ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
Σελ. /48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ
Βρώμικες μεθοδεύσεις του δημάρχου

Τη διοργάνωση διασπαστικής εκδήλωσης για το μπλόκο από τον δήμαρχο Γιάννη Χαραλάμπους, καταγγέλλουν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ

Τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλάμπους, καταγγέλλουν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ, γιατί προετοιμάζει, στις 21 Μάρτη, διασπαστική εκδήλωση για το μπλόκο της Καλογρέζας.

Σε ανακοίνωσή τους, σημειώνουν πως «ο δήμαρχος, δίχως ίχνος σεβασμού στη μνήμη των 22 νεκρών ηρώων του μπλόκου, καλεί τους Ιωνιώτες να τιμήσουν τους νεκρούς κομμουνιστές δίχως τον φυσικό τους φορέα, την ΠΕΑΕΑ». Τονίζουν, μάλιστα, ότι ο δήμαρχος «αρνήθηκε όταν η ΠΕΑΕΑ Νέας Ιωνίας τού πρότεινε να διοργανωθεί από κοινού η εκδήλωση και να χαιρετίσει και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας».

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης υπογραμμίζουν με οργή στην καταγγελία τους: «Τι ενοχλεί, τι φοβίζει, αλήθεια, περισσότερο τον δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ και τους ΣΥΝοδοιπόρους του; Το ότι η ΠΕΑΕΑ δε θα πάψει να υπάρχει μετά από κάποια χρόνια που θα φύγουμε εμείς από τη ζωή και θα συνεχίσουν τον αγώνα μας τα παιδιά μας; `Η ότι οι αντιστασιακοί της Νέας Ιωνίας παραμένουν αταλάντευτα στο πλευρό του ΚΚΕ, που ήταν ο κύριος καθοδηγητής και αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης; ΟΧΙ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Ο αγώνας μας για Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία συνεχίζεται από τις νεότερες γενιές, μέχρι τη δικαίωση των οραμάτων και των ιδανικών μας, μέχρι την επίτευξη των στόχων μας. Μέχρι ο λαός μας ενάντια στο μαύρο μέτωπο των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλίων να φτιάξει το δικό του Αντιμονοπωλιακό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο για τη Λαϊκή Εξουσία, το Σοσιαλισμό».

Η ΠΕΑΕΑ Νέας Ιωνίας καλεί «όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς συμπολίτες της να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη νεότερη ιστορία της χώρας μας ως άλλοθι για τις αντιλαϊκές τους επιλογές». Τους καλεί «να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΠΕΑΕΑ για να τιμηθούν πραγματικά οι 22 νεκροί ήρωες του μπλόκου». «Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να χρησιμοποιεί τους 22 νεκρούς ήρωες ως προϊόν εκμετάλλευσης και προεκλογικών σκοπιμοτήτων», καταλήγει η καταγγελία.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ήρωες του μπλόκου της Καλογρέζας, του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, βορειοδυτικών προαστίων, θα γίνουν στις 10 και 14 Μάρτη.

Την Τετάρτη 10 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα στο Παναιτώλιο - Αλσούπολη θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Μακρόνησος - Ιστορικός τόπος, τόμοι Α` και Β`, απ' τον Κώστα Μαραγκουδάκη, πρόεδρο της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή, 14 Μάρτη, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Ηρώων, θα αποτίσουν φόρο τιμής στους 22 νεκρούς ήρωες του μπλόκου της Καλογρέζας. Η προσυγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 9.15 το πρωί από την πλατεία Αναπήρων.

ΤΕΔΚΝΑ
Ζητά χρήματα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Δεν επαρκούν τα χρήματα που προτίθεται η κυβέρνηση να διαθέσει στους δήμους της Αττικής, ώστε να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες καθαριότητας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με την Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) υπάρχει ανισοκατανομή του ποσού που προτείνει η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων να δοθεί στους δήμους του Λεκανοπεδίου, σε όφελος του Δήμου Αθηναίων.

Με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ζητά να αυξηθεί το ποσό που διατίθεται για την προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού καθαριότητας στα 35 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει και από μελέτη του Αθήνα 2004, ενώ αποφάσισε να μην αποδεχτεί την κατανομή του ποσού που προτείνει η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος, το ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ ζητά να αυξηθεί το ποσό που διατίθεται για τις ολυμπιακές αναπλάσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΤΡΟΧΑΙΑ
Εκτακτα μέτρα ενόψει εκλογών

Εκτακτα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία Αττικής για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών που θα μετακινηθούν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα στο ύψος της Κακιάς Σκάλας (46ο μέχρι και το 53ο χιλιόμετρο) κατά την έξοδο την Παρασκευή (από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.), το Σάββατο (από τις 7 π.μ. έως και τις 2 μ.μ.) και την Κυριακή (από τις 7 π.μ. μέχρι και τις 1 μ.μ.). Οσον αφορά στην είσοδο, θα δοθεί μια επιπλέον λωρίδα στο ύψος της Κακιάς Σκάλας και από τα διόδια της Ελευσίνας (26,7 χιλιόμετρο) μέχρι και τη διασταύρωση Δαφνίου την Κυριακή από τις 2 μ.μ. έως και τις 9 μ.μ. Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην εν λόγω Εθνική, θα γίνουν στους κόμβους Δαφνίου, διυλιστηρίων, Ασπροπύργου, Μαγούλας και σε κρίσιμα σημεία (όπως έργα).

Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας θα ληφθούν τις ίδιες ημερομηνίες και ώρες, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις στον κόμβο Νέας Κηφισιάς, στις γέφυρες Κρυονερίου και Βαρυμπόμπης, καθώς και σε άλλα ευαίσθητα σημεία.

Στη Λ. Βάρης - Κορωπίου, τις ίδιες μέρες, θα γίνει παρέμβαση στους ισόπεδους κόμβους με τις Ηφαίστου και Βάκχου. Στη Λ. Δημοκρατίας Περάματος θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα από τη διασταύρωσή της με την Κ. Βάρναλη έως και το πορθμείο. Τέλος, στη Σαλαμίνα θα γίνει αμφιδρόμηση από την αρχή μέχρι και την οδό Αγίας Βαρβάρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ