ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Να γίνουμε κήρυκες των θέσεων του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στου Ζωγράφου μίλησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας

Να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ κάλεσε τους Ζωγραφιώτες ο Αντώνης Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας. Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στου Ζωγράφου, παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές στη Β' Αθηνών, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Καλύβας οι οποίοι απηύθυναν και έναν σύντομο χαιρετισμό.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος επισήμανε: «Τις επόμενες μέρες μέχρι και τις εκλογές πρέπει να γίνουμε κήρυκες των θέσεων του ΚΚΕ. Πρέπει να απευθυνθούμε και στους αναποφάσιστους αλλά και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, άσχετα από το τι ψηφίζουν. Πρέπει να τους πείσουμε ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα της αντίστασης, του συνδικαλιστικού κινήματος και μπορεί να αποτελέσει την πραγματική αντιπολίτευση και να αντιπαλέψει την εφαρμοζόμενη πολιτική. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το ΚΚΕ το χρειάζονται δίπλα τους ως ένα μηχανισμό πάλης και μέσα απ' αυτό να ανοίξει ο δρόμος της συσπείρωσης για ένα μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις αντιλαϊκές επιλογές».

Ο βουλευτής του Κόμματος επισήμανε ότι όποιο από τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, αναλάβουν την κυβέρνηση, θα ακολουθήσουν σκληρή αντιλαϊκή πολιτική και αυτό -όπως είπε- προκύπτει τόσο από τις πρόσφατες αναφορές του Κ. Μητσοτάκη, όσο και από τον αρχισυντάκτη του εκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, Αλέκο Παπαδόπουλο. Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και δε θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα να αποτελέσει νησίδα διαφορετικής πολιτικής.

Επίσης ο Αντώνης Σκυλλάκος σημείωσε ότι ο τελευταίος ντόρος που γίνεται για τα ντιμπέιτ και με την παρουσία μόνο του Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, έχει ως στόχο να επηρεάσει τους αναποφάσιστους και να καταδείξει δήθεν διαφορές στα δύο αυτά κόμματα. Ομως οι όποιες διαφορές τους είναι εντελώς επουσιώδεις, αφού η στρατηγική επιλογή τους, δηλαδή η ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου γι' αυτούς αποτελεί μονόδρομο.

Ο Ν. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα της συνοικίας και των εργαζομένων που καθημερινά οξύνονται τονίζοντας παράλληλα ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα, το οποίο αντιστάθηκε έμπρακτα στην τσιμεντοποίηση της περιοχής.

Τέλος, ο Γ. Καλύβας απευθύνθηκε κυρίως στη νεολαία καλώντας τη να υπερψηφίσει το ΚΚΕ. Ο ίδιος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θέλουν τους νέους μαστουρωμένους, με ανασφάλιστη εργασία, δουλιά με το κομμάτι, ζωή με το κομμάτι. Εμείς, συνέχισε, είμαστε μαζί τους στην αγωνία και στις διεκδικήσεις τους και μαζί τους είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

ΧΑΪΔΑΡΙ
Συνυπογράφουν το κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ

Είκοσι οκτώ ακόμη αγωνιστές από το Χαϊδάρι, πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και ανένταχτοι αριστεροί πολίτες, προσθέτουν το όνομά τους στο κάλεσμα που υπογράφουν 114 Χαϊδαριώτες και δηλώνουν τη συστράτευσή τους στο πλευρό του Κόμματος, για να δώσουν μαζί του την εκλογική μάχη.

Στο κάλεσμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ολοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, έχοντας συμπορευτεί για κάμποσα χρόνια μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του μαζικού κινήματος, θέλουμε να δηλώσουμε "Παρών" σε μια ιδιαίτερη εκλογική αναμέτρηση. Πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι μας να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ενισχύοντας το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που έχει τη δυνατότητα να αντιταχθεί με συνέπεια στα σενάρια του δικομματισμού, στη μοιρολατρία και την παθητικότητα.

Η αγωνιστική δράση και προσφορά του Κόμματος για την προώθηση και την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, για τα κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα, για την ειρήνη και την Εθνική Ανεξαρτησία, οι αγώνες και οι θυσίες του όλο το χρονικό διάστημα της 85χρονης παρουσίας του, είναι οδηγός για τη στάση που πρέπει να κρατήσουμε, ιδιαίτερα σήμερα που χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας, αυξάνεται δραματικά η ανεργία, η υποαπασχόληση και η φτώχεια, που ο πόλεμος και οι επεμβάσεις είναι το κύριο χαρακτηριστικό της "νέας τάξης πραγμάτων"».

«Ανεξάρτητα - σημειώνουν - από τις ενστάσεις, τις επιφυλάξεις και τις παρατηρήσεις που μπορεί να έχουμε για κάποιες πλευρές της πολιτικής του, είμαστε σίγουροι ότι αν το ΚΚΕ είχε ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο του συμβιβασμού όπως άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο ελληνικός λαός θα βρισκόταν σε ακόμα δυσκολότερη θέση. Την επομένη των εκλογών όλα τα προβλήματα θα είναι παρόντα. Ξέρουμε ότι δε θα λυθούν ριζικά με την ψήφο μας, αλλά η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Μάρτη θα δώσει ένα γερό χτύπημα στο δικομματισμό, ελπίδα και δύναμη στο μαζικό λαϊκό κίνημα για πιο αποτελεσματικές διεκδικήσεις και κατακτήσεις».

«Απευθυνόμαστε - καταλήγει - σ' όλους τους παλιούς συντρόφους και συναγωνιστές, σ' όσους αγανακτούν με τη σημερινή κατάσταση και αναζητούν διέξοδο, τους καλούμε να συστρατευτούν και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Εχουμε και πείρα και γνώση και θέληση για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε νέα πνοή στους αγώνες του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο».

Το κάλεσμα συνυπογράφουν:

1. ΕΡΚΙΕΤΖΟΓΛΟΥ Χάρης, εργαζόμενος στα Ναυπηγεία

2. ΖΑΜΠΕΛΗ Γιαννούλα, δημόσιος υπάλληλος

3. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Δημήτρης, αλουμινάς

4. ΚΑΡΑΜΕΤΟΣ Χάρης, δικηγόρος

5. ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ Γιάννης, ψυχολόγος

6. ΚΩΤΣΕΡΙΔΗΣ Γιάννης, επιπλοποιός

7. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος

8. ΜΑΓΓΟΥΤΑ Μαγδαληνή, δημόσιος υπάλληλος

9. ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ Πέπη, δικηγόρος

10. ΜΥΛΩΝΑΣ Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος

11. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ Περικλής, φαρμακοποιός

12. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ Χρήστος, αρχιτέκτονας

13. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος, οικοδόμος

14. ΣΟΦΑΚΗ Ζωή, αισθητικός

15. ΔΗΜΠΟΥΡΛΙΑΓΚΑΣ Κώστας, υπάλληλος μετάλλου

16. ΔΟΓΑΝΗΣ Μιχάλης, συνταξιούχος οικοδόμος

17. ΚΑΝΤΕΡΕΣ Βασίλης, δημοτικός υπάλληλος

18. ΚΟΚΚΑΛΗ Νίκη, ιδιωτικός υπάλληλος

19. ΚΟΥΠΟΥΡΤΙΔΗΣ Δημήτρης, δημοτικός υπάλληλος

20. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος

21. ΛΑΤΡΩΝΗ Τασία, επαγγελματίας

22. ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ Αποστόλης, ηλεκτρονικός - συγγραφέας

23. ΜΕΪΝΤΑΝΙΔΗΣ Θεόδωρος, συνταξιούχος ΟΤΑ

24. ΜΠΟΥΡΑΣ Σταύρος, δημοτικός υπάλληλος

25. ΝΤΑΦΟΥ Μαρία, άνεργη

26. ΡΟΖΓΟΒΑ Διονυσία, πτυχιούχος Νομικής - έμπορος

27. ΣΕΜΠΟΣ Γιώργος, έμπορος

28. ΦΟΡΤΣΕΡΑ Δέσποινα, φιλόλογος

Συσκέψεις στο εκλογικό κέντρο της Αθήνας

Μια σειρά από συσκέψεις προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2). Συγκεκριμένα:

Σήμερα Παρασκευή:

  • Στις 6 μ.μ. σύσκεψη εργαζομένων στα ελαφρά φορτηγά.
  • Στις 7 μ.μ. σύσκεψη φοιτητών της Νομικής για τα λαϊκά δικαιώματα.

Την Τρίτη, 24/2:

  • Στις 7 μ.μ. σύσκεψη ετεροδημοτών Κεφαλλονιάς - Ιθάκης.

Την Τετάρτη, 25/2:

  • Στις 10 π.μ. σύσκεψη συνταξιούχων Αθήνας και Πειραιά.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ