ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Απρίλη 2004
Σελ. /40
ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον κυπριακό λαό
  • Στην Αθήνα διοργανώνεται από τις ΚΟ Αθήνας - Πειραιά - Αττικής του Κόμματος τη Δευτέρα, 19 του Απρίλη, στις 8 μ.μ., στα Προπύλαια, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
  • Ανάλογες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε πολλές άλλες πόλεις

Ξεδιπλώνεται και αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα το πρόγραμμα συγκεντρώσεων που διοργανώνει το ΚΚΕ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό. Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον κυπριακό λαό διοργανώνουν τη Δευτέρα, 19 του Απρίλη, στις 8 μ.μ., στα Προπύλαια, οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας - Πειραιά - Αττικής του ΚΚΕ, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, και θα αναπτύξει τις θέσεις του ΚΚΕ για το «σχέδιο Ανάν», το γιατί το ΚΚΕ λέει «όχι» σ' αυτό.

«Ελάτε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μεσογείου. Να σταθούμε και πάλι αλληλέγγυοι στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκοκύπριους», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν οι Κομματικές Οργανώσεις προς το λαό του Λεκανοπεδίου, το κάλεσμα που μεταφέρουν οι δυνάμεις τους παντού, εργαζόμενες για την επιτυχία της συγκέντρωσης.

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟΑ έχουν καθοριστεί για τα παρακάτω σημεία:

- Στην Ομόνοια για τις οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, καθώς και για τις κλαδικές του Κόμματος και της ΚΝΕ.

- Στην πλατεία Λαυρίου για τις Οργανώσεις Δυτικών, Νοτιοδυτικών, Βορειοδυτικών, Βορείων συνοικιών, 5ου - 6ου, 3ου - 4ου διαμερίσματος Αθήνας, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

- Στην πλατεία Συντάγματος (Αγνωστος Στρατιώτης) για τις Οργανώσεις Βορειοανατολικών, Νοτιοανατολικών, Ανατολικών, Νοτίων συνοικιών, 2ου διαμερίσματος Αθήνας, 1ου - 7ου διαμερίσματος.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση συμπαράστασης, αλληλεγγύης στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκοκύπριους, καθώς και αντίθεσης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μεσογείου, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 του Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου).

Στην Πάτρα

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον κυπριακό λαό, την Πέμπτη 22 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλία

- Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι θέσεις του ΚΚΕ», την Τρίτη 20/4/04 ώρα 7 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Ομιλητής θα είναι ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Διεθνούς Τμήματος της ΚΕ.

- Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ διοργανώνει την Πέμπτη 22/4/2004 στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, συγκέντρωση ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Πολιτικές εκδηλώσεις με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το Κυπριακό και τις ευρωεκλογές, διοργανώνει η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

  • Κυριακή 18/4/04, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου, με ομιλητή τον Γ. Ποσοτίδη.
  • Δευτέρα 19/4/04, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου, με ομιλητή τον Γ. Ποσοτίδη.
  • Τρίτη 20/4/04, στις 8 μ.μ., στην Αμφιλοχία, με ομιλητή τον Τ. Παπανικολάου.
Στην Πρέβεζα

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό διοργανώνει η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ.

  • Δεύτερα 19/4/04, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Ωρωπού Πρεβέζης.
  • Τετάρτη 21/4/04, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας και
  • Πέμπτη 22/4/04, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στην Πρέβεζα.
Σε Στερεά - Εύβοια

Συγκεντρώσεις του Κόμματος με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις ευρωεκλογές» πραγματοποιούνται σε Στερεά και Εύβοια. Πιο συγκεκριμένα:

- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας διοργανώνει συγκεντρώσεις στις παρακάτω περιοχές:

  • Στο Ευπάλιο, το Σάββατο 17/4, στις 7.30 μ.μ. στο καφενείο «Ψιμάδα».
  • Στην Ιτέα, την Κυριακή 18 του Απρίλη, στις 11 το πρωί στην ταβέρνα «Ζέφυρος».
  • Στην Αμφισσα, τη Δευτέρα 19/4, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας διοργανώνει συγκέντρωση την Τετάρτη 21/4, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΕΕ, στη Λαμία.

- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση την Τετάρτη 21 του Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Θεάτρου «Παπαδημητρίου», στη Χαλκίδα.

- Η Κομματική Οργάνωση Λιβαδειάς, την Κυριακή 25/4, στις 11 το πρωί, διοργανώνει συγκέντρωση στην αίθουσα του κινηματογράφου «Φίλιππος».

Στα Γρεβενά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στον κυπριακό λαό την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών. Και καλεί τους φορείς του νομού να εκφράσουν την αντίθεσή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μεσογείου. Να σταθούν αλληλέγγυοι στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκοκύπριους, να καταγγείλουν τις πιέσεις που ασκούνται για να αποδεχτούν λύσεις πέρα από τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Στη Λέσβο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 21 του Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, όπου θα αναλυθούν οι θέσεις του Κόμματος για το Κυπριακό, αλλά και τις ευρωεκλογές της 13ης του Ιούνη. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Καλαμάτα

H ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον κυπριακό λαό την Τετάρτη 21 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα αναπτύξει τις θέσεις του Κόμματος για το «σχέδιο Ανάν».

Στην Κρήτη

Συγκεντρώσεις με θέμα: «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι θέσεις του ΚΚΕ και η μάχη των Ευρωεκλογών», οργανώνονται:

-- Από τη ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, εκδήλωση - συζήτηση, την Τετάρτη 21/4/04 στις 7.30 το απόγευμα, στη δημοτική αίθουσα «Θεατρικός Σταθμός».

-- Από τη ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, την Τετάρτη 21/4/04 στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Από τη ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, την Πέμπτη 22/4/04 στις 8 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δήμου Χανίων.

-- Από τη ΝΕ Λασηθίου του ΚΚΕ, την Τετάρτη 21/4/04 ώρα 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Αγ. Νικολάου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ