ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
Σελ. /40
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κόκκινα ψηφοδέλτια μάχης

Επικεφαλής στη Β` Περιφέρεια Πειραιά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Πρωτοπόροι εργάτες της στεριάς και της θάλασσας, νεολαίοι, επιστήμονες, επαγγελματοβιοτέχνες, γυναίκες του αγώνα και του μόχθου, είναι τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τα μαχητικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις δύο εκλογικές περιφέρειες του ΚΚΕ. Τα ψηφοδέλτια της Α` και Β` Εκλογικής Περιφέρειας του Πειραιά, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, σηματοδοτούν ακριβώς ότι έχει αρχίσει να αποδίδει η προσπάθεια των κομμουνιστών για λαϊκή συσπείρωση, για τη συστράτευση πλατιών λαϊκών στρωμάτων, με το κόμμα της ελπίδας. Τα δύο ψηφοδέλτια παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το μεσημέρι η ΚΟΠ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης, στην οποία παραβρέθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ομως, ακόμα και αυτή η συνέντευξη Τύπου δεν ήταν μια τυπική διαδικασία. Αντίθετα, η μαζική παρουσία φίλων και οπαδών του Κόμματος, που έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράταξή τους με το Κόμμα, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Επιμελητηρίου, τη μετέτρεψε σε μία γιορτινή εκδήλωση και επιπλέον σταθμό του προεκλογικού αγώνα του ΚΚΕ στον Πειραιά.

Επιπλέον, από το ψηφοδέλτιο της Β` Περιφέρειας του Πειραιά, στο οποίο επικεφαλής είναι η Αλέκα Παπαρήγα, γίνεται ολοφάνερη και η ιδιαίτερη σημασία που δίνει το Κόμμα στην πειραιώτικη περιοχή.

Η παρουσίαση των ψηφοδελτίων έγινε από τον γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Νίκο Σοφιανό, ο οποίος παράλληλα, φορτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα, ανακοίνωσε και την εκλογική στήριξη του ΚΚΕ, που δηλώνουν γραπτώς 165 πρώην μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, 50 πρόεδροι μαζικών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων των περιφερειών του Πειραιά, αλλά και παράγοντες της πόλης.

«Στις εκλογές που έρχονται - επισήμανε ο Ν. Σοφιανός - εμείς με αποφασιστικότητα, με αισιοδοξία προσδοκούμε εκλογική άνοδο του Κόμματος, προσδοκούμε και είναι δυνατό να εκλέξουμε κομμουνιστές βουλευτές στη δεύτερη και την πρώτη περιφέρεια του Πειραιά. Τα ψηφοδέλτιά μας εκφράζουν και αντικατοπτρίζουν τη σημασία που δίνει το κόμμα μας στην εργατική τάξη, στις γυναίκες, στη νεολαία». Ενώ, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα του Κόμματος στο ψηφοδέλτιο, σημείωσε: «Είναι για μας σημαντικό ότι η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αποφάσισε η συντρόφισσα η Αλέκα Παπαρήγα να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Β` Περιφέρειας του Πειραιά», γεγονός που δείχνει, όπως ανέφερε, εκτός των άλλων, και τη «δυναμική που έχουμε και πιστεύουμε ότι θα εκφραστεί για την εκλογική μας άνοδο».

Κάνοντας αναφορά στους ανθρώπους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, τόνισε: «Στο ψηφοδέλτιο αυτό συμμετέχουν πρόσωπα, που πρωτοστάτησαν στους αγώνες, που βρέθηκαν μέσα στη λαϊκή πάλη, πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν σήμερα με δυναμισμό, όχι μόνο την πολιτική πρόταση συσπείρωσης του ΚΚΕ, αλλά συνολικότερα τις ανάγκες, τους πόθους, τους καημούς, της εργατικής λαϊκής οικογένειας».

«Εχει πολλούς λόγους - σημείωσε - ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο νέος να επιλέξει το ΚΚΕ» και ανέφερε τη μέχρι τώρα συνεπή και αγωνιστική δράση του Κόμματος, αλλά και την πολιτική διέξοδο που προτείνει: «Να φτιαχτεί η πιο πλατιά λαϊκή ενότητα μέσα στο λαό για να δημιουργηθεί μια συμμαχία, που όχι μόνο θα αντιστρατεύεται την πολιτική και τα μέτρα της όποιας κυβέρνησης, αλλά θα διεκδικεί την ίδια την εξουσία».

Η δύναμη του ΚΚΕ μπορεί να προσδώσει δυναμική και αποτελεσματικότητα στους αγώνες

Στη συνέχεια, παίρνοντας το λόγο, η Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση γιατί δε συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Αθήνας ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, απάντησε: «Η Κεντρική Επιτροπή έχει έναν ορισμένο καταμερισμό δουλιάς και με βάση αυτόν τον καταμερισμό διατυπώνεται και ο κατάλογος των υποψηφίων. Οπως ξέρετε, ο Σπύρος Χαλβατζής ιδιαίτερο καταμερισμό δουλιάς έχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, επικεφαλής της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης". Στον ιδιαίτερο ακριβώς καταμερισμό ευθύνης του έχει την οργάνωση, τη συσπείρωση και πάλη για τα προβλήματα του Δήμου της Αθήνας, που, ας το πούμε, είναι κορυφαίος δήμος και κορυφαίος και στα προβλήματα. Από την άποψη αυτή, εκτιμήθηκε να συγκεντρώσει την προσοχή του εκεί με την ιδιότητα που έχει και ότι για μας είναι πάρα πολύ σημαντική, δεδομένου ότι είναι και ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος στην Αθήνα. Ο Σπύρος Χαλβατζής, όπως και όλα τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, θα συμμετέχουν στην εκλογική μάχη του Κόμματος από θέση πρώτης γραμμής».

Ενώ απαντώντας η Αλέκα Παπαρήγα σε ερώτηση τι άλλο σηματοδοτεί η παρουσία της στο ψηφοδέλτιο του Πειραιά, επισήμανε: «Η Κεντρική Επιτροπή καθόρισε και αποφάσισε τις περιοχές, που να είμαι υποψήφια. Και καθόρισε να είμαι υποψήφια στη Β` Αθήνας και στη Β` Πειραιά, συμβολίζοντας κατά κάποιο τρόπο τον προσανατολισμό του Κόμματος, στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα εδώ που είναι συγκεντρωμένα και σε περιοχές που πραγματικά δοκιμάζονται. Αυτό δε σημαίνει ότι οι υποψηφιότητες στην υπόλοιπη Ελλάδα και η σύνθεση των ψηφοδελτίων δε θα σηματοδοτούν επίσης το ενδιαφέρον του Κόμματος για την εργατική τάξη, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τη μικρομεσαία αγροτιά, τη νεολαία, τις γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα. Να ξέρουμε όμως με την ευκαιρία και κάτι άλλο. Το ΚΚΕ - και αυτό το εννοούμε - ο γραμματέας και η γραμματέας δεν είναι κανένα πρόσωπο υπεράνω των άλλων. Εκπροσωπεί την Κεντρική Επιτροπή και με αυτήν την έννοια τοποθετούμαι και εδώ. Θέλω να πω, δηλαδή, ότι δεν είμαστε Κόμμα που αναδεικνύει κάποια πρόσωπα Μεσσίες. Το ίδιο το Κόμμα, με τη σύνθεσή του, με την ιστορία του, τα χαρακτηριστικά του και τη δράση του, σηματοδοτεί το εξής πράγμα. Ενα κόμμα που ξέρει να παλεύει κατά του δικομματισμού, ένα κόμμα που ξέρει να παλεύει κατά της τρομοκρατίας, που αντέχει, που είναι δοκιμασμένο, ένα κόμμα που η αντοχή του σε πάρα πολύ δύσκολες ώρες, αποδεικνύει ότι είναι και το κόμμα εκείνο που μπορεί να προσδώσει με τη μεγαλύτερη δύναμή του μια μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα στους λαϊκούς αγώνες».

«Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ»

Κάλεσμα προέδρων μαζικών οργανώσεων του Πειραιά

Κάλεσμα για τη στήριξη του ΚΚΕ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές απευθύνουν στο λαό του Πειραιά 50 πρόεδροι μαζικών οργανώσεων του Πειραιά. Στο κάλεσμά τους συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Χρόνια τώρα με τους αγώνες μας αντιπαλεύουμε την πολιτική της υποταγής στις επιταγές της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και της Λευκής Βίβλου, που δημιουργεί την ανεργία, την ακρίβεια, τη λιτότητα, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση και τη μετατροπή σε εμπόρευμα της υγείας, της παιδείας, την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων, την καταστροφή του περιβάλλοντος και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα και στις μεγάλες διαδηλώσεις, ενάντια στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του NATO, της ΕΕ, κατά των λαών των Βαλκανίων, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, αντιπαλεύοντας το ραγιαδισμό και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές τις εγκληματικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις.

Στους αγώνες μας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία του κρατικού και εργοδοτικού μηχανισμού, με τις εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις, που έκριναν τους αγώνες μας παράνομους.

Ηρθε η στιγμή και με την ψήφο μας να τιμωρήσουμε αυτή την πολιτική και τα κόμματα του δικομματισμούμ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που συναγωνίζονται ποιος καλύτερα θα την εφαρμόσει για το μεγάλο κεφάλαιο.

Να πούμε όχι στη μοιρολατρία, το συμβιβασμό και τις αυταπάτες που προσπαθούν να καλλιεργήσουν. Με την ψήφο μας να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που αντιπαλεύει αυτή την πολιτική, δίνοντας ισχυρό χτύπημα στο δικομματισμό.

Ενισχύοντας τη δύναμη της αντίστασης ενάντια σε αυτή την πολιτική, να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία του μεγάλου λαϊκού μετώπου, που με αξιώσεις θα διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία.

Με την ψήφο μας να δυναμώσουμε την ελπίδα για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας».

Το κάλεσμα υπογράφουν:

- ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ Πρ. Συλλόγου Δασκάλων Αργοσαρωνικού,

- ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ Πρ. Ενωσης Λογιστών Πειραιά,

- ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Πρ. Σωματείου Μακαρονοτεχνιτών Πειραιά,

- ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Πρ. Σωματείου εργαζομένων AEG,

- ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Πρ. Παν. Ενωσης Αμμοβολιστών - Καθαριστών,

- ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ Πρ. Ομοσπονδίας Οικοδόμων,

- ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Πρ. Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Πειραιά,

- ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πρ. Επιτροπής Ειρήνης Νίκαιας,

- ΘΩΜΑΡΕΗ ΣΟΦΙΑ Πρ. Γυναικείου Συλλόγου «Η Στοργή του παιδιού»,

- ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΙΚΟΣ Πρ. Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά,

- ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΛΑ Πρ. Σωματείου εργαζομένων Δήμου Περάματος,

- ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ Πρ. Σωματείου εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου,

- ΚΑΤΙΦΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Πρ. Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Τριάδας Νίκαιας,

- ΚΑΤΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πρ. ΕΛΜΕ Πειραιά,

- ΚΑΨΑΛΗ ΠΟΠΗ Πρ. Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού,

- ΚΟΝΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Πρ. Σωματείου Εργαζομένων Καπνοβιομηχανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ,

- ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Πρ. Εκτελωνιστών Πειραιά,

- ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΤΑΚΗΣ Πρ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Ξύλου,

- ΚΡΟΚΟΥ - ΑΓΓΕΛΙΝΙΑΔΗ ΚΑΤΙΑ Πρ. Γυναικείου Συλλόγου Νίκαιας,

- ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΥΛΑ Πρ. Σωμ. Εμποροϋπαλλήλων - Ιδ. Υπαλλήλων Πειραιά,

- ΛΑΚΚΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ Πρ. Συλλόγου «Εστία της Γυναίκας»,

- ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ Πρ. Αθλητικού Συλλόγου ΑΦΟΑΝ Νίκαιας,

- ΛΕΙΒΑΔΑ ΕΥΗ Πρ. Επιτροπής Ειρήνης Κερατσινίου,

- ΛΕΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πρ. ΠΕΣ - ΝΑΤ,

- ΛΙΟΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Πρ. Ενωσης Γονέων & Κηδεμόνων Κερατσινίου,

- ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Πρ. ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,

- ΜΠΑΤΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πρ. Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά,

- ΜΠΟΥΡΑ ΠΟΠΗ Πρ. Σωματείου εργαζομένων στις βιομηχανίες Αερίου - Ασετιλίνης - Οξυγόνου,

- ΞΟΥΡΑΦΗΣ ΝΙΚΟΣ Πρ. Πανελ. Εν. Ελαιουργοσαπουνοποιών Πειραιά,

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Πρ. Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων Πειραιά,

- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Πρ. Συλλόγου ΟΦΟΝ Νίκαιας,

- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Πρ. Ενωσης Γονέων & Κηδεμόνων Νίκαιας,

- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΑΚΗΣ Πρ. Παμπειραϊκής Επιτρ. για τη Διεθνή Υφεση & Ειρήνη,

- ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΑΤΑ Πρ. Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων & Κηδεμ. Πειραιά,

- ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ Πρ. Συνδικάτου Μετάλλου Σαλαμίνας,

- ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ Πρ. Συνταξιούχων ΤΣΑ Πειραιά,

- ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΗΛΙΑΣ Πρ. Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού,

- ΠΕΤΡΟΥ ΝΤΙΝΑ Πρ. Ενωσης Γονέων & Κηδ. Ε΄ Διαμερ/τος Πειραιά,

- ΠΟΥΝΤΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ Πρ. Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,

- ΠΡΕΚΕΤΕ ΣΟΥΛΑ Πρ. Ενωσης Γονέων & Κηδεμόνων Περάματος,

- ΡΕΗΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Πρ. Σωματείου Καθαριστριών Σχολείων Πειραιά,

- ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ Πρ. Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πειραιά,

- ΣΠΕΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Πρ. Σωματείου εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού,

- ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ Πρ. Σωματείου Πρακτικών Μηχανικών Βιομηχανίας,

- ΤΟΥΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πρ. ΠΕΜΕΝ,

- ΤΣΕΛΕΠΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Πρ. Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά,

- ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ ΕΛΛΗ Πρ. Συνδικάτου Ιματισμού - Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας & Συναφών Επαγγελμάτων,

- ΤΣΙΡΤΣΙΡΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ Πρ. Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού,

- ΤΣΙΧΛΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Πρ. Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά,

- ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Πρ. Πανελλήνιας Εν. Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΨΑΡΡΟΥ - ΜΕΛΑ
«Γιατί στηρίζω ΚΚΕ»

Δήλωση της γιατρού και δημοτικής συμβούλου Κερατσινίου του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου»

«Γιατί στηρίζω ΚΚΕ» είναι ο τίτλος της γραπτής δήλωσης στήριξης του Κόμματος, που έστειλε χτες η Αγγελική Ψαρρού - Μελά, γιατρός και δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου του συνδυασμού της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου». Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής:

«Η σύγκρουση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ γίνεται και πάλι για το ποιος από τους δύο θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική. Οι καταπατητές των λαϊκών κατακτήσεων αντιμάχονται ο ένας τον άλλον για τον εγκλωβισμό του λαού. Οι μηχανορράφοι εμπνευστές του διπολισμού δεν αντιδικούν για τα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια και στην εργασία.

Η παρατεταμένη εξουσία του ίδιου κόμματος οδήγησε τη χώρα μας σε αυτά τα τεράστια οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Οι ψηφοφόροι στις 7 του Μάρτη πρέπει να αντιπαλέψουν τον αποπροσανατολισμό και να μην ξεγελαστούν από τις προσπάθειες κεντροαριστερής, κεντροδεξιάς ή άλλης επικοινωνιακής μεταμφίεσης του αστικού συστήματος. Πραγματική αλλαγή δεν είναι να περάσουμε από το νεοφιλελεύθερο δικομματισμό στο νεοφιλελεύθερο διπολισμό.

Οι ψηφοφόροι στις 7 του Μάρτη πρέπει να τιμωρήσουν αυτούς που οδήγησαν τον Ελληνα σε οικονομική εξαθλίωση και κοινωνική απαξίωση.

Οι ψηφοφόροι στις 7 του Μάρτη πρέπει να αποφασίσουν αλλαγή της εξουσίας και να ενισχύσουν το ΚΚΕ και γενικότερα τις αριστερές δυνάμεις.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούν με τους κομμουνιστές, να δυναμώσουν την ταξική πάλη και να συμβάλουν στη δημιουργία του μετώπου του λαού που θα το φέρει στο προσκήνιο. Απαιτείται λαϊκή, αγωνιστική επαγρύπνηση και παρέμβαση.

Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί μόνο ο λαϊκός παράγοντας, με την πάλη του, αποτελεί εγγύηση για την κατάκτηση των δημοκρατικών και κοινωνικών του δικαιωμάτων».

Προβοκατόρικα «λάθη» του «ΑΝΤ1»

Δήλωση του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την άμεση αντίδραση και απάντηση του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προκάλεσαν τα όσα μετέδωσε χτες ο «ΑΝΤ1» στη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων σχετικά με τη μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του Κόμματος. Οπως επισημαίνει ο Σπ. Χαλβατζής:

«Κατά κανόνα η δραστηριότητα του ΚΚΕ και των στελεχών του αποσιωπάται από τα ΜΜΕ. Αλλά και όταν αυτά αναφέρονται στη δράση του Κόμματος παρατηρούνται ορισμένες φορές και "λάθη" που λειτουργούν προβοκατόρικα. Αυτή τη φορά όμως ο ΑΝΤ1, στο δελτίο ειδήσεων των 2μ.μ. σήμερα (σ.σ. χτες) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού με έθεσε εκτός ΚΚΕ. Ετσι ερμήνευσε τη μη συμμετοχή μου στις λίστες των υποψηφίων του ΚΚΕ στον Πειραιά. Το ότι δεν είμαι υποψήφιος μετατράπηκε σε "εκτός ΚΚΕ". Οπως όλα τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ δίνω τη μάχη καθημερινά με όλες μου τις δυνάμεις για την επιτυχία των στόχων του Κόμματος στις εκλογές».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ