ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
Σελ. /40
ΑΤΤΙΚΗ
Με στόχο την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου περιφερείας Αττικής προχώρησε χτες η Νομαρχική Επιτροπή του ΚΚΕ στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αχαρνών παρουσία μελλών και φίλων του Κόμματος, εργαζομένων της περιοχής που στρατεύονται στον στόχο για εκλογική άνοδο του ΚΚΕ και εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Αττική. Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Δημήτρης Ζάχαρης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επίσης ο Κ. Παπαπολυχρονίου επικεφαλής της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής και ο νομαρχιακός σύμβουλος Κοκκινόπουλος Ιπ.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρήστος Κολοβός απευθύνθηκε στους εργάτες, στους υπαλλήλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ΕΒΕ, τους αγρότες, στη νεολαία και στις γυναίκες σε όσους συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές σε κοινούς αγώνες. Κάλεσε τους αγωνιστές που τα προηγούμενα χρόνια έδρασαν μέσα από τις γραμμές τους ΚΚΕ ή σε συνεργασία μαζί του, όλους τους αριστερούς που δεν εγκλωβίζονται στα σενάρια περί προοδευτικού εκσυγχρονισμού που δεν συμφιλιώθηκαν με το σύστημα, να δώσουν τη μάχη των εκλογών στο πλευρό του ΚΚΕ τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να το στηρίξουν και ταυτόχρονα να γυρίσουν την πλάτη στο δικομματισμό, να αγνοήσουν το Συνασπισμό που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε αριστερό άλλοθι στην κυρίαρχη πολιτική στήριξε τις επιλογές της κυβέρνησης σε κρίσιμες στιγμές, συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι κάτοικοι στην Αττική τόνισε έχουν πολλά να κερδίσουν από την ενίσχυση του ΚΚΕ θα έχουν ένα πιο γερό στήριγμα στη νέα επίθεση που θα δεχτούν μετά τις εκλογές είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ.


Στο ψηφοδέλτιο που παρουσίασε, το οποίο είναι ανανεωμένος κατά 65%, συμετέχουν αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στους αγώνες για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που απασχολούν το λαό και τη νεολαία, που θα είναι και μετά τις 7 του Μάρτη στην πρώτη γραμμή του αγώνα, εργάτες συνδικαλιστές διανοούμενοι, επιστήμονες, μικρομεσαίοι, νέοι και γυναίκες ικανά στελέχη της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο σύνολό τους οι υποψήφιοι είναι εκλεγμένοι στους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Αμέσως μετά την παρουσίαση ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους οι οποίοι κατέθεσαν ερωτήματα αλλά και απόψεις ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθιναν οι υποψήφιοι βουλευτές Ελένη Γερασιμίδου, Γιάννης Πρωτούλης, Δήμος Κουμπούρης, Γιάννης Σταυρόπουλος και Βασίλης Τοπαλιανίδης.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Αττικής είναι:

- ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, ηθοποιός, γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης από γονείς ποντιακής καταγωγής και προοδευτικών αντιλήψεων. Σπούδασε θέατρο στη Θεσσαλονίκη και από το 1973 εργάζεται ανεληπώς σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραρση. Εχει τιμηθεί με βραβεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, γεννήθηκε το 1954. Είναι μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και πρόεδρος του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου.


ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΔΗΜΟΣ, γεννήθηκε το 1952. Δουλεύει στη Χαλυβουργική, είναι στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας. Το 1993 εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην Αττική. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ, γεννήθηκε το 1962, για πολλά χρόνια μέλος της διοίκησης του Σωματείου Οδοντοτεχνιτών Αθήνας - Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανω Λιοσίων.

ΠΑΓΩΝΗ - ΓΚΙΟΚΑ ΕΛΕΝΗ, γεννήθηκε και κατοικεί στις Ερυθρές της Αττικής, σπούδασε Φιλολογία, κεραμική, αγγειοπλαστική, είναι εκπαιδευτικός.

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, γεννήθηκε το 1977 είναι οικοδόμος μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Είναι μέλος του Γραφείου ΚΣ της ΚΝΕ.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, γεννήθηκε το 1949 είναι εργαζόμενος στο Ολυμπιακό Στάδιο, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, γεννήθηκε το 1955 είναι επαγγελματίας, είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσογείων Αττικής καθώς και νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής.

ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ, γεννήθηκε στο 1961, είναι οικονομολόγος πτυχιούχος της Ανώτατης Οικονομικής Σχολής Πράγας, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης. Ηταν υποψήφιος δήμαρχος στο Μαρκόπουλο Αττικής.

ΣΥΡΙΓΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ, γεννήθηκε το 1976, είναι οικοδόμος και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσογείων.

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, γεννήθηκε στο 1976, είναι μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων και εργάζεται σαν φαρμακοϋπάλληλος.

ΤΟΠΑΛΙΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, γεννήθηκε το 1962 στην Τασκένδη, είναι γιατρός πνευμονολόγος, υποψήφιος δήμαρχος στο Μενίδι και δημοτικός σύμβουλος, είναι μέλος της διοίκησης του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.

ΧΟΡΟΖΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, γεννήθηκε το 1953, είναι εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία, έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής.


ΒΟΙΩΤΙΑ
Δυνατό ψηφοδέλτιο μάχης

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το νομό Βοιωτίας παρουσίασε η ΝΕ του Κόμματος, στη Λιβαδειά, την Κυριακή 25 του Γενάρη, στις 11 το πρωί στο «Νερόμυλο» της Κρύας, με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιάννης Παναγής, γραμματέας της ΝΕ Βοιωτίας, ο οποίος παρουσιάζοντας τους υποψήφιους επισήμανε: Η σύνθεση του ψηφοδελτίου δεν είναι τυχαία, αφού συμπυκνώνει την έντονη παρουσία και δράση του Κόμματος στα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Βοιωτίας είναι γνώστες των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων του νομού, αφού για πολλά χρόνια συμβάλουν, με μαχητικό τρόπο, στην προβολή και διεκδίκηση αυτών των προβλημάτων. Είναι άνθρωποι με συνεχόμενη πολιτική και κοινωνική προσφορά. Η δράση τους είναι γνωστή όχι μόνο στο νομό Βοιωτίας, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια, ακόμα και πανελλαδικά. Είναι πρωτοπόροι αγωνιστές στον τομέα που δραστηριοποιούνται πολιτικά, κοινωνικά, επαγγελματικά.

Στη συνέχεια, δόθηκε ο λόγος σε όλους τους υποψήφιους, ενώ, τέλος, πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της Εκλογικής Επιτροπής στήριξης του ΚΚΕ, γνωστός επιστήμονας, γιατρός Πέτρος Αρκουμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ σήμερα και ανεξάρτητα, με τις όποιες διαφωνίες ή επιμέρους αντιρρήσεις.

Οι υποψήφιοι

Οι 5 υποψήφιοι βουλευτές που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Βοιωτίας, είναι οι παρακάτω:

1. ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γιατρός - Γυναικολόγος. Σπούδασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της ΛΔ Βουλγαρίας. Ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά.

2. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Λογιστής. Πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Πειραιά. Ηταν δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς και υποψήφιος Δήμαρχος Λιβαδειάς.

3. ΓΚΙΟΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Παιδίατρος. Πτυχιούχος του Παντείου και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με μετεκπαίδευση στην Ιατρική στο Λονδίνο. Υποψήφια Δήμαρχος Θήβας.

4. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΟΣ Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Από το Σχηματάρι Θηβών.

5. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Διευθυντής του «Ριζοσπάστη». Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ