ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΚΚΕ και από τα Μανιάτικα

Σαράντα πέντε πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από το 5ο Διαμέρισμα του Πειραιά απευθύνουν κάλεσμα υπερψήφισης του Κόμματος

Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ απευθύνουν 45 πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την περιοχή του 5ου Διαμερίσματος (Αγ. Σοφία, Μανιάτικα κλπ) του Δήμου Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα σημειώνουν:

«Με αυτή την πρωτοβουλία, όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το ΚΑΛΕΣΜΑ (πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ), θέλουμε να δηλώσουμε "παρών" σε μια ιδιαίτερα σημαντική εκλογική αναμέτρηση.

Πιστεύουμε ότι ο καθένας μας, αλλά και όλοι μαζί, είναι ανάγκη να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ενισχύοντας το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που έχει τη δυνατότητα να αντιταχθεί με συνέπεια και συνέχεια στα σενάρια του δικομματισμού και της πολιτικής της διαχείρισης των συμφερόντων της ολιγαρχίας, που μοναδικό στόχο έχουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων και τα λαϊκά εισοδήματα.

Διατηρώντας τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες μας, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα συσπείρωσης που απευθύνει το ΚΚΕ στο λαό για τη δημιουργία μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας, που θα αντιπαρατεθεί στους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο.

Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε "παρατηρητές" της καθημερινής αποσύνθεσης της κοινωνίας που είναι αποτέλεσμα μιας "πολιτικής" ξένης, αντιδραστικής προς τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά και έξω από κάθε έννοια στοιχειώδους ηθικής, που φθείρει και διαφθείρει συνειδήσεις.

Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε "παρατηρητές" μιας "πολιτικής" που η διαφθορά, η κομπίνα, τα μέτρα εις βάρος εργαζομένων και των κατακτήσεών τους βαφτίζονται "πολιτική εκσυγχρονισμού της Ελληνικής κοινωνίας".

Αλήθεια εκσυγχρονισμός από ποιον και για ποιον; Το σίγουρο είναι πως τέτοιου είδους "εκσυγχρονισμός" δεν αφορά τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τουναντίον είναι ο κυματοθραύστης των διεκδικήσεών τους που δεν είναι τίποτα άλλο από την ικανοποίηση των αναγκών, για ποιότητα και αξιοπρεπή διαβίωση.

Πήραμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε σ' όλους τους παλιούς συντρόφους που πέρα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχουν, αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην καθημερινή πάλη, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα ξεδιπλώνοντας τις καλύτερες εμπειρίες μας, την πείρα μας, τις προτάσεις μας και με την ενεργό συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές, για να ενισχυθεί η ελπίδα για δυναμικά πιο αποφασιστικές και μαζικές διεκδικήσεις, που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για την αλλαγή των συσχετισμών».

Το παραπάνω κάλεσμα υπογράφουν οι:

-- ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Ευδοκία, Οικιακά

-- ΒΑΪΤΣΟΣ Γιάννης, Ιδ. υπάλληλος

-- ΒΑΪΤΣΟΥ Γεωργία, Εκπαιδευτικός

-- ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ Κώστας, Συντ/χος οικοδόμος

-- ΒΟΜΒΑΣ Χρήστος, Μηχανολόγος - Μηχανικός

-- ΓΙΑΝΝΑΚΟΔΗΜΑΣ Κωνσταντίνος, Πολ. Μηχανικός

-- ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Γιώργος, Ελ. επαγγελματίας

-- ΔΙΑΚΑΚΗΣ Γιώργος, Καθηγητής

-- ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Θοδωρής, Εργάτης Ναυπηγείων

-- ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ Βασίλης, Ναυτιλιακός

-- ΚΕΚΑΤΟΣ Γρηγόρης, Υπάλληλος ΕΛΤΑ

-- ΚΟΚΚΟΝΟΥ Ελένη, Οικιακά

-- ΚΟΜΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος, Ελ. επαγγελματίας

-- ΚΟΠΡΙΤΕΛΗ Ελισάβετ, Ειδική παιδαγωγός

-- ΚΟΥΒΑΤΣΟΣ Ηλίας, Εκτελωνιστής

-- ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΥ Σωτηρία, άνεργη

-- ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ Γεώργιος, Γυμναστής

-- ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ Θωμάς, Βιοτέχνης

-- ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ Παναγιώτης, Γυμναστής

-- ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος, Συνταξιούχος

-- ΜΑΥΡΟΣ Νίκος, Λογιστής

-- ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ Γεωργία, Λογίστρια

-- ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ Ιωάννα, Φιλόλογος

-- ΝΕΟΦΥΤΟΥ Μαρία, Οικιακά

-- ΞΕΚΑΛΑΚΗ Καλλιόπη, εκπαιδευτικός

-- ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ Νικόλαος, συνταξιούχος

-- ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ Γιώτα, Ιδ. υπάλληλος

-- ΠΑΝΑΓΟΣ Θεόδωρος, Δικηγόρος

-- ΠΑΠΑΔΕΑΣ Λευτέρης Δημ. υπάλληλος

-- ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ Νίκος, Λεβητοποιός

-- ΠΑΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΚΗΣ, Φαρμακοποιός

-- ΠΙΚΟΥΛΑΣ Θεόδωρος, Ιδ. υπάλληλος

-- ΠΟΛΙΤΗΣ Διονύσης, Ελ. επαγγελματίας

-- ΠΟΛΙΤΟΥ ΝΤΙΝΑ, οικιακά

-- ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ Νίκος, Υπάλληλος ΟΤΕ

-- ΡΑΜΦΟΥ Μαργαρίτα, Καθαρίστρια σχολείων

-- ΡΕΪΣΗΣ Νικόλαος, Αυτοκινητιστής

-- ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ Γιώργος, Ιδ. υπάλληλος

-- ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ Σταύρος, Ιδ. υπάλληλος

-- ΣΤΕΒΗΣ Νικόλαος, Ελ. επαγγελματίας

-- ΣΤΕΦΟΥΔΗΣ Γιώργος, Συντ/χος οικοδόμος

-- ΤΣΙΚΛΟΣ Κυριάκος (Κούλης), Ναυπηγοξυλουργός

-- ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ Μάρω, Ιδ. υπάλληλος

-- ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ Γεώργιος, Μηχανικός

-- ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ Πένυ, Οικιακά.

Εγκαταλείψτε τους!

Από το Αιγάλεω, όπου μίλησε σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Μπάσκετ, η Αλέκα Παπαρήγα απηύθυνε κάλεσμα σ' όσους ακόμα εξαρτώνται από το ΠΑΣΟΚ ή τρέφουν αυταπάτες για τη ΝΔ.

«Καλούμε, είπε, έστω και τώρα, στο παρά πέντε των εκλογών, όλους αυτούς τους αγωνιστές που χρόνια τώρα δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε σε κόμμα του κεφαλαίου, τους καλούμε να πάψουν να έχουν συναισθηματική ή ιστορική εξάρτηση από το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ δε σώζεται με τίποτε.

Το λαϊκό κίνημα θα δυναμώσει με την εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ.

Θα δυναμώσει με την υπερψήφιση του ΚΚΕ.

Από αυτήν την εξέλιξη δεν πρέπει να επωφεληθεί η ΝΔ.

Το ΚΚΕ καλεί τους αγωνιστές που πίστεψαν κάποτε ότι τα θετικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ θα γίνονταν πράξη, να επιλέξουν το δρόμο της τιμωρίας του. Γιατί όχι μόνο τους διέψευσε και τους αποπροσανατόλισε, αλλά και γιατί έχασαν πολύτιμο χρόνο στην ετοιμασία μιας αποτελεσματικής αντίστασης.

Τους καλούμε σε κοινή δράση και συσπείρωση στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στους αγώνες της αγροτιάς και των ΕΒΕ, στους αγώνες για τη δωρεάν δημόσια Παιδεία και Υγεία, στην πάλη κατά της συμμετοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Καλούμε επίσης τα λαϊκά στρώματα που κατά παράδοση ψήφιζαν τη ΝΔ, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν τιμωρούν το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας ΝΔ, γιατί το κόμμα αυτό αν γίνει κυβέρνηση δε θα έχει καμία διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ ούτε καν διαφορετική διαχείριση δεν μπορεί να έχει σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ. Τα προγράμματά τους είναι πανομοιότυπα.

Δεν είναι πολιτικοί αντίπαλοι μεταξύ τους, αλλά ανταγωνιστές στο κυνήγι της κυβερνητικής εξουσίας.

Και τα δύο κόμματα, αποτελούν κόμματα της πλουτοκρατίας».

Ψήφος απεξάρτησης από το δικομματισμό

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι επιλογή απεξάρτησης από τα κόμματα του δικομματισμού σήμερα και συμβολή για την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος κατά των ναρκωτικών και μετά την 7η του Μάρτη, τόνισε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε μια μαζική προεκλογική συγκέντρωση με θέμα τα ναρκωτικά.

Η συγκέντρωση έγινε στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου) και πήραν μέρος γονείς, επιστήμονες, μέλη και θεραπευτές από «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης. Μετά την εισήγηση ακολούθησε γόνιμος και πλούσιος διάλογος, όπου στα ερωτήματα που τέθηκαν εκτός από τους υπεύθυνους του ΚΚΕ απαντήσεις έδωσαν και οι ειδικοί των θεραπευτικών κοινοτήτων.(Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Ρ»).

Πρόγραμμα περιοδειών - ομιλιών της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σήμερα, Τρίτη, 17/2:

  • 12.00: Περιοδεία στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Αύριο, Τετάρτη 18/2:

  • 11.30: Περιοδεία στα καρνάγια του Περάματος. (Εκκίνηση από τα γραφεία του Συνδικάτου Μετάλλου στην είσοδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης).
  • 18.30: Ομιλία στην Πλατεία Ηρώων του Περάματος.

Την Πέμπτη, 19/2:

  • Περιοδεία στα Γιάννενα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ