ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Μάρτη 2004
Σελ. /32
Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί

Περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα χτες στην Κοκκινιά

Κάλεσμα στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, να φτάσουν στην κάλπη έχοντας τη σκέψη στραμμένη στο αύριο, στις πολύ δύσκολες μέρες που έρχονται για την εργατική τάξη, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, έχοντας τη σκέψη στραμμένη ειδικά στη νέα γενιά που καλείται να ζήσει μισή ζωή, χωρίς δικαιώματα, απηύθυνε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιοδείας της που έγινε χτες στην Κοκκινιά.

Σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους σημείωσε:

«Λίγες ώρες πριν από την κάλπη και σε μια σχετικά μακρόχρονη προεκλογική περίοδο εμείς βλέπουμε ότι τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ελάχιστα πράγματα είπαν για μεγάλα ζητήματα, τα οποία θα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση και βεβαίως η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για παράδειγμα: Δεν κάνουν κουβέντα για τη Σύνοδο της ΕΕ που θα γίνει στις 25 του Μάρτη στις Βρυξέλλες, όπου θα αποφασιστούν η ιδιωτικοποίηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και παιδείας, υγείας, δηλαδή η παραπέρα ιδιωτικοποίηση. Με ποιες θέσεις θα πάει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ;

Δεύτερο, για το Ευρωσύνταγμα έκλεισαν το στόμα τους.

Τρίτο, για το Κυπριακό. Μιλάνε για λύση. Τι εννοούν όμως λύση; Ποιο θα είναι το περιεχόμενο αυτής της λύσης;

Τέταρτο. Επίκειται συμφωνία για το Αιγαίο με την ηγεσία της Τουρκίας. Δεν όφειλαν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό ο μεν Γιώργος Παπανδρέου για το τι έχει συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι, ο δε Κώστας Καραμανλής ποια συμφωνία βλέπει ως σωστή;

Εμείς ανησυχούμε πάρα πολύ γι' αυτά τα οποία συζητάμε συνήθως ως εθνικά θέματα. Πρόκειται να κλειστούν συμφωνίες οι οποίες θα παραχωρούν νέα κυριαρχικά δικαιώματα.

Πάνε για συμφωνίες τεχνητής ειρήνης που τα επόμενα χρόνια είναι δυνατόν, υπάρχει κίνδυνος, να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, με δεδομένο ότι ζούμε στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, με δεδομένο ότι ζούμε την αμερικανοκρατία στο Αιγαίο.

Μπροστά στην κάλπη, κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα, «ο ελληνικός λαός μαζί με το ψωμί, τη δουλιά, την παιδεία, την υγεία πρέπει να έχει κριτήριο και αυτά τα θέματα, γιατί σε τελευταία ανάλυση είναι και αυτά εσωτερικά θέματα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διάφορες εξαγγελίες παροχών δήλωσε:

«Ποιες παροχές; Να με συγχωρείς, εγώ δεν είδα ουσιαστικές παροχές. Εμείς αμέσως μετά τις εκλογές όποια κι αν είναι η κυβέρνηση θα διαμορφώσουμε ένα πιο ισχυρό μέτωπο πάλης διεκδίκησης και πίεσης».

Αργότερα, στους δρόμους της Νίκαιας, όπου συνεχίστηκε η περιοδεία, απαντώντας σε ερωτήσεις διαφόρων ανθρώπων για το τι υπόσχεται το ΚΚΕ, είπε: «Εμείς ένα μόνο υποσχόμαστε. Να γίνουμε πιο δυνατοί. Δεν τάζουμε τίποτα. Λέμε όμως ότι η εργατική τάξη παράγει όλον τον πλούτο. Δείχνουμε σε ποια ταμεία πάει αυτό το χρήμα και λέμε καθαρά ότι πρέπει να χάσουν οι πλούσιοι για να ζήσει καλύτερα η εργατική τάξη. Ζητάμε, λοιπόν, από τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη δύναμή τους, να ψηφίσουν ΚΚΕ, για να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις και αύριο. Ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα σκεφτούν σοβαρά πάνω από την κάλπη και θα κάνουν τη σωστή επιλογή».

Λίγο μετά, στο ΚΑΠΗ της Νίκαιας, όπου έτυχε μιας θερμής υποδοχής, τόνισε ότι ειδικά οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δεν πρέπει να ψηφίσουν σκεπτόμενοι μόνο τον εαυτό τους, αλλά κύρια τα παιδιά και τα εγγόνια τους, καθώς η μεγάλη επίθεση του κεφαλαίου αφορά κύρια τη νέα γενιά. Αποφασίστε, είπε, για ένα καλύτερο μέλλον. Καταδικάστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για όσα δύσκολα περάσατε και περνάτε εσείς, αλλά και για τα χειρότερα που σχεδιάζουν για τα παιδιά και τα εγγόνια σας. Μειώστε το ποσοστό και των δύο. Αυξήστε τη δύναμη του ΚΚΕ. Αυτήν τη δύναμη τη φοβούνται και οι δυο. Η Κοκκινιά, κατέληξε, πρέπει να ολοκληρώσει ό,τι ξεκίνησε στις δημοτικές εκλογές με την ανάδειξη κομμουνιστή δημάρχου που παλεύει για όλο το λαό. Να δώσει τώρα μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ, που είναι δύναμη για όλο το λαό».

ΑΛΕΪΔΑ ΓΚΕΒΑΡΑ
Ευχές για εκλογική επιτυχία του ΚΚΕ

Η Αλέιδα Γκεβάρα με τη Σεμίνα Διγενή
Η Αλέιδα Γκεβάρα με τη Σεμίνα Διγενή
Ενα μήνυμα με ιδιαίτερη σημασία, μπροστά στην εκλογική μάχη, έφθασε στο Κόμμα μας. Μήνυμα από το νησί της Επανάστασης, την ηρωική Κούβα. Μήνυμα από την κόρη του θρυλικού Τσε, την Αλέιδα Γκεβάρα, που μας έφερε η γνωστή δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, που πρόσφατα είχε επισκεφθεί την Κούβα:

«Θα ήθελα με πολλή χαρά να στείλω ένα μήνυμα μέσω της Σεμίνας Διγενή στο ΚΚΕ και μάλιστα ενόψει των εκλογών της 7ης Μάρτη.

Εύχομαι η πολύ καλή δουλιά που έκανε όλον αυτόν τον καιρό να στεφθεί με επιτυχία.

Είμαι βέβαιη πως το έργο που πρέπει να κάνει και στους αγώνες που πρέπει να πρωτοστατήσει το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εύχομαι και είμαι σίγουρη πως το ΚΚΕ και σε αυτή την αναμέτρηση θα είναι μπροστά».

Πολύ καλά κάνει και είναι σίγουρη η συντρόφισσά μας. Ναι, το ΚΚΕ θα είναι μπροστά. Μπροστά στους δημοκρατικούς, αντιιμπεριαλιστικούς, ταξικούς διεθνιστικούς αγώνες του αύριο. Οπως πάντα.

Πού θα ψηφίσουν

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή στις 11 το πρωί στο εκλογικό τμήμα 2460 στο 5ο Λύκειο Χαλανδρίου (Αριστοφάνους και Σαλαμίνος).

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια, στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην οδό Πέτρου Ράλλη 184 (12ο, 17ο, 28ο Δημοτικά Σχολεία Νίκαιας).

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή στις 10 το πρωί στο 240 εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη (26ο, 110ο και 131ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών - Φωκίωνος Νέγρη 63).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ