ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
Σελ. /40
Μπόχα δικομματισμού

Αποστροφή και αηδία προκαλεί ο σκυλοκαυγάς των δύο μονομάχων για την εξουσία και ο βρώμικος πόλεμος της τελευταίας στιγμής με στόχο τη νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας

Στις «συνήθεις» προβοκάτσιες της τελευταίας στιγμής καταφεύγει άλλη μια φορά ο δικομματισμός, με στόχο την ενίσχυση των εκβιαστικών ψευτο-διλημμάτων, την πόλωση και τη νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας στις εκλογές. Ωστόσο, ο βρώμικος πόλεμος των δύο μονομάχων καταφέρνει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, καθώς ο κόσμος αποστρέφει το πρόσωπό του αηδιασμένος από τους σκυλοκαυγάδες και τις άθλιες μεθόδους τους.

Μετά το μπαράζ υποσχεσιολογίας από τους Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή, και τη διαμάχη για τους «αξιωματούχους» του ΠΑΣΟΚ και τα ρεβανσιστικά σχέδια της ΝΔ, σειρά είχε χτες η διαμάχη γύρω από τη διακίνηση ενός εντύπου με «υβριστικές αναφορές» στον Γ. Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και υπεύθυνη ενημέρωσης του ΠΑΣΟΚ, Α. Διαμαντοπούλου, κατήγγειλε τη διακίνηση φυλλαδίων με υβριστικό περιεχόμενο σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, εμφανίζοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, όπως η ίδια υποστήριξε, φαίνεται ότι η διακίνηση των φυλλαδίων έγινε με τρία αυτοκίνητα τα οποία ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία.

Οπως υποστήριξε η Α. Διαμαντοπούλου, «το υλικό αυτό διακινείται ταχυδρομικώς από το Ταχυδρομείο στην οδό Βεΐκου στο Κουκάκι». Η ίδια, αναφερόμενη στο περιεχόμενο των φακέλων, δήλωσε ότι «πρόκειται για ανώνυμους φακέλους οι οποίοι έχουν παραλήπτες κυρίως ιερείς και Ιερούς Ναούς και μέσα στους φακέλους αυτούς υπάρχει αυτό το φυλλάδιο: "Τι πραγματικά πιστεύει ο Γιώργος Παπανδρέου"». Το φυλλάδιο, πρόσθεσε η ίδια, «είναι ανυπόγραφο, απλώς αναφέρει "δράση πολιτών για την προστασία της κληρονομιάς μας" και βεβαίως είναι ένα ιδιαίτερα εξυβριστικό φυλλάδιο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι μετά από παρακολούθηση της υπόθεσης «προέκυψε ότι η διακίνηση γίνεται από τρία αυτοκίνητα με τους παρακάτω αριθμούς: ΥΕΟ 3103, ΥΒΥ 9908 και ΥΒΧ 3690». Τα αυτοκίνητα αυτά, υποστήριξε η ίδια, «φέρονται ότι ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, στη Ρηγίλλης». Μάλιστα, παρουσίασε και φωτογραφικό υλικό, το οποίο, όπως είπε, «δείχνει τα αυτοκίνητα, δείχνει τους ανθρώπους που διακινούν αυτό το υλικό, δείχνει το σφράγισμα των φακέλων».

Η Α. Διαμαντοπούλου, παράλληλα, ανέφερε: «Ο αποστολέας του φυλλαδίου προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Εκκλησία, να μετατρέψει την Εκκλησία σε όχημα κομματικής προπαγάνδας».

Ταυτόχρονα, για το ίδιο θέμα, ο Θ. Πάγκαλος, ως επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων και προχώρησε σε προσφυγή στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Ν. Αλιβιζάτο, για «βαρεία παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας».

ΝΔ: Προβοκάτσια

Η ΝΔ αντέδρασε, διά στόματος εκπροσώπου της, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια, την οποία απέδωσε, εμμέσως πλην σαφώς, στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είχε προαναγγελθεί από τον Κ. Λαλιώτη μια βδομάδα νωρίτερα.

Στη δήλωσή του ο Θ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι η ΝΔ εδώ και χρόνια διακινεί την αλληλογραφία της από τέσσερα συγκεκριμένα καταστήματα των ΕΛΤΑ (Σύνταγμα, Λένορμαν, Κολωνάκι και Κουκάκι). «Είναι σαφές ότι παρακολούθησαν και φωτογράφισαν αυτοκίνητα της ΝΔ, τα οποία μετέφεραν προεκλογικό υλικό. Υλικό που δεν έχει καμία σχέση με το καταγγελλόμενο από την κα Διαμαντοπούλου σήμερα υλικό προπαγάνδας εναντίον του Γ. Παπανδρέου», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Ταυτόχρονα, έθεσε το ερώτημα: «Παρακολουθεί, όμως, μόνο τη Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ ή και τα άλλα κόμματα; Παρακολουθεί, άραγε, μόνο τα αυτοκίνητα, ή μήπως και τα τηλέφωνά μας, ή και την ιδιωτική μας ζωή;». Υπογραμμίζοντας ότι «όλα πια μπορεί να τα περιμένει κανείς από το ΠΑΣΟΚ», αναφέρθηκε σε δήλωση που είχε κάνει την περασμένη Πέμπτη ο Κ. Λαλιώτης στον «Alpha», με την οποία, όπως είπε ο Θ. Ρουσόπουλος, προανήγγειλε τη χτεσινή προβοκάτσια. Η δήλωση του Κ. Λαλιώτη είχε ως εξής: «Γίνεται βρώμικος πόλεμος εναντίον του Γ. Παπανδρέου και σε λίγες μέρες θα το δείτε. Υπάρχει ένα έντυπο το οποίο μοιράζουν διάφορες παραθρησκευτικές οργανώσεις και το κόμμα της ΝΔ, εις βάρος του Γ. Παπανδρέου. Θα τα πούμε τις επόμενες μέρες». Με την ευκαιρία ο Θ. Ρουσόπουλος κατήγγειλε τις υβριστικές για τον πρόεδρο της ΝΔ ανώνυμες αφίσες που έχουν κατακλύσει την Αθήνα, θέτοντας το ερώτημα «ποιος τις τυπώνει και τις διακινεί» και γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν τις καταδικάζει.

Χαρτοπόλεμος

Στη συνέχεια ξέσπασε ένας χαρτοπόλεμος μεταξύ των δύο εκπροσώπων.

Η Α. Διαμαντοπούλου απαντώντας στον Θ. Ρουσόπουλο υποστήριξε ότι οι «υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας κρατούν στα χέρια τους κίτρινους φακέλους με γραμματόσημα χωρίς κανένα διακριτικό της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς κανέναν αποστολέα». Με τον τρόπο αυτό, η ίδια θέλησε να στηρίξει τη θέση του κόμματός της ότι στους συγκεκριμένους φακέλους θα μπορούσε να «υπάρχει οτιδήποτε» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες με τους οποίους τα κόμματα διακινούν το υλικό τους». Μάλιστα, η Α. Διαμαντοπούλου διερωτήθηκε: «Γιατί ένα κόμμα θα πρέπει να διακινεί υλικό με κίτρινους φακέλους χωρίς κανένα διακριτικό και χωρίς κανέναν αποστολέα;».

Στη δική του ανταπάντηση ο Θ. Ρουσόπουλος επισήμανε: «Από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι φάκελοι που παρουσίασε η Αννα Διαμαντοπούλου εμπεριέχουν το επιλήψιμο υλικό. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία έστειλε αυτούς τους φακέλους». Οι υπάλληλοι της ΝΔ πηγαίνουν, εδώ και πέντε χρόνια, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι «διακινούν επιλήψιμο υλικό». Ταυτόχρονα, έθεσε το ερώτημα: «Αφού μόνοι τους παραδέχτηκαν ότι παρακολουθούν την υπόθεση επί μέρες, γιατί δεν προσέφυγαν σε εισαγγελέα αυτές τις ημέρες, ώστε να συλλάβουν επ' αυτοφώρω αυτούς οι οποίοι διακινούν το επιλήψιμο υλικό;».

Από τη δική του πλευρά ο Κ. Λαλιώτης, σε δήλωσή του, σημείωσε: «Η ηγεσία της ΝΔ αντί να υβρίζει το ΠΑΣΟΚ, έχει χρέος να διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει τάχιστα και να φωτιστούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης που θα μείνει στην ιστορία ως "Ρηγίλλης γκέιτ"».

Σημειώνεται ότι στο επίμαχο φυλλάδιο καταγράφονται και σχολιάζονται απόψεις που έχει διατυπώσει κατά καιρούς ο Γ. Παπανδρέου υπέρ της καλλιτεχνικής ελευθερίας με αφορμή την πρόσφατη αφαίρεση επίμαχου πίνακα από την έκθεση Outlook, το διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών. Επίσης, αναδημοσιεύεται απόσπασμα της συνέντευξης της πρώην συζύγου του, όπου του καταλογίζεται «αθεΐα».


Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με δικομματισμό

Δεν απέκλεισε να αποδεχτεί πρόταση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί πρόταση από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, άφησε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο σταθμό «Αλφα» και το δημοσιογράφο Γ. Αυτιά. Είναι δε αποκαλυπτικός ο διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα, που παραθέτουμε αυτούσιο:

-- Δημοσιογράφος: «Κύριε πρόεδρε, σε ένα χρόνο θα γίνει η εκλογή του προέδρου Δημοκρατίας. Σας ρωτάω αν προταθεί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ως πρόεδρος Δημοκρατίας από τα δυο μεγάλα κόμματα, ή από ένα μεγάλο και μαζί με τις ψήφους του Συνασπισμού εκλέγεται πρόεδρος. Θα το δεχτείτε αυτό

-- Ν. Κωνσταντόπουλος: «Εγώ είμαι μαχόμενος πολιτικός, το μυαλό μου τώρα είναι στη μάχη των εκλογών. Θα τα δούμε όλα αυτά».

-- Δημοσιογράφος: «Αρα δεν το αποκλείετε;»

-- Ν. Κωνσταντόπουλος: «Δεν είναι θέμα δικό μου. Θα τα δούμε όλα αυτά μέσα στη συλλογικότητα του χώρου μας, στην οποία ανήκουμε όλοι. Δεν είναι θέμα στο οποίο θα τοποθετηθεί κανείς προσωπικά».

Αυτή η απάντηση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές δείχνει, αν μη τι άλλο, την υποκρισία του προέδρου του ΣΥΝ και του φορέα που θέλει να εμφανίζεται ως αταλάντευτος πολέμαχος του δικομματισμού και καλεί το λαό να τον στηρίξει ως δύναμη αντιπολίτευσης και ρήξης με αυτόν. Γιατί τι άλλο δείχνει αυτή του η στάση, αν όχι το γεγονός ότι ο ΣΥΝ επιβεβαιώνει το ρόλο του ως συμπληρωματικού στοιχείου του συστήματος; Και τη δήλωση αυτή να τη μετρήσουν οι αριστεροί, αλλά και οι σκεφτόμενοι άνθρωποι προσερχόμενοι στην κάλπη της Κυριακής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ