ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Μάη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αύριο η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
  • Ξεκινά στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα
  • Στις 7.30 μ.μ. θα καταλήξει στα Προπύλαια, όπου θα δοθεί συναυλία

Στιγμιότυπο από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Στιγμιότυπο από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Αύριο, Κυριακή, 9 του Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, πραγματοποιείται η μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα καταλήξει στις 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου θα ακολουθήσουν δημοτικοί χοροί και συναυλία. Την όλη εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε συνεργασία με εκατοντάδες μαζικούς φορείς του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας είναι το παρακάτω:

- 08.00: Τύμβος Μαραθώνα - Τελετή

- 08.30: Εκκίνηση Πορείας

- 09.30: Νέα Μάκρη. Στάση - Εκδήλωση

- 12.00: Διασταύρωση Ραφήνας. Στάση - Εκδήλωση

- 13.30: Πικέρμι. Στάση - Εκδήλωση - Ξεκούραση

- 15.30: Παλλήνη. Στάση - Εκδήλωση

- 17.30: Αγία Παρασκευή. Στάση - Εκδήλωση

- 19.30: Προπύλαια. Τερματισμός της Πορείας (μέσω Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου). Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Συναυλία. Παραδοσιακοί χοροί.

Οδηγίες προς ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους που θα πορευτούν αύριο, Κυριακή 9 του Μάη 2004, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

  • Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον
  • Να φορούν καπέλο (σε περίπτωση ηλιοφάνειας) για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - προς αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια
  • Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής
  • Οσοι έχουν προβλήματα υγείας θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της Πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στα Προπύλαια
  • Κατά την έναρξη της Πορείας θα πωλούνται καπέλα και μπλουζάκια με το σήμα της ΕΕΔΥΕ και της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ από την Οργανωτική Επιτροπή
  • Κατά τη διάρκεια της Πορείας θα υπάρχουν «καντίνες» από τις Επιτροπές Ειρήνης Βύρωνα και Γούβας, με νερά, σάντουιτς, αναψυκτικά σε προσιτές τιμές για την εξυπηρέτηση των ειρηνοδρόμων.
Πούλμαν για το Μαραθώνα

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.3844.853, 210.3827.303.

Με πρωτοβουλία τοπικών Επιτροπών Ειρήνης αναχωρούν λεωφορεία από τις παρακάτω περιοχές για τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης της Κυριακής:

- Χολαργός, στις 7 π.μ. από την πλατεία Δημοκρατίας (πλατεία Κύπρου) τέρμα λεωφορείων Χολαργού και 7.15 π.μ. από την πλατεία Αγίας Παρασκευής.

- Χαλάνδρι, στις 7 π.μ. από την κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου.

- Νέο Ηράκλειο, στις 7 π.μ. από το γήπεδο του Τυφώνα.

- Αμπελόκηποι, στις 6.45 π.μ. από τη συμβολή Ιπποκράτους και Λεωφ. Αλεξάνδρας και στις 7 π.μ. από τη στάση του ΜΕΤΡΟ «Αμπελόκηποι».

- Αιγάλεω, στις 6.30 π.μ. από την πλατεία Εσταυρωμένου.

- Ν. Σμύρνη, για την Αγ. Παρασκευή στις 4 μ.μ. από την οδό Ομήρου 68 (πρώην κινηματογράφος «ΕΛΣΗ»).

- Αγ. Δημήτριος, στις 6.30 π.μ. από το Δημαρχείο.

- Αγ. Βαρβάρα, στις 6.45 π.μ. από το «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στην Ιερά Οδό.

- Κοκκινιά, δύο πούλμαν στις 7 π.μ., το ένα από το γήπεδο Νεάπολης με στάση στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Πλειάδες) και το άλλο από την πλατεία Αγ. Νικολάου με στάση στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι), στην πλατεία Παιδικής Στέγης και στο Κρατικό Νίκαιας. Επίσης, στις 3 μ.μ. θα αναχωρήσει πούλμαν για την Αγία Παρασκευή από το γήπεδο της Νεάπολης με ενδιάμεσες στάσεις σε πλατεία Αγίου Νικολάου, Περιβολάκι, πλατεία Παιδικής Στέγης και Κρατικό Νίκαιας.

- Γαλάτσι, στις 7.15 π.μ. από παλαιό τέρμα Βεΐκου.

- Κολιάτσου, στις 6.15 π.μ.

- Αγ. Βαρβάρα, στις 6.30 π.μ.

- Αγιος Παντελεήμονας Αχαρνών, στις 7 π.μ.

- Πειραιάς, στις 7 π.μ. μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

- Πέραμα (Λ. Ειρήνης 73 - δίπλα στο DIA), στις 2 μ.μ. με στάση στα Ταμπούρια (μπροστά στην Εθνική Τράπεζα) και στη Δραπετσώνα (Κανελλοπούλου - στάση Εφραιμίδη).

- Καλλιθέα, στις 7 π.μ. από την πλατεία Δαβάκη και στις 4 μ.μ. από την ίδια πλατεία.

- Ταύρος, στις 7 π.μ. από το Δημαρχείο.

- Πετρούπολη, στις 6.30 π.μ. από το δημαρχείο.

- Ιλιον, στις 6.45 π.μ. από Ιδομενέως και Διάκου.

- Αγ. Ανάργυροι, στις 7 π.μ. από το Δημαρχείο.

- Ηλιούπολη, στις 7 π.μ. από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

- Ζωγράφου, στις 7 π.μ. από πλατεία Γαρδένιας για Μαραθώνα και στις 2.45 μ.μ. από πλατεία Κύπρου και στις 3 μ.μ. από πλατεία Γαρδένιας για Παλλήνη.

- Βύρωνας, στις 7 π.μ. από πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείου).

- Καισαριανή, στις 7 π.μ. από την πλατεία της πόλης για Μαραθώνα και στις 4 μ.μ. από το ίδιο σημείο για την Αγ. Παρασκευή.

- Ν. Ιωνία, στις 7 π.μ. από τον Ηλεκτρικό Σταθμό.


Κυκλοφόρησαν οι «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»

Κυκλοφόρησε το περιοδικό της ΕΕΔΥΕ «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ». Στις σελίδες του φιλοξενούνται:

-- Αφιέρωμα στην Ολυμπιάδα Ειρήνης.

-- Αρθρο του καθηγητή Αγάπιου Παπανεοφύτου, με θέμα τα κατασταλτικά μέτρα και τη ΝΑΤΟποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων και τις συνέπειές τους στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

-- Τα υλικά του 14ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ (χαιρετισμοί, εισηγήσεις, ομιλίες, αποφάσεις), που έγινε το Νοέμβρη του 2003 στη Νίκαια.

-- Αφιέρωμα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΣΕ στην Αθήνα, το Νοέμβρη του 2003.

-- Συνέντευξη του Ορλάντο Φουντόρα, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και προέδρου του Κουβανικού Κινήματος για την Ειρήνη και την Κυριαρχία των Λαών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ