ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
Σελ. /40
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Στηρίζουμε ΚΚΕ δίνουμε προοπτική στους αγώνες

Ανθρωποι που πέρασαν από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνουν έκκληση υπερψήφισης του ΚΚΕ

«Συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι, με αυτή μας την πρωτοβουλία, όλοι εμείς που σας απευθύνουμε τούτο το κάλεσμα, άνθρωποι που περάσαμε απ' τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που βρεθήκαμε με τους κομμουνιστές στο μαζικό - λαϊκό κίνημα, στους αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους συνδικαλιστικούς ταξικούς αγώνες, στους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, στις κινητοποιήσεις των γυναικών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, θέλουμε και σε τούτη τη μάχη, την εκλογική μάχη, να δηλώσουμε παρόντες». Τα παραπάνω σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους 30 αγωνιστές, κάτοικοι του Δήμου Μεταμόρφωσης. Και συνεχίζουν:

«Δεν είμαστε πια στις αρχές της δεκαετίας του '90. Σήμερα πολλοί περισσότεροι από χτες γνωρίζουν: Τι σημαίνει Μάαστριχτ, ΟΝΕ, EURO, ιδιωτικοποιήσεις, εξαγορές, συγχωνεύσεις.

Σήμερα πολλοί περισσότεροι γνωρίζουν τι σημαίνουν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τι αντιπροσωπεύει η «αναμόρφωση» του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, οι «μεταρρυθμίσεις» στην Παιδεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τι σημαίνει «νέα τάξη πραγμάτων» και πόλεμος ενάντια στην «τρομοκρατία.

Πολλοί περισσότεροι γνωρίζουν το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, κατανοούν τον όρο «παγκοσμιοποίηση». Βλέπουν την καταστροφή του περιβάλλοντος, την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί παρατηρητές. Ειδικά σήμερα που το ΚΚΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στο λαό για την πραγματοποίηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας.

Πήραμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία, να απευθυνθούμε και να καλέσουμε όλους τους παλιούς συντρόφους μας στην περιοχή, να βρεθούμε και πάλι, στους δρόμους του αγώνα.

Πάντα πιστεύαμε, και συνεχίζουμε να πιστεύουμε, στη δύναμη του αγώνα, για να αλλάξει η ζωή όλων των εργαζομένων του τόπου μας και του κόσμου, και δε μετανιώσαμε ποτέ. Η συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα ήταν «τα καλύτερά μας χρόνια», ήταν καθοριστική για τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, για τον τρόπο που σκεφτόμαστε, για το χαρακτήρα μας.

Οι όποιες διαφωνίες μας, ή οι λόγοι που οδήγησαν τον καθένα από εμάς να αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση, δεν είναι ικανοί να μας κρατήσουν και σήμερα μακριά απ' αυτή. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας σε ορισμένα ζητήματα, όμως συμφωνούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα, ξεδιπλώνοντας τις καλύτερες εμπειρίες μας, με την πείρα μας, τις προτάσεις μας και με την ενεργό συμμετοχή μας, να συμβάλουμε σε αυτές τις εκλογές στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, απαραίτητη προϋπόθεση για να δεχτεί πλήγμα ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία, για να δοθεί νέα πνοή στους αγώνες του λαού μας, για την κοινωνική πρόοδο, για να γίνει πιο ορατή η προοπτική της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Να ξαναβρεθούμε, λοιπόν, στους συνεπείς ταξικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, να πλαισιώσουμε τις επιτροπές Εκλογικής Στήριξης του ΚΚΕ, του Κόμματος της Εργατικής Τάξης της χώρας μας, που παρ' όλες τις πιθανές διαφωνίες ή επιφυλάξεις μας, αναγνωρίζουμε ότι 85 χρόνια τώρα διατηρεί αυτό τον πρωτοπόρο ρόλο στο κίνημα για τη χειραφέτηση του λαού μας».

Την έκκληση υπογράφουν οι:

- ΤΣΕΤΣΕΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ εκδότης

- ΤΣΙΟΥΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ συνταξιούχος

- ΧΟΡΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ δάσκαλος

- ΣΙΟΥΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ οικοδόμος

- ΒΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ εργάτης

- ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ βιοτέχνης

- ΔΟΥΚΑΣ ΜΑΝΟΣ καθηγητής

- ΑΛΤΑΝΗ ΜΙΝΕΤΤΑ δασκάλα

- ΜΑΡΚΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ελεύθερος επαγγελματίας

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ εργατοτεχνίτης

- ΠΑΛΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ συντ/χος μεταλλεργάτης

- ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ γιατρός

- ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ οικοδόμος

- ΚΑΖΑΚΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ δημ. υπάλληλος

- ΤΖΩΡΤΖΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ οικοδόμος

- ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ιδ. υπάλληλος

- ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ τραπεζοϋπάλληλος

- ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ οικοδόμος

- ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ συνταξιούχος

- ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ επιχειρηματίας

- ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ δημοτικός υπάλληλος

- ΠΑΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

- ΖΟΥΠΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ κτηνίατρος

- ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΟΥΚΑΣ οικοδόμος

- ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ οικοδόμος

- ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ συντ/χος αυτοκινητιστής

- ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ δασκάλα

- ΚΑΛΑΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ λογίστρια

- ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ οικιακά

- ΜΑΡΚΕΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ μουσικός

Με το «Ρ» στην τσέπη...
Με το «Ρ» στην τσέπη...
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΛΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ
Στα 20.012 φύλλα έφθασε ο ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σε Αθήνα - Πειραιά

Κυκλοφοριακό άλμα σημείωσε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ την Κυριακή 25 Γενάρη. Στην περιοχή της πρωτεύουσας πούλησε 20.012 φύλλα, χωρίς να υπολογίζονται οι συνδρομητές. Ο αριθμός αυτός δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν όχι μόνο για την αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας, αλλά για την ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη της εκλογικής δουλιάς του ΚΚΕ. Τις επόμενες Κυριακές, όλες τις μέρες μέχρι τις 7 Μάρτη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν ένα «όπλο» στα χέρια τους, το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, για να μπουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη μάχη των εκλογών. Για να φθάσει το μήνυμα του ΚΚΕ σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νέο που ασφυκτιά κάτω από την πολιτική του δικομματισμού. Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ είναι επί δεκαετίες και θα συνεχίσει να είναι το μετερίζι του αγώνα για μια άλλη πολιτική που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Αύριο στον Κορυδαλλό

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» (Γρ. Λαμπράκη και Ταξιαρχών), σε συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ.

ΒΟΥΛΗ
Σήμερα η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση θα γίνει σήμερα Τετάρτη στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για την κοινωνική πολιτική. Η συζήτηση, που θα αρχίσει στις 7 το βράδυ, θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ.

Τηλεοπτικές συνεντεύξεις της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη:

  • Σήμερα, Τετάρτη, στις 9.15 π.μ., στον «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.
  • Αύριο, Πέμπτη, στις 9 π.μ., στο «ΣΤΑΡ» και το δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ