ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Τζένας
Νίκος Τζένας
Φωτ.

Ενας χρόνος πέρασε (23 Φλεβάρη 2003) από το «φευγιό» του Τίτου Βανδή.

...«Θα 'ρθει κάποιος καιρός και κάποια αυγή θα φέξει που θα φυσήξει μια πνοή μεγαλοδύναμη του λαού»...

Στη μνήμη του, οι φίλοι του προσφέρουν 50 ευρώ για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ.

Ο Αποστόλης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου μας Χρήστου Λογαρά μια μικρή οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα, για τα ιδανικά του οποίου με τόση πίστη αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του,

Θα μας λείψεις, σύντροφε, στους αγώνες μας, όμως, όπως και πολλούς άλλους συντρόφους μας, έτσι και εσένα θα σε έχουμε παράδειγμα.

Μέσω της ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου προσφέρουμε 50 ευρώ.

Οικογένεια Καλαμπόγια

  • Επίσης, στη μνήμη του Χρήστου Λογαρά προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου 50 ευρώ.

Ηλίας Αναστασίου αντιστασιακός

* * *

Ο σύντροφός μας Χρήστος Λογαράς στέλεχος του ΚΚΕ, «φεύγοντας» άφησε βαριές παρακαταθήκες αγώνων και θυσιών. Μαζί μας αγωνιζόταν για την πρόοδο, την ειρήνη, την αληθινή δημοκρατία, μα και για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζόμενων.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 160 ευρώ για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα αταλάντευτοι και με πίστη στα ιδανικά μας, για τα οποία και εκείνος αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Τα μέλη της ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου, στην οποία ανήκε και ο Χρήστος Λογαράς.

  • Στη μνήμη των γονιών μου και του φίλου μου Χρήστου Λογαρά, προσφέρω 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου για την ενίσχυση του εκλογικού αγώνα του ΚΚΕ.

Γιώργος Αντιμισάρης

  • Στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου μου Χρήστου Λογαρά, αγωνιστή κομμουνιστή, προσφέρω 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου στο ΚΚΕ.

Γεώργιος Κοντάκος
Γεώργιος Κοντάκος
Κώστας Χαψιάς

* * *

Στη μνήμη των Λένιν, Στάλιν, Τσε Γκεβάρα και όσων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας μας, ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΕΡΤΣΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 1.200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου Κεφαλονιάς για τον προεκλογικό αγώνα.

* * *

Στη μνήμη του Αποστόλη Πεζή, μέλους του ΚΚΕ, ο Λάζαρος Μπάμπας προσφέρει 450 ευρώ στην ΚΟΒ Λιβαδιού μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ

Συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του ακούραστου αγωνιστή Νίκου Καψάλη μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ προσφέρουμε 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη του Αναστάσιου Τσίντζου, η σύζυγός του προσφέρει στη ΝΕ Λάρισας 50 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

* * *

Η Πόπη Παπανικολάου - Σωτηροπούλου υπήρξε άξια σύζυγος και μητέρα. Ηταν αγωνίστρια πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός και Ηλεκτρολόγος -Μηχανολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με πολλές διακρίσεις. Εξορίστηκε για πολλά χρόνια σε Τρίκερι, Μακρονήσι, Χίο. Παρέμεινε αταλάντευτη στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε. Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε δεν υποχώρησε, αλλά στάθηκε όρθια ως το τέλος της ζωής της, παράδειγμα αγωνιστικότητας και καρτερίας.

Αγγελος Κατσαρός
Αγγελος Κατσαρός
Στη μνήμη της, ο σύντροφός της Αντώνης Σωτηρόπουλος πρόσφερε 400 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου και 100 ευρώ στο Παράρτημα Κολιάτσου της ΠΕΑΕΑ με τις ευχές του για επιτυχία του ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές.

* * *

Φωτ.

Η οικογένεια Διαμαντή και Χρυσούλας Πολυνάκη προσφέρει 25 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 25 ευρώ στο ΚΚΕ, για τις εκλογές στη μνήμη του αγαπημένου της εξαδέλφου Χρυσόστομου (Τάκη) Αρχιτεκτονίδη, ο οποίος για πολλά χρόνια εργάστηκε με αυταπάρνηση στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Νικόλαος Κοτσάνης από τη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, από το 1936 ως τα 93 χρόνια που έφυγε από τη ζωή αγωνιζόταν για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό. Για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του γνώρισε φυλακές, κακοποιήσεις και εξορία στον Αη-Στράτη και την Ακροναυπλία.

Στη μνήμη του, ο γιος του Γιάννης Κοτσάνης πρόσφερε στο ΚΚΕ 105 ευρώ και ο φίλος και συναγωνιστής του Βασίλης Μεγκίσογλου 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της Βασιλικής Τιάκα από το Σουφλί Εβρου, η οποία αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ και για τους αγώνες της αυτούς βασανίστηκε, δικάστηκε σε θάνατο και πέρασε 15 χρόνια στις φυλακές, προσφέρω 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας Θεσσαλονίκης.

Η αδελφή της

* * *

Φωτ.

Στις 29 του περασμένου Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο Ευστάθιος Θεοδοσιάδης από τα Πολλά Νερά Νάουσας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Το κενό που άφησε με το «φευγιό» του είναι μεγάλο. Μας λείπουν οι ιδέες του, τα καλά λόγια του, μα περισσότερο μας λείπει το πλατύ χαμόγελό του.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προσφέρουμε 60 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας για την Οικονομική Εξόρμηση και ευχόμαστε οι ιδέες, οι οποίες με τόση θέρμη εξέφραζε, σύντομα να γίνουν πραγματικότητα.

Αποστόλης Κουκούμης
Αποστόλης Κουκούμης
Τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 22 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 13 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου Αγγελου Κατσαρού.

Στη μνήμη του προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα.

Η συντρόφισσά του Μαίρη Κατσαρού

* * *

Η Ελένη Χιονίδου - Σωτηροπούλου προσφέρει στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 500 ευρώ στη μνήμη των γονιών της, του συζύγου της και του θείου της Γιάννη Χαρατσίδη.

* * *

Φωτ. 2

Τιμώντας τη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου Δημήτρη και Ελεονόρας Δεληδημήτρη από το χωριό Χαραυγή Κοζάνης, οι οποίοι πέθαναν με τον καημό να δουν εμένα και τον αδελφό μου Τάσο, που ζούσαμε πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη, προσφέρω, με την οικογένειά μου, μέσω ΚΟΒ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

(Οσοι από τους παλιούς πολιτικούς κρατούμενους με γνωρίζουν ας με πάρουν τηλέφωνο στο 233330-27016, μετά τις 7 μ.μ.)

Νίκος Δεληδημήτρης

* * *

Φωτ.3

Ο Σωτήρης Χρονόπουλος από το χωριό Βάστα Μεγαλόπολης πρωτοπόρος κομμουνιστής, πέθανε στις 2 Ιούλη 1948 σε ηλικία 55 χρόνων. Ο γιος του Δημήτρης Χρονόπουλος φοιτητής της Νομικής, λοχαγός του ΔΣΕ, πιάστηκε τραυματίας στη μάχη της Δημητσάνας και εκτελέστηκε στην Τρίπολη στις 23 Δεκέμβρη 1948. Η σύζυγος του Σωτήρη, Χριστίνα Χρονοπούλου αγωνίστηκε μόνη της και μεγάλωσε τα πέντε παιδιά τους. Στις 22 Δεκέμβρη 1980 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 χρόνων.

Στη μνήμη τους προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Λυκούργος Χρονόπουλος

* * *

Ο Λυκούργος Χρονόπουλος πρόσφερε επίσης 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» στη μνήμη του ανιψιού του Σωτήρη Χρονόπουλου, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 31 χρόνια του. Και στη μνήμη των συγχωριανών του: Αθανάσιου, Γεώργιου και Ζαχαρία Αθανασόπουλου, Κώστα Παπακωνσταντίνου (Μπελά), Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ιωάννη Παπανδρέου, Ιωάννη Παπανδρέου (Λαπόγιαννη) και Διονύση Πατρόπουλου, οι οποίοι σκοτώθηκαν πολεμώντας.

Νίκος Καψάλης
Νίκος Καψάλης
* * *

Φωτ.

Αντί για μνημόσυνο του αγαπημένου αδελφού μας Γιώργου Μπουζαλά προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης 40 ευρώ, στο ΚΚΕ 40 ευρώ και 20 ευρώ στο Παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ,

Νίκος - Δημήτριος

  • Στη μνήμη του Γιώργου Μπουζαλά, μέλους του ΚΚΕ από την Κλεισούρα Πυλίας Μεσσηνίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκέμβρη 2003, πιστός ως το τέλος της ζωής του στο Κόμμα του, φίλοι του από τη γενέτειρά του πρόσφεραν 100 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ
  • Τιμώντας τη μνήμη και την ακάματη προσφορά από το 1978 που ήρθε στην ΚΟΒ μας, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για να γίνουν πραγματικότητα τα ιδανικά για τα οποία και ο σύντροφός μας αγωνίστηκε με την πίστη ότι η ανατολή της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας την οποία είχε οραματιστεί ο Γ. Μπουζαλάς, δε θα αργήσει να έρθει, προσφέρουμε 105 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Η ΚΟΒ Φάρου - Λουτρών Νέας Σμύρνης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος γιος μας Χαράλαμπος Σδούκος. Γεννήθηκε το 1957 στην Τασκένδη από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ. Οταν ήρθε στην Ελλάδα εντάχθηκε στην ΚΝΕ και αργότερα πέρασε στο ΚΚΕ.

Τίτος Βανδής
Τίτος Βανδής
Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματός του.

Στη μνήμη του η μητέρα του Μαρία Σδούκου, η αδελφή του Φρόσω Σδούκου και τα εξαδέρφια του Δημήτρης και Ευδοκία Αθανασάκη προσφέρουν στην ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας 50 ευρώ.

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός εξαμήνου από το «χαμό» του πολυαγαπημένου μας Γιώργου Σταμούδη προσφέρουμε 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος και η κόρη του

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς Θανάσης Ντιντής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ από το χωριό Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων.

* * *

Φωτ.

Ο συνάδελφος Πέτρος Πουλυμενάκος γεννήθηκε στην Πέτρινα Λακωνίας το 1931. Εφηβος βγήκε στη βιοπάλη. Εργάστηκε ως βιομηχανικός εργάτης και ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος και ταμίας στο σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης.

Στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εργαζόμενων Ηλιούπολης.

Μαρία Πετρίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του Νίκου Τζένα καπετάνιου του ΕΛΑΣ και αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 13 Δεκέμβρη 2002, προσφέρουμε στην ΚΟΒ ΕΒΕ της ΚΟ Θεσσαλονίκης 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά του Γιάννης - Ντίνα Τζένα

* * *

Φωτ.

Στις 30 Γενάρη 2004 έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ - Κωνσταντίνου Γεωργάνου. Αγωνίστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε φυλακίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στη Φολέγανδρο.

Θανάσης Ντιντής
Θανάσης Ντιντής
Από το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη απ' όπου επαναπατρίστηκε το 1978. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος Ζαφειρώ, οι κόρες του Γεωργία, Ευδοξία, Ευρυδίκη.

Τα εγγόνια του Αλεξία και Κωστάκης

* * *

Φωτ.

Στις 13 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής Απόστολος Κουκούμης. Καταγόταν από την Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας, όπου γεννήθηκε το 1926 από γονείς αγρότες.

ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, και μαχητής του ΔΣΕ από το Νοέμβρη του 1947, υπηρέτησε στα τμήματα της 8ης Μεραρχίας στην Ηπειρο. Πολέμησε στη Λάκκα Σούλι, στο Γράμμο, στο Βίτσι και τραυματίστηκε δύο φορές.

Πολιτικός πρόσφυγας από το τέλος του Εμφύλιου στην Τασκένδη, εργάστηκε στις οικοδομές. Εκεί παντρεύτηκε και απόχτησε δυο παιδιά.

Επέστρεψε στην πατρίδα το 1975. Ζούσε στην Αθήνα και δούλευε στο υπουργείο Δημοσίων Εργων ως το 1972, που συνταξιοδοτήθηκε.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μαριάνθη, η κόρη του Κούλα και ο γιος του Βασίλης προσφέρουν 10 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ, 30 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη των συγχωριανών μου από την Υπάτη, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μάχες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ: Γιώργου Κακογιάννη, Σταύρου Ξυθάλη, στη μνήμη των 15 ανταρτών του Γοργοπόταμου, του Θωμά Λιακόπολου, των τριών μαχητών του ΔΣΕ Βασίλη Βασιλείου, Δημήτριου Πανέλη και Νικόλαου Σακκά. Καθώς επίσης στη μνήμη των Κώστα Φίτσου, Κώστα και Γιώργου Ξηρομερίτη, Γιάννη Αλεξάνδρου (καπετάν Διαμαντή), Νίκου Τριανταφύλλου, προσφέρω 50 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

Πέτρος Πουλυμενάκος
Πέτρος Πουλυμενάκος
Γιάννης Ξηρομερίτης μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ

* * *

φωτ.

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας Ζωής Εμμανουηλίδου, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της και για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ προσφέρουμε στην ΚΟΒ «Αγίου Αθανάσιου Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης, της οποίας ήταν μέλος, 100 ευρώ.

Τα παιδιά της Γιάννης - Φίλιππος

* * *

Φωτ.

Στις 25 Φλεβάρη συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γεώργιου Κοντάκου.

Στη μνήμη του και σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης, 100 ευρώ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης θείας Σοφίας Αδαλή, στελέχους του ΚΚΕ προσφέρουμε στο Κόμμα της, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας 35 ευρώ.

Μαίρη Στάγια - Σπανού, Κώστας και Αγγελική Στάγιου

* * *

Φωτ.

Στο σύντροφό μας Αλέκο Κοζάτσα!

Αγαπητέ Αλέκο πριν από 40 μέρες «έφυγες» από κοντά μας, αλλά θα μείνεις για πάντα στη μνήμη μας. Η πολύχρονη συμβολή σου στο κίνημα και στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, άφησε ανεξίτηλα τα αποτυπώματά σου στους δίκαιους αγώνες για την προκοπή του λαού.

Ολη η ζωή σου ήταν ένας διαρκής αγώνας από την ηρωική ΕΠΟΝ, στα κάτεργα της Γερμανίας, τις φυλακές, τις εξορίες στον Αη Στράτη και τα Γιούρα, αγώνες για δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη και πολιτισμό.

Ο Σύλλογος «ΕΥΓΕΡΟΣ» έχασε ένα πολύτιμο στέλεχός του στα 30 χρόνια λειτουργίας του στον αγώνα για τον πολιτισμό.

Θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα σου Μαρία, την κόρη σου Βασιλική και τα αδέλφια σου.

Στη μνήμη του συντρόφου μας, Αλέκου Κοζάτσα προσφέρουμε 70 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του από το Σύλλογο Φαρακλάδων η «ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλονιάς.

Χαράλαμπος Σδούκος
Χαράλαμπος Σδούκος
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης και συναδέλφισσάς μας Αναστασίας Αρκουδάρη, που έφυγε ξαφνικά κι αναπάντεχα από τη ζωή την 1η Φλεβάρη 2004, οι συνάδελφοι και φίλοι της στην «Τυποεκδοτική» προσφέρουμε το ποσό των 400 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Τυποεκδοτικής», στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα.


Βασιλική Τιάκα
Βασιλική Τιάκα

Σοφία Αδαλή
Σοφία Αδαλή

Τάκης Αρχιτεκτονίδης
Τάκης Αρχιτεκτονίδης

Χρήστος Λογαράς
Χρήστος Λογαράς


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ