ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Μάη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Αποτυχία στην... αποτυχία

Το τοπίο στην «Ενωση» είναι θολό μετά τις τελευταίες εξελίξεις και η λύση είναι εξαιρετικά δύσκολη

Το τοπίο στην ΑΕΚ δεν είναι θολό, κατά το κοινώς λεγόμενο, αλλά κατασκότεινο. Η ομάδα βουλιάζει στην καταστροφή και την απαξίωση, προς όφελος κάποιων που ευημερούν ή κερδοσκόπησαν σε βάρος της. Τα γεγονότα, οι αλληλοσυγκρούσεις, κατηγορίες κλπ., εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Και παρασέρνουν δικαίους και αδίκους. Ακόμα και στο μπάχαλο αυτό πάντως, υπάρχουν όσοι έχουν δόλο, αυτοί που έκαναν λάθη και έχουν μερίδιο ευθύνης και οι «άτυχοι» που απλώς βιώνουν τις συνέπειες.

Ποια είναι η ουσία των δρώμενων σε προσκήνιο και παρασκήνιο; Μα φυσικά τα τεράστια συμφέροντα. Αφ' ενός, να μη λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Να μη συμβεί δηλαδή αυτό που, σε μια έκρηξη οργής, στο ραδιοσταθμό «SPOR FM», ανέφερε ο Στέλιος Μανωλάς: «Οσοι πέρασαν από την ομάδα λειτούργησαν σαν γκάνγκστερ και φέρουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία φτάσαμε. Τεράστια ευθύνη έχει και το κράτος. Οσοι φταίνε να πάνε φυλακή. Ας επέμβει εισαγγελέας». Αφ' ετέρου, η ΑΕΚ να ξαναγίνει «φιλέτο» για τους επιχειρηματίες. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» του Π. Στάθη: «Μετά (σ.σ. την ένταξη στο άρθρο 44, που θα χαριστούν εκατ. ευρώ) θα βρεθούν πολλοί επιχειρηματίες και είμαι σε θέση να γνωρίζω»... Εξίσου συγκεκριμένη και αποκαλυπτική ήταν και η τοποθέτηση του Δ. Μελισσανίδη: «Εχω πει ότι έτσι δεν μπορώ να αγοράσω τώρα την ΑΕΚ, έχω όμως επίσης πει ότι με ενδιαφέρει να κάνω μια νέα προσπάθεια. Απαιτείται κυβερνητική παρέμβαση. Αν δε δώσει τη λύση η Πολιτεία εγώ τα βλέπω όλα μαύρα»...

Στο μεταξύ, απαντώντας στην αλήτικη επίθεση, κακοποιών στοιχείων που απλώς επικαλέστηκαν διάφορα προσχήματα, ο Τσιάρτας σήμερα καταθέτει μήνυση «για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος, απρόκλητες σωματικές βλάβες και εξύβριση κατά παντός ηθικού, φυσικού αυτουργού, αλλά και παντός συνεργού, εξαιτίας των διαπραχθεισών εις βάρος του πράξεων». Ακόμα, σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία για να πληρωθεί το χρέος στην Παλμέιρας (ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ήταν άγνωστο να είχαν εξασφαλιστεί τα χρήματα), αλλιώς «αντίο» και ΟΥΕΦΑ.

Στο μεταξύ ο Ντέμης Νικολαΐδης προσπαθεί να βρει φόρμουλα ώστε να λυθεί η παρεξήγηση με τον Βασίλη Τσιάρτα.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θορυβημένος ο Ρεχάγκελ

Καθόλου χαρούμενος ο Ρεχάγκελ από τις εξελίξεις στην ΑΕΚ

Sportidea

Καθόλου χαρούμενος ο Ρεχάγκελ από τις εξελίξεις στην ΑΕΚ
Θορυβημένος φέρεται να είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ από την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ μετά τα τελευταία γεγονότα με τους προπηλακισμούς παικτών. Εκείνο που προβληματίζει έντονα τον Γερμανό προπονητή είναι το γεγονός ότι όπως δείχνουν τα πράγματα δυο βασικά στελέχη της Εθνικής, Τσάρτας και Νικολαΐδης βρίσκονται πλέον σε αντίθετες όχθες και αυτό ενόψει μάλιστα και της παρουσίας της χώρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Η κατάσταση εκτός του Ρεχάγκελ απασχολεί και τους ανθρώπους της ΕΠΟ οι οποίοι προτίθενται να έχουν συναντήσεις και συζητήσεις με τους δύο ποδοσφαιριστές προκειμένου να γεφυρώσουν, αν είναι δυνατό, το χάσμα που υπάρχει στη μεταξύ τους σχέση. Πάντως τα όσα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης στους Θρακομακεδόνες έκαναν το γύρο του κόσμου μέσου του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου «Reuters» στο ρεπορτάζ του οποίου γίνεται αναφορά και στην ενότητα της Εθνικής ομάδας.

  • Δύο εκπλήξεις περιλάμβανε η επιλογή του Ινιάκι Σάεθ για την αποστολή της Ισπανίας που θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία, για την τελική φάση του Euro 2004. Τα μεγαλύτερα ταλέντα της ιβηρικής χώρας, Χοσέ Αντόνιο Ρέγες και Μιγκέλ Ανχελ Μαρτίνεθ ή Μίστα, έμειναν εκτός των 23 ονομάτων που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος προτίμησε την εμπειρία, με τις Ρεάλ και Βαλένθια να έχουν από 6 παίκτες στην Εθνική. Αναλυτικά η αποστολή: Τερματοφύλακες: Ιγκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης) Σαντιάγκο Κανιθάρες (Βαλένθια) Ντανιέλ Αρανθούμπια (Αθλέτικ Μπιλμπάο). Αμυντικοί: Κάρλος Μαρτσένα (Βαλένθια) Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα) Ραούλ Μπράβο (Ρεάλ Μαδρίτης) Σέζαρ Μάρτιν (Ντεπορτίβο) Ιβάν Ελγκέρα (Ρεάλ Μαδρίτης) Μίτσελ Σαλγκάδο (Ρεάλ Μαδρίτης) Χουανίτο Γκουτιέρεθ (Ρεάλ Μπέτις) Γκάμπρι Γκαρσία (Μπαρτσελόνα). Μέσοι: Νταβίντ Αλμπέλδα (Βαλένθια) Ρούμπεν Μπαράχα (Βαλένθια) Βιθέντε Ροντρίγκεζ (Βαλένθια) Χοακίν Σάντσεθ (Ρεάλ Μπέτις) Χουάν Κάρλος Βαλερόν (Ντεπορτίβο) Τσάβι Αλόνσο (Ρεάλ Σοσιεδάδ) Τσάβι Ενράντες (Μπαρτσελόνα) Χοσέμπα Ετσεμπερία (Αθλέτικ Μπιλμπάο). Επιθετικοί: Φερνάντο Μοριέντες (Μονακό-Ρεάλ) Ραούλ Γκονζάλεθ (Ρεάλ Μαδρίτης) Φερνάντο Τόρες (Ατλέτικο) Αλμπερτ Λούκε (Ντεπορτίβο).
ΑΡΗΣ
Θέμα γοήτρου

Ενα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων περιμένει να διεξαχθεί ανάμεσα σε Αρη και ΠΑΟΚ ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο τεχνικός των «κιτρίνων» με αυτό τον τρόπο θέλει να κλείσει μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα του, χωρίς να αδιαφορεί για τη δυναμικότητα του «Δικεφάλου». Τρεις οι απουσίες για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ντροπή για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Αρης αισθάνεται ο Αγγελος Διγκόζης. «Είναι ένα ντέρμπι, στην προκειμένη περίπτωση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η νίκη είναι καθαρά θέμα γοήτρου. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες, αντάξιο της ιστορίας των δύο σωματείων για να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Από την πλευρά μας, θέλουμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και πιστεύω ότι θα το κάνουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης και να απαλύνουμε τον πόνο και την πίκρα των φιλάθλων και των παικτών για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο. Πρέπει πάντως για να πετύχουμε το στόχο μας, να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός για την αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Νίκη και... βλέπουμε

Μπορεί η κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου πρωταθλήματος μαθηματικά να παραμένει ανοιχτή αλλά ωστόσο να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, και ουσιαστικά να έχει χαθεί εντούτοις όμως οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καθήκον τους. Δηλαδή να νικήσουν το Σάββατο το Αιγάλεω στη Ριζούπολη για την τελευταία αγωνιστική και να περιμένουν τα... καλά νέα από τον Πύργο. Αλλωστε η ελπίδα... πεθαίνει πάντα τελευταία. Αυτό τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ο Νίκος Αλέφαντος ζητώντας τους τη νίκη και τους τρεις βαθμούς αφού η Προοδευτική απέδειξε πως τίποτα δεν «τελειώνει» πριν τελειώσει πραγματικά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί να υπολογίζει και στους Στολτίδη, Πάντο οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα αλλά την Πέμπτη αναμένεται να μπουν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων. Οσον αφορά στο σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς που ξεκινά από τη συμφωνία με νέο προπονητή, η επιστροφή του προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, από τις ΗΠΑ αναμένεται να σημάνει την απαρχή την εξελίξεων.

ΠΡΟΠΟ
Πονηρό δελτίο

Φτάσαμε λοιπόν στο τέρμα της διαδρομής. Το ελληνικό πρωτάθλημα οδεύει αύριο στην ολοκλήρωσή του (έκτακτο δελτίο) και οι προβλέψεις είναι δύσκολες αφού αρκετά ματς κρύβουν... παγίδες. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προγνωστικά του «Ρ»:

1. ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ: Αν και μαθηματικά ο γηπεδούχος έχει σωθεί όλα είναι ανοιχτά. Προτείνεται: Χ

2. ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΕΚ: Αν η Ενωση πάει με επαγγελματική σύνθεση έχει τον πρώτο λόγο. Αν με ερασιτέχνες, οι γηπεδούχοι θα επικρατήσουν. Προτείνεται:

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ: Από τα ακλόνητα στάνταρ του αυριανού δελτίου. Προτείνεται: 1

4. ΟΦΗ-ΙΩΝΙΚΟΣ: Ολα είναι πιθανά στο Ηράκλειο σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Προτείνεται:

5. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων θα παίξει σημαντικό ρόλο. Προτείνεται: 2

6. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Οι κυανέρυθροι εξασφαλίζουν και μαθηματικά με νίκη την έξοδο στην Ευρώπη. Προτείνεται: 1

7. ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ-ΗΡΑΚΛΗΣ: Η ισοπαλία είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα στην ακριτική πόλη. Προτείνεται: Χ

8. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Και οι δυο μονομάχοι καίγονται για διαφορετικούς λόγους για τη νίκη. Προτείνεται: 1Χ2

9. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΜΙΛΓΟΥΟΛ: Η Γιουνάιτεντ εύκολα η δύσκολα θα επικρατήσει στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας. Προτείνεται: 1

10. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΣΑΛΚΕ: Οι φιλοξενούμενοι έχουν τα πάνω πόδι. Προτείνεται: 1Χ2

11. ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΜΟΝΑΧΟ 1860: Ανοιχτό ματς όπου όλα είναι πιθανά. Προτείνεται: 1Χ2

12. ΚΑΪΖΕΡΖΛΑΟΥΤΕΝΤ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Η νίκη είναι μονόδρομος για τα «Λάουτεν». Προτείνεται: 1

13. ΧΑΝΣΑ ΡΟΣΤΟΚ-ΒΕΡΝΤΕΡ Β.: Η πρωταθλήτρια ομάδα της Βρέμης είναι αδιάφορη. Προτείνεται:

Σ13. ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Χωρίς άγχος είναι και οι δυο ομάδες. Προτείνεται: Χ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ