Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Φλεβάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8798

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αθλητισμός στην υπηρεσία του λαού

Sportidea

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα κοινωνικό, αλλά στις σημερινές συνθήκες οι λαϊκές ανάγκες για σωματική αγωγή και άθληση, ενώ έχουν αναπτυχθεί εκρηκτικά, μένουν ανεκπλήρωτες. Η κρατική αθλητική πολιτική υποχώρησε συνειδητά και άφησε το κενό να καλυφθεί από ιδιώτες, που δεν προσφέρουν ουσιαστική σωματική αγωγή και λαϊκό αθλητισμό, αφού στόχος τους είναι το κέρδος. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Αφορά και πολιτικές επιδιώξεις για τον αποπροσανατολισμό και την αποπολιτικοποίηση του λαού και της νεολαίας. Γι' αυτό, όπως τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε σύσκεψη παραγόντων του αθλητισμού, την περασμένη Τετάρτη, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, πρέπει «να γίνει υπόθεση πάλης του λαϊκού κινήματος το θέμα ενός αθλητισμού που θα βρίσκεται στην υπηρεσία του λαού και όχι του κεφαλαίου»


ΣΕΛ.  8  -  9


ICON

ΒΑΣΙΑ ΤΡΙΦΥΛΛΗ
Ημουν και θα είμαι αριστερή

«Σπίτι μου νιώθω ότι γύρισα. Σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς σ' αυτή την παραζάλη, είπα πρέπει να γυρίσω σπίτι μου. Είναι δύσκολες οι ώρες. Πάντα ήμουν και θα είμαι αριστερή. Εξάλλου, η συνεργασία μου με το ΚΚΕ δεν είναι σημερινή». Από τη συνέντευξη της Βάσιας Τριφύλλη στο σημερινό «Ρ»


ΣΕΛ.  5
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαίτηση η ασφάλιση των καλλιτεχνών

Η αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού - Συνταξιοδοτικού των εικαστικών καλλιτεχνών έχει την ίδια τύχη με την πολιτική εμπορευματοποίησης της Τέχνης και την υποβάθμιση του πολιτισμού στο σύνολό του.


ΣΕΛ.  3
ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ
Ριζωμένος στις καρδιές μας

Ο Νίκος Ξυλούρης, ο καλλιτέχνης και αγωνιστής κυριολεκτικά, δέσποσε τη δεκαετία του '70, σηκώνοντας στις πλάτες του το προοδευτικό τραγούδι στα χρόνια της δικτατορίας και στις αρχές της μεταπολίτευσης, ενώ σφράγισε με τη φωνή του το ελληνικό τραγούδι του 20ού αιώνα


ΣΕΛ.  3
ΔΙΗΓΗΜΑ
Το τραγούδι των Σειρήνων

«Μια υποψία κλωθογύριζε στο μυαλό μου και γύρευα μιαν απάντηση, μελετώντας τις αντιδράσεις του. Γιατί απ' αυτό το δρόμο, όπου μοιραία, λίγο παρακάτω, θα πέφταμε στο κοιμητήριο της Αναστάσεως;» Από το διήγημα του Τάσου Καλούτσα


ΣΕΛ.  8  -  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ