ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Απρίλη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Πλήρης αποκλεισμός του ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο πλήρης αποκλεισμός του ΚΚΕ, τρίτου σε δύναμη κόμματος του Κοινοβουλίου, από τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης ιδιωτικών καναλιών και της κρατικής ΝΕΤ αποκαλύπτεται και μέσα από τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τα οποία αφορούν και την τυπική προεκλογική περίοδο, κατά την οποία υποτίθεται ότι ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις για τον τρόπο προβολής των απόψεων όλων των κομμάτων. Η καταγραφή των στοιχείων, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύει ότι τα τηλεοπτικά κανάλια έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους Σύνταγμα και νόμους και επιδόθηκαν σε μία προεκλογική κούρσα προβολής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε βάρος των υπολοίπων κομμάτων.

Η πολιτική πολυφωνία και η επί ίσοις όροις πληροφόρηση, καταπατήθηκαν βάναυσα και το διάστημα από 7 Γενάρη μέχρι 7 Μάρτη του 2004. Το «κόλπο» που χρησιμοποίησαν ιδιωτικά κανάλια και ΝΕΤ, προκειμένου να καλυφθούν τυπικά απέναντι στις προεκλογικές ρυθμίσεις, ήταν να «εξορίζουν» τους εκπροσώπους των λεγομένων μικρών κομμάτων σε ζώνες χαμηλής τηλεθέασης ή πρωί πρωί με την αυγούλα ή αργά στη μεταμεσονύχτια ζώνη. Ο δικομματισμός ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, ακόμη και μέχρι την ύστατη στιγμή, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ο αποκλεισμός εκπροσώπων του ΚΚΕ, κυρίως από τη ζώνη prime time, αποδεικνύεται και από τα στοιχεία της «Media Sercices» που έχουν δοθεί στο ΕΣΡ για το διάστημα από 7 Γενάρη 2004 μέχρι την ημέρα που άνοιξαν οι κάλπες, δηλαδή μέχρι τις 7 Μάρτη 2004.

Η έκθεση του μέλους του ΕΣΡ Ροδόλφου Μορώνη που έχει ήδη δοθεί στον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΣΡ και βασίζεται στα στοιχεία της «Media Sercices», αποδεικνύουν ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της τυπικής προεκλογικής περιόδου, οι τηλεοπτικοί σταθμοί παραβίασαν τους κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας, αφού το ΚΚΕ όχι μόνο στους μεγάλους τηλεοπτικούς ιδιωτικούς σταθμούς αλλά και στην κρατική τηλεόραση, ουσιαστικά είχε εξαφανιστεί από τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ρ. Μορώνη τα στοιχεία αφορούν στις παρουσίες και τους χρόνους παρουσίας πολιτικών στα προγράμματα. Δεν αφορούν στα δελτία ειδήσεων, παρά μόνο στο βαθμό που περιλάμβαναν «παράθυρα» συζήτησης με πολιτικά και άλλα πρόσωπα ή μετέδιδαν «ζωντανά» «δραστηριότητες ή δηλώσεις πολιτικών». Στην εισήγησή του το μέλος του ΕΣΡ διευκρινίζει ότι παρά το γεγονός ότι οι χρόνοι που διατέθηκαν από κάθε τηλεοπτικό σταθμό δίνουν την εικόνα του τρόπου με την οποία τήρησαν την πολυφωνία, εντούτοις δεν «είναι απολύτως αποκαλυπτικοί του βαθμού αντικειμενικότητας των τηλεοπτικών σταθμών». Και αυτό γιατί η συμμετοχή στα προγράμματα «προσώπων χωρίς τυπική πολιτική ταυτότητα, που εκφράζουν, όμως συγκεκριμένες κομματικές πολιτικές, μόνον μερικώς καταγράφεται ως τέτοια». Φέρνει μάλιστα ορισμένα παραδείγματα όπως των Α. Λυκουρέζου, Γ. Σεφερτζή και Αντ. Καφετζόπουλου.

Ειδική κατηγορία σε αυτή την προεκλογική περίοδο, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του Ρ. Μορώνη, αποτέλεσαν οι δημοσιογράφοι αρκετοί μάλιστα από τους οποίους «αποφάσισαν να θέσουν σε δεύτερη μοίρα τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα και να προτάξουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ροδόλφος Μορώνης μιλά και για δημοσιογράφους που ήταν «βασιλικότεροι του βασιλέως». Η εισήγηση στη συνέχεια αναφέρεται αναλυτικά στον τρόπο προβολής των κομμάτων από τον κάθε τηλεοπτικό σταθμό, με βάση πάντα τα στοιχεία της «Media Sercices».

ΑΛΤΕΡ: Το ΚΚΕ βρίσκεται στην τελευταία θέση προβολής των απόψεών του, από όλα τα κόμματα, ακόμη και από το ΔΗΚΚΙ. Ο σταθμός έδωσε «χαμηλά ποσοστά στο ΚΚΕ» από τις 7 Γενάρη μέχρι τις 10 Φλεβάρη. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της προεκλογικής περιόδου παραμένει το ΚΚΕ «σε ποσοστά χαμηλότερα από τα αναλογούντα και μάλιστα χαμηλότερα και από το ΔΗΚΚΙ». Συγκεκριμένα δόθηκε χρόνος 32,87% στη ΝΔ, 30,66% στο ΠΑΣΟΚ, 8,84% στο ΣΥΝ, 6,35% στο ΔΗΚΚΙ και στο ΚΚΕ 5,52%.

ALPHA: Στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό στη ζώνη prime time o χρόνος που δόθηκε στο ΚΚΕ ήταν μόλις 1,29%. Στη ζώνη αυτή στα δύο μεγάλα κόμματα δόθηκε χρόνος 80% (42,58% στο ΠΑΣΟΚ με 66 παρουσιάσεις και 36,77% στη ΝΔ με 57 παρουσιάσεις). Στο ΣΥΝ δόθηκε χρόνος περισσότερος από το ΚΚΕ και συγκεκριμένα 3,87%.

ANTENNA: Και εδώ το ΚΚΕ στην prime time ζώνη «συρρικνώνεται» στο 1,55% στην περίοδο από 7 Γενάρη μέχρι τις 10 Φλεβάρη. Το ίδιο όμως συνέβη στην ίδια ζώνη υψηλής τηλεθέασης και το διάστημα από 11 Φλεβάρη μέχρι 3 Μάρτη, που το ΚΚΕ προβλήθηκε με έναν εκπρόσωπο και με ποσοστό 1,59%. Στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ δόθηκε συνολικά χρόνος 85% (46,03 ΠΑΣΟΚ, 38,10 ΝΔ), ενώ δεν εμφανίστηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ. «Είναι πρόδηλο» όπως αναφέρεται στην υπόμνημα, ότι ο «σταθμός χρησιμοποίησε τις off peak ζώνες για να καλύψει τις ανισότητες που είχε στο prime time».

MEGA: Ο σταθμός, όπως αναφέρεται, έδειξε «σταθερώς ελαφρά προτίμηση προς το κυβερνών κόμμα (ΠΑΣΟΚ) και περιορισμό των παρουσιάσεων των μικρότερων κομμάτων». Ευνοϊκά ήταν τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ στη ζώνη prime time και «καταφανώς άδικα για τα μικρότερα κόμματα», την περίοδο από 7 Γενάρη μέχρι 10 Φλεβάρη. Στο ΚΚΕ το διάστημα αυτό δόθηκε μόνο 1,27%, στο ΠΑΣΟΚ 47,77% με 75 παρουσιάσεις στη ΝΔ 35,67% με 56 παρουσιάσεις και στο ΣΥΝ 0,64%. Την «ίδια τακτική σε βάρος κυρίως των μικρότερων κομμάτων», ακολούθησε ο τηλεοπτικός σταθμός στη ζώνη prime time την περίοδο από 11 Φλεβάρη μέχρι 5 Μάρτη. Συνολικά δόθηκε χρόνος 90% στα δύο μεγάλα κόμματα (45,65% ΠΑΣΟΚ, 43,48% ΝΔ), 2,17% στο ΚΚΕ και στο ΣΥΝ 1,09%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λίγα 24ωρα πριν από την ημέρα των εκλογών και συγκεκριμένα στις 4 Μάρτη, μέρα της προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ, παραχωρήθηκαν 43,3% για το ΠΑΣΟΚ, 40% για τη ΝΔ και 3,33% για το ΚΚΕ, ενώ την επομένη 5 Μάρτη, μέρα της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, ο σταθμός αφιέρωσε 50% για το ΠΑΣΟΚ, 34,62% για τη ΝΔ, ενώ δεν παρουσιάστηκε κανένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ, οπότε... ορατότητα μηδέν!

STAR: Εξαφανισμένο είναι το ΚΚΕ από τη ζώνη prime time και αυτού του σταθμού. Σύμφωνα με την έκθεση, κατά την τυπική προεκλογική περίοδο τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζονται με «σχεδόν ίσα ποσοστά». Θα μπορούσε -όπως αναφέρει ο Ρ. Μορώνης - ίσως «να παρατηρήσει κανείς ότι υπάρχει έλλειψη αναλογικής ισότητας μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΝ». Στο ΣΥΝ διατίθεται ποσοστό 9%, ενώ στο ΚΚΕ 5%. Στη ζώνη prime time το ΚΚΕ έχει 2,44% και ο ΣΥΝ 8,54%.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Κραυγαλέα», όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, είναι και εδώ η «μη αναλογική παρουσίαση του ΚΚΕ».

ΝΕΤ: Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν την κρατική τηλεόραση, η οποία εξαιρετικά ήταν αφιερωμένη στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο δικομματισμό, με το ΚΚΕ ουσιαστικά στο περιθώριο στη ζώνη prime time. Ο σταθμός όμως -αναφέρεται στην έκθεση- «δεν τήρησε τις απαιτούμενες αναλογίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, ούτε μεταξύ των άλλων κομμάτων της Βουλής». Υπάρχει «ευνοϊκότερη μεταχείριση του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ». Δόθηκε 77% στα δύο μεγάλα κόμματα (46,15% ΠΑΣΟΚ, 30,64% ΝΔ). Ανισότητα, όπως αναφέρει ο Ρ. Μορώνης, «υπάρχει και στις παρουσιάσεις των κομμάτων της Αριστεράς». Η ΝΕΤ φιλοξένησε μεγαλύτερο αριθμό εκπροσώπων του ΣΥΝ (9,65%) από ό,τι του ΚΚΕ, στο οποίο έδωσε χρόνο 7,72%. Και εδώ το «κόλπο» για τη μη προβολή του ΚΚΕ είναι η ζώνη υψηλής τηλεθέασης, που είναι «συντριπτικά κατά του ΚΚΕ από πλευράς χρόνου».

Κατά τη διάρκεια της τυπικής προεκλογικής περιόδου «μακράν πάσης αναλογικότητας είναι η κατάσταση» στη ζώνη prime time. To ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει το 45,28%, η ΝΔ 20,75%, ο ΣΥΝ 16,98, το ΚΚΕ λιγότερο από το ΣΥΝ δηλαδή 9,43%. Στο υπόμνημα τονίζεται επίσης ότι η ΝΕΤ στις 5 Μάρτη παίζει σχεδόν αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 78,57%. Δεν είναι επίσης τυχαίο, αναφέρεται, ότι και στο «τελευταίο δελτίο ειδήσεων πριν ανοίξουν οι κάλπες, τόσο η ΝΕΤ, όσο και η ΕΤ-1 έδειξαν πώς πέρασαν τη μέρα τους ο Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Σημίτης και ο Κ. Καραμανλής και περιορίστηκαν ν' αναφέρουν σε μία φράση, χωρίς εικόνα, τι έκαναν οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων».

ΕΤ-3: Κατά την τυπική προεκλογική περίοδο το κανάλι έδωσε χρόνο 38,27% στο ΠΑΣΟΚ, 30,86% στη ΝΔ, ενώ επίσης δόθηκε περισσότερος χρόνος στο ΣΥΝ (11,11%) και λιγότερος στο ΚΚΕ (9,47%).

Κατόπιν εορτής καλείται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, να ελέγξει το θέμα της πολιτικής πολυφωνίας κατά τη διάρκεια της τυπικής προεκλογικής περιόδου, αφού οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης και Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας υποχρέωσαν το ΕΣΡ ν' ασκήσει τον έλεγχό του επί του συνόλου των προεκλογικών ενημερωτικών προγραμμάτων. Ετσι στη σημερινή του συνεδρίαση έχουν κληθεί για το θέμα ενδεχόμενης παραβίασης της πολιτικής πολυφωνίας εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών ΝΕΤ, ALTER και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.


Μετά τις εκλογές... ακόμα χειρότερα

Σε μια προκλητική φίμωση του ΚΚΕ έχουν προχωρήσει όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, όχι μόνο οι ιδιωτικοί αλλά και η ΕΡΤ, παραβιάζοντας κάθε έννοια Συντάγματος και νόμων. Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ είναι συστηματικός μετά τις εκλογές και μάλιστα τη στιγμή που οι εξελίξεις για το Κυπριακό, αλλά και πριν για την τρομοκρατία, βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή. Ολο αυτό το διάστημα δεν προσκλήθηκε κανένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ στα «παράθυρα» των τηλεοπτικών σταθμών και σε βραδινές ενημερωτικές εκπομπές. Μόνη εξαίρεση η εκπομπή «Αντιγνωμίες» του Νίκου Χατζηνικολάου που στο πάνελ είχε προσκληθεί η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Τα ίδια πολιτικά πρόσωπα περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι για να εκφράζουν τις ίδιες απόψεις. Ακόμη και ο Νίκος Μπίστης έχει γίνει «πρωταγωνιστής» των παραθύρων, ενώ δεν παρέλειψε να τον... προσκαλέσει και ο Χρήστος Μαχαίρας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Απέναντι». Την ίδια στιγμή, δεν είχε προσκληθεί εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Αλλά φαίνεται πως αυτά είναι ψιλά γράμματα ακόμη και για την κρατική τηλεόραση. Η τακτική του συστηματικού πλέον, όπως φαίνεται, αποκλεισμού του ΚΚΕ από τα πάνελ και τα παράθυρα δεν είναι φυσικά τυχαία, όταν είναι γνωστό πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο σχέδιο Ανάν. Φαίνεται πως «άλλες φωνές» δε θέλουν οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης και των ιδιωτικών σταθμών ν' ακούγονται. Αλλωστε, η Αννα Βίσση μπορεί να έχει λόγο, γιατί πρέπει να έχει και το ΚΚΕ;

Τα στοιχεία του «Ρ» που παραθέτουμε με συγκεκριμένες ημερομηνίες, εκπομπές και παράθυρα κεντρικών δελτίων ειδήσεων, αποδεικνύουν την πρόκληση των υπευθύνων των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι όχι μόνο δε σέβονται αλλά καταπατούν στοιχειώδεις αρχές της ίδιας της δημοκρατίας, όπως είναι η πολυφωνία και η αντικειμενικότητα. Το ΕΣΡ άραγε τι κάνει;

Τα στοιχεία ξεκινούν από τις 28 Μάρτη και από την εκπομπή της ΝΕΤ «Εβδομη μέρα» με καλεσμένο του Νίκου Χασαπόπουλου τον πρέσβη των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ...

Η συνέχεια έχει ως εξής:

-- 29/3. Ειδήσεις: παράθυρα για κυπριακό ALPHA K. Μητσοτάκης, ενώ στον ΑΝΤΕΝΝΑ παράθυρο για τους συμβασιούχους στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο

-- 29/3. ΝΕΤ «Μετά τις ειδήσεις» καλεσμένος του Παύλου Τσίμα ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

-- 29/3. ΑΝΤΕΝΝΑ «Με τα μάτια της Ελλης» για Κυπριακό. Καλεσμένοι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο βουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

-- 30/3. ΝΕΤ «Αλλη διάσταση» για το Κυπριακό καλεσμένοι του Κ. Αρβανίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΝΔ και ο Ανδρέας Λομβέρδος από το ΠΑΣΟΚ

-- 30/3. Στα παράθυρα των ειδήσεων στο MEGA Β. Μεϊμαράκης και Γιάννος Παπαντωνίου και στο παράθυρο του ALPHA ο Μιλτιάδης Εβερτ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συζητούν για τις διαβουλεύσεις στη Λουκέρνη και για το σχέδιο Ανάν.

-- 31/3. Ειδήσεις: Κυπριακό, κλείνει ο κύκλος των διαπραγματεύσεων. ALPHA «θρίλερ για γερά νεύρα» παράθυρο στον Β. Μεϊμαράκη και τον Ανδρέα Λομβέρδο. MEGA «διπλωματικό θρίλερ» Μιλτιάδης Εβερτ και Ευάγγελος Βενιζέλος. Στον ΑΝΤΕΝΝΑ για τις κινητοποιήσεις στα παράθυρα ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος και ο Γ. Μανώλης.

- 3/3. ΝΕΤ «Μετά τις ειδήσεις» συνέντευξη από τον πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη.

-- 31/3. ΝΕΤ «Απέναντι» για το Κυπριακό καλεσμένοι του Χρήστου Μαχαίρα οι Μ. Βαρβιτσιώτης της ΝΔ, Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΝ και ο Νίκος Μπίστης.

-- 31/3. ΑΝΤΕΝΝΑ «Αρένα» για το Κυπριακό καλεσμένοι του Γιώργου Παπαδάκη και του Δ. Καμπουράκη στο στούντιο ο Θ. Κασσίμης από τη ΝΔ και ο Ανδρέας Λομβέρδος από το ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΡΙΛΗΣ

Μετά τις εξελίξεις στη Λουκέρνη, το ΚΚΕ όπως φαίνεται για τους μεγαλοκαναλάρχες και για την ΕΡΤ δεν έχει λόγο.. Ιδού οι αποδείξεις:

-- 1/4. Ειδήσεις: παράθυρα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων σε εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων. ALTER Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και Ευάγγελος Βενιζέλος. MEGA Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ALPHA Στέλιος Παπαθεμελής και Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ΑΝΤΕΝΝΑ Μιλτιάδης Εβερτ και Τηλέμαχος Χυτήρης.

-- 1/4. ALPHA «Αντιγνωμίες» η πρώτη εκπομπή που έχει προσκεκλημένο εκπρόσωπο του ΚΚΕ και συγκεκριμένα τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Στο πάνελ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Ανδρέας Λομβέρδος και ο Αλέκος Αλαβάνος από το ΣΥΝ

-- 1/4. MEGA «Φάκελοι», θέμα το Κυπριακό με καλεσμένους του Αλέξη Παπαχελά τον Στέφανο Μάνο και τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

-- 2/4. Ειδήσεις: παράθυρο για το Κυπριακό στο ALTER ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχαν προηγηθεί απόψεις τραγουδιστών και καλλιτεχνών για το σχέδιο Ανάν, όπως της τραγουδίστριας Στέλλας Γεωργιάδου, του τραγουδιστή Γιάννη Σαββιδάκη καθώς και της Νεσκάν Μουλαζίν που είναι μοντέλο στη χώρα μας... Αλλά από το ΚΚΕ δεν ακούστηκε καμιά φωνή. Δεν έλειψαν και οι δηλώσεις του Νίκου Μπίστη... ALPHA παράθυρο στον υφυπουργό Εξωτερικών Π. Σκανδαλάκη που βρίσκεται στις ΗΠΑ και μετά παράθυρα για το Κυπριακό στον υπουργό Εργασίας Πάνο Παναγιωτόπουλο και στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη. Τηλεφωνική παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΚΕ Μάκη Μαΐλη για να ξεκαθαρίσει τη θέση του ΚΚΕ σε σχέση με όσα ακούστηκαν από τους εκπροσώπους των δυο μεγάλων κομμάτων.

-- 3/4. ΝΕΤ «Σαββατοκύριακο» Ο Κ. Αρβανίτης φιλοξενεί το βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη σε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση.

-- 3/4. MEGA «Debate» καλεσμένοι της Ολγας Τρέμη ο Β. Μεϊμαράκης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

-- 4/4. ΝΕΤ «Εβδομη μέρα» του Νίκου Χασαπόπουλου, καλεσμένος ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλά για το νέο του ρόλο.

-- 5/4. Ειδήσεις: πρώτη είδηση στο δελτίο των 18.00 της ΝΕΤ οι δηλώσεις του Τ. Μίλερ για το Κυπριακό... Το MEGA απευθείας σύνδεση με τη Λευκωσία για τις δηλώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου και της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ. Για το κυπριακό «παράθυρο», ναι, στο Νίκο Μπίστη «άνοιξε» το ALTER. Στον ALPHA παράθυρο στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου για την ακρίβεια και αμέσως μετά παράθυρα για το Κυπριακό στον υφυπουργό Εξωτερικών Γ. Βαληνάκη, στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λομβέρδο. Και άλλο παράθυρο για το Κυπριακό αυτή τη φορά στον βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Μάνο.

-- 5/4. ΝΕΤ «Μετά τις ειδήσεις». Στο πάνελ του Παύλου Τσίμα το «παράθυρο» του... Νίκου Χατζηνικολάου. Θέμα το Κυπριακό και συζήτηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ. Βαληνάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Λομβέρδο.

--5/4. MEGA «Ανατροπή» καλεσμένοι οι Ντόρα Μπακογιάννη, Ευάγγελος Βενιζέλος, θέμα Κυπριακό

-- 6 Απρίλη, σήμερα, και στο ΣΤΑΡ οι «Πρωταγωνιστές» έχουν θέμα το Κυπριακό με καλεσμένους στο στούντιο τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και το βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη...


Κ. Α.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ