ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Απρίλη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Κοντά στους κατοίκους της Αγιάς

Περιοδεία του βουλευτή του Κόμματος Τ. Τσιόγκα

Στη λαϊκή αγορά της Αγιάς περιόδευσε χτες το πρωί ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, στα πλαίσια της οποίας είχε άμεση επαφή και διάλογο με κατοίκους της περιοχής για τις αιτίες των προβλημάτων τους και τις θέσεις του Κόμματος. Στο επίκεντρο των επαφών που είχε με τους πωλητές αλλά και τους καταναλωτές στη λαϊκή αγορά ο Τ. Τσιόγκας συζητήθηκε ιδιαίτερα η συνεχής μείωση της αγοραστικής δύναμης και οι συνέπειες που αυτή επιφέρει.

Οπως τόνισε ο Τ. Τσιόγκας η μείωση της αγοραστικής δύναμης είναι αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που βιώνει ο αγροτικός κόσμος της επαρχίας, όπως άλλωστε και σ' όλη τη χώρα, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αναφέρθηκε, δε, συγκεκριμένα στα προβλήματα των αγροτών της Αγιάς, όπως για παράδειγμα των μηλοπαραγωγών, των κερασοπαραγωγών, τα οποία συνεχώς πολλαπλασιάζονται και οξύνονται με αποτέλεσμα να φτωχαίνει όλο και περισσότερο η επαρχία, καθώς οι αγροτικές καλλιέργειες αποτελούν τη βασική πηγή εισοδήματος. Και μίλησε και για τις χειρότερες μέρες που έρχονται για τον αγροτικό κόσμο με την εφαρμογή των νέων καταστροφικών μέτρων που θα ληφθούν στα πλαίσια της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι οι αγρότες πρέπει να συγκρουστούν μ' αυτή την πολιτική για να την ανατρέψουν έτσι ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια τους και στα χωριά τους. Ανέλυσε, επίσης, τις θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς, απευθύνοντας κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Στα πλαίσια της χτεσινής του περιοδείας στην Αγιά ο Τ. Τσιόγκας επισκέφτηκε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αγιάς, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το θέμα των συμβασιούχων και την επιχείρηση της κυβέρνησης της ΝΔ να τους κοροϊδέψει με τις διάφορες υποσχέσεις περί νομιμοποίησής τους.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Περιοδείες πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αθήνας σε χώρους εργαζομένων. Ετσι:

-- Σήμερα Σάββατο, στις 10 π.μ., ο Δημήτρης Φέτσης θα περιοδεύσει στα καταστήματα του Γαλατσίου.

-- Τη Δευτέρα, στις 9π.μ., στη Νομαρχία Αθήνας και στο Τμήμα Πρόνοιας και Υγείας θα περιοδεύσει ο Χάρης Χουρδάκης.

-- Τη Δευτέρα, στις 11π.μ., στο ΙΚΑ Γαλατσίου θα περιοδεύσει η Λούλα Καρατζά.

-- Την Τρίτη, 20/4, στις 10π.μ., στην Εφορία Γαλατσίου θα περιοδεύσει η Λουκία Κουτσιλέου.

-- Την Τετάρτη, 21/4, στις 6π.μ., στους εργάτες Δήμου Γαλατσίου θα περιοδεύσει ο Πέτρος Αλέπης.

Στον Πειραιά

-- Τη Δευτέρα, η Ελπίδα Παντελάκη θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά του Πειραιά (Γούναρη), στις 10 π.μ.

-- Τη Δευτέρα, ο Γιάννης Πατσιλινάκος, θα περιοδεύσει στη λαϊκή και τα μαγαζιά της Αμφιάλης, στις 10 π.μ.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος, προγραμματίζει για τη Δευτέρα 19 Απρίλη η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Στις 7 π.μ. στο εργοτάξιο του ΟΤΑ του Δήμου Νεάπολης με ομιλητή τον Αγγελο Τζέκη, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στο εργοτάξιο Μενεμένης του ΟΣΕ με ομιλητή τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

-- Στις 7 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Πολίχνης με ομιλητή τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Στη Λευκάδα

Πολιτική εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, οργανώνει η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας. Θα μιλήσει ο Γερ. Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κέρκυρα

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 22/4/04, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Συγκέντρωση στου Ζωγράφου

Το Παράρτημα Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ και οι ΚΟ Ζωγράφου του ΚΚΕ καλούν στην πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνουν αύριο Κυριακή, 18 Απρίλη, στις 6μ.μ., στο χώρο μπροστά στον πρώην κινηματογράφο «ΑΛΕΞ». Η συγκέντρωση πραγματοποιείται για να τιμηθεί η 60ή επέτειος του απαγχονισμού από τους Γερμανούς κατακτητές πέντε κομμουνιστών - αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, σαν αντίποινα για την εκτέλεση ενός «λοχαγού» των ταγμάτων ασφαλείας. Προσυγκέντρωση θα γίνει στο μνημείο Ηρώων, στις 5μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρουσίαση βιβλίου

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης και η «Σύγχρονη Εποχή» διοργανώνουν εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, παρουσιάζοντας το βιβλίο «Παράνομες, Χειρόγραφες Εφημερίδες από τις φυλακές και τις εξορίες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απρίλη, 7 μ.μ., στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, διευθυντής του «Ριζοσπάστη», ο Δημήτρης Γουσίδης, πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ και ο Δημήτρης Σέρβος, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στελέχωση του κρατικού μηχανισμού

Νέα ονόματα των γενικών γραμματέων και των επικεφαλής σε μια σειρά οργανισμούς, στο πλαίσιο της στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ, έδωσε στη δημοσιότητα χτες το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Πολιτισμού, γενικός γραμματέας Αθλητισμού ορίζεται ο Κων. Κουκοδήμος. Στον ΟΠΑΠ, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Ανέστης Φιλιππίδης, κοσμήτωρ Νομ. Σχολής Θεσσαλονίκης, και διευθύνων σύμβουλος ο Σωτ. Κωστάκος.

Στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ), πρόεδρος ο Στ. Μαύρος και διευθύνων σύμβουλος η Γεωργία Ηλιοπούλου.

Στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), πρόεδρος η Αικ. Ρωμιοπούλου, γενικός διευθυντής Αρχαιοτήτων ο Λάζαρος Κολώνας, διευθύντρια Μουσείων ΥΠΠΟ η Μαρία Πάντου, διευθυντής Νεωτέρων Μνημείων ο Αλ. Θεοχαρόπουλος, διευθυντής Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ο Νικ. Καλτσάς.

Στο υπουργείο Γεωργίας: Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) πρόεδρος: Ιω. Καρατζόγλου (οικονομολόγος, στέλεχος Επιχειρήσεων, γεν. δ/ντής Κέντρου Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης), αντιπρόεδρος: Κώστας Σκιαδάς (γεωπόνος, μέλος ΠΑΣΕΓΕΣ), γεν. δ/ντής: Τρισεύγενη Παπαβασιλείου (γεωπόνος, διευθύντρια Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων).

Στο υπουργείο Εργασίας: ΟΑΕΔ: Διοικητής: Γιώργος Βερναρδάκης.

Οργανισμός Εργατικής Εστίας: Πρόεδρος: Στάθης Μπεκιάς (γενικός γραμματέας ΟΣΠΑ - πρ. Συλλ. Επιστημόνων ΟΑ).

Υπουργείο Τουρισμού: Πρόεδρος ΕΟΤ: Χάρης Κοκκώσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ