ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Ριγανάς
Κώστας Ριγανάς
Φωτ.

Σήμερα, 21 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο της Ουρανίας Βαμβέτσου, πιστής και αφοσιωμένης συντρόφισσας στα ιδανικά και τις αρχές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά της Στάθης, Σοφία, Μαίρη, Μιχάλης

* * *

φωτ

Δέκα χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού Γιώργου Μπέλλου, τιμάμε τη μνήμη του προσφέροντας στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Κούλα, Ελένη, Σπύρος

Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ η Κ.Φ. και ο Α.Κ. προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 7 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή Βαγγέλη Παπαναστασίου, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1922 στην Ελάτη Τρικάλων. Στην Κατοχή, πολύ νωρίς εντάχθηκε στο ΕΑΜ και ανέπτυξε σημαντική δράση για την ανάπτυξη του ΕΑΜικού κινήματος στην περιοχή.

Μετά την Απελευθέρωση οι κυβερνήσεις της Δεξιάς για την πατριωτική δράση του τον «τίμησαν» με περισσότερα από 20 χρόνια φυλακής και εξορίας.

Ως το τέλος της ζωής του στάθηκε με πίστη και αφοσίωση στις γραμμές του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε το Κόμμα του και την ιδεολογία του σε όλη την κομματική ζωή του και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το ΚΚΕ.

Εφυγε με το κεφάλι ψηλά.

Στη μνήμη του η ΝΕ Τρικάλων προσφέρει 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και ευχαριστεί τη γυναίκα του, η οποία της δώρισε το αυτοκίνητό του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
* * *

Φωτ.'

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κώστα Ριγανά, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 10 ευρώ στην ΚΟΒ Ζαρουχλέικων Πάτρας και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσα της ζωής του Ελένη Τσανακαλιώτη-Ριγανά

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου Γεωργίου Χριστοδουλάκη προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης.

Παρασκευή Χριστοδουλάκη

** *

Στη μνήμη της θείας μας Νίνας Λάγιου την οποία κηδέψαμε πρόσφατα και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τoν εκλογικό αγώνα 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Βιβή-Παναγιώτης-Αντώνης

* * *

Στη μνήμη της θείας μας Βασιλικής Λάγιου και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την εκλογική μάχη 30 ευρώ, μέσω συνοικιακής ΚΟΒ Κυψέλης.

Βιβή-Αντώνης

* * *

Φωτ

Ο παλαίμαχος αγωνιστής Χρήστος Πάντσος, από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, ο οποίος πέθανε στις 20 Οκτώβρη 2003, ήταν 70 χρόνια μέλος του ΚΚΕ. Αγωνιστής σταθερός, ακέραιος με απέραντη αγάπη στον άνθρωπο, καταδικασμένος σε θάνατο, για τη δράση του, γλίτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα με το σταμάτημα των εκτελέσεων, χάρη στην επέμβαση της ΕΣΣΔ. Γλίτωσε, με σπασμένη τη σπονδυλική στήλη του, όταν η Ασφάλεια τον πέταξε από το παράθυρο.

Ποτέ δεν τον ξεχνούμε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Γιώργος και Ευαγγελία Συναπλίδη

* * *

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Θεόδωρου Στυλιάδη.

Στη μνήμη του η γυναίκα του προσφέρει 40 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του Μιλτιάδη Παραθυρά, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους στη Βάλτα Κασσάνδρας Χαλκιδικής στις 23 Φλεβάρη 1943, μαζί με άλλους αντιστασιακούς, προσφέρω 100 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Ουρανία Βαμβέτσου
Ουρανία Βαμβέτσου
Η αδελφή του Τασούλα

* * *

Ο Γ.Ξ. πρόσφερε 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Στις 20 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 3 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος σύντροφός μας Θανάσης Βόρρης, μέλος της ΚΟΒ Αντίκυρας Βοιωτίας. Το κενό που άφησε ο θάνατός του σήμερα, και μπροστά στη νέα εκλογική μάχη είναι δυσαναπλήρωτο. Μας λείπει η εκρηκτική διάθεσή του προπαντός. Η μαχητική στάση του που ήταν κινητήρια δύναμη για την οργάνωσή μας. Η αταλάντευτη πίστη του στις ιδέες και στα ιδανικά του ΚΚΕ λειτουργούσε καταλυτικά σε όλους μας, ανέβαζε τη διάθεση για προσφορά και για αγώνες.

Μας λείπει ακόμα η «αγριοφωνάρα» του που μας υπενθύμιζε αποφάσεις, στόχους, τομείς δράσης. Πάντα πρώτος, πάντα παρών στις εξορμήσεις του «Ριζοσπάστη», στο μοίρασμα του ενημερωτικού υλικού, στην αναγραφή συνθημάτων.

Στέλεχος του Νομαρχιακού Γραφείου για σειρά ετών. Πρωτοπόρος εργάτης, όπως έλεγε, στον τομέα της Υγείας, με παράλληλη δράση σε όλα τα κινήματα (Ειρήνης, Παιδείας, δημοκρατικών δικαιωμάτων, ΤΑ) θεωρούσε πως για τον κομμουνιστή δεν υπάρχει κοινωνικό πεδίο δράσης στο οποίο να μη χωράει, αλλά αντίθετα είναι υποχρέωση η συμμετοχή του.

Ολα αυτά σύντροφε, φίλε, αδελφέ Θανάση είναι που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Που μας δίνουν την αίσθηση ότι σε κάθε εξόρμηση είσαι δίπλα μας, κοντά μας. Η σκιά σου είναι βαριά επάνω μας, όμως ταυτόχρονα τη θέλουμε έτσι όπως τη νιώθουμε.

Θα είσαι πάντα κοντά μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Αντίκυρας

* * *

Φωτ.

Στις 11 Φλεβάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή η Ουρανία Στεφάνου.

Στη μνήμη της η ανιψιά της Πολυξένη Φερεντίνου προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος
* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κώστα Νικολακόπουλου, προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Αγλαΐα Νικολακοπούλου

* * *

Φωτ.

Η αγαπημένη μας μητέρα Χρυσούλα Γεωργούλα, η οποία «έφυγε» για πάντα, στις 7 Γενάρη 2004, γεννήθηκε το 1932 στη Λυκόραχη Ιωαννίνων από γονείς αγρότες. Από μικρή μπήκε στη βιοπάλη, στην Κατοχή εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και στον εμφύλιο, ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία από τα τέλη του 1949, εργάστηκε εκεί και παντρεύτηκε τον Χρήστο Γεωργούλα επίσης αγωνιστή. Στην πόλη Σφιντνιίσα, όπου ζούσε, ήταν πρόεδρος των Ελληνίδων Πολ. Προσφύγων και ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα.

Το 1988 επαναπατρίστηκε. Ζούσε στο Βόλο. Ηταν μέλος του Παραρτήματος της ΠΕΕΠΠ Μαγνησίας.

Στη μνήμη της τα παιδιά της Βασιλική, Ιωάννης και Ελένη πρόσφεραν 15 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


Βαγγέλης Παπαναστασίου
Βαγγέλης Παπαναστασίου

Χρήστος Πάντσος
Χρήστος Πάντσος

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΒΑΝΔΗΣ ΤΙΤΟΣ
ΒΑΝΔΗΣ ΤΙΤΟΣ
ΦΩΤΟ

Αύριο, Κυριακή 22-2-04 και ώρα 10.45 π.μ. θα τελεστεί το ΕΤΗΣΙΟ μνημόσυνο στον ιερό ναό Αναλήψεως Βριλησσίων για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας συζύγου και φίλου

ΤΙΤΟΥ ΒΑΝΔΗ

Η σύζυγος: Μπέτυ Βαλάση. Οι συγγενείς και οι φίλοι.

***

φωτό

Αύριο, Κυριακή 22 Φλεβάρη, θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ,

από τον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου, ώρα 11.00 π.μ. στη Ν. Ιωνία (στάση Ηλεκτρικού Σταθμού).

Η σύζυγος: Μαρία. Η κόρη: Βασιλική. Τα αδέλφια, τα ανίψια και οι λοιποί συγγενείς.


ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ