ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες του ΚΚΕ στη Λάρισα

Κατατέθηκε χτες το σύνολο των υποψηφιοτήτων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας. Στην κατάθεση των υποψηφιοτήτων υπήρξε μια αναγκαστική αλλαγή, αυτή του Τάκη Βαμβακίδη, που επιβλήθηκε από την κοινή υπουργική απόφαση (των υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Τύπου και ΜΜΕ) και δεν του επιτρέπει να συνεχίσει να εμφανίζεται στο σίριαλ που εδώ και καιρό εργάζεται, γιατί θεωρείται προβολή υποψηφίου βουλευτή και απειλείται με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Στη θέση του, ως υποψήφιου βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ κατέρχεται ο Νίκος Αλεξόπουλος, από τα Φάρσαλα. Ο Νίκος Αλεξόπουλος είναι οικοδόμος και έχει πολύχρονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στην επαρχία Φαρσάλων. Διατέλεσε, παλιότερα, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Φαρσάλων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φαρσάλων. Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων. Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων.

Δήλωση του Τάκη Βαμβακίδη

Υστερα από τις τελευταίες εξελίξεις ο Τάκης Βαμβακίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Από το σίριαλ του ΑΝΤΕΝΝΑ "Το παιχνίδι της συγγνώμης" στο οποίο συμμετέχω, δανείζομαι τη λέξη "Συγγνώμη" και την απευθύνω με σεβασμό σε όλους τους κατοίκους του νομού μας - φίλους, φίλες, συντρόφους, συναγωνιστές - γιατί δήλωσα υποψήφιος αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι.

Οχι, βέβαια, γιατί άλλαξε κάτι από μένα για το Κόμμα, που μου έκανε την τιμητική πρόταση ή από το Κόμμα για εμένα!! Οχι!

Αλλά γιατί η Κοινή Υπουργική Aπόφαση των υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που δημοσιοποιήθηκε την 11/2/2004 - και η οποία υπερβαίνει τα όρια του σχετικού νόμου - μου δημιουργεί αξεπέραστα εμπόδια σχετικά με τις ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ποτέ δεν πίστευα ότι σε μία, έστω CAPITAL δημοκρατία, θα υπήρχε νόμος που απαγορεύει σε έναν ηθοποιό να εργάζεται σε σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση στην προεκλογική περίοδο και να είναι και υποψήφιος βουλευτής ενός κόμματος! (υπόκωφος σεβασμός στην ανεργία και τη "σοσιαλιστική" δημοκρατία).

Απαγορεύεται, λοιπόν, με ποινικές διώξεις και πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον Ελληνα ηθοποιό, να ασκεί το επάγγελμά του κατά την προεκλογική περίοδο στην τηλεόραση λες κι εγώ στα δύο επεισόδια - που γυρίστηκαν πριν τέσσερις μήνες - και θα προβληθούν τις επόμενες δύο Παρασκευές, θα βροντοφωνάξω: ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΚΕ τηλεθεατές του ΑΝΤΕΝΝΑ γιατί κρατάω όμηρο τον Πασχάλη Τσαρούχα - πρωταγωνιστή της σειράς - κι αν τα ΜΑΤ - που βαράνε με πατριωτική ελληνοφρένεια τους ελαιοπαραγωγούς και ενίοτε τους συνταξιούχους - δεν πάνε εδώ και τώρα να διαδηλώσουν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, τον όμηρο κ. Τσαρούχα, θα τον εκτελέσω!!!

ΕΛΕΟΣ!!!

Γεια σου υπουργέ Εσωτερικών με τους νόμους σου.

Γεια σου περήφανο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο!!!

Γεια σου καταλληλότερε πρωθυπουργέ Σημίτη.

Με τη σημαία του αγώνα και το ψηφοδέλτιο στο χέρι.

Θ' ανέβει το ΚΚΕ και θά 'ναι ντάλα μεσημέρι!!!

Υ.Γ. Μαζί σας ευγενέστατοι, συνυποψήφιοι σύντροφοι και φίλοι θα πάμε στη Φαρμάκη και τη Μηλέα, μαζί θα βρεθούμε στην Αετοράχη και θα καλέσουμε όλους τους αριστερούς, όλους τους συμπατριώτες μας, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Για να συμβάλλουνε και με την ψήφο τους στην αντίσταση και την αγωνιστική ανάταση των λαϊκών δυνάμεων».

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
Ψήφος στο ΚΚΕ, αποτελεσματικότεροι αγώνες

Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ για αποτελεσματικότερους αγώνες απηύθυνε ο Αχ. Κανταρτζής, υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του Κόμματος, μιλώντας σε επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους του νομού. Η ανταπόκριση των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων των Τρικάλων στο κάλεσμα του ΚΚΕ ήταν μεγάλη και η σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Πανελλήνιον», εξελίχθηκε σε συγκέντρωση, κατά την οποία έγινε πλούσιος και γόνιμος διάλογος για τις αιτίες των προβλημάτων τους και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Τα τελευταία χρόνια και στα Τρίκαλα καθημερινά κλείνουν πολλά μικρομάγαζα, ως αποτέλεσμα τόσο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, αλλά και ως απόρροια της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεδομένου ότι βασική «πηγή» εισοδήματος στο νομό είναι η γεωργία, η οποία «στερεύει» συνεχώς, λόγω της δραματικής συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος, μειώνεται και η αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας των κατοίκων της, γεγονός που έχει ως συνέπεια και τη μείωση του τζίρου στα μαγαζιά.

Οπως τόνισε ο Αχ. Κανταρτζής, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ ενισχύει και κάνει απεριόριστη την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων. «Οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι - υπογράμμισε - την έχουν δοκιμάσει καλά στο πετσί τους αυτή την πολιτική» και επισήμανε πως «ελευθερία της αγοράς σημαίνει μεγάλη ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων». «Πρόσθετη φορολογία - συνέχισε - χρηματοδοτική ασφυξία, τοκογλυφία, συρρίκνωση του τζίρου, επιδείνωση του Ασφαλιστικού, αντικίνητρα για συνένωση και συνεταιριστικοποίηση, χτυπάνε τη μικρή επιχείρηση, για να διευκολύνουν την επικράτηση των μονοπωλίων. Ο καυγάς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, οι κολακείες και των δύο για τους μικρούς επιχειρηματίες, είναι για το πώς θα σε ξεγελάσουν άλλη μια φορά, για να σου αρπάξουν την ψήφο και να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον σου μετά τις εκλογές. Είναι καυγάς για την καρέκλα και για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τις υποθέσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοεισαγωγέων και εξαγωγέων. Καμία, λοιπόν, ψευδαίσθηση και αυταπάτη δε δικαιολογείται. Οσο κυριαρχεί η πλουτοκρατία και τα κόμματά της, θα οδηγούν τους επαγγελματίες στο περιθώριο και στην ασφυκτική πίεση και καταστροφή».

Καταλήγοντας ο Αχ. Κανταρτζής, κάλεσε τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να δώσουν τη ψήφο τους στο ΚΚΕ, για να έχουν γερό στήριγμα και συμπαραστάτη στην πάλη τους, για να βάλουν ένα «λιθαράκι», για να χτιστεί το λαϊκό μέτωπο, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.

ΛΑΡΙΣΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Στο ΚΚΕ η ελπίδα των γυναικών!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι συσκέψεις γυναικών του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκαν σε Λάρισα και Καρδίτσα, στις οποίες έγινε πλούσια συζήτηση για τα προβλήματα των γυναικών και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Στη σύσκεψη, που έγινε στο «Φρούριο» της Λάρισας, μίλησαν η Δήμητρα Παπαστεργίου και η Μαρία Γαβαλά, υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο Λάρισας του ΚΚΕ. Οπως τόνισαν στις ομιλίες τους, το κεφάλαιο χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά τις γυναίκες, ώστε να γίνουν οι φορείς που πάνω τους θα «πατήσουν» οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών παροχών, η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, με μεγάλο μέρος της συντήρησης και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για προβλήματα των γυναικών, υπογράμμισαν ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ ετοιμάζονται να εντείνουν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα της γυναίκας γι' αυτό και επιβάλλεται να καταψηφιστούν. Και κάλεσαν τις γυναίκες του νομού να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν οι αγώνες του γυναικείου κινήματος.

Στην Καρδίτσα, χαιρετισμό στη σύσκεψη απηύθυνε η Ντίνα Μπαντή, μέλος της ΝΕ του Κόμματος και μίλησε η Αργυρώ Σπυρίδωνος Χαλάτση, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία τόνισε πως «στις 7 Μάρτη είναι ίδια η πείρα της νέας γυναίκας, της αγρότισσας, της άνεργης, της υποαπασχολούμενης, της ετεροαπασχολούμενης, της νοικοκυράς, που θα την κάνει να επιλέξει το ψηφοδέλτιο. Η πείρα που "φωνάζει" πως με τη μοιρολατρία και την ανοχή δίνει πάτημα για το χειρότερο».

Κάλεσε, δε, τις γυναίκες να μειώσουν στις εκλογές το εκλογικό ποσοστό των δυνάμεων του δικομματισμού, να επιλέξουν αποφασιστικά και αταλάντευτα την εκλογική στήριξη του ΚΚΕ και να στρατευτούν στον αγώνα που θα έχει αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση με στόχο τη Λαϊκή Εξουσία.

Εκδηλώσεις οργανώσεων της ΚΝΕ

-- Συγκέντρωση νεολαίας διοργανώνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου της ΚΝΕ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων στη Θάσο, σήμερα Παρασκευή, στις 8 το βράδυ.

-- Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χίου της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στην ΕΠΟΝ, την Κυριακή 22 Φλεβάρη, στην Κυδιάντα Λαγκάδας και ώρα 11 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ