ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σπύρος Αθανασόπουλος
Σπύρος Αθανασόπουλος
Φωτ.

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα, Ευρυδίκης Τρουλλινού η οποία «έφυγε» από κοντά μας πριν από ένα χρόνο, του αδερφού μου Θεόφιλου Τρουλλινού και του συναγωνιστή Ηλία Τυροκομάκη, μαχητών του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν στη μάχη του Ψηλορείτη το καλοκαίρι του 1947, προσφέρω στη ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ 150 ευρώ.

Γιώργος Τρουλλινός

* * *

Στη μνήμη της Ολγας Κοντογουλίδου από το προάστιο Κοζάνης, η κόρη της Ευγενία και ο γαμπρός της Δημήτρης Κοκκοβιάδης προσφέρουν στη ΝΕ Κοζάνης 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των πρωτοπόρων αγωνιστών από την περιοχή Γκύζη: Δημ. Καγιώργη, Θωμά Κοντογιώργη, Φρόσως και Δημ. Βούλγαρη, Ελένης και Τασίας Σιμοπούλου, Μανώλη Χατζηγιάννη, Δημ. Λυρίτη, Γιώργου Κεραμιδά, Σταύρου Βρόνου, Γιώργου Ρουμελιώτη, Νίκου Δρόσου, Πέτρου Ξανθόπουλου, Στέλιου Τζιμόπουλου, Τάσου Τρωϊαννού και στη μνήμη των μελών του Παραρτήματος Γκύζη - Τουρκοβουνίων της ΠΕΑΕΑ, που έφυγαν για πάντα από τη ζωή, μέλη της ΔΕ του Παραρτήματος προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γκύζη, 100 ευρώ.

* * *

Ο Γιάννης Σπανός, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης από το Βύρωνα, προσφέρει 50 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Βύρωνα.

Βαγγέλης Τσαντήρας
Βαγγέλης Τσαντήρας
* * *

Φωτ.

Ο αγαπημένος μας σύντροφος, πατέρας και παππούς Γιώργος Πατσιούρας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πέρασε από φυλακές και εξορίστηκε στην Ακροναυπλία και την Ανάφη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ του οποίου διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος της ΔΕ και ταμίας, και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Σοφία Πατσιούρα

Η κόρη του Βασιλική

Τα εγγόνια του Γιώργος-Αλέξης

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη των μελών και οπαδών του ΚΚΕ που έφυγαν από τη ζωή τα τελευταία χρόνια από την περιοχή Ριζούπολης και Λαμπρινής: Βαγγέλη Τσαντήρα (φωτογραφία), Σπύρου Αθανασόπουλου (φωτογραφία), Ελβίρας Παγουλάτου (φωτογραφία), Γιώργου Χλαπάνα, Αργύρη και Γεωργίας Ευσταθίου, Κώστα Ραράκου και Παναγιώτη Παπαγεωργίου, προσφέρουμε για την εκλογική μάχη στην ΚΕ του ΚΚΕ 300 ευρώ.

Κώστας Παγουλάτος, Λεωνίδας, Σπύρος, Ματίνα και Στάσα.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Φλεβάρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Λάζαρου Οικονομόπουλου.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Σωτηρία προσφέρει στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης-Ιερόθεου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του Γιώργη Γαβαλά η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης-Ιερόθεου 30 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Ελβίρα Παγουλάτου
Ελβίρα Παγουλάτου
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του Λάζαρου Καλπαζίδη, ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή και ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ, από την Κορομηλιά Κιλκίς, ο οποίος πέθανε στις 11 Σεπτέμβρη 2003, η Δόμνα και ο Χρήστος Αλμαζίδης πρόσφεραν στη ΝΕ Κιλκίς 45 ευρώ και του αφιερώνουν και ένα ποίημα, από το οποίο δημοσιεύουμε μερικούς στίχους: «... Μοίραζες κάθε Κυριακή εσύ το «Ριζοσπάστη»/ το πέρασμά σου έδειχνε αληθινό αντάρτη».

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ.Δ. και Γ.Π. πρόσφεραν 120 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

* * *

Ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ - Παράρτημα Θεσσαλονίκης - προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Στη μνήμη του Κλεάνθη Σιμφορίκη ο συγκρατούμενός του στις φυλακές Αργοστολίου Γρηγόριος Χειμωνάς από το Παναιτώλιο Αγρινίου, πρόσφερε 5 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής Νίκος Θάνου από το Καινούργιο Τριχωνίδας.

Στη μνήμη του η αδελφή του προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας.


Λάζαρος Οικονομόπουλος
Λάζαρος Οικονομόπουλος

Γιώργος Πατσιούρας
Γιώργος Πατσιούρας

Νίκος Θάνου
Νίκος Θάνου

Λάζαρος Καλπαζίδης
Λάζαρος Καλπαζίδης

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Ευάγγελος Δούπης
Ευάγγελος Δούπης
Φωτ.

Την Κυριακή 8 Φλεβάρη στις 11.00 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Ιερόθεου Περιστερίου γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΝΙΚΟΥ ΓΑΒΑΛΑ

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης - Ιερόθεου.

Η γυναίκα του Κωνσταντίνα Γαβαλά

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Την Κυριακή 8 Φλεβάρη στις 11.00 π.μ. στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Νεκροταφείου Ζωγράφου γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (Αγγελου) ΔΟΥΠΗ

Γεννήθηκε το 1914 στο χωριό Κοκκινιά Θεσπρωτίας. Ηταν δάσκαλος. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41. Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, διατέλεσε μέλος της ΕΒΟΠ, δάσκαλος και επιθεωρητής στα ελληνόγλωσσα σχολεία των πολ. προσφύγων.

Επαναπατρίστηκε το 1980, πιστός στα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της ειρήνης και της κοινωνικής προόδου, για τα οποία αγωνίστηκε.

Πέθανε στις 14 Φλεβάρη 2003.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Γεωργία, η οικογένεια του γιου του Δημήτρη και οι συναγωνιστές του Γιώργος Σύρος και Γρηγόρης Φώτου προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, 50 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.


Νίκος Γαβαλάς
Νίκος Γαβαλάς


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ