ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Υπάρχουν δυνατότητες υπερκάλυψης!

Εχοντας καλύψει κατά 80% το πλάνο της, η Αχτίδα Περιστερίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ βάζει «πλώρη» για την κάλυψη του 100% ως τις 21/12

Εχοντας καλύψει το 80% περίπου του πλάνου της, η Αχτίδα Περιστερίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ, και έχοντας «σφυγμομετρήσει» τις διαθέσεις των Περιστεριωτών ως προς το Κόμμα, τις οποίες χαρακτηρίζει εξαιρετικά ευνοϊκές και θετικές, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι θα υπερκαλύψει το πλάνο της και θα «μετρήσει» θετικά αποτελέσματα και στο πολιτικό μέρος της εξόρμησης.

Για τη δουλιά της Αχτίδας σε ό,τι αφορά στην Οικονομική Εξόρμηση, ο γραμματέας της, Μ. Παπαβασιλόπουλος, μας είπε: «Από την αρχή προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε την οικονομική και την πολιτική εξόρμηση. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, περισσότερο από τις προηγούμενες φορές, εντείνοντας στο έπακρο τη δράση μας. Το αποτέλεσμα του 80% ήταν αποτέλεσμα της δράσης περισσότερων μελών του Κόμματος, που ρίχτηκαν στη μάχη της οικονομικής και πολιτικής εξόρμησης. Ταυτόχρονα προσπαθήσαμε και εν πολλοίς το καταφέραμε να βάλουμε στη μάχη και όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς, επιρροές, φίλους του Κόμματος».

Τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά κι αυτό παρά το γεγονός, όπως τονίζει ο Μ. Παπαβασιλόπουλος, ότι «υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσχέρεια γενικότερα στον κόσμο και ειδικότερα στους κατοίκους του Περιστερίου, που, μην ξεχνάτε, ότι επλήγησαν από το σεισμό. Ετσι, παρατηρήθηκε οι προσφορές να είναι μικρότερες σε χρήματα, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε από το γεγονός ότι αυξήθηκε ο αριθμός αυτών που προσέφεραν από το υστέρημά τους».

Σχετικά με το πώς δέχεται ο κόσμος τις προτάσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, σημειώνει: «Η πολιτική του Κόμματος όταν φτάνει στο λαό πείθει, έχει μεγάλη απήχηση. Αυτό εκφράζεται και στην οικονομική εξόρμηση. Για να σε ενισχύσει ο κόσμος σημαίνει ότι έχει προηγηθεί η πολιτική δουλιά, έχει ακούσει, έχει πειστεί για αυτό που λες ή σε εμπιστεύεται, εκτιμά τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Η οικονομική δουλιά είναι μέρος της πολιτικής δουλιάς, είναι ταυτόχρονα και δείκτης μέτρησής της».

Για το επόμενο διάστημα ως τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, υπογραμμίζει «είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε περισσότερο τη δράση μας και ως τις 21/12 να έχουμε πιάσει το 100% του πλάνου μας. Αυτό θεωρούμε πως είναι εφικτό, πόσο μάλλον που υπάρχει ήδη και ο σχεδιασμός για το ποιους ανθρώπους θα επισκεφτούμε, άνθρωποι που ξέρουμε ότι θα ενισχύσουν το Κόμμα».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης ο κλάδος των οικοδόμων

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΟΘ στο μεγάλο εργοτάξιο της ΠΑΣΕΓΕΣ

Το μεγάλο εργοτάξιο της ΠΑΣΕΓΕΣ στη γέφυρα της Θέρμης Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε χτες στις 11 το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της οργάνωσης και μέλος της ΚΕ, Χρήστο Κόφφα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια περιοδειών της ΚΟΘ σε χώρους δουλιάς, για την ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από την πολιτική του Κόμματος και την εκλογική του διακήρυξη. Σήμερα κλιμάκιο της ΚΟΘ θα περιοδεύσει στους ΟΤΑ Πολίχνης και Ευόσμου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Χθες οι οικοδόμοι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο σταμάτησαν την εργασία τους και πραγματοποίησαν συγκέντρωση για να ακούσουν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Συζήτησαν με τους κομμουνιστές τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και του εργαζόμενου λαού γενικότερα.

Στους εργαζόμενους μίλησε ο Χρήστος Κόφφας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο να μπορούν να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις, να είναι ενημερωμένοι για τα τρέχοντα σοβαρά θέματα και υπογράμμισε: «Χτες έγινε όλη τη νύχτα συζήτηση στη Βουλή για το Ελσίνκι. Εγώ θέλω να ξεκινήσω από το εξής: Εκεί δεν κουβέντιασαν μονάχα πώς θα λυθούν οι διαφορές που έχει η Τουρκία με την Ελλάδα ή τι θα γίνει στην Κύπρο. Συζήτησαν και άλλα σοβαρά ζητήματα όπως π.χ. η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης επειδή λέει αυξήθηκε ο μέσος όρος ζωής στην Ευρώπη».

Ο ομιλητής τόνισε επίσης ότι ο κλάδος των οικοδόμων είναι στο στόχαστρο γιατί «έχει κατακτήσεις σημαντικές, όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά και άλλες ακόμα που προσπαθούν τώρα να τις βάλουν στο χέρι. Επειδή είναι ένας κλάδος που έχει μια ιστορία, θέλουν με διάφορους τρόπους να τον χτυπήσουν, να μην βγαίνει μπροστά. Κι αυτό γιατί η δράση των οικοδόμων βοηθά συνολικότερα τον αγώνα της εργατικής τάξης».

Ο Χρ. Κόφφας αναφέρθηκε επίσης στην επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη διατήρηση στρατιωτικών δυνάμεων σε Βοσνία και Κόσσοβο, «για να επιβάλλουν την ειρήνη». Το κόστος ανέρχεται σε 21 δισεκατομμύρια ετησίως. «Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά, από πού αφαιρούνται αυτά τα χρήματα;». Το εύλογο ερώτημα του ομιλητή, δημιούργησε προβληματισμούς, σκέψεις, ερωτηματικά και σχόλια των εργαζομένων, που με τη σειρά τους οδήγησαν σε ένα γόνιμο, χρήσιμο και πειστικό διάλογο που έχει πάντα σαν αποτέλεσμα η άμεση, ζωντανή επαφή του Κόμματος με τον εργαζόμενο λαό.

Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα, Παρασκευή, στις 9 π.μ., ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Επίσης, σήμερα ο Γ. Μανουσογιαννάκης, στέλεχος του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στη ΔΕΗ Καμινίων.

  • Η Κομματική Οργάνωση Γούβας του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης, σήμερα Παρασκευή, στις 10μ.μ., στο κέντρο «Αρμενάκι», (γωνία Πειραιώς και Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος).
  • Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Αρτέμιδος Λούτσας του ΚΚΕ πραγματοποιεί συνεστίαση στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης, σήμερα Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ., στο κέντρο «Μιτεράν».
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ πραγματοποιεί δύο συγκεντρώσεις, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, με θέμα: «Το ΚΚΕ συζητά μαζί σας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις». Ομιλητής θα είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής.
  • Η Κομματική Οργάνωση Αγρινίου του ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ σε εκδήλωση - συνεστίαση που διοργανώνει αύριο Σάββατο, στις 8.30μ.μ. στο Δημοτικό Πάρκο. Η συνεστίαση πραγματοποιείται στα πλαίσια της οικονομικής και πολιτικής εξόρμησης και προς τιμήν των 81 χρόνων του ΚΚΕ. Θα υπάρχει λαϊκή ορχήστρα και κρασί δωρεάν.
  • Η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ πραγματοποιεί αύριο Σάββατο, τη συνεστίασή της προς τιμήν των 81 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος και με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης. Η συνεστίαση θα γίνει στην ταβέρνα «Φιλοκτήτης», στη Μύρινα, στις 9 μ.μ..
  • Οι Κομματικές Οργανώσεις Βύρωνα του ΚΚΕ καλούν σε σύσκεψη το Σάββατο, στις 7 μ.μ., στα γραφεία τους, Χειμάρας και Αϊδινίου, με θέμα την εκλογική διακήρυξη του Κόμματος.
  • Η ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων του ΚΚΕ και η συνοικιακή ΟΒ της ΚΝΕ πραγματοποιούν συνεστίαση στις 19/12, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης. Η συνεστίαση θα αρχίσει στις 9 μ.μ. στην ταβέρνα «Το Μαυρέλι», Γεν. Κολοκοτρώνη 5, πλατεία Φιλοπάππου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 9247.263.
  • Οι Κομματικές Οργανώσεις Καισαριανής του ΚΚΕ πραγματοποιούν τη Δευτέρα 20/12, σε αίθουσα του δημαρχείου, στις 7 μ.μ., σύσκεψη με θέμα την εκλογική διακήρυξη του Κόμματος.
  • Επίσης, τη Δευτέρα, οι Κομματικές Οργανώσεις Ζωγράφου του ΚΚΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, Ανακρέοντος 60, στις 7 μ.μ..
Στα Χανιά

Το επόμενο διάστημα η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ σε μία προσπάθεια άμεσης επαφής με τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα του νομού, θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω δραστηριότητες.

  • Σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στον Πλάτανο θα μιλήσει ο Γ. Μαζοκοπάκης, μέλος του γραφείου της ΝΕ. Την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., στο Κόκκινο Χωριό θα μιλήσει ο Μ. Καμαριωτάκης, μέλος του γραφείου της ΝΕ.
  • Αύριο, Σάββατο, στις 8 μ.μ., στα Παλιά Ρούματα θα μιλήσει ο Τ. Δημουλάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Τη Δευτέρα, στις 7 π.μ., κλιμάκιο της ΝΕ με επικεφαλής τον Γ. Νταγκουνάκη, γραμματέα της ΝΕ, θα επισκεφθεί τον ΟΤΕ.
Στη Θεσσαλονίκη
  • Σήμερα Παρασκευή 17 του Δεκέμβρη, η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ πραγματοποιεί την ετήσια συνεστίασή της, στο κέντρο «Μίμης» στη Σκύδρα.
  • Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης διοργανώνει την ετήσια συνεστίασή του την Κυριακή 19 του Δεκέμβρη στο κέντρο διασκέδασης «Τσάκναντη».
Στη Ζάκυνθο

Συνεχίζονται οι πολιτικές εξορμήσεις της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 18/12: Συγκέντρωση στη Χώρα στο καφενείο του «ΓΡΗΓΟΡΗ». θα μιλήσει η γραμματέας της ΝΕ Γεωργία Λιόλη.
  • Την Κυριακή 19/12: Συγκέντρωση στο Βουγιάτο. Θα μιλήσει ο Νίκος Μπελούσης, μέλος του ΝΓ.
  • Την Δευτέρα 20/12: Συγκέντρωση στο Μαχαιράδο. Θα μιλήσει ο Νίκος Μπελούσης, μέλος του ΝΓ.
  • Την Τρίτη 21/12: Συγκέντρωση στον Σύνδεσμο Καθαριότητας. Θα μιλήσει ο Διονύσης Σιγούρος, μέλος του ΝΓ.
  • Την Τετάρτη 22/12: Συγκέντρωση στη ΔΕΗ όπου θα μιλήσει η γραμματέας της ΝΕ Γεωργία Λιόλη. Περιοδεία στο Δήμο όπου θα μιλήσει η γραμματέας της ΝΕ Γεωργία Λιόλη.
  • Την Πέμπτη 23/12: Συγκεντρώσεις σε Κάτω, Μέσο και Ανω Γερακαριό.θα μιλήσει η γραμματέας της ΝΕ Γεωργία Λιόλη. Συγκέντρωση και περιοδεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από κλιμάκιο της ΝΕ.
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ
«Πουλάει» αυταρχισμό, υποτέλεια και αντικομμουνισμό

Θα 'ταν βέβαια επικίνδυνη αφέλεια να περίμενε κανείς να δει την προεκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ τους δύο - τρεις τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές, στα περιβόητα προπαγανδιστικά «προγράμματα των 100 ημερών». Η προεκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφωθεί στην ουσία αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του περασμένου Ιούνη και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με προφανή στόχο την πάση θυσία παραμονή στην εξουσία και την υφαρπαγή της λαϊκής εντολής για ακόμα μία τετραετία.

Τα βασικά χαρακτηριστικά και οι στόχοι, λοιπόν, της εκλογικής τακτικής του κόμματος των εκσυγχρονιστών είναι ήδη ορατά και μάλλον είναι χρήσιμη η περιγραφή και η αποκάλυψή τους, ακριβώς γιατί επιβεβαιώνουν τον βαθιά αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα του κυβερνώντος κόμματος και τη γενικευμένη επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων την επομένη των εκλογών.

Είναι ολοφάνερο ότι η προπαγάνδα του κυβερνώντος κόμματος, με την ολόπλευρη στήριξη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, στοχεύει ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις: Στον προσεταιρισμό κυρίως των συντηρητικών ψηφοφόρων, που αποτελούν και την κύρια δεξαμενή ψηφοφόρων και ταιριάζουν με τη φυσιογνωμία και τις επιδιώξεις του, αλλά και στη συγκράτηση και τον εγκλωβισμό των δυσαρεστημένων λαϊκών στρωμάτων και των αριστερών που αμφισβητούν και απορρίπτουν την πολιτική που εφαρμόζει.

Το κύριο μέσο για να κερδίσει τους λεγόμενους συντηρητικούς ψηφοφόρους - κυρίως τα μεσαία και ανώτερα αστικά στρώματα που έχουν συνδέσει την τύχη τους με τις επιλογές της εφαρμοζόμενης πολιτικής - είναι βέβαια η ίδια η νεοφιλελεύθερη πολιτική του. Σ' αυτήν την κατηγορία η κυβέρνηση Σημίτη «πουλάει» τον αυταρχισμό της, την υποτέλεια και τα μέτρα σύνθλιψης των λαϊκών μαζών. Ορισμένα παραδείγματα. Πρώτον. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δε δίστασε, αν και έχει βάλει τη χώρα σε προεκλογική περίοδο, να εξαντλήσει το αυταρχικό της οπλοστάσιο κατά των μαθητών, προχωρώντας σε επίδειξη πυγμής εναντίον τους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ. Καμία άλλη κυβέρνηση τα μεταπολιτευτικά χρόνια δεν τόλμησε τέτοια τρομοκρατικού χαρακτήρα αντιδημοκρατικά μέτρα, γιατί υπολόγιζε το πολιτικό κόστος και τον αντίκτυπο στις κάλπες. Αντίθετα η κυβέρνηση Σημίτη θεωρεί την επίθεση κατά των μαθητών ως ένα καλό όπλο για να αγγίξει και να διεισδύσει ακόμα πιο πολύ στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ και να διεμβολίσει την εκλογική της βάση.

Δεύτερον. Καμία άλλη κυβέρνηση τα τελευταία 25 χρόνια δε θα τολμούσε να προχωρήσει σε διευθέτηση των ελληνοτουρκικών «διαφορών» με τον τρόπο που το έκανε η κυβέρνηση Σημίτη. Δηλαδή με το να αποδεχτεί διάλογο με την Τουρκία για «συνοριακές διαφορές» και να τις παραπέμψει στο Δικαστήριο της Χάγης, ενώ ταυτόχρονα επισημοποιεί πανηγυρικά τη διχοτόμηση της Κύπρου, αποδεχόμενη ότι η λύση του Κυπριακού δεν είναι όρος για την ένταξή της στην ΕΕ. Η προπαγανδιστική μηχανή δούλεψε στο φουλ και έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να παγιδεύσει ένα μεγάλο τμήμα της «κοινής γνώμης», παρουσιάζοντας αυτές τις τουλάχιστον επικίνδυνες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας επιλογές ως εθνική νίκη, ως σημαντικό βήμα για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Πουλάει, δηλαδή, την ψευδεπίγραφη ειρήνη που επιτυγχάνεται στο πλαίσιο της νέας τάξης ως πραγματική ειρήνη. Πουλάει ακόμα το ραγιαδισμό της στις ΗΠΑ και την ΕΕ ως ρεαλιστική πολιτική που αναβαθμίζει τη διεθνή θέση της χώρας και εδραιώνει τον ηγεμονικό της ρόλο στην περιοχή. Τον ίδιο σκοπό υπηρετεί και η επαίσχυντη στάση της απέναντι στον εκδημοκρατισμό της Γιουγκοσλαβίας, στην απόσχιση του Μαυροβουνίου, στην αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, κ. ο. κ.

Τρίτον, πουλάει στους λεγόμενους νοικοκυραίους αίσθημα ασφάλειας όσον αφορά τη συνετή διαχείριση του συστήματος, την ΟΝΕ και την... τεχνογνωσία της διαχείρισης, σε αντίθεση τάχα με την ηγεσία της ΝΔ, η διαχειριστική ικανότητα της οποίας υπονομεύεται συστηματικά από την κυβερνητική προπαγάνδα. Ταυτόχρονα εμφανίζει... περιθωριοποιημένες τις απόψεις του Κ. Καραμανλή και επιχειρεί τη χαριστική βολή με τις κατηγορίες για «ακροδεξιά στροφή».

ΑντιΚΚΕ επίθεση

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει ανοιχτό μέτωπο απέναντι στους αριστερούς ψηφοφόρους και δίνει σκληρή μάχη για να εγκλωβίσει τη διάχυτη και επανειλημμένα εκφρασμένη δυσαρέσκεια στα λαϊκά στρώματα για την πολιτική της. Εδώ τα όπλα είναι διαφορετικά, αλλά βέβαια αλληλένδετα με τα παραπάνω. Είναι η ιδεολογική τρομοκρατία, τα εκβιαστικά διλήμματα, τα ρουσφέτια και η εξαγορά συνειδήσεων, τα προεκλογικά ψίχουλα, ενώ περίοπτη θέση στο οπλοστάσιό της κατέχει η επίθεση κατά του ΚΚΕ, η καλλιέργεια κλίματος αντικομμουνιστικής ψύχωσης. Στόχος της δεν είναι μόνο η αποτροπή της εκλογικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, αλλά και η απομόνωση γενικότερα όλων όσοι αμφισβητούν και αντιστέκονται στην πολιτική της.

Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, ότι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δεν περιμένει την περίφημη «αμφίπλευρη διεύρυνση», μέσω των μεταγραφών ορισμένων προσωπικοτήτων από τα δεξιά και αριστερά της. Η εξασφάλιση στα ψηφοδέλτιά της ορισμένων πρώην στελεχών της ΝΔ (Σουφλιάς, Κοντογιαννόπουλος, κ. ά.) απλά θα τη διευκολύνει να έχει περισσότερα κέρδη σε επίπεδο εντυπώσεων και συμβολισμού.

Οι εργαζόμενοι δε θα μάθουν τώρα την κυβέρνηση Σημίτη - δίκαια της έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της χειρότερης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών - και τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της. Η προεκλογική τακτική της όμως πρέπει να σημάνει συναγερμό. Αν η κυβέρνηση Σημίτη κάνει ό,τι κάνει προεκλογικά, είναι εύκολο να φανταστεί κάποιος τι θα ακολουθήσει την επομένη των εκλογών. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι πρέπει να θέσει σε ύψιστη αγωνιστική επαγρύπνηση τους εργαζόμενους αυτή η εφιαλτική προοπτική και να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να την ανατρέψουν. Το δικό τους αποκούμπι, η δική τους δύναμη βρίσκεται στο κοινωνικοπολιτικό Μέτωπο στην αποφασιστική εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Αρκετά πια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε εξέλιξη η Πολιτική Εξόρμηση του Κόμματος

Συνεχίζεται η Πολιτική Εξόρμηση του ΚΚΕ στη Θεσσαλία με περιοδείες και ομιλίες στελεχών του Κόμματος σε χώρους δουλιάς και σε χωριά των νομών.

Στη Λάρισα

ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12: Στο Δαμάσι, στις 7 μ.μ. με ομιλητή τον Β. Ζωγράφο και στην Ελασσόνα, στις 8.30 μ.μ. (στη συνεστίαση της τοπικής οργάνωσης), με ομιλητή τον Γ. Πατάκη.

ΑΥΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12: Συνεστίαση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, στις 9 μ.μ. στο κέντρο «Ιφιγένεια».

ΚΥΡΙΑΚΗ, 19/12: Συγκεντρώσεις στη Βερδικούσια, στις 11 π.μ. με ομιλητή τον Χρ. Χαλκιά, στα Δελέρια, στις 6 μ.μ. (Τ. Τσιόγκας), στη Ροδιά, στις 7 μ.μ. (Τ. Τσιόγκας), στον Βρυότοπο, στις 5.30 μ.μ. (Χρ. Χαλκιάς), στον Αμπελώνα, στις 6.30 μ.μ. (Χρ. Χαλκιάς), στη Γαλανόβρυση, στις 6 μ.μ. (Γ. Πατάκης), στο Στεφανόβουνο, στις 7.30 μ.μ. (Γ. Πατάκης), στον Δρυμό στις 6 μ.μ. (Κ. Αλέξης - Κ. Παπακωνσταντίνου), στα Πλατανούλια, στις 6 μ.μ. (Τ. Τσιαπλές), στα Δέντρα, στις 7 μ.μ. (Τ, Τσιαπλές), στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι, στις 6.30 μ.μ. (Β. Κατής).

Στα Τρίκαλα

ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12: Περιοδεία στην Ενωση Συνεταιρισμών, στο Εργοστάσιο Γάλακτος και στον ΟΣΕ το πρωί από τους Φ. Πρεμέτη, Δ. Αρμάγο, Απ. Θωμόπουλο.

ΑΥΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12: Συγκεντρώσεις στους Αγίους Αποστόλους στις 7.30 μ.μ. με ομιλητή τον Δ. Αρμάγο, στο Ξυλοπάροικο στις 7.30 μ.μ. (Κ. Μπαλλάς), στη Ράξα στις 7.30 μ.μ. (Θυμ. Ζιανός), στο Αρδάνι στις 7.30 μ.μ. (Ελένη Κουτούπα). Περιοδείες στην Περιστέρα στις 6 μ.μ. και στη Θεόπετρα στις 7 μ.μ. από τους Βάιο Βάλλα και Γ. Χατζιάρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 19/12: Πανεξόρμηση το πρωί για τη διάδοση του «Ριζοσπάστη» και περιοδείες στα καταστήματα της πόλης των Τρικάλων, στο Δήμο Αιθηκών και στα χωριά Ρόγγια, Μεγάρχη, Πυργετός, Καρυές. Συγκεντρώσεις στο Γλύνος στις 11 π.μ. με ομιλητή τον Θυμ. Ζιανό, στο Γροιζάνο στις 7.30 (Β. Οικονόμου), στη Μουριά στις 7.30 μ.μ. (Κ. Μπαλλάς), στο Γοργογύρι στις 7.30 μ.μ. (Δ. Αρμάγος), στο Παλαιομονάστηρο στις 7.30 μ.μ. (Μπ. Αργυρίου), στους Γεωργανάδες στις 6 μ.. και στο Πετρωτό στις 7 μ.μ. (Θ. Γεροκώστας - Απ. Θωμόπουλος), στη Λυγαριά στις 6 μ.μ. (Ν. Λάζος), στο Δροσερό στις 7 μ.μ. (Ν. Λάζος).

Στην Καρδίτσα

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12: Συγκεντρώσεις στον Κέρδο, στο Καππαδοκικό, στην Κρανιά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12: Συγκεντρώσεις στο Σμόκοβο, στην Πασχαλίτσα, στο Σταυρό.

Στη Μαγνησία

ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12: Συγκεντρώσεις στον Αλμυρό στις 7 μ.μ. με ομιλητή τον Χρ. Χαλκιά, στο Περίβλεπτο στις 7 μ.μ. (Απ. Νάνος). Συσκέψεις στα Λεχώνια και στη Νέα Αγχίαλο.

ΑΥΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12: Συγκέντρωση στη Σούρπη στις 7 μ.μ. με ομιλητή τον Απ. Νάνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 18/12: Συγκέντρωση στις 7 μ.μ. με ομιλητή τον Τ. Τριανταφυλλάκο.

Εκδρομή του ΚΜΕ

Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στην Αρκαδία διοργανώνει το ΚΜΕ από τις 24 έως τις 27 Δεκέμβρη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιηγήσεις στα χωριά Καρύταινα, Δημητσάνα, Βυτίνα και Λιμποβίτσι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες, καλώντας στο 88.10.074 από τις 9 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Ενισχύστε τη «Δημοκρατική Μέριμνα»

Να συνεισφέρει στην οικονομική της εξόρμηση καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη της χώρας η «Δημοκρατική Μέριμνα», προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες, λόγω εορτών, ανάγκες των ανθρώπων που περιθάλπει, στην πλειοψηφία τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που αντιμετωπίζουν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης.

Η «Δημοκρατική Μέριμνα» παρέχει στους ανθρώπους αυτούς μικρά μηνιαία οικονομικά βοηθήματα και στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έργο για το οποίο ζητά την οικονομική βοήθεια όλων, τονίζοντας πως αποτελεί «βαθύτατα δημοκρατικό χρέος απέναντι σε ανθρώπους που, δίνοντας τα πάντα για την πατρίδα και τη δημοκρατία, υποφέρουν σήμερα αβοήθητοι και μόνοι».

Οι προσφορές γίνονται δεκτές στα γραφεία του σωματείου, Ακαδημίας 78, τηλ. 3822.776 και στην Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Κάνιγγος) στο λογαριασμό 480210/14.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ