ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Γενάρη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, είπε ο Ακης του ΑΛΤΕΡ! Ο Γ.Α.Παπανδρέου (Γ.Α.Π) έκανε τζόκινγκ και ο Κ. Καραμανλής έβγαλε τη γραβάτα και μπήκε στα καφενεία!!!

***

Εχουμε και άλλα σημαντικά γεγονότα, συνέχισε ο Ακης: Κάνουν ερωτήσεις οι συγκεντρωμένοι, δίχως λογοκρισία!!!

***

Στον Παπανδρέου έκαναν τις ερωτήσεις και κείνος τις έγραφε...

***

Καραμανλή: Βγάλε και συ το μολύβι! Ετσι κι αλλιώς τις γράφεις, αλλά πρέπει και να φαίνεται περισσότερο...

***

Και ο Καραμανλής μας θέλει ισχυρούς!...

***

Πάλι αυτοκριτική έκανε ο Παπανδρέου! Τι είπε; Τίποτα!

***

Μόνο μια αυτοκριτική θα απέδιδε την πραγματικότητα: «Σας δουλεύουμε, μαυρίστε μας»!...

***

Εκείνος, όμως, αντί γι' αυτό, τους έταξε νέο συμβόλαιο!!! Συμβόλαιο με το λαό, δηλαδή... Ξέρετε...

***

Και με το δίκιο του! Διότι, σου λέει, αφού χάψατε το συμβόλαιο του μπαμπά μου, γιατί να μη σας ρίξω κι εγώ ένα συμβόλαιο στα μούτρα; (...)

***

Ενώ ο Παπούλιας δάκρυσε!!! Ισως θυμήθηκε το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας! Τότε που ο Γεωργάκης ήταν αγκαλιά με την Ολμπράιτ και τσούγκριζαν τα ποτήρια της νίκης!!!

***

Μέχρι και ελιές πήγε να μαζέψει η Νατάσα! Τρόπος του λέγειν να μαζέψει! Ετσι, φιγουρίτσες έκανε! Αλλά κι αν χρειαζόταν θα μάζευε, διότι το μάζεμα ψήφων είναι το ύψιστο κριτήριο για κάθε κοροϊδία...

***

Συζήτηση κι αυτή! Ο Μητρόπουλος, που έβαζε γκολ, που τώρα είναι υποψήφιος της ΝΔ, συζητούσε με άλλους στο ΜΕΓΚΑ! Παρών και ο Δημαράς, που θεωρούσε (πριν από λίγο καιρό) αντιλαϊκή την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, και τώρα είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ!!!


Παπαγεωργίου Βασίλης

***

Δαμανάκη: Εσύ, τώρα είδες (όντως) το φως το αληθινόν!...

***

Ακου ΓΑΠ...


Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Οταν «αίρεται» ο αποκλεισμός...

Τυπικώς, ο στρατιωτικός αποκλεισμός των παλαιστινιακών εδαφών έχει «αρθεί μερικώς». Ουσιαστικά, όμως, ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται παντού, οι καταπατήσεις των εποικισμών διογκώνονται και ο παλαιστινιακός λαός καταδικάζεται σε επιπλέον ασφυξία με το διαχωριστικό τείχος και τα σημεία ελέγχου


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τα «λάθη» του ΠΑΣΟΚ

«

Κάναμε λάθη; Κάναμε. Δείξαμε αλαζονεία και έπαρση; Δείξαμε! Φέραμε το ζωνάρι σας στην τελευταία τρύπα; Το φέραμε! Τώρα όμως, τα αφήνουμε πίσω όλα αυτά, και ανοίγουμε μια νέα σελίδα, για ένα νέο ξεκίνημα, που θα κάνει την Ελλάδα μας ακόμα πιο ισχυρή, πιο ανανεωμένη, πιο σύγχρονη, και ό,τι άλλο εσείς θέλετε». Αυτά, περίπου, είπε ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ο υποψήφιος νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, και... «καθάρισε» με όλες τις παλιές αμαρτίες του, προσπαθώντας τώρα να το παρουσιάσει ως άσπιλη και αμόλυντη παρθένα στην κρίση του ελληνικού λαού, ζητώντας πάλι την ψήφο του.

Μην πιστεύεις, όμως, τίποτα απ' όλα αυτά, φίλε αναγνώστη. Το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε κανένα λάθος. Αυτή η... γενναία «αυτοκριτική» του Γιωργάκη, είναι, απλώς, στάχτη για τα μάτια, ή, αν θέλεις, κουτόχορτο για τα στομάχια των αθεράπευτα «χορτοφάγων» οπαδών του ΠΑΣΟΚ. Τα «πεπραγμένα» των κυβερνήσεων Σημίτη, αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου, παλιότερα, είναι συνειδητή και «κατόπιν ωρίμου σκέψεως» πολιτική επιλογή. «Παιδιά» του «ξένου παράγοντα» και της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου είναι οι άνθρωποι, και τις εντολές των αφεντικών τους εκφράζουν και υλοποιούν κατά γράμμα. Την επομένη των εκλογών, για παράδειγμα (αν καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να ξαναπάρει την «εντολή» του «κυρίαρχου λαού»), θα στείλουν ελληνικό στρατό στο Ιράκ, όπως απαίτησε ήδη ο πρεσβευτής της υπερδύναμης, αλλά τους έκανε τη χάρη - λόγω εκλογών - να περιμένει μέχρι την 8η Μαρτίου.

Αλλά, τα ίδια, ακριβώς, «λάθη» θα διαπράξει και η Νέα Δημοκρατία του άλλου «μικρού» με το «μεγάλο» όνομα, Κωστάκη Καραμανλή, αν κερδίσει αυτή τις εκλογές. Μην έχεις, γι' αυτό, καμιά απολύτως αμφιβολία. Γιατί και εκείνοι, «παιδιά» και «διεκπεραιωτές» εντολών των ίδιων αφεντικών είναι. Και οι δικές τους επαγγελίες, για «αλλαγή» και για άλλη «φιλολαϊκή» πολιτική, στάχτη και κουτόχορτο για αφελείς και απονήρευτους είναι. Η προσπάθεια και των δυο είναι, πώς θα εξαπατήσουν για μια ακόμα φορά τον Ελληνα ψηφοφόρο, να του αποσπάσουν την ψήφο του, και, μετά... μην τους είδατε. Τις βελόνες και τα ράμματα για τη γούνα μας, τα έχουν και οι δυο έτοιμα. Από τις 8 του Μάρτη και μετά, θα «ξανακλάψουν μανούλες», και, αυτή τη φορά, ακόμα πιο γοερά και απαρηγόρητα.

Μην προβληματίζεσαι, λοιπόν, φίλε ψηφοφόρε, και μη σπας το κεφάλι σου, απ' τον Γιωργάκη και τον Κωστάκη, ποιον θα διαλέξεις. Την κάννη του δραστικού όπλου που κρατάς στα χέρια σου, γύρισέ την καταπάνω στους κλέφτες και τους αγύρτες της εξουσίας. Σημάδευε «στο σταυρό», και πάτα, με χέρι σταθερό, τη σκανδάλη. Ρίξε μαύρο, θανατερό βόλι στους πολιτικούς απατεώνες, που έχουν κάνει μαύρη τη ζωή μας, και κόκκινη, παλικαρίσια ψήφο στο τιμημένο ΚουΚουΕ, το κόμμα των αγώνων και των θυσιών, για να ανοίξει, επιτέλους, ένα παράθυρο ελπίδας και για ετούτον το λαό, τον πάντοτε ευκολόπιστο και πάντα εξαπατημένο. Οι τύχες και το μέλλον των παιδιών μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Αρκεί να το πιστέψουμε και, προπαντός, να το αποφασίσουμε κάποτε.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ