ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Μάη 2004
Σελ. /48
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εν ψυχρώ εκτέλεση αμάχων
  • Κατά αμάχων διαδηλωτών, κυρίως παιδιών, έβαλλαν, χτες, ισραηλινά ελικόπτερα και τανκς, πνίγοντας τη Ράφα στο αίμα
  • Αδιάφορη και κυνική, η ισραηλινή ηγεσία μιλά για «λάθος» και ανακοινώνει συνέχιση των επιχειρήσεων!

Ξεχείλισαν τα νοσοκομεία πτώματα...

Associated Press

Ξεχείλισαν τα νοσοκομεία πτώματα...
ΡΑΦΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Εν ψυχρώ μαζική δολοφονία. Σφαγή. Οι λέξεις, για άλλη μια φορά, δεν είναι αρκετές για να περιγράψει κανείς όσα διαδραματίστηκαν, χτες, στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα. Ισραηλινά ελικόπτερα και τανκς άνοιξαν πυρ, εν ψυχρώ, κατά χιλιάδων διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιχειρήσεις στην περιοχή, κατευθυνόμενοι προς τη συνοικία Ταλ αλ Σουλτάν. Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρά παιδιά, και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων, όπως λένε παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, οι 13 «δεν έχουν καμία ελπίδα».

Ο ισραηλινός στρατός αρχικά υποστήριξε ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές εντόπισε ενόπλους. Τα βίντεο που έκαναν το γύρο του κόσμου από Παλαιστινίους δημοσιογράφους, καθώς η περιοχή είναι αποκλεισμένη για τα ξένα ΜΜΕ, κατέρριψαν τους ισραηλινούς ισχυρισμούς. Στη συνέχεια, ο ισραηλινός στρατός άλλαξε την εκδοχή του, υποστηρίζοντας ότι έβαλλε κατά ακατοίκητου κτιρίου και «πιθανώς να έγιναν ορισμένα λάθη». Παρά τη διεθνή κατακραυγή, πάντως, Ισραηλινοί στρατιωτικοί επιτελείς διαμήνυαν, αργότερα, ότι η επιχείρηση στη Ράφα «θα συνεχιστεί»!

Αμεσα αντέδρασε η Παλαιστινιακή Αρχή. Ο Γιάσερ Αραφάτ καταδίκασε τη «γενοκτονία», μίλησε για «εγκλήματα πολέμου» και απηύθυνε έκκληση για άμεση παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, για αποστολή στρατιωτικής δύναμης, ακόμη και αμερικανικής, προκειμένου να σταματήσει η ισραηλινή σφαγή. Ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα τόνισε ότι «στη Ράφα γίνεται πόλεμος και αυτό οφείλεται και στην αδιαφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ΟΗΕ, που παρακολουθεί άπρακτος τα γεγονότα», καλώντας το Διεθνή Οργανισμό να λάβει «σθεναρές αποφάσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητιέται, ήδη, ένα σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι αραβικές χώρες, αλλά η Ουάσιγκτον φέρεται να έχει καταθέσει τροποποιήσεις ως προς τη φρασεολογία.

«Τρομοκράτες» -διαδηλωτές θύματα της αγριότητας του ισραηλινού στρατού

Associated Press

«Τρομοκράτες» -διαδηλωτές θύματα της αγριότητας του ισραηλινού στρατού
Η ΕΕ, το Λονδίνο και η Μόσχα, μίλησαν για «απαράδεκτες ισραηλινές ενέργειες». Ο Λευκός Οίκος εμφανίστηκε, και πάλι, εξαιρετικά φειδωλός. Ο εκπρόσωπος Σκοτ Μακ Λίλαν μίλησε για «ανησυχία για τον αριθμό των νεκρών και την ανάγκη σεβασμού των αθώων» και αρκέστηκε να συμπληρώσει ότι ζητήθηκαν «διευκρινίσεις για το περιστατικό από την ισραηλινή κυβέρνηση». Περί «διευκρινίσεων» ήταν το μόνο που βρήκε να πει και ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Αντιδράσεις στο Ισραήλ

Αναταραχή, όμως, προκαλούν, πλέον, οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Ράφα και εντός Ισραήλ. Σε εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα, στην Κνέσετ, χτες το απόγευμα, ο Ισραηλινός υφυπουργός Αμυνας αποπειράθηκε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Ο Ζέεβ Μπόιμ εξέφρασε «θλίψη» για την απώλεια αμάχων και υποστήριξε ότι «δε γνωρίζουμε ακόμη υπό ποιες συνθήκες έγινε ό,τι έγινε, αλλά θα γίνει έρευνα και αν αποδειχτεί ότι υπήρξαν λάθη, θα το παραδεχτούμε». Οργισμένοι οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων και οι Ισραηλινοί Αραβες βουλευτές κατηγορούσαν την ισραηλινή κυβέρνηση για «εγκλήματα πολέμου» και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Τάλεμπ αλ Σάνα «αποδείχτηκε ότι για να είναι κανείς Ναζί δεν είναι ανάγκη να είναι Γερμανός».

Της πολιτικής της ισραηλινής ηγεσίας υπεραμύνθηκαν βουλευτές του Λικούντ, όπως ο Ρόνι Μπαρ Ον, κατηγορώντας τους διαμαρτυρόμενους για «δημαγωγία, αφού σιωπούν όταν οι Παλαιστίνιοι δολοφονούν», ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Εχούντ Ολμέρτ χαρακτήριζε υπερβολές τις πληροφορίες για κατεδαφίσεις δεκάδων σπιτιών στη Γάζα. Αντίθετα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιόσεφ Λαπίντ, του κόμματος Σινούι, μιλούσε για «τραγωδία» που οφείλεται «στη συνεχιζόμενη παρουσία του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, από όπου πρέπει να απομακρυνθούμε άμεσα».

Εκκαθάριση χωρίς έλεος

Associated Press

Πριν από το μακελειό στη διαδήλωση, ο ισραηλινός στρατός διατηρούσε υπό αυστηρότατο αποκλεισμό ολόκληρο τον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα και συνέχιζε τις επιχειρήσεις από σπίτι σε σπίτι στη συνοικία Ταλ αλ Σουλτάν. Το πρωί, με τηλεβόες, Ισραηλινοί στρατιώτες καλούσαν όλους τους άνδρες άνω των 16 ετών να συγκεντρωθούν σε σχολείο της περιοχής, ενώ εκατοντάδες γυναικόπαιδα προσπαθούσαν με λευκές σημαίες να εξέλθουν από τα ημικατεστραμμένα σπίτια τους. Από τα ξημερώματα, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις άλλοι 4 Παλαιστίνιοι, ενώ τραυματίστηκαν 14.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι εξαιτίας των επιχειρήσεων, δεν έχουν ηλεκτρικό και νερό και ότι ο ισραηλινός στρατός δεν τους επιτρέπει να φύγουν από την πολιορκημένη ζώνη, ενώ θέτουν εμπόδια ακόμη και στην κίνηση των ασθενοφόρων. Κυνικά, ο αρμόδιος διοικητής Γκρίσα Γιακόμποβιτς επέμενε ότι δεν τίθεται «κανένα ζήτημα ανθρωπιστικής κρίσης στη Ράφα» παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται ούτε καν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να μεταφέρουν κάποια τρόφιμα ή φάρμακα στους δεκάδες χιλιάδες αποκλεισμένους.

Νωρίτερα το πρωί, ο ισραηλινός στρατός είχε σκοτώσει δύο στελέχη των «Ταξιαρχιών του αλ Ακσα», στη Νάμπλους και στην Τζενίν, αντίστοιχα.

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
«Παράπλευρο» αιματοκύλισμα

Πρώτη καταδίκη και νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια Ιρακινών κρατουμένων

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

Νέο μακελειό προκάλεσαν χτες οι κατοχικές δυνάμεις καθώς αμερικανικά ελικόπτερα έπληξαν με πυραύλους γαμήλιο γλέντι, σε ερημική τοποθεσία, έξω από το Ραμάντι, στο βορειοδυτικό Ιράκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ιρακινές πηγές, στο γαμήλιο γλέντι υπήρχαν και πυροβολισμοί στον αέρα. Αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή έσπευσαν να ελέγξουν την κατάσταση και αποχώρησαν, χωρίς να γίνει τίποτε, όμως, λίγο αργότερα, ελικόπτερα εκτόξευσαν πυραύλους κατά των συγκεντρωμένων.

Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν τουλάχιστον 45 νεκρούς, εκ των οποίων τα 15 είναι παιδιά και οι 10 γυναίκες. Αμερικανοί εκπρόσωποι δήλωναν ότι δεν έχουν ακόμη σχετική πληροφόρηση. Νωρίτερα, οι κατοχικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι σε σκληρές μάχες που σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην Καρμπάλα, ανάμεσα σε οπαδούς του Μουκτάντα Σαντρ και σε αμερικανικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 5 Ιρακινοί και τραυματίστηκαν 9. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ακόμη Αμερικανού πεζοναύτη, στην περιοχή αλ Ανμπάρ, ενώ, χτες το πρωί, εκατοντάδες ένοπλοι οπαδοί του Σαντρ διαδήλωσαν στη Νατζάφ.

Καταδίκη, μισόλογα και νέες αποκαλύψεις

Σε ένα χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε ο 24χρονος στρατονόμος Τζέρεμι Σίβιτς, ο οποίος μετά την έκτιση της ποινής του θα αποταχτεί από το σώμα «για κακή συμπεριφορά». Ο Σίβιτς, που είναι ο πρώτος από τους Αμερικανούς κατηγορούμενους για το βασανισμό Ιρακινών κρατουμένων που παρουσιάζεται στο στρατοδικείο της Βαγδάτης, παραδέχτηκε την ενοχή του, περιέγραψε βασανιστήρια που είδε ή που συμμετείχε καθώς είναι ο άνθρωπος που τα φωτογράφισε. Απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε για σχετικές εντολές και αρκέστηκε να δηλώσει πως «είχε ακούσει ότι οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει σχετικές οδηγίες, καθώς η συγκεκριμένη μέθοδος είχε αποδειχτεί αποτελεσματική».

Την ίδια ώρα, στην επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου κατέθεσαν, χτες, 3 ανώτατοι στρατιωτικοί: ο αρχηγός των αμερικανικών δυνάμεων στον Κόλπο, στρατηγός Τζον Αμπιζάιντ, ο διοικητής των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ, Ρικάρντο Σάντσες, και ο διοικητής αρμόδιος για τους κρατουμένους των αμερικανικών στρατευμάτων ανά τον κόσμο, Τζέφρι Μίλερ, ο οποίος, τώρα, είναι υπεύθυνος για τη φυλακή Αμπού Γκράιμπ, ενώ πριν διοικούσε το Γκουαντάναμο.

Ο Αμπιζάιντ παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα «με μια νοοτροπία κουλτούρας βασανισμών», σπεύδοντας να διαβεβαιώσει ότι «δεν πρόκειται για συστηματική μεθοδολογία» και ότι «δεν υπήρχαν άνωθεν εντολές, αλλά εμπλοκή αρμοδιοτήτων». Ο Σάντσες, παρά τις γραπτές εντολές «σκληρών ανακρίσεων» που του αποδίδονται, υποστήριξε ότι ουδέποτε ενέκρινε βασανιστήρια και ότι συγκατέθεσε στην ανάληψη της διοίκησης της φυλακής Αμπού Γκράιμπ από τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες για λόγους ασφαλείας. Οι αξιωματικοί, επίσης, ενημέρωσαν την επιτροπή ότι πιθανότατα μετά την 30ή Ιούνη, «η βία στο Ιράκ να κλιμακωθεί περαιτέρω» και κατά συνέπεια «να χρειαστεί ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων».

Παρ' όλα αυτά, χτες το Πεντάγωνο ενημέρωσε την επιτροπή για τον εντοπισμό νέας σειράς φωτογραφιών με βασανιστήρια. Ταυτόχρονα, ο λοχίας Σάμιουελ Πρόβανς, του 302ου τάγματος των στρατιωτικών μυστικών πληροφοριών, που τώρα υπηρετεί στη Γερμανία, μιλώντας στο δίκτυο ABC, δήλωσε «έκπληκτος» από την τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται από την ηγεσία του στρατού για τα βασανιστήρια που «έχουν πολύ μεγαλύτερο εύρος από όσο φαίνεται σήμερα». Ο Πρόβανς δε δίστασε να επαναλάβει ότι «υπήρχαν σαφείς εντολές από τα ανώτερα κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών του στρατού» και επανέλαβε ότι «είναι τρομακτική η σιωπή τόσων εκατοντάδων ανθρώπων που είναι εμπλεγμένοι σε αυτή τη φρίκη».

«Η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ βρίσκονται, πλέον, ενώπιον ιστορικών ευθυνών»

Βαρύ «κατηγορώ» από τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Αθήνα, Μαρουάν Αμπντελχαμίντ, για την απραξία ΕΕ - διεθνούς κοινότητας απέναντι στην «Γκουέρνικα» της Μέσης Ανατολής

«Ως εγκληματική συμμορία που περιφρονεί κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου και κάθε ανθρωπιστική αρχή επιμένει να συμπεριφέρεται η κυβέρνηση του σφαγέα της Σάμπρα και Σατίλα» υποστήριξε, με δήλωσή του, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα, Μαρουάν Αμπντελχαμίντ, σχολιάζοντας το χτεσινό μακελειό στη Ράφα. Ο Παλαιστίνιος πρέσβης εκτιμά ότι πίσω από τη «δήθεν απόσυρση από τη Γάζα, κρύβεται μια συνειδητή, προμελετημένη εκστρατεία εθνοκάθαρσης, από τους πιο αντιδραστικούς κύκλους του σιωνισμού εναντίον των Παλαιστινίων».

Ο Μ. Αμπντελχαμίντ τονίζει ότι «...η μετατροπή της Ράφα σε σύγχρονη "Γκουέρνικα" της Μέσης Ανατολής και η ανέγερση του τείχους της ντροπής... φέρνουν τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την ΕΕ ενώπιον ιστορικών ευθυνών», καθώς... «καλούνται σήμερα να μην αφήσουν να εξελιχθεί η Μεσόγειος... σε μια λίμνη αίματος και εθνοτικού μίσους». Η δήλωση του Παλαιστινίου πρέσβη κλείνει με τη διαπίστωση ότι «σε αυτές τις κρίσιμες ώρες οι Παλαιστίνιοι μετρούν τους φίλους τους. Χρειάζονται την αλληλεγγύη όλων των πολιτισμένων εθνών του πλανήτη και ιδιαίτερα του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του...».

Νωρίτερα, ο Μαρουάν Αμπντελχαμίντ είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε εκτενώς στα τεκταινόμενα στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες, εκτιμώντας ότι στόχος του σχεδίου Σαρόν περί «μονομερούς αποχώρησης» ήταν περισσότερο ένας ελιγμός για τα μάτια της διεθνούς και ισραηλινής κοινής γνώμης, ο οποίος, μάλιστα, κατάφερε να εξασφαλίσει την έγκριση του Προέδρου Μπους. Μάλιστα, «ο Αμερικανός Πρόεδρος δεσμεύτηκε σε δύο βασικά σημεία, τα οποία δεν ανατρέπουν απλώς τον οδικό χάρτη, αλλά και δύο βασικά σημεία, μέχρι σήμερα, της αμερικανικής πολιτικής που αφορούσαν στο δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων και στην αρχή της πλήρους ισραηλινής αποχώρησης από τη Δ. Οχθη».

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης παρουσίασε εντενή στοιχεία για τη συστηματική τακτική των κατεδαφίσεων σπιτιών Παλαιστινίων. Σύμφωνα με αυτά, μόνο στη Λωρίδα της Γάζας, το 2001 καταστρέφονταν, κατά μέσο όρο, 11 σπίτια το μήνα, αριθμός, που το 2004, έφθασε τα 140. Συνολικά, ο ισραηλινός στρατός έχει ισοπεδώσει περισσότερα από 7.000 σπίτια και έχει προκαλέσει σοβαρότατες ζημιές σε 70.000 σπρώχνοντας, ουσιαστικά, βήμα - βήμα, τους Παλαιστινίους στην προσφυγιά για πολλοστή φορά.

Ο Μ. Αμπντελχαμίντ κατέστησε σαφές ότι για την παλαιστινιακή ηγεσία είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι η τωρινή ισραηλινή κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία ειρήνη και ότι δεν τίθεται θέμα ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους μόνο στη Γάζα. Επίσης, τόνισε ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις βρίσκονται σε διαρκείς επαφές μεταξύ τους με στόχο τη δημιουργία ενωτικής ηγεσίας υπό την ΟΑΠ, ξεκαθάρισε, όμως, κατηγορηματικά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση εμφύλιας σύρραξης στους κόλπους του παλαιστινιακού λαού, όπως πολλοί έχουν εκτιμήσει.

Τέλος, ο Παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την προσφορά συμμετοχής της Σοφίας Σακοράφα εκ μέρους της παλαιστινιακής αποστολής, ενώ συμπλήρωσε ότι η Π. Αρχή έχει δώσει ρητές εντολές σε όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις να «προστατεύσουν» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομαλή διεξαγωγή τους. Ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό, τα κόμματα, την κυβέρνηση και τα ελληνικά ΜΜΕ για την αλληλεγγύη τους και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων στην Παλαιστίνη.

ΙΡΑΝ
Διαδηλώσεις κατά της κατοχής του Ιράκ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Δεκάδες χιλιάδες Ιρανοί διαδήλωσαν χτες στην καρδιά της ιρανικής πρωτεύουσας και για την ακρίβεια στην Πλατεία της Επανάστασης, κατά των «αμερικανικών και βρετανικών εγκλημάτων στο Ιράκ» και των «βιαιοτήτων κατά των ιερών τόπων» των σιιτών, την Καρμπάλα και τη Νατζάφ στο Ιράκ.

Η διαδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του ανώτατου θρησκευτικού άρχοντα και στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της αμερικανικής κατοχής της γειτονικής χώρας. Οι διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές και βρετανικές σημαίες.

Αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη βρετανική πρεσβεία επιτέθηκαν με ρόπαλα στους νεαρούς διαδηλωτές που κατευθύνονταν προς την πρεσβεία. Ομως μικρό τμήμα κατόρθωσε να σπάσει τον κλοιό και να πολιορκήσει στην κυριολεξία τη βρετανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν κάποια στιγμή, καθώς έριξαν μολότοφ που έπληξαν τον προστατευτικό τοίχο που είχε στηθεί ολόγυρα. Αυτοσχέδια χειροβομβίδα έπεσε στον περίβολό της, καθώς πέτρες και άλλα αντικείμενα. Ομως η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων τους εμπόδισε τελικά να διασχίσουν τη μεγάλη λεωφόρο, πάνω στην οποία βρίσκεται και η πρεσβεία, με αποτέλεσμα δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών, αλλά και φωτογράφων.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Είμαστε με τους λαούς που αγωνίζονται»

Πριν την έναρξη της ομιλίας της στην Ηλιούπολη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε τις χτεσινές εξελίξεις στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη:

«Μας είναι αδύνατο να ξεκινήσουμε να μιλάμε για τις ευρωεκλογές απόψε εδώ χωρίς να μιλήσουμε πρώτα για όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα γύρω μας, όλα αυτά που, ενώ φαίνονται άσχετα, είναι ακριβώς από τα σημαντικά κριτήρια και για την ψήφο στις ευρωεκλογές.

Μιλάω για τα παιδιά, τους διαδηλωτές στη Ράφα που δολοφονήθηκαν σήμερα. Που διαδήλωναν χωρίς σφεντόνες, χωρίς πέτρες, μόνο με το θάρρος τους. Τι κάνει η κυβέρνηση, τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, απέναντι σε αυτή τη σφαγή; Ψελλίζουν τη λύπη τους και εξισώνουν τα θύματα με τους κατακτητές. Πριν από λίγες μέρες, οι Αμερικάνοι κλάψανε για τον "Τσολάκογλου", τον προδότη δηλαδή, το ανδρείκελο τους στο Ιράκ που σκοτώθηκε. Εμείς κλαίμε για τους άμαχους της αντίστασης.

Δεν ξεχνάμε τα βασανιστήρια στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Γκουαντανάμο. Είμαστε μαζί με όλους αυτούς τους λαούς που αγωνίζονται. Δεν ξεχνάμε ότι είναι η ΕΕ αυτή που νομιμοποίησε τον πόλεμο. Δεν ξεχνάμε τίποτα, ούτε ότι είναι η ΕΕ αυτή που κήρυξε την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Κούβα. Δεν ξεχνάμε το "όχι" του Κυπριακού λαού στον ιμπεριαλισμό. Πάμε στην κάλπη κρατώντας ψηλά και τις σημαίες των λαών που αντιστέκονται».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ