ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Μάρτη 2004
Σελ. /32
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ

Εν ενεργεία και συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι, προερχόμενοι από διαφορετικούς ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους, υπογράφουν κάλεσμα εκλογικής στήριξης του ΚΚΕ, στο οποίο εκφράζουν την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον του κλάδου τους όπως σχεδιάζεται από τις δυνάμεις του δικομματισμού που διαγκωνίζονται για την εξουσία στις εκλογές της 7ης Μάρτη.

Οπως υπογραμμίζουν, «στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αδιατάρακτης διακυβέρνησης της χώρας από τις δυνάμεις του δικομματισμού είδαμε σημαντικές κατακτήσεις μας να φαλκιδεύονται (...). ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουν δώσει πλούσια δείγματα γραφής, δε χρειάζεται να τους δώσουμε άλλο, δίνοντας τους την ψήφο μας στις 7 Μαρτίου. Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, δώσαμε το "παρών" σ' όλους τους αγώνες του κλάδου στις τελευταίες δεκαετίες, αγώνες που εξασφάλισαν κατακτήσεις και οφέλη όχι μόνο στους τραπεζοϋπαλλήλους, αλλά και σε όλους τους Ελληνες εργαζομένους. Τα κομματικά και πολιτικά μας πιστεύω δεν ήταν (ούτε είναι) ενιαία και ταυτόσημα, διαφέρουν. Ομως συμπίπτουμε στην άποψη ότι η ψήφος πρέπει να είναι μακριά από τους δύο μονομάχους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Χωρίς περιττούς αφορισμούς ή αποκλεισμούς, πιστεύουμε ότι στις εκλογές αυτές θα πρέπει να δώσουμε την ψήφο μας στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Κόμμα που μπορεί να τη μετατρέψει σε εφαλτήριο αγώνα και προσπάθειας για διαφύλαξη και διεύρυνση των κατακτήσεών μας».

Το κείμενο υπογράφουν:

1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δημήτρης - «ALPHA BANK»

2. ΠΑΠΠΑΣ Αθανάσιος - ΕΤΕ

3. ΧΡΗΣΤΟΥ Διονύσης - μέλος ΔΣ ΤΥΠΕΤ

4. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Απόστολος - συνταξιούχος διευθυντής ΕΤΕ

5. ΑΜΑΝΑΚΗΣ Νίκος - μέλος ΔΣ Συλλόγου Συν/χων ΕΤΕ

6. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος - πρώην ΓΣ ΟΤΟΕ, εργαζόμενος στην ΕΤΕ

7. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Γιώργος - συνδικαλιστής στην Κτηματική

8. ΜΠΑΦΗΣ Ανδρέας - μέλος ΔΣ ΤΑΠΙΛΤΑΤ

9. ΚΟΝΟΡΤΟΣ Μιχάλης - συνδικαλιστής Τράπεζας Πειραιώς

10. ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ Ανδρέας - συνταξιούχος Γενικής Τράπεζας

11. ΦΩΚΑΣ Αντώνης - μέλος ΔΣ Συλλόγου Γενικής

12. ΓΚΙΖΑΝΗ Δήμητρα - εργαζόμενη στην ΑΤΕ

13. ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ Ευγένιος - εργαζόμενος στην ΑΤΕ

14. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Σωτήρης - πρώην αντιπρόεδρος ΟΤΟΕ Συνταξιούχος Εμπορικής

15. ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ Στέλιος - αντιπρόεδρος ΟΤΟΕ

16. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ Δημήτρης - πρώην μέλος ΔΣ Συλλόγου Εμπορικής Τράπεζας

17. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος - μέλος ΔΣ Συνταξιούχων Εμπορικής

18. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κώστας - διευθυντής Τράπεζας της Ελλάδος

19. ΜΑΡΙΝΗΣ Λευτέρης - πρώην ΓΓ ΣΥΤΕ

20. ΚΟΣΣΕΡΗ Αγγελική - μέλος ΔΣ Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας της Ελλάδος

21. ΚΑΤΣΕΝΗΣ Ιπποκράτης - πρώην μέλος ΔΣ ΣΥΤΕ

22. ΝΙΑΛΑΣ Λουκάς - αντιστασιακός, συνταξιούχος Τράπεζας της Ελλάδος

23. ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΗΣ Χάρης - πρώην πρόεδρος ΟΤΟΕ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας

24. ΑΝΤΥΠΑΣ Αντώνης - συνταξιούχος «ALPHA BANK», συνδικαλιστής, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών

25. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δημήτρης, Τράπεζα της Ελλάδος, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών.

26. ΧΑΜΟΣ Βασίλης - μέλος ΔΣ Ταμείου Υγείας Τράπεζας της Ελλάδος

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Αναγκαία η στήριξή του

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» απευθύνουν το δικό τους κάλεσμα για την εκλογική στήριξη του ΚΚΕ, εκφράζοντας συγχρόνως την έντονη αγωνία τους για το τι θα γίνει στη χώρα μας αύριο, αφού διαπιστώνουν ότι «οι δυνάμεις του δικομματισμού, μέσα από επιφανειακές αντιπαραθέσεις, προσπαθούν να επισκιάσουν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το τόπο μας, τα προβλήματα της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, της ανεργίας, των ναρκωτικών, του περιβάλλοντος, τα μεγάλα εθνικά μας θέματα, το γεγονός ότι η χώρα μας όλο και περισσότερο γίνεται ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για επεμβάσεις σε άλλες χώρες».

«Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, υπογραμμίζουν, πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, το κόμμα εκείνο, που με την ιστορία του έχει αποδείξει πως διαθέτει αταλάντευτη συνέπεια στους αγώνες και σταθερά αντιστέκεται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Καλούμε κάθε Ελληνα δημοκράτη, πατριώτη, αγωνιστή, να στηρίξει στις 7 Μάρτη το ΚΚΕ».

Το κείμενο υπογράφουν:

1. ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ Σωτηρία, τραπεζοκόμος

2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Λαμπρινή, νοσηλεύτρια

3. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ Λυγερή, Π/Ι προσωπικό

4. ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣΗΣ Γιώργος, νοσηλευτής

5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Φώτης, επόπτης

6. ΜΠΡΙΑΝΑΣ Γιάννης, νοσηλευτής

7. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Βένια, καρδιολόγος

8. ΠΟΥΛΑΚΗΣ Νίκος, πνευμονολόγος

9. ΠΟΥΛΙΟΥ Ελένη, πνευμονολόγος

10. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ Κική, διοικητικός

11. ΡΟΠΑ Ιουλία, νοσηλεύτρια

12. ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ Γιώργος, ηλεκτρολόγος

13. ΣΥΚΑΡΑΣ Χρίστος, νοσηλευτής

14. ΣΩΤΗΡΗ Αγγελική, πνευμονολόγος

15. ΤΕΡΤΙΠΗ Αντωνία, καρδιολόγος

16. ΦΡΑΓΚΟΣ Θεοδόσης, προσωπικό ασφάλειας.

«Μάθαμε να ξεχωρίζουμε τους φίλους μας από τους εχθρούς μας... Το ψεύτικο από το αληθινό, από το πραγματικό ενδιαφέρον και τη φιλία... Από την πρώτη φορά που ήρθαμε στην Ελλάδα είχαμε δίπλα μας το ΚΚΕ», είναι οι πρώτες φράσεις από το κάλεσμα που απευθύνουν οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας ενόψει των εκλογών προς όλους τους μετανάστες, τονίζοντάς τους πως οι εκλογές «μας αφορούν παρ' όλο που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου, όπως δεν έχουμε και πολλά άλλα δικαιώματα και ελευθερίες».

Αμέσως μετά και αφού αναφέρονται στις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν και ζουν, στην αντιμετώπιση που έτυχαν από την κυβέρνηση και από τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την απάνθρωπη πολιτική της απέναντι στους μετανάστες, σημειώνουν: «Ολα αυτά τα χρόνια, αυτές οι πολιτικές δυνάμεις μας στερούν βασικά δικαιώματα και ελευθερίες, μας θυσιάζουν, στην κυριολεξία, στο βωμό των κερδών της πλουτοκρατίας που υπηρετούν. Καλλιεργούν το ρατσισμό, την ξενοφοβία. Προσπαθούν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τους Ελληνες συναδέλφους μας, φορτώνοντας σε μας τους μετανάστες, όλα τα "καλά" του καπιταλισμού όπως την ανεργία, τη φτώχεια, το ρατσισμό, την κοινωνική εγκληματικότητα και πολλά άλλα».

«Τώρα - καταλήγει το κάλεσμα - μπροστά στις εκλογές, προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξή μας, αλλά και την ψήφο όσων από εμάς ψηφίζουν, ξαφνικά μας θυμήθηκαν, για να μας ξεχάσουν αμέσως την επομένη των εκλογών. Θυμήθηκαν τα προβλήματά μας, άρχισαν να μας χτυπούν φιλικά στην πλάτη. Εμεις, όμως, όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, στην πικρή ξενιτιά, μάθαμε να ξεχωρίζουμε τους φίλους μας από τους εχθρούς μας, την κολακεία, τη δημαγωγία και το ψεύτικο, από το αληθινό από το πραγματικό ενδιαφέρον και τη φιλία. Από την πρώτη φορά, που ήρθαμε στην Ελλάδα, είχαμε δίπλα μας το ΚΚΕ.

Πρόβαλε τα προβλήματά μας, τα αιτήματά μας. Μας βοήθησε να οργανωθούμε στα Συνδικάτα, να συγκροτήσουμε τις Κοινότητες, τους Συλλόγους μας. Μας συμπαραστάθηκε σε όλους τους αγώνες μας. Αντιστάθηκε στις εναντίον μας διώξεις, στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Οργάνωσε διαδηλώσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις, πολιτικά διήμερα για τα προβλήματά μας. Ποτέ δε μας κολάκεψε, αντίθετα, μαζί με τα δικαιώματά μας, επισήμανε συνεχώς τις ευθύνες μας, τις υποχρεώσεις μας σαν εργάτες, σαν μέρος της εργατικής τάξης της Ελλάδας. Με τις Επερωτήσεις του προκάλεσε 13 φορές συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα και αιτήματά μας.

Με ένα πιο ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ την επομένη των εκλογών δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις, για τους εργαζόμενους της Ελλάδας, και ιδιαίτερα για μας τους μετανάστες, και για το σήμερα και για το αύριο. Για αυτό καλούμε όλους τους μετανάστες και μετανάστριες με όλες τους τις δυνάμεις και με όποιο τρόπο μπορούν, να παλέψουν για την ενίσχυση του ΚΚΕ, δικού τους Κόμματος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ