ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΣΕΡ
Ανεμος αισιοδοξίας

Αμφίρροπο είναι το σημερινό ματς ΠΑΟ - Οσέρ

Sportidea

Αμφίρροπο είναι το σημερινό ματς ΠΑΟ - Οσέρ
Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Οσέρ και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο φετινό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δηλώνει ο τεχνικός της ομάδας Γιτζάκ Σουμ για το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι των «πρασίνων» κόντρα στη γαλλική ομάδα (Απ. Νικολαΐδης 21.30 ΜΕΓΚΑ). Ο Σουμ, κάνοντας μια ανάλυση της σημερινής αναμέτρησης τη χαρακτήρισε σαν τελικό για την ομάδα του, αλλά παρ' όλα αυτά δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του ότι μπορούν να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων.«Πιστεύω πως η ομάδα είναι έτοιμη για τον αυριανό (σημερινό) αγώνα. Στους δύο τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος είχαμε καλή απόδοση, αν και ο αγώνας στην Οσέρ ήταν τακτική του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Αύριο, όμως, στον αγώνα θα πρέπει να δείξει το καλό της πρόσωπο η ομάδα και να κερδίσει. Φέτος, δεν έχουμε νίκη εντός έδρας στη Λεωφόρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και νομίζω πως ήρθε η ώρα να το κάνουμε». Οσον αφορά στους Γάλλους, ο Ισραηλινός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας του Γκι Ρου. «Πιστεύω ότι μας περιμένει δύσκολος αγώνας κόντρα σε μια από τις πιο δύσκολες ομάδες της Γαλλίας. Στη σύνθεση της Οσέρ υπάρχουν πολλοί δύσκολοι παίκτες. Ουσιαστικά όλα θα κριθούν στο γήπεδό μας. Και θα πρέπει να αποδείξουμε αύριο πως το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα. Γι' αυτό οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης δε θα είναι καλό». Ο Σουμ δεν αποκάλυψε τα πλάνα του για τη βασική ενδεκάδα, αλλά, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί Κωνσταντίνου και Ολισταντέμπε να αγωνιστούν μαζί. Φυσικά, από την αναφορά του Σουμ δε θα μπορούσε να λείψει η προσέλευση του κόσμου. «Πιστεύω ότι η προσέλευση των φιλάθλων το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βοηθήσει τους παίκτες. Οι παίκτες είναι σοβαροί επαγγελματίες και θα εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα του κόσμου». Οσο για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζουν οι Σανμαρτεάν και Μικάελσεν, όπως δείχνουν τα πράγματα, το γεγονός εάν θα είναι απόλυτα έτοιμοι θα εξαρτηθεί την τελευταία στιγμή.

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής της Οσέρ Γκι Ρου σε μια τακτική, προκειμένου να αποβάλλει το άγχος από την ομάδα του έχρισε φαβορί της αναμέτρησης τον Παναθηναϊκό, αλλά, παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο κόσμος της ελληνικής ομάδας και η ατμόσφαιρα δε φοβίζει τους παίκτες του.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΒΟΛΕΣ
Απάντηση την Κυριακή

Η συμμετοχή μου σε δυο Ολυμπιάδες, ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, ανεξάρτητα από τη συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων, μου άφησε αναπάντητα ερωτηματικά. Ολυμπιάδες των πολυεθνικών, της εμπορευματοποίησης των αθλητικών ιδεωδών.

Πίστευα ότι αναλαμβάνοντας η χώρα μας τη διοργάνωσή τους κάτι θα άλλαζε. Θα μεταδίδαμε το αρχαίο Ολυμπιακό πνεύμα και στους άλλους λαούς διεξάγοντας αγώνες απλούς - καθαρούς κι όχι φιέστες προς χάρη της εμπορικότητας.

Ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός είναι ο μόνος τρόπος «παραγωγής» αθλητών φυσικών δυνάμεων που εκμεταλλευόμενοι το ταλέντο τους και την αγωνιστική άμιλλα θα διεκδικούσαν πραγματικούς κότινους και όχι εμπορικά μετάλλια.

Τα δυο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και ο ΣΥΝ στήριξαν την Ολυμπιάδα της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα με ξεκάθαρες θέσεις και σ' αυτό το κομμάτι όπως και σε άλλα της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής. Ζήτησε καθαρούς αγώνες, συνεχή παγκόσμια ειρήνη και όχι 15ήμερη εκεχειρία. Μας είχε προειδοποιήσει πολύ νωρίτερα για ό,τι επρόκειτο να συμβεί. Θεωρώ ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μονόδρομος και η στήριξή του απαραίτητη. Ολοι μαζί στις 7 του Μάρτη να δώσουμε την απάντηση που πρέπει. Να δυναμώσουμε τη φωνή του ΚΚΕ στη Βουλή.


Του
Κώστα ΤΣΙΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ*
* Ο Κώστας Τσιδημόπουλος είναι προπονητής ΤΑΕ KWON DO

ΜΠΑΣΚΕΤ
Με βαριά... καρδιά

Μπορεί οι μνήμες από το χαμένο τελικό της Λαμίας για το Κύπελλο Ελλάδας να είναι ακόμη νωπές, όμως στον Ολυμπιακό δε χωράει πλέον άλλος σκεπτικισμός. Η σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.10), που ανοίγει την αυλαία της Β' φάσης στην Ευρωλίγκα, προσγειώνει τους «ερυθρόλευκους» σε μια νέα πραγματικότητα. Και πλέον εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. Αλλωστε αυτό ήταν που παραδέχτηκε και ο Ντράγκαν Σάκοτα ο οποίος δήλωσε ότι η ομάδα μπορεί να μην είναι σε άριστη ψυχολογική κατάσταση όμως θα πρέπει να επιστρέψει στις επιτυχίες και αυτό μπορεί να γίνει σήμερα. «Δεν είμαστε και πολύ καλά προετοιμασμένοι γι' αυτό το παιχνίδι. Ισως το μυαλό μας να είναι ακόμα στο φάιναλ φορ της Λαμίας. Με βάση ότι δώσαμε στους παίκτες και μια ημέρα κενό, αφού γυρίσαμε Αθήνα ξημερώματα Δευτέρας, ο χρόνος προετοιμασίας μας ήταν περιορισμένος. Παρ' όλα αυτά είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε, έστω και εάν αντίπαλός μας είναι η ιδιαίτερα δυνατή ΤΣΣΚΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο «Σάλε».

Στην αντίπερα όχθη οι Πειραιώτες θα βρουν σήμερα απέναντί τους μια παρέα γνωστών και πρώην «ερυθρόλευκων» αφού τεχνικός της ρωσικής ομάδας είναι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, ενώ εκεί αγωνίζεται και ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο Ιβκοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού τονίζοντας ότι μπορεί στον πρώτο γύρο να μην τα κατάφερε καλά, όμως η σημερινή του εικόνα έχει αλλάξει. Παράλληλα θεωρεί το παιχνίδι ιδιαίτερα κρίσιμο.

  • Με στόχο την πρόκριση στο φάιναλ φορ της FEL, Αρης και Μαρούσι ετοιμάζονται σήμερα να δώσουν την πρώτη ελληνική «μονομαχία» για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο κλειστό του Αγ. Θωμά (19.00 ΕΤ-3).
ΒΟΛΕΪ
Η ώρα της αλήθειας

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Ηρακλή, που καλείται σήμερα το απόγευμα (18.30 γήπεδο Ευόσμου) να ανατρέψει το σε βάρος του 1-3 από τον πρώτο αγώνα με την Παρί στο Παρίσι και να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, που φέτος θα διεξαχθεί στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας. Οι παίκτες του «Γηραιού» δηλώνουν έτοιμοι για την αυριανή αναμέτρηση, με τον Αντρέι Κράβαρικ να δίνει το έναυσμα: «Μπορούσαμε να είχαμε νικήσει στη Γαλλία, αλλά δεν ήμασταν όσο καλοί θα έπρεπε». Για να προκριθεί ο Ηρακλής πρέπει να νικήσει με 3-0. Επίσης, σε περίπτωση που νικήσει με 3-1, πρέπει να έχει μεγαλύτερη διαφορά πόντων από το +11, με το οποίο είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα η Παρί. Εκείνο που αισιοδοξούν στο «Γηραιό» ότι θα αποτελέσει κρυφό όπλο στο σημερινό αγώνα είναι η παρουσία του κόσμου αφού το γήπεδο του Ευόσμου αναμένεται να είναι κατάμεστο.

  • Τον υποβιβασμό τους στην Α2 θα προσπαθήσουν να αποφύγουν σήμερα οι ομόχρωμοι της Α1 ΑΕΚ και Αρης που αγωνίζονται σαν γηπεδούχοι κόντρα σε ΑΕ Νίκαιας και Ρέθυμνο αντίστοιχα. Οι νίκες των σημερινών φιλοξενουμένων στα πρώτα παιχνίδια τους δίνουν προβάδισμα στα προγνωστικά, καθώς εάν καταφέρουν Νικαιώτες και Κρητικοί να περάσουν αλώβητοι και σήμερα φθάνουν στο 2-0 και κερδίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Το πρόγραμμα: (Γήπεδο Ζοφριάς, 17.00) ΑΕΚ - ΑΕ Νίκαιας, (Γήπεδο Μίκρας 18.00 ΕΤ3): Αρης - Ρέθυμνο.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα δυο πρώτα εισιτήρια για τους φετινούς ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας σφραγίζονται σήμερα το βράδυ, αφού θα διεξαχθούν δυο επαναληπτικά παιχνίδια για τα προημιτελικά. Στη Ν. Σμύρνη (19.00 ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡΤ), ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό με τους γηπεδούχους να θέλουν να ανατρέψουν την ήττα τους με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Λίγο πιο νωρίς, στις 14.30 (ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡΤ), η Καστοριά θέλει να γράψει τη δική της ιστορία στο θεσμό υποδεχόμενη την Προοδευτική. Η νίκη των «γουναράδων» στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα (1-0) τους καθιστά το φαβορί της συνάντησης, ενώ η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε στην έδρα της.

ΑΕΚ
Αιχμές «Ντούμι»

Αιχμές σχετικά με τη συμπεριφορά των Ελλήνων παικτών άφησε ο προπονητής της ΑΕΚ Ιλιε Ντουμιτρέσκου στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου. Ο Ρουμάνος τεχνικός, με αφορμή τις διευκρινίσεις που έδωσε για τις δηλώσεις που έκανε στις αρχές της βδομάδας σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση των παικτών και ελήφθησαν σαν... καρφί στον προκάτοχό του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αυτή τη φορά γενίκευσε τη γνώμη του. «Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής παραπονιέται όταν τον ζορίζεις. Γι' αυτό όταν παίζουν στην Ευρώπη έχουν πρόβλημα ενώ διαθέτουν ταλέντο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Οσον αφορά στην περιβόητη - πλέον - ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, ο Ντουμιτρέσκου τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο αφού η μεγάλη τους πλειοψηφία είναι έμπειροι. «Τι να κάνεις όταν αυτή η ομάδα έχει τέτοιους παίκτες. Αρκετοί παίζουν στην Εθνική και διαθέτουν τεράστια εμπειρία. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο» είπε. Επίσης, ο «Ντούμι» έδειξε ικανοποιημένος από τη λειτουργία της ομάδας. «Εχουμε ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Το Σάββατο είχαμε επιθετικό σχήμα που ωστόσο δεν άφησε τον Αρη να κάνει ευκαιρίες» τόνισε. Αναφερόμενος γενικότερα στην επιθετική λειτουργία και ειδικά στον Ιβιτς, είπε: «Με τη Χαλκηδόνα δε μας "βγήκαν" ευκαιρίες. Και με Αρη και με Πανιώνιο πήγαμε καλά».

  • Επεισόδιο μεταξύ οπαδού της ΑΕΚ και του ρεπόρτερ της «ΕΡΑ Σπορ» Θάνου Λιακόπουλου έλαβε χώρα έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου του Ιλιε Ντουμιτρέσκου. Λίγες ώρες αργότερα, η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει το συμβάν.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ