Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8795

Απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις εργαζομένων

Νεκρώνουν η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με αίτημα δουλιά σε όλους και η Θεσπρωτία για τη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ναυτεργατών και των υπαλλήλων στην εταιρία του Ποταμιάνου. Συγκέντρωση μεταναστών το απόγευμα στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή


ΣΕΛ.  23   -   25

ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ασφαλιστικός ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ στις πλάτες του λαού

Αλέκα Παπαρήγα: Στο γκρέμισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κυριολεκτικά λερωμένη τη φωλιά τους...

Σε προκλητικό εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού εξελίσσεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αφορμή τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η αλήθεια είναι ότι το αντιασφαλιστικό έργο και των δύο το πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι. Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψήφισε στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας η ΝΔ παραμένουν σε ισχύ. Σ' αυτούς «πάτησε» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και επέβαλε νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις. Δεσμευμένοι στη Στρατηγική της Λισαβόνας και οι δύο προγραμματίζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Τα αντιασφαλιστικά μέτρα - τόνισε η Αλ. Παπαρήγα - που θα 'ρθουν, είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΝΔ, πρέπει να τα αντιμετωπίσει το ενιαίο μέτωπο των εργατοϋπαλλήλων, των επαγγελματιών και εμπόρων, της αγροτιάς».


ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Κριτήριό μας οι λαϊκές ανάγκες

Υπόθεση πάλης του λαϊκού κινήματος χρειάζεται να γίνει και ο Αθλητισμός, για να βρίσκεται στην υπηρεσία του λαού και όχι του κεφαλαίου. Αυτό τόνισε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες σε σύσκεψη παραγόντων του Αθλητισμού, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής στην Αθήνα (φωτό). Παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου και έγινε αναλυτική παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή στη νεολαία και όλο το λαό. Κριτήριο του ΚΚΕ, που διαπερνά ως κόκκινη γραμμή τις θέσεις του σ' αυτόν τον τομέα, είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο μέχρι τα γηρατειά.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΛΙΛΑΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

ΣΕΛ.  31

Με τους εργαζόμενους στις τράπεζες

Σήμερα, στις 5 μ.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων σε τράπεζες, στο ξενοδοχείο «ΑΚΡΟΠΟΛ»



ICON

ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΙΓΙΟΥ
Κοροϊδία η κυβέρνηση - μπλόκα αυτοί

Δυναμικά απάντησαν χτες οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής Αιγιαλείας στο συνεχιζόμενο κυβερνητικό εμπαιγμό. Σήμερα η κινητοποίηση των ελαιοπαραγωγών της Αμφισσας


ΣΕΛ.  26
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ
Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι

Ούτε τα επίσημα στοιχεία δεν μπορούν να κρύψουν τη φτώχεια που προκαλούν οι κυβερνητικές επιλογές. «Κάποιοι έχουν ευθύνες»... προκαλεί ο Α. Τσοχατζόπουλος


ΣΕΛ.  27
ΔΙΚΗ ΦΑΡΑΝ
Θύματα στο βωμό του κέδρους

Ξεκίνησε χτες η δίκη των υπευθύνων για την κατάρρευση του κτιρίου της ΦΑΡΑΝ από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999. Οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν ότι όλοι γνώριζαν πως το κτίριο θα πέσει...


ΣΕΛ.  30
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Βαθιά αντιλαϊκό το «όραμά» του

Πλήρης υπαγωγή της κοινωνίας στους νόμους της αγοράς, συγχώνευση των υπουργείων Παιδείας - Εργασίας, πιστοποίηση σπουδών ανεξαρτήτως τρόπου μάθησης και φορέα εκπαίδευσης, και άλλα, που ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξή του στη ΝΕΤ, σηματοδοτούν το όραμα της «νέας εποχής»


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ