ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
Σελ. /40
Ο Ιορδάνης Παυλόσογλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ θα συμμετέχει και ο Ιορδάνης Παυλόσογλου, διδάκτωρ Βιομηχανικής Μεταλλουργίας. Ο Ιορδάνης Παυλόσογλου διατέλεσε καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία. Εδρασε επί 50 χρόνια στο κομμουνιστικό κίνημα, ιδιαίτερα σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διατέλεσε επίσης δημοτικός σύμβουλος Δραπετσώνας με το συνδυασμό της ΕΔΑ και ήταν μέλος του ΚΣ της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.

Σε χτεσινή δήλωσή του προς το «Ρ», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή πίτας που πραγματοποίησε η Δημοτική Κίνηση «Ενότητα» της Δραπετσώνας, ο Ιορδάνης Παυλόσογλου σημείωσε:

«Συμμετέχω ως συνεργαζόμενος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ για να συμβάλω στη δημιουργία του μετώπου των αριστερών δυνάμεων για το χτύπημα του δικομματισμού, στις εκλογές της 7ης Μάρτη και μετεκλογικά να υπάρχει μια δύναμη αντίστασης μέσα στη Βουλή».

Θυμίζουμε ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ συμμετέχουν ακόμα οι:

-- Καζάκος Κώστας, ηθοποιός.

-- Δρούτσας Κώστας, πολιτικός μηχανικός - συγκοινωνιολόγος.

-- Θερμός Ηλίας, πρόεδρος του τμήματος των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

-- Λουγγής Τηλέμαχος, διδάκτωρ Μεσαιωνικής Ιστορίας Σορβόνης - διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.

Ο Ιορδάνης Παυλόσογλου
Ο Ιορδάνης Παυλόσογλου
-- Μανωλάκου Διαμάντω, γεωπόνος στο υπουργείο Γεωργίας.

-- Μαυρίκος Γιώργος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της ΓΣΕΕ.

-- Μαραγκουδάκης Κώστας, πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου.

-- Μπογιόπουλος Νίκος, δημοσιογράφος.

-- Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

-- Παπαμάργαρης Θεοχάρης, οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη νομισματική και τραπεζική θεωρία.


ΕΥΒΟΙΑ
Για ν' αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το δικομματισμό

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και με κατάμεστη την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, από φίλους, ψηφοφόρους και μέλη του ΚΚΕ, έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του Κόμματος στο Νομό Εύβοιας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Θανάσης Παππάς, γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης και υπερψήφισης του ΚΚΕ για ν' αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το δικομματισμό και τις αντιλαϊκές πολιτικές του, για το χτίσιμο της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας για να πάρει ο λαός την υπόθεση της εξουσίας στα χέρια του. Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που έχει το κύρος, τη θέληση και την αξιοπιστία να κληθεί στην αντίσταση του λαού.

Παρουσιάζοντας στη συνέχεια τους υποψήφιους, επισήμανε ότι ο ψηφοδέλτιό μας συγκροτείται από συντρόφους και φίλους που είναι γνωστοί στην Εύβοια και όχι μόνο, για την αταλάντευτη στάση τους, για την αξιοπρέπειά τους, για τους αγώνες τους. Είναι προσωπικότητες στο χώρο τους, που ξεχωρίζουν γιατί ήταν και είναι πάντα μπροστά. Είναι άνθρωποι με συνεχή κοινωνική και πολιτική παρουσία και προσφορά, με ανιδιοτέλεια και ταπεινότητα. Οι υποψήφιοί μας αποτελούν εγγύηση για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του λαϊκού κινήματος, καθώς είναι γνώστες, από πρώτο χέρι, των προβλημάτων του νομού.

Οι 8 υποψήφιοι βουλευτές που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Εύβοιας είναι οι παρακάτω:

-- ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, εργάτης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

-- ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μετοχίου Κηρέως.

-- ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ναυτεργάτης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ, εκπαιδευτικός, νομαρχιακή σύμβουλος Εύβοιας.

-- ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, φαρμακοποιός, μέλος της ΝΕ Εύβοιας.

-- ΣΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, εκπαιδευτικός, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, κτηνίατρος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΠΕΚΔΥ, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» Δήμου Χαλκιδέων.

-- ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, εργάτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, εκ μέρους των υποψηφίων, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να ξεπεράσουν τα ψεύτικα διλήμματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις του δικομματισμού. Να σκεφτούν, να προβληματιστούν με βάση την πείρα τους, την κοινωνική τους θέση, με βάση τα προβλήματα που έζησαν και ζουν και να πληρώσουν το τίμημα ακριβά και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.


ΧΑΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Με αγωνιστές - εκφραστές των πόθων του λαού

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στους Νομούς Χανίων και Ηρακλείου παρουσίασαν οι αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΚΕ.

Την παρουσίαση, στα Χανιά, έκανε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, Γραμματέας Περιοχής Κρήτης και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας τους πέντε υποψήφιους βουλευτές που συγκροτούν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο νομό. Στο Ηράκλειο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παρουσίασε ο Δημήτρης Βρύσαλης, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Νομός Χανίων

Υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό Χανίων είναι οι:

- ΗΛΙΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ταυτισμένος με το λαϊκό κίνημα του Νομού Χανίων και με το ΚΚΕ. Με το ντουφέκι για τη λευτεριά και ανεξαρτησία της πατρίδας, πότε με τους αγρότες στο συνεταιριστικό τους κίνημα και πάντα με την αιχμηρή του πένα στον παράνομο και νόμιμο Τύπο, στο συγγραφικό του έργο.

- ΜΑΖΟΚΟΠΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, φαρμακοποιός. Γνωστός για την κοινωνική και πολιτική του δράση.

- ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Γραμματέας της ΝΕ Χανίων και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Τεχνολόγος γεωπόνος.

- ΠΑΠΑΔΑΚΗ - ΜΟΥΝΤΑΚΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ, αγωνίστρια του φιλειρηνικού κινήματος. Υπήρξε, για πολλά χρόνια, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων του νομού.

- ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, μέλος της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, συνδικαλιστής ΕΒΕ, αγωνιστής στο κίνημα της Παιδείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο αθλητικό κίνημα, κ.α.

Νομός Ηρακλείου

- ΓΙΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, αρχιτέκτονας και ζωγράφος, μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη και της ΕΔΑ το 1960.

- ΓΩΝΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, οικοδόμος, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

- ΜΑΤΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, συνταξιούχος αγρότης, 25 χρόνια μετανάστης στη Γερμανία και πρωτοστάτης στη δημιουργία οργανώσεων της ΕΔΑ.

- ΜΠΟΥΓΙΑ - ΡΕΠΠΑ ΦΙΛΙΑ, ιδιωτική υπάλληλος, συνδικαλίστρια στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

- ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, μηχανολόγος Μηχανικός. Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης.

- ΠΑΚΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, έμπορος. Για τέσσερα χρόνια υπήρξε πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. Συμμετέχει στην Επιτροπή Ειρήνης.

- ΠΡΟΥΚΑΚΗ - ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, απόφοιτος της Σχολής Φυσικοθεραπείας Αθήνας. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Κρήτης, γραμματέας της ΔΕ του Αθλητικού Σωματείου Τάλως για άτομα με ειδικές ανάγκες και γραμματέας του ΔΣ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ηρακλείου. Πάλεψε για την ίδρυση τμήματος φυσικοθεραπείας στο ΙΚΑ Ηρακλείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

- ΣΚΕΠΑΡΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ηλεκτρονικός - ελεύθερος επαγγελματίας. Μέλος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Σωματείου Ηλεκτρονικών Ν. Ηρακλείου και εκλεγμένος στο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλικαρνασσού.

- ΣΚΥΒΑΛΑΚΗ ΡΕΝΑ, τελειόφοιτη του τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης, συνδικαλίστρια της ΠΚΣ. Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου της ΚΝΕ και μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

- ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, κοινωνιολόγος. Αντιπρόεδρος του προσωρινού ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων του νομού και μέλος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ηρακλείου. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ