ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
Πόρτα την πόρτα διαδώστε το μήνυμα του ΚΚΕ

Κάλεσμα αγωνιστών που κατοικούν σε Αθήνα - Πειραιά και κατάγονται από Κεφαλονιά - Ιθάκη

Αγωνιστές που συγκροτούν εκλογικές επιτροπές στήριξης του ΚΚΕ, κοινωνικοί και πνευματικοί παράγοντες που κατοικούν στην Αθήνα και τον Πειραιά, αλλά κατάγονται όλοι από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, απευθύνονται στους συντοπίτες τους και όχι μόνο, καλώντας τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Οπως σημειώνουν οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον του λαού και του τόπου και όλοι πρέπει ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη για την ήττα του δικομματισμού και για τη χάραξη νέων ελπιδοφόρων οριζόντων. Σ' αυτό τον αγώνα - τονίζουν - στην κορυφή του, επί 85 χρόνια, στάθηκαν και στέκουν οι κομμουνιστές. «Γι' αυτό - υπογραμμίζουν απευθυνόμενοι στους συντοπίτες τους - σας καλούμε να τιμήσετε με την ψήφο σας τους υποψηφίους του ΚΚΕ, με το οποίο όλοι συνδεόμαστε με ακατάλυτους δεσμούς. Καταψηφίστε τα κόμματα του δικομματισμού. Γειτονιά γειτονιά, πόρτα την πόρτα γυρίστε ακούραστα τις πόλεις και τα χωριά μας, διαφωτίστε τους νέους, τους αγρότες, όλες τις κοινωνικές ομάδες για την ανάγκη υπερψήφισης του ΚΚΕ».

Το κάλεσμα απευθύνουν οι:

ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ Μπέτυ

ΑΝΝΙΝΟΥ Νίκη

ΑΝΤΥΠΑΣ Αντώνης

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ Νικόλαος

ΑΡΣΕΝΗΣ Ρολάνδος

ΜΑΡΚΑΤΟΥ Αγγελική

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ Βασίλης

ΜΕΛΙΔΩΝΗΣ Ζήσιμος

ΜΟΣΧΟΝΑΣ Ανδρέας

ΜΠΑΛΤΣΑΒΙΑ Ντενίζ

ΒΑΛΕΝΤΗΣ Σοφιανός

ΒΕΝΤΟΥΡΑ Νίκη

ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ Διονύσης

ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ Κώστας

ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ Μανώλης

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ανδρέας

ΖΕΡΒΟΣ Αγγελος

ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ Γεράσιμος

ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ Νώτα

ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ Χρήστος

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Σταμάτης

ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ Σπύρος

ΚΑΡΑΒΙΑ Αιμιλία

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑ Αικατερίνη

ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ Νίκος

ΚΑΤΣΙΑΜΑ Σοφία

ΚΟΛΥΒΑΣ Κώστας

ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ Αννα

ΛΟΓΑΡΑΣ Γεράσιμος

ΛΥΚΟΥΔΗΣ Παναγιώτης

ΜΠΑΖΙΓΟΥ Νίκη

ΜΠΟΤΣΑ Αγλαΐα

ΜΟΥΖΑΚΗΣ Παναγιώτης

ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΣ Ανδρέας

ΜΠΕΝΑΤΟΣ Στέλιος

ΠΑΪΖΗ Αλέκα

ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ Κώστας

ΠΑΤΣΑΛΙΑΣ Μπάμπης

ΠΑΡΕΝΤΗΣ Μάκης

ΡΑΛΛΑΤΟΣ Κώστας

ΡΑΣΣΙΑΣ Τάσος

ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ Σπύρος

ΣΤΕΦΑΝΙΤΣΗΣ Γιάννης

ΣΑΚΚΑΤΟΣ Βαγγέλης

ΣΠΥΡΑΤΟΣ Παναγιώτης

ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ Δέσποινα

ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΣ Κώστας

ΤΑΝΤΗΣ Φίλιππος

ΦΑΡΑΚΛΟΣ Γιάννης

ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ Καλομοίρα

ΦΑΡΑΚΛΟΣ Παναγιώτης

ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ Βιτσέντζος

ΧΑΛΚΙΑΣ Παναγιώτης

ΛΕΣΒΟΣ
«Παντός καιρού» οι κομμουνιστές υποψήφιοι βουλευτές

Με αμείωτους ρυθμούς, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Σταύρος Σκοπελίτης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ και άλλα μέλη του Κόμματος, περιόδευσε το Σάββατο στην αγορά της Καλλονής, όπου είχε συζήτηση με μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες που ασφυκτιούν στις συμπληγάδες της «ελεύθερης αγοράς».

Ο Στ. Σκοπελίτης, συνομιλώντας με τους καταστηματάρχες, τόνισε ότι «οι ευρωενωσιακές αποφάσεις, με τις οποίες συμφωνούν και βεβαίως υλοποιούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, διευκόλυναν περισσότερο τα μονοπώλια να συνθλίψουν τους μικρομεσαίους, τους οδήγησαν ακόμα και σε λουκέτο». Το ΚΚΕ, συνέχισε ο κομμουνιστής βουλευτής, δε δίνει «ψωμί στον κλέφτη και χαμπέρι στο χωροφύλακα» όπως ο ΣΥΝ που συμφωνεί κι αυτός με την ουσία αυτής της πολιτικής και κάλεσε τους καταστηματάρχες να δώσουν δύναμη στο Κόμμα που είπε την αλήθεια όταν τα άλλα κόμματα έλεγαν ότι η ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ θα φέρουν καλύτερες μέρες.

Προχτές Κυριακή ο Σταύρος Σκοπελίτης επισκέφτηκε τα χωριά Κάπη και Κλειού και συζήτησε με τους αγροτοκτηνοτρόφους τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ σήμερα Τρίτη θα επισκεφτεί άλλα χωριά.

Ο υποψήφιος βουλευτής Βαγγέλης Παλαιολόγος, περιόδευσε την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη και το Σάββατο, μετά από διήμερο αποκλεισμό στην Αθήνα, επισκέφτηκε Λεσβίους της Αθήνας στο Γαλάτσι από κοινού με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα.

Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία, ο Βαγγέλης Παλαιολόγος μίλησε για ελλιπείς υποδομές, εξαιτίας των οποίων παρέλυσε ολόκληρη η χώρα και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά ακραία πολιτικά φαινόμενα, που χαρακτηρίζονται από την αδιαφορία της κυβέρνησης να έχει προετοιμασμένο και σε ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό, για να αντιμετωπίσει την κάθε φορά έκτακτη κατάσταση, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων στην Πυροσβεστική και σε κάποιες άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Τα γεγονότα, τόνισε ο Βαγ. Παλαιολόγος, που συνέβησαν είναι κωμικοτραγικά» και συνέχισε αναφερόμενος σε όσα και ο ίδιος αντιμετώπισε:

«Ούτε αλάτι δε σκόρπισαν έγκαιρα στους δρόμους.

Οι αλυσίδες στα λεωφορεία, που έπρεπε να είναι υποχρεωτικές, αποδείχτηκε ότι είναι ανύπαρκτες.

Για τα νοσοκομεία δεν εξασφαλίστηκε πρόσβαση, ώστε να μπορούν να τα φτάσουν ασθενείς.

Εκτακτες τηλεφωνικές γραμμές για βοήθεια, που έπρεπε να τεθούν σε λειτουργία, επίσης δεν υπήρξαν».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, με τις οποίες προτρέπει σε αλληλεγγύη προς τον πλησίον, ο Βαγ. Παλαιολόγος τόνισε ότι δεν είναι θέμα προσωπικό ή ελεημοσύνης η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, ενώ σημείωσε ότι οι «πολυδιαφημιζόμενες υποδομές και στις μεγάλες οδικές αρτηρίες που χρυσοπληρώθηκαν από το λαό και ιδιωτικοποιήθηκαν, αποδείχτηκε ότι δεν είναι ικανές ούτε το χιονιά να αντιμετωπίσουν».

Είναι η ίδια πολιτική που ερημώνει το νησί μας, είπε κλείνοντας ο Βαγ. Παλαιολόγος και κάλεσε τους Λεσβίους της Αττικής να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ για να προωθηθεί μια άλλη πολιτική που θα έχει στο κέντρο του ενδιαφέροντός της τις λαϊκές ανάγκες, μια πολιτική που δεν μπορεί να την εγγυηθεί ο δικομματισμός.

Εξάλλου, ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Ηλίας Βουλβούλης, περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου στα σούπερ μάρκετ της Μυτιλήνης, όπου «δοκιμάζονται» οι νέες ευέλικτες μορφές απασχόλησης και ανέπτυξε διάλογο με τους εργαζομένους. Ο Ηλίας Βουλβούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική που εφαρμόζει τη μερική απασχόληση, να αντισταθούν στην εκμετάλλευση που βιώνουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, ενώ τους προειδοποίησε πως τα νέα μέτρα που θα έρθουν στο προσκήνιο, είναι μέτρα που θα λειτουργήσουν εις βάρος τους.

Ο Ηλίας Βουλβούλης τόνισε ότι «η εφαρμογή των μέτρων αυτών θα γίνει δυσκολότερη μόνο αν καταψηφιστούν τα δύο μεγάλα κόμματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και υπερψηφιστεί το ΚΚΕ, που συνδέει το σήμερα με το αύριο, αφού η πολιτική του στοχεύει στη Λαϊκή Εξουσία, όπου και θα υλοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες».

Σύσκεψη Λέσβιων της Αθήνας

Ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Ηλίας Βουλβούλης θα μιλήσει σε συγκέντρωση Λέσβιων που κατοικούν στην περιοχή Νέας Σμύρνης, αύριο Τετάρτη, στις 7μ.μ., στα γραφεία της Εθνικής Αντίστασης, Βρυούλλων 14.

Την Πέμπτη, θα επισκεφτεί την περιοχή Καραγιαννέικα στο Γαλάτσι και θα μιλήσει στο καφενείο «Το Λέσβιον», Βαρδουσίων 3, στις 8μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ