ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Μάρτη 2004
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βασίλης Εφραιμίδης
Βασίλης Εφραιμίδης
Φωτ.

Πέρασαν πάνω από 3 χρόνια που δεν είναι κοντά μας ο Κώστας Καλογιάννης. Εξυπνος, διορατικός, έντιμος, με γελαστό βλέμμα και τρυφερή καρδιά, μας λείπει αφάνταστα πολύ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 300 ευρώ στο ΚΚΕ για τα ιδανικά του οποίου αταλάντευτα αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του Γιώργου Κλάδη η γυναίκα του και τα παιδιά του πρόσφεραν 150 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας Διονύση Μηλιαρέση ο οποίος πέθανε στις 13 Φλεβάρη 2004 προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό σύντροφό του.

Παναγιώτης, Σπύρος, Μαρία, Αναστασία, Ελευθέριος

* * *

Στη μνήμη του Δημήτρη Μπαλλή Επιτελάρχη της 1ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ και Διοικητή Πολιτοφυλακής Θεσσαλίας προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας 300 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα.

Ο γιος του Μανώλης Μπαλλής

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή και αξέχαστου συντρόφου μας Χρήστου Μπόμπου, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη»: Η Καίτη Φειδάκη 50 ευρώ και η Ευανθία Αγγουράκη 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη του συζύγου μου Γεωργίου Βονόρτα (καπετάν Αιτωλού) και των αδελφών μου Ανδρέα και Σπύρου Μεσσάρη προσφέρω στο ΚΚΕ για τις εκλογές 300 ευρώ.

Αθηνά Βονόρτα

* * *

Φωτ. 2

Ο Φάνης Βαγγελάτος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτης, συνεπής ως το τέλος της ζωής του στις αρχές του, πέθανε και κηδεύτηκε στις 19 Φλεβάρη 2004, στο χωριό του Κομητάτα Κεφαλονιάς.

Ο Αλέκος Κοζάτσας από το Αργοστόλι, συνεπής και αυτός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, όμηρος σε γερμανικό στρατόπεδο, μετά την επιστροφή του δέχτηκε το διωγμό του μεταβαρκιζιανού κράτους. Εξορίστηκε στα Γιούρα και τον Αϊ Στράτη.

Θεόδωρος Γυμνόπουλος
Θεόδωρος Γυμνόπουλος
Πέθανε και κηδεύτηκε από το Νεκροταφείο του Αργοστολίου.

Στη μνήμη τους οι συναγωνιστές και φίλοι τους Νίκος Φωκάς και Διονύσης Γερολυμάτος από το Αργοστόλι, προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Πέτρου Μπούκουρα, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του ο γιος του Νίκος προσφέρει 10 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Αύριο 8 Μάρτη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή Μιχάλη Σαβελίδη, μέλους του ΚΚΕ από το Μεταλλικό Κιλκίς.

Στη μνήμη του και για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, η κόρη του Ηλέκτρα και ο γαμπρός του Δημητρός Νακίδης προσφέρουν 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης.

* * *

Φωτ.

Στις 2 του περασμένου Γενάρη έκλεισαν 4 χρόνια από το ταξίδι χωρίς επιστροφή του Ανδρέα Γυμνόπουλου. Πόνος αβάσταχτος και απέραντος.

Στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Η μητέρα του Αλεξάνδρα Γυμνοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου Θεοδώρου Γυμνόπουλου που «έφυγε» πριν από 5 χρόνια, προσφέρω 15 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης και 15 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Αλεξάνδρα Γυμνοπούλου

* * *

Στη μνήμη του πεθερού μου Χρήστου Μουλόπουλου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Μαρίνας» Ηλιούπολης 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αντρέας Γυμνόπουλος
Αντρέας Γυμνόπουλος
Θωμάς Μηλούλης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου Μαργαρίτας Ζαφείρη, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Λαμπράκη».

Ελευθέριος Ζαφείρης

* * *

Φωτ.

Στις 22 του περασμένου Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας Μήτσος Βογιατζής μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αλεξάνδρειας Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Κατίνα Βογιατζή

* * *

Η Μάρθα Αντωνίου - Ξανθοπούλου από το Βύρωνα, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, η οποία για τη δράση της κρατήθηκε 14 χρόνια στις φυλακές, και τώρα βρίσκεται στο Γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι, προσφέρει 200 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροδοχωρίου Συκεών Θεσσαλονίκης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή συζύγου μου Αβραάμ Μουρατίδη προσφέρω 70 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Ηλιούπολης και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Φωτεινή Μουρατίδου

* * *

Φωτ.

Στις 17 Φλεβάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος σύζυγός μου Ευάγγελος Χαλκίδας.

Στη μνήμη του προσφέρω για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 150 ευρώ.

Στέλλα Χαλκίδα

* * *

Σπύρος Μεσσάρης
Σπύρος Μεσσάρης
Φωτ.

Στη μνήμη του Γιάννη Μπετζούνη, στελέχους του ΚΚΕ και συνδικαλιστή, ο οποίος πέθανε πριν από 17 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η γυναίκα του Αυγερινή και τα παιδιά του Μπάμπης και Τασούλα προσφέρουν 60 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης και οι Χρήστος και Νίτσα Δάκα προσφέρουν 40 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Τούτη την περίοδο που το Κόμμα δίνει τη μάχη των βουλευτικών εκλογών αισθητή είναι η έλλειψη του συντρόφου Βασίλη Εφραιμίδη, που διατέλεσε επί πολλά χρόνια στέλεχος του Κόμματος - Βουλευτής, Ευρωβουλευτής. Ο σύντροφος Βασίλης διέθετε πλούσιες αγωνιστικές περγαμηνές. Η ζωή και η δράση του τον καταξίωσαν στις λαϊκές συνειδήσεις, τον ανέδειξαν σε εξέχουσα μορφή του εργατικού και μαζικού κινήματος.

Η πολιτική δραστηριότητά του, η συνέπεια και η αγωνιστική στάση του τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό όχι μόνο σε φίλους αλλά και πολιτικούς αντιπάλους στην Ελλάδα και την Ευρώπη όπου έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης.

Ο σ. Βασίλης γεννήθηκε στον Πόντο και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή.

Από τα νεανικά χρόνια του εντάχτηκε στο κίνημα, πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο και τραυματίστηκε και κατόπιν πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και το Δημοκρατικό Στρατό.

Γνώρισε τις διώξεις της μεταπολεμικής περιόδου, καταδικάστηκε και μέχρι το 1951 παρέμεινε φυλακισμένος.

Από το 1951 ως και το 1967 εκλέγεται βουλευτής της ΕΔΑ. Στην περίοδο της χούντας διαφεύγει στο εξωτερικό, από όπου ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση.

Μετά τη μεταπολίτευση και από το 1981 μέχρι και το 1999 εκλέγεται συνεχώς Ευρωβουλευτής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

Από το 9ο μέχρι και το 15ο Συνέδριο διατέλεσε μέλος της ΚΕ του Κόμματος, υπηρέτησε το Κόμμα, από διάφορες στελεχιακές και υπεύθυνες θέσεις. Στήριξε αποφασιστικά το Κόμμα σε δύσκολες στιγμές όπως στις διασπάσεις του 1968 και του 1991.

Αντώνης Καλαμπόγιας
Αντώνης Καλαμπόγιας
Στη μνήμη του συντρόφου Βασίλη και για τον αγώνα που κάνει το ΚΚΕ για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης η συναγωνίστριά του και εξαδέλφη του Κ.Μ. προσφέρει 300 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 7 Μάρτη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του Χρυσόστομου Χατζίδη, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1933 στο χωριό Κοίμηση Σερρών από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Σερρών και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Χρυσούλα Χατζίδη

Τα παιδιά του Δέσποινα και Στέφανος

* * *

Η Ζωή Γ. Μανώλη, που έφυγε από τη ζωή το 1997, ήταν νέα και μπορούσε να προσφέρει στο κίνημα, όπως αφειδώλευτα πρόσφερε, ως το τέλος της ζωής της. Είχε δραστηριοποιηθεί στο κίνημα της Ειρήνης και των Γυναικών, και συμμετείχε δραστήρια στις κινητοποιήσεις.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Γιώργος Μανώλης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

* * *

Η Δήμητρα και ο Τάκης Σαρέλας από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας προσφέρουν 100 δολάρια Αυστραλίας για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» στον αγώνα που διεξάγει για τις εκλογές στη μνήμη της αγωνίστριας Εύας Δημητρέα, η οποία πέθανε και κηδεύτηκε στην Καλαμάτα.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο Νίκος Δαούλας. Γεννήθηκε στη Βερδικούσα Λάρισας από γονείς φτωχούς κτηνοτρόφους. Το 1960 ήρθε στην Αθήνα και δούλεψε στις οικοδομές. Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται στο συνδικαλιστικό κίνημα των οικοδόμων και γενικότερα παίρνει μέρος στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες.

Το 1976 εκλέγεται στο Σωματείο Μπετόν Αρμέ και το 1985 συμβάλλει αποφασιστικά, με άλλους συναδέλφους του, στη δημιουργία του Παραρτήματος Οικοδόμων Περιστερίου, στο οποίο παραμένει ενεργό μέλος του ως τη συνταξιοδότησή του.

Βαγγέλης Τάτσης
Βαγγέλης Τάτσης
Αργότερα, συνεχίζει τον αγώνα του στο χώρο των συνταξιούχων ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του ο γιος του Γιάννης Δαούλας προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του.

* * *

Φωτ.

Στις 18 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας Βαγγέλη Τάτση, αγωνιστή από τα νεανικά χρόνια του, στελέχους της Ομοσπονδίας Λογιστών και της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η μητέρα του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιανίας.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου Σταμάτη Μποράκη, ο οποίος σκοτώθηκε την πρώτη βδομάδα που πέσαν οι Γερμανοί στην Κρήτη, της αδελφής μου Μαρίας, που σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφυλίου, της μητέρας μου Θεανώς, που περιέθαλπε τραυματισμένους αντάρτες, του αδελφού μου Μανώλη, ο οποίος πέθανε πριν από 4 χρόνια και του άλλου αδελφού μου Στέλιου, ο οποίος πέθανε πριν από 2 χρόνια, προσφέρω 150 ευρώ για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Χανίων.

Γρηγόρης Μποράκης, κάτοικος Βελγίου.

* * *

Ο Τάσος Γεωργιάδης από την Αργυρούπολη Δράμας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, τραυματίστηκε σε μάχη, και μεταφέρθηκε για θεραπεία στη Ρουμανία. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στο Μποτοσάνι.

Χρήστος Μπόμπος
Χρήστος Μπόμπος
Με τον επαναπατρισμό του, αν και ανάπηρος, συνέχισε τους αγώνες του και ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος Αργυρούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Μέλος του ΚΚΕ 60 χρόνια, ως το θάνατό του, πέθανε πιστός στα ιδανικά του το 1987.

Στη μνήμη του ο γιος του Ηρακλής Γεωργιάδης από την Κατερίνη πρόσφερε για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κατερίνης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου Νικολάου Πυρομάλη προσφέρω στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Η κόρη του Αγγελική

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Αντώνη Καλαμπόγια και Τάκη Φίτσου στελεχών του ΚΚΕ, προσφέρω ως τρίτη δόση, στο ΚΚΕ για τις εκλογές 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πεύκης.

Δημήτριος Κουτσουτός

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα Παναγιώτη Μπίζου, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας το 1987, προσφέρω 50 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Σταυρούλα Μπίζου.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατο του Θεοδόση Πνευματικού, η μητέρα του Ελευθερία Πνευματικού προσφέρει στη μνήμη του 40 ευρώ, για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αργυρούπολης.

Παναγιώτης Μπίζος
Παναγιώτης Μπίζος
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μου Αμαλίας Περράκη και των θείων μου Φωκίωνα Στρατή και Γιώργου Περδικάρη, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Εμφυλίου, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλλήνης.

Μιχάλης Περράκης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου τους Ανδρόνικου Καζαντζιάν, στελέχους του ΚΚΕ και αγωνιστή για τα ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού ως το τέλος της ζωής του η γυναίκα του και η κουνιάδα του πρόσφεραν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου Θεοφίλου και Μαρίας Κωνσταντινίδη και του αδελφού μου Παύλου Κωνσταντινίδη, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εύοσμου Θεσσαλονίκης 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τα 85 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ειρήνη Τσαγκαλίδου

* * *

Φωτ.

Κλείνουν 10 χρόνια από τότε που «χάσαμε» τον αγαπημένο πατέρα μας Βάσο Σαουλίδη από τους Σιταγρούς Δράμας. Από έφηβος συνειδητοποιεί πως, μέσα από τους αγώνες για το δίκιο του λαού, ανοίγει ο δρόμος για το φωτεινό αύριο, τη σοσιαλιστική κοινωνία και δένεται μ' αυτούς με συνέπεια ως το τέλος της ζωής του.

Εντάσσεται στην ΟΚΝΕ και το ΚΚΕ και αναδεικνύεται σε στέλεχός του. Βιώνει όλες τις δοκιμασίες του λαϊκού κινήματος με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες. Γι' αυτό και αγαπήθηκε και μνημονεύεται με εκτίμηση στο χώρο που έζησε και έδρασε.

Τιμώντας την αγωνιστική πορεία του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η οικογένεια Γ. Καζαντζίδη

* * *

Στη μνήμη του Ιάκωβου Ν. Κανακάρη ένας οπαδός του ΚΚΕ προσφέρει στο Κόμμα του, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ιλίου 20 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα μου Σπύρου Λυκουρέστη και της μητέρας μου Αθηνάς Λυκουρέση προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Κοκκινιάς - Κορυδαλλού 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Πέτρος Μπούκουρας
Πέτρος Μπούκουρας
Διονύσης Λυκουρέσης

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μας Στράτου Κατσαφάδου, ο οποίος πέθανε στις 26 Φλεβάρη 2004 και αντί για στεφάνι στον τάφο του και στη μνήμη των γονιών μας Σταύρου και Ευγενίας, των αδελφών μας Γιώργου, Τάσου, Ηλία, Μαρίας, Σωτήρη Βρυώνη, Βασιλικής και Στάθη Μολύβα προσφέρουμε 60 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αχαρνών.

Οικογένεια Νίκου Κατσαφάδου

* * *

Στη μνήμη του Θεοδώρου Αθανασίου, η γυναίκα του προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου Μιχάλη Τσιναρόπουλου προσφέρω στο ΚΚΕ για τις εκλογές 200 ευρώ.

Σωτηρία Σαλονικίδου - Τσιναροπούλου.


Γεώργιος Βονόρτας
Γεώργιος Βονόρτας

Αντρέας Μεσσάρης
Αντρέας Μεσσάρης

Κώστας Καλογιάννης
Κώστας Καλογιάννης

Ανδρόνικος Καζαντζιάν
Ανδρόνικος Καζαντζιάν

Γιώργος Κλάδης
Γιώργος Κλάδης

Γιάννης Μπετζούνης
Γιάννης Μπετζούνης

Νίκος Πυρομάλης
Νίκος Πυρομάλης

Βάσος Σαουλίδης
Βάσος Σαουλίδης

Αμαλία Περράκη
Αμαλία Περράκη

Τάκης Φίτσος
Τάκης Φίτσος

Βαγγέλης Χαλκίδας
Βαγγέλης Χαλκίδας

Φάνης Βαγγελάτος
Φάνης Βαγγελάτος

Αλέξανδρος Κοζάτσας
Αλέξανδρος Κοζάτσας

Διονύσης Μηλιαρέσης
Διονύσης Μηλιαρέσης


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ