ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
Σελ. /40
ΛΑΡΙΣΑ
Υπέρ των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων

Κάλεσμα απεγκλωβισμού από το δικομματισμό και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές απηύθυνε η ΝΕ Λάρισας του Κόμματος κατά τη χτεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Τ. Τσιαπλές, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, τόνισε πως το ζητούμενο για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία απ' τις εκλογές δεν πρέπει να είναι αν θα εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, αλλά η αποδυνάμωση και των δύο και η ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ, ως προϋπόθεση να μπουν περισσότερα εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση, αλλά και για να δημιουργηθούν δυνατότητες συγκρότησης μιας ισχυρής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας που θα διεκδικήσει την εξουσία για το λαό, για να εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική.

Αναφερόμενος στη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό Λάρισας τόνισε: «Αποτελεί το πραγματικά διαφορετικό ψηφοδέλτιο, που πρεσβεύει μια διαμετρικά αντίθετη πολιτική από εκείνη των άλλων κομμάτων, μια πολιτική υπέρ των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αγις Παπαστεργίου, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας Λάρισας», ο Δημήτρης Χατζής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Λάρισας», η Βαγγελιώ Παπαδοπούλου, αντιπρόεδρος της Ενωσης Γυναικών. Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Κοιλάδας, Θανάσης Μπάρδας, και Γιάννουλης, Δέσποινα Αράπκουλε, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας Ειρήνη Κατσίγρα και Γιώργος Λαμπρούλης, Τυρνάβου Χρήστος Κιτσίδης και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού και πολλών άλλων δημοτικών φορέων.

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Λάρισας συμμετέχουν οι:

- ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, δικηγόρος. Υπήρξε ξανά υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος και υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας.

- ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ, ηθοποιός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Διετέλεσε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετοράχης.

- ΓΑΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ, δικηγόρος. Υπήρξε υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λάρισας.

- ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΝΙΚΟΣ, συνταξιούχος τραπεζικός. Υπήρξε και παλαιότερα υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, όπως και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου.

- ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΡΙΖΟΣ, αγρότης, αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, υπήρξε υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος.

- ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, γεωλόγος ΕΔΕ. Στέλεχος της ΠΑΣΥ με δράση στο αγροτικό κίνημα, υπήρξε υποψήφιος νομάρχης Λάρισας.

- ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, συνταξιούχος δασκάλα, πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (ΟΓΕ) και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας.

- ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ, γιατρός, νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας, υπήρξε και υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

- ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΤΑΚΗΣ, εργάτης. Σήμερα βουλευτής του Κόμματος, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Λάρισας.

- ΧΑΛΚΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, γιατρός. Υπήρξε παλαιότερα αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Λάρισας.

ΑΧΑΪΑ
Βήμα στράτευσης νέων δυνάμεων

Το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο νομό Αχαΐας παρουσίασε το περασμένο Σάββατο, σε εκδήλωση στην αίθουσα των επαγγελματοβιοτεχνών, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ. Μιλώντας κατά την παρουσίαση ο Κώστας Μπάτσικας, Γραμματέας της ΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «η σημερινή (σ.σ. Σάββατο) παρουσίαση θέλουμε να γίνει ένα ακόμα βήμα στράτευσης νέων δυνάμεων για την πολιτική και εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί αυτή η υπόθεση της ισχυροποίησης του ΚΚΕ δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα».

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Γιώργος Πετρόπουλος.

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το νομό Αχαϊας, συμμετέχουν οι:

1. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, οικοδόμος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πάτρας, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

2. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, αγρότης, μέλος της Γραμ. της ΠΑΣΥ Αχαΐας, Πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ωλενίας και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ωλενίας.

3. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, οικονομολόγος, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

4. ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, φοιτητής, στέλεχος της ΚΝΕ.

5. ΚΟΝΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, εμποροϋπάλληλος, Γραμματέας Σωμ. Εμπ/λων Πάτρας.

6. ΚΟΣΙΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, βουλευτής.

7. ΛΑϊΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, γιατρός, δημ. σύμβουλος Δήμου Συμπολιτείας.

8. ΛΕΚΚΑ ΕΛΕΝΗ, εργάτρια, πρόεδρος Συνδικάτου των εργαζομένων στον ιματισμό, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

9. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, γιατρός, δημοτικός σύμβουλος Πάτρας.

10. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, νοσηλευτής, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας, μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ στην Πάτρα.

11. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ, καθηγητής, μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ στην Πάτρα.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Υποψήφιοι μέσα από τους λαϊκούς αγώνες

Το ΚΚΕ και στο Νομό Φθιώτιδας, όπως και σ' όλη τη χώρα, δίνει την εκλογική μάχη με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, με στόχο την αύξηση της εκλογικής δύναμής του.

Τα παραπάνω υπογράμμισε, το Σάββατο το βράδυ, σε εκδήλωση που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Στερεάς στη Λαμία, για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Ν. Φθιώτιδας, ο γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ Νίκος Χαλιώτης.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα, ο Ν. Χαλιώτης, εκτός των άλλων, υπογράμμισε τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων του ΚΚΕ και στο νομό, όπως της αγωνιστικής προσφοράς και της καταξίωσής τους μέσα στους κοινωνικούς αγώνες για τα δίκαια και τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, για τα λαϊκά δικαιώματα. Αυτά τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ, επισήμανε, δίνουν και τον αγωνιστικό χαρακτήρα και τη βεβαιότητα πως και την επομένη των εκλογών οι υποψήφιοι βουλευτές μας θα είναι παρόντες μπροστά στο λαϊκούς αγώνες.

Το ψηφοδέλτιο Φθιώτιδας του ΚΚΕ απαρτίζεται, συγκεκριμένα, από τους παρακάτω υποψηφίους:

1. ΖΑΓΓΑΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, δημοσιογράφος, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ρ», μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΣΥ. Διατέλεσε αναπληρωματικό μέλος του ΕΣΡ.

2. ΛΕΜΟΝΗ - ΣΥΡΓΟΥΝΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ, καθηγήτρια. Διατέλεσε μέλος του Συλλόγου Γυναικών Λαμίας.

3. ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, γεωπόνος. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιαίων, επικεφαλής της ΔΑΣ. Μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ.

4. ΣΙΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, αναπληρωτής καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθήνας. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Εταιρείας Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών.

5. ΤΣΕΤΣΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ, μέλος της Διοίκησης ΠΟΕ-ΔΕΥΑΛ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

6. ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) γιατρός - ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Λαμίας, συνδικαλιστής, μέλος της ΟΕΝΓΕ και του ΔΣ του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου και της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών. Νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής της ΝΑΣ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Από την πρώτη γραμμή του αγώνα

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Μεσσηνίας παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου στο «ΡΕΞ», από τον γραμματέα της ΝΕ, Δημήτρη Τζαβάρα. Στη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε ακόμη ο υποψήφιος βουλευτής Αντ. Κατσάς, ενώ παραβρέθηκαν: Ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ηλίας Μαυρέας, ο δικηγόρος κ. Νταής, ο Ντίνος Μακρόπουλος πρόεδρος της ΝΕ της ΠΕΑΕΑ και μαζί του πολυμελής αντιπροσωπεία αντιστασιακών, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Λαμπρινέας και Γωγώ Κανάκη, ο Ηλίας Αποστολόπουλος μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανδρινού.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από αγωνιστές εργατοϋπαλλήλους, αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέους και γυναίκες. Συγκεκριμένα από τους:

1. ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ, λογίστρια, 55 ετών, από την Καλαμάτα. Είναι γραμματέας του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας.

2. ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΑΚΟΣ, οδοντίατρος, 40 ετών, από την Καλαμάτα. Είναι δημοτικός σύμβουλος με τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» και μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

3.ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, αγρότης, 40 ετών, από τη Σχινόλακα Πυλίας. Είναι μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεσσηνίας.

4. ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΣ, δικηγόρος, 47 ετών, από τη Γλυφάδα Πυλίας, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ. Δραστηριοποιείται στο αντιπολεμικό και ευρύτερο δημοκρατικό και πολιτιστικό κίνημα.

5. ΦΩΤΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, 28 ετών, από την Καλαμάτα. Στέλεχος της ΚΝΕ στην περίοδο της ανασυγκρότησής της και τώρα μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

6. ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΕΑΣ, επαγγελματίας, 50 ετών, από τη Μάνη. Είναι στέλεχος της ΔΗΚΕΒΕ, γραμματέας της ΚΟΒ ΕΒΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ