ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Γενάρη 2004
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου
Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου
Φωτ.

Πέρασαν 16 μήνες χωρίς τον ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ. «Εφυγε» πρόωρα και άδικα.

Στη μνήμη του και για τη γιορτή του ο παλαίμαχος αγωνιστής Κλέαρχος Μπαλαρούτσος, 92 χρόνων, προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ και 50 ευρώ στον ακούραστο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΛΤΣΙΔΗ, τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ του «Ρ», 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος, από τις 17 Γενάρη 2003, που έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγαπημένου μας ΝΙΚΟΥ ΤΡΟΥΠΗ, γεμάτος θλίψη και πόνο. Γεννήθηκε το 1938 στο χωριό Ορεινή Σερρών. Το 1948, ο πατέρας του Αγγελος Τρούπης, λοχαγός του ΔΣΕ, σκοτώθηκε και άφησε 4 ορφανά, τα οποία μαζί με τη μητέρα τους, πήραν το δρόμο της προσφυγιάς.

Ο Νίκος Τρούπης στάλθηκε στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, όπου σπούδασε και εργάστηκε. Αργότερα εγκαταστάθηκε στη Σόφια. Εκεί παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά. Εργάστηκε ως υπεύθυνος τμήματος στο εργοστάσιο παραγωγής ιατρικών μηχανημάτων. Επί 3 χρόνια ήταν γραμματέας Νεολαίας στη Σόφια.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του τον Οκτώβρη του 1983. Επί 15 χρόνια ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ Ελευθέριου Κορδελιού Θεσσαλονίκης και 4 χρόνια γραμματέας της τοπικής ΚΟΒ.

Σταύρος Κουντούρης
Σταύρος Κουντούρης
Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και άλλα 50 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

Η γυναίκα του Ευπραξία

Τα παιδιά Αγγελος, Γεώργιος και Ντανιέλα

Τα εγγόνια Νίκος και Χριστίνα.

* * *

Στη μνήμη των ηρωικών και αξέχαστων συντρόφων, συναγωνιστών των ΟΚΝΕ, ΕΑΜ Νέων, ΕΠΟΝ και ΔΣ, που έπεσαν στους λαϊκούς αγώνες, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, συμπληρωματικά, μέσω ΚΟΒ του «Ρ», 500 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στις 17 Δεκέμβρη 2003 έκλεισε ένας χρόνος από το θάνατο της αγαπημένης αδελφής μας ΔΩΡΑΣ ΠΑΠΑΔΑΜΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 500 ευρώ.

Κούλα - Σούλα.

* * *

O Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν, ως τέταρτη δόση, στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γρεβενών, 1.000 ευρώ στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: Νίκου Ζαμανάκου, Απόστολου Νταγκούμα, από το χωριό Φιλιππαίοι και από το Μεσολούρι: Κ. Χονδρογιάννη, Δημ. Χονδρογιάννη (Ντέρου), Δημ. Χονδρογιάννη, Δημ. Χατζή, Α. και Νίκου Καραδήμου, Ανδρέα Μπίτη, Χρήστου και Αθαν. Μυλωνά, Ζήση Λέτσιου, Θ. Γάκη, Σωτ. Κάνια, Αθ. και Αχιλλέα Λάτσου, Μιχ. Λιάκου. Αλεξ Τσακανίκα, Σουλτάνας Πασιά, Χαρ. Τσιουβάρα. Χρ. Μπαρλαγιάννη, Αρ. Μπίτη, Αχιλλέα Μπάτζιου, Μίχου Βασίλειου και Θωμά Τζιουβάρα, οπαδού του ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη του Νίκου Τ. Θεοχαρόπουλου (Σκοτίδα) από το Κυπαρίσσι Γρεβενών, αντιστρατήγου του ΔΣΕ, επικεφαλής του Γραφείου Επιχειρήσεων του ΓΑ του ΔΣΕ, και του φίλου τους Σεραφείμ Κατσιώρα, κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη.

Βαγγέλης Ζαραφέτας
Βαγγέλης Ζαραφέτας
* * *

Στις 12 Δεκέμβρη 2003 έφυγε από τη ζωή η ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΑ από το Σταυροπήγιο Μάνης. Ηταν μόλις 33 χρόνων. Είχε σπουδάσει Χημικός. Ενα αστέρι της Μάνης έσβησε. Δε θα την ξεχάσουμε ποτέ.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ για τη «Δημοκρατική Μέριμνα» και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Αρετή Κ. Καραγιαννίδου.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του αξέχαστου συντρόφου μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΖΑΡΑΦΕΤΑ, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Ζωγράφου.

Η σύζυγός του.

* * *

Φωτ.

Στις 16 του περασμένου Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το θάνατο της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ.

Στη μνήμη της οι κόρες της Θεοδώρα Λούκα και Ελένη Χρυσοχοΐδου πρόσφεραν 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε πριν από 11 χρόνια, η γυναίκα του Βάια και ο γιος του Γιάννης Κωνσταντινίδης πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Νικηφορίδη» Συκεών Θεσσαλονίκης, 60 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ, μέλους του ΚΚΕ και προς τιμήν των 85 χρόνων του Κόμματος, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ.

Στέφανος Σαπουντζής
Στέφανος Σαπουντζής
Η γυναίκα του Μάχη

Ο γιος και ο εγγονός του.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΓΡΗΓΟΡΗ Γεωργίου ΠΑΠΠΑ, από την Αρτα, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε στην Τασκένδη στις 9 Ιούλη 1972, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Αρτας.

Θόδωρος Παππάς.

* * *

Φωτ.

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 3 Οκτώβρη 2002, γεννήθηκε στη Γαλατεινή Κοζάνης το 1931. Το 1958 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Λάρισα. Εκεί έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ακούραστος και συνεπής αγωνιστής, υπήρξε γραμματέας στην οργάνωση Φιλιππούπολης, συνδικαλιστής - οικοδόμος, μέλος του Συνοικιακού Συμβουλίου. Τον αγώνα του συνεχίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Στη μνήμη του η οικογένειά του πρόσφερε 80 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης και 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων συντρόφων μας Θωμά Μπατζώλα, μαχητή του ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ και Λευτέρη Παπαδόπουλου, που συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε 30 ευρώ προς τιμήν των 85 χρόνων του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Σταυρούλα Μπατζώλα, Αρετή, Βασίλης, Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου Στέφανου, Παναγιώτη, Νικόλαου Στεφάνου, Γιώργου και Αλεξάνδρας Μπατζώλα, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρω για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ 30 ευρώ στην ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Σταυρούλα Μπατζώλα.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών Δημητρίου και Πολυξένης Τζελέπη, οι οποίοι κατάγονταν από τη Σούρπη Μαγνησίας, ο αδελφός τους Ευάγγελος Τζελέπης προσφέρει 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Ιωάννης Νικολούλης
Ιωάννης Νικολούλης
* * *

Φωτ.

Στις 23 του περασμένου Οκτώβρη έκλεισαν 2 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μας ΗΛΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ. Μέλος του ΚΚΕ και ενταγμένος στην προδικτατορική ΕΔΑ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, αγωνίστηκε με πάθος και αστείρευτη δύναμη στις πρώτες γραμμές του λαϊκού κινήματος..

Ως το θάνατό του ήταν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Ραχών Ικαρίας, πρωτοπόρος στον αγώνα για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Εφυγε από τη ζωή, αλλά όχι και από τη σκέψη όλων μας, γιατί έβαζε πάνω από όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του και στη μνήμη της μητέρας μας, την οποία «χάσαμε» πριν από 7 χρόνια, προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους.

* * *

Φωτ.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΤΑΒΗΣ: Δυσαναπλήρωτο κενό εδώ και 13 χρόνια, που «έφυγες» για πάντα από κοντά μας, αγαπημένε μου σύντροφε στη ζωή και στον αγώνα. Συνεχίζουμε έτσι όπως μας δίδαξες με το παράδειγμά σου, να ζούμε με ήθος και αξιοπρέπεια, πιστοί στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Γι' αυτά τα ιδανικά έδωσες τη ζωή σου. Φυλακίστηκες, εξορίστηκες, έμεινες όμως πιστός και αλύγιστος ως την τελευταία πνοή σου.

Στη μνήμη σου προσφέρουμε στο ΚΚΕ, του οποίου κλείνουν 85 χρόνια γεμάτα αγώνες και θυσίες, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η συντρόφισσά σου Νίκη

Τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου.

* * *

Φωτ.

Στις 25 του περασμένου Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 78 χρόνων.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος» - Κολωνού.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ηλίας Καρίμαλης
Ηλίας Καρίμαλης
* * *

Οι Φωφώ και Δημήτρης Κοντογιάννης προσφέρουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, στη μνήμη των αδελφών τους: ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος έδωσε τη ζωή του πολεμώντας τους κατακτητές ως αντάρτης του ΕΛΑΣ. ΜΕΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» αναπάντεχα πριν από 2 χρόνια. ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος διωκόμενος από το 1941 από τους κατακτητές, μαζί με τον Κώστα Θωμόπουλο, αντάρτης του ΕΛΑΣ, από το 1942, αξιωματικός του ΔΣΕ από το 1947, αυτοκτόνησε το 1949 στην Οθρυ για να αποφύγει τη σύλληψη από τρομοκράτες και τμήμα του αστικού στρατού. ΝΙΚΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος εξορίστηκε στα Αντικύθηρα και την Ικαρία και το 1947 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Πολέμησε από τις γραμμές του, με το βαθμό του λοχαγού και σκοτώθηκε στη μάχη της Αγιάς το 1948. Και στη μνήμη των συντρόφων τους που «έπεσαν» πολεμώντας δίπλα τους από το 1947 ως τον Απρίλη του 1950.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ (Μένιου) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο οποίος «έφυγε» αναπάντεχα στα 65 χρόνια του και άφησε μεγάλο κενό στην οικογένειά του, στη μικρή κοινωνία του χωριού του Αμαλιάπολη Μαγνησίας, στο ΚΚΕ και στους συντρόφους του, προσφέρουμε 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμαλιάπολης.

ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΦΩΤΗΣ
Η σύζυγός και τα παιδιά του Κώστας και Γιώργος.

* * *

Η Ελ. Ελευθερουδάκη προσφέρει 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Ζωγράφου, στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών - στελεχών του ΚΚΕ: ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΙΤΣΑ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΣΤΡΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, οι σύντροφοί του Γιώργος Μπούσουλας και Γιάννης Παπαδόπουλος προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Dortmund Γερμανίας, 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στην ιερή μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κ.ΦΡΑΓΚΟΥ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα 58 χρόνια του σε εργατικό δυστύχημα, μετανάστης στην Αμερική, θύμα στο βωμό του κέρδους της ολιγαρχίας. Και στη μνήμη της μητέρας μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ Ν. ΦΡΑΓΚΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ, προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας και εύχομαι οι 85χρονοι αγώνες του ΚΚΕ να βρουν σύντομα δικαίωση.

Καίτη Ν. Φράγκου.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΤΟΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 19 Φλεβάρη 1949 σε μάχη στο Νέο Σούλι Σερρών. Και ΗΡΑΚΛΗ ΜΙΤΟΛΙΔΗ, επίσης αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 13 Μάη 1947 σε μάχη στο χωριό Εμμανουήλ Παππά Σερρών, τα αδέλφια Πασχάλης, Ειρήνη και Κούλα προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Σερρών, 200 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΑΝΕΛΑΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η συντρόφισσά του Ζαχρένια Δανελάτου και τα παιδιά του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 60 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 25 Γενάρη στις 11.30 π.μ. στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο Δαμάσι Τυρνάβου το 1932. Από μικρός γνώρισε τις στερήσεις, την κοινωνική αδικία, την εκμετάλλευση.

ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Το 1947 βγήκε στο βουνό, στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από το τέλος του εμφύλιου, δούλεψε σε εργοστάσιο κατασκευής αεροπλάνων..

Επαναπατρίστηκε το 1975 με την οικογένειά του, ζούσε στην Αθήνα και εργαζόταν στην ΠΥΡΚΑΛ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, η συντρόφισσά του Περιστέρα Χρυσικού προσφέρει 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.

* * *

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΒΑΣΙΛΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ για 61 χρόνια και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου, 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Η Δήμητρα Πέτρουλα προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στην ΚΝΕ στη μνήμη των γονιών της και των συγγενών της, οι οποίοι δολοφονήθηκαν στις 20 Γενάρη 1946 από Χίτες.

* * *

Φωτ.

Στις 19 του περασμένου Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος, πατέρας και παππούς ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Μήτσος) ΦΙΛΟΞΕΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Γιάννης Χρυσικός
Γιάννης Χρυσικός
Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η σύζυγος Χρυσούλα Φιλοξενίδου.

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΚΟΝΔΥΛΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΔΗΜΟΥ και του εξαδέλφου μου ΝΙΚΟΥ ΑΥΓΕΡΙΚΟΥ από την Αράχοβα Βοιωτίας, οι οποίοι «έπεσαν» πολεμώντας από τις γραμμές του ΔΣΕ, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Λάρισας και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Στάθης Λαμπροδήμος.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ, μέλος της ΚΟ Πειραιά, συνδικαλιστής, ο οποίος πέθανε πριν από 3 χρόνια, κυνηγήθηκε από τις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις και τη χούντα, αλλά ως το τέλος της ζωής έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Κώστας Κουντούρης προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης - Ανθούπολης Νέας Ιωνίας 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των πέντε συντρόφων ΕΠΟΝιτών, μελών του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΠΟΝ, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας, τον Ιούνη 1944, ο Κώστας Πετρίδης προσφέρει στο ΚΚΕ, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΟΧΟΛΗ, από τη Βέργα Μεσσηνιακής Μάνης, ο οποίος πέθανε στις 15 Σεπτέμβρη 1994, η οικογένειά του προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών.

Θανάσης Παπαρήγας
Θανάσης Παπαρήγας
* * *

Προσφέρω 50 ευρώ για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ στην ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών στη μνήμη όλων των αγωνιστών από την Κοκκινιά, οι οποίοι «έπεσαν» στους αγώνες για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Μιλτιάδης Κατημερζής.

* * *

Φωτ.

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ (καπετάν Γιώργης) σκοτώθηκε το Γενάρη του 1949. Στην Κατοχή ήταν διοικητής του 13ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και στον εμφύλιο ταγματάρχης του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του, ο κουνιάδος του Κυριάκος Ιωαννίδης προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κιλκίς.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΗΚΑ ο οποίος ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ και γι' αυτούς τους αγώνες του πιάστηκε στη δικτατορία του Μεταξά και φυλακίστηκε στην Κατερίνη και στη διάρκεια του εμφύλιου εξορίστηκε στο Μακρονήσι. Και στη μνήμη της μάνας μου ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ ΜΠΗΚΑ, που συμπαραστάθηκε στον πατέρα μου στις δύσκολες στιγμές, προσφέρω στην ΚΟΒ Λιτόχωρου 20 ευρώ και 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Κοντίλω Μπήκα.

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ.Δ. και Γ.Π. προσφέρουν 120 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης στη μνήμη όσων έπεσαν στους πολύχρονους αγώνες του ΚΚΕ..

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 300 ευρώ.

Π.Κ.Σ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΑΚΗ, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε από τις γραμμές του ΔΣΕ για τη δημοκρατία, την ειρήνη, το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Χριστίνα και τα παιδιά του Νίκος, Σπύρος και Γρηγόρης από την Ποντοκερασιά Κιλκίς, προσφέρουν 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΙΤΗΣ γεννήθηκε το 1934 στο χωριό Εμμανουήλ Παππά Σερρών. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια ο πατέρας του Αριστείδης Σίτης πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και μετά στο ΔΣΕ. Είχε πέντε αδέλφια. Ο μεγάλος αδελφός του σκοτώθηκε στην Εθνική Αντίσταση σε ηλικία 18 χρόνων. Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ με την οικογένειά του έφυγε στις σοσιαλιστικές χώρες.

Νίκος Κωνσταντινίδης
Νίκος Κωνσταντινίδης
Αποφοίτησε από την ανώτερη Σχολή Μεταλλουργίας στην Τσεχοσλοβακία. Ηταν από τότε μέλος του Κόμματος και από το 1968 δούλεψε στον κομματικό μηχανισμό. Εκείνη την περίοδο ήταν και συνεργάτης του «Ριζοσπάστη», και έστελνε άρθρα από την Τσεχοσλοβακία.

Στο εξωτερικό έκανε οικογένεια, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά.

Επαναπατρίστηκε το 1988 και συνέχισε την κομματική ζωή του στην ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων στην Αθήνα. Ηταν πιστός στο Κόμμα ως την τελευταία μέρα της ζωής του.

Από δω και πέρα θα πω για την κομματική ζωή του στην ΚΟΒ μας. Δύσκολα μπορεί κανείς να εκφράσει τα συναισθήματά του για έναν σύντροφο του μεγέθους που ήταν ο Οδυσσέας Σίτης. Ηταν σύντροφος με κεφαλαία γράμματα. Η συμπεριφορά του στους συντρόφους, η απλότητά του, σε αιχμαλώτιζε με την αγάπη του. Ποτέ δεν ύψωσε τη φωνή του, όσο και αν δε συμφωνούσε με κάτι.

Από τη χρονιά που ήρθε στην ΚΟΒ, η παρουσία του ήταν καθοριστική. Ηταν κομμουνιστής και με τη συμμετοχή του στις ανάγκες της οργάνωσης, ποτέ μα ποτέ δεν πρόβαλε δικαιολογία, για να μη δίνει το «παρών».

Ηταν σύντροφος. Ηταν κομμουνιστής. Παρακαταθήκη στο Κόμμα και την οικογένειά του, αλλά και σε όσους τον γνώρισαν αφήνει την τιμιότητά του, την προσφορά της οικογένειάς του στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή για το λαό και την πατρίδα.

Σύντροφε Οδυσσέα! Εμείς όσοι σε γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί σου, θα συνεχίσουμε το παράδειγμά σου.

Στο καλό σύντροφέ μας.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Παναγιώτης Πετρούνιας.

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μας Οδυσσέα Σίτη, προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Η γυναίκα του Αικατερίνη, τα παιδιά Ελένη και Γιώργος.

* * *

Φωτ.

Στις 6 Γενάρη 2004 πέθανε σε ηλικία 79 χρόνων, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ. Κηδεύτηκε την επομένη από το Νεκροταφείο Περιστερίου. Ο Γαβαλάς ήταν μέλος της ΔΕ του Παραρτήματος Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ, διατέλεσε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΠΟΣΑΘΕΑ και μέλος του ΔΣ της ΠΕΣΑΘΕΑ. Συνεπής αγωνιστής και ακούραστος, βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Νίκος Τρούπης
Νίκος Τρούπης
Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης - Ιερόθεου 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Κωνσταντίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στις 12 Γενάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΗ ΚΥΠΡΙΩΤΗ, δασκάλου.

Στη μνήμη του οι κόρες του Δέσποινα και Ελένη προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Ρόδου.


Αριστομένης Δημητρίου
Αριστομένης Δημητρίου

Δημήτριος Φιλοξενίδης
Δημήτριος Φιλοξενίδης

Παναγιώτης Ανδρέου
Παναγιώτης Ανδρέου


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ