

Λάμψιας, Μποτώνης και τα άλλα παιδιά! Δημοσιογράφοι ή βαπόρια του ΠΑΣΟΚ;

***

Ακου τηλεοπτική...


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το «πείραμα»

«

Πειραματικό εγχείρημα» χαρακτήρισε ο Αγγλος πρωθυπουργός την απρόκλητη και παράνομη από κάθε άποψη επέμβαση των Αμερικανών και Αγγλων ιμπεριαλιστών στο πολύπαθο Ιράκ. Σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Βασόρα, μπροστά σε πλήθος 10.000 Βρετανών στρατιωτών, που έστειλε εκεί για να ...απελευθερώσουν τον ιρακινό λαό, ο «σκληρός πολέμαρχος» κύριος Τόνι Μπλερ είπε, μεταξύ άλλων, ότι η βάρβαρη επέμβαση των «συμμάχων» και η κατοχή του Ιράκ «είναι ένα πείραμα, που πρέπει να πετύχει, γιατί αλλιώς δε θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε ποτέ, να πραγματοποιήσουμε επεμβάσεις και σε άλλες χώρες με καταπιεστικά καθεστώτα, να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία και να ελευθερώσουμε τους λαούς». Ο δε Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε απερίφραστα ότι, παρά τις βαριές απώλειες και το κόστος της επιχείρησης, τα βρετανικά στρατεύματα «θα παραμείνουν στο Ιράκ για χρόνια..., ίσως μέχρι το 2007 και πιο πέρα, αν χρειαστεί».

Το «πείραμα», λοιπόν, των Αμερικανών και Αγγλων πολεμοκάπηλων στο Ιράκ δείχνει ότι οι στόχοι και οι «φιλοδοξίες» των νέων επίδοξων κοσμοκρατόρων δεν περιορίζονται στην κατοχή μίας ή δύο, τριών χωρών, με το πρόσχημα της αναζήτησης όπλων μαζικής καταστροφής ή καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Σκοπεύουν, με τη δύναμη των όπλων, την ωμή βία και τον πόλεμο, να θέσουν υπό την κατοχή τους ολόκληρο τον πλανήτη μας, για να ελέγχουν, παγκόσμια, προς όφελός τους, τις πηγές του πλούτου και των υλικών αγαθών. Γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουν να στηρίξουν αυτή την πραγματική «αυτοκρατορία του κακού», που, παρότι φαντάζει, σήμερα, πανίσχυρη και ακατανίκητη, είναι έτοιμη, μπροστά στην καθολική αντίδραση των λαών, να σωριαστεί σε ερείπια.

Ομως, είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι το ανόσιο αυτό «πείραμα» των ιμπεριαλιστών δε θα πετύχει. Το δείχνει η σθεναρή αντίσταση του ιρακινού λαού, ο οποίος, αν και προδομένος από την «επίσημη» ηγεσία του, «πληρώνει» κάθε μέρα με ολοένα και περισσότερα φέρετρα τους επεμβασίες, κατακτητές της πατρίδας του. (Ο «Πρόεδρος» του Ιράκ, ο πολύς Σαντάμ Χουσεΐν, αντί να υπερασπίσει τη χώρα του, ή να αυτοκτονήσει, έστω, για να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των «άσπονδων εχθρών» του, αφέθηκε, σαν καλό και φρόνιμο παιδί, στα χέρια του Αμερικανού οδοντιάτρου, που έψαχνε με το φακό στο στόμα του να ιδεί μήπως έχει κανένα δοντάκι χαλασμένο...).

Το μήνυμα της αντίστασης του ιρακινού λαού είναι ότι οι λαοί της Γης δεν πρόκειται να αυτοκτονήσουν. Δε θα υποταχθούν στη δύναμη των όπλων του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού. Η θέληση των ανθρώπων να ζήσουν ελεύθεροι είναι πιο δυνατή από τα άψυχα «σιδερικά» και την ωμή βία. Ο πόλεμος, που επέλεξαν ως λύση του προβλήματός τους οι στρατοκράτες των ΗΠΑ, θα γυρίσει σαν μπούμερανγκ στα κεφάλια τους. Το σάπιο και «αμαρτωλό» σύστημά τους, που προσπαθούν «με τα δόντια» να το κρατήσουν στη ζωή, είναι καταδικασμένο. Η ελπίδα και το μέλλον της ανθρωπότητας είναι ο σοσιαλισμός. Και μια μέρα, παρά τις «αντιρρήσεις» και την απέλπιδα προσπάθεια των «στυλοβατών» του καπιταλιστικού συστήματος να τον αποτρέψουν, θα επικρατήσει σε ολόκληρη την υφήλιο. Η παγκόσμια ειρήνη, η φιλία και η συνεργασία ανάμεσα στους λαούς όλης της Γης είναι ιστορική αναγκαιότητα, και θα επιβληθεί έτσι κι αλλιώς.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ