ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
Σελ. /40
Η πείρα μας κριτήριο για την ψήφο μας

Γενικεύονται οι περιοδείες στελεχών και υποψηφίων του ΚΚΕ στους εργασιακούς χώρους

Συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Θριάσιο Νοσοκομείο
«Σαρώνουν» τους εργασιακούς χώρους τα στελέχη και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, συζητώντας με τους εργαζόμενους για τα μεγάλα προβλήματα που τους ταλανίζουν και τις λύσεις που προτείνει το ΚΚΕ και καλώντας τους ταυτόχρονα να στηρίξουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο του Κόμματος. Ανάμεσα στις εκατοντάδες, χθεσινές, περιοδείες σ' όλη την Ελλάδα, σταχυολογούμε τις δύο παρακάτω:

Στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού στο Ρέντη

Η πείρα που έχουν αποκτήσει οι ναυτεργάτες φτύνοντας αίμα μέσα στα καράβια των εφοπλιστών, του σκληρού πυρήνα του μεγάλου κεφαλαίου, που μοστράρουν στις λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, είναι τεράστια. «Αυτή η πείρα μας πρέπει να αποτελέσει το κριτήριο για να βγάλουμε τα αναγκαία μας συμπεράσματα και να τους δώσουμε το λογαριασμό. Εχουμε εμπιστοσύνη στο κριτήριο των ναυτεργατών και γι' αυτό τους καλούμε να κάνουν το βήμα, να ψηφίσουν ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ αποτελεί δύναμη στα χέρια των ναυτεργατών».

Το προσκλητήριο αυτό απευθύνθηκε προς τους ναυτεργάτες από τον Γιώργο Τούσσα, πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στη διάρκεια της περιοδείας του χτες στο πρωί στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) στο Ρέντη.

Οι ναυτεργάτες υποδέχτηκαν τον Γ. Τούσσα με συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της σχολής, ενώ θερμά τον υποδέχτηκε και το διδακτικό προσωπικό. Επίσης συναντήθηκε με τον λιμενικό διοικητή της σχολής Κώστα Πιτταρά.

Ο διάλογος, που αναπτύχθηκε μεταξύ των ναυτεργατών που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ και του Γ. Τούσσα, ήταν ιδιαίτερα πλούσιος και απέδειξε ότι οι ναυτεργάτες έχουν πράγματι αρχίσει να αξιολογούν την πείρα τους. Από όλους όσοι μίλησαν, ειπώθηκε ότι μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, όμως καταλαβαίνουν ότι «δεν πάει άλλο». Οι ναυτεργάτες είδαν ότι τα όσα εφαρμόζονται τώρα στη στεριά, όπως είναι οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, το χτύπημα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι εκβιασμοί, η εργοδοτική τρομοκρατία, γενικά, η άγρια εκμετάλλευση, αυτοί τα αντιμετωπίζουν εδώ και 10ετίες. Από την άλλη, γνωρίζουν ότι τα εφοπλιστικά υπερκέρδη αγγίζουν αμύθητα ποσά και ότι η συσσώρευση συνεχίζεται με τη ...φροντίδα των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης - όπως, για παράδειγμα, ο 3577, ο οποίος έσπασε το καμποτάζ στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες, απελευθερώνοντας την εφοπλιστική ασυδοσία στην ακτοπλοΐα - και, βέβαια, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση αυτής της εφοπλιστόδουλης πολιτικής. Αυστηρά κρίθηκε και από τον Γ. Τούσσα, αλλά και από ναυτεργάτες ο ΣΥΝ, που στηρίζει ολόψυχα την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο

«Εγώ έχω αποφασίσει να ψηφίσω ΚΚΕ και να παλέψω. Πρέπει να υπάρξει γρήγορη αντίδραση». Τα παραπάνω λόγια ήταν η απάντηση εργαζόμενου στο κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές, που απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Δήμος Κουμπούρης, κατά τη διάρκεια της χτεσινής του περιοδείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Πρώτη στάση του ευρωβουλευτή ήταν στο χώρο των πλυντηρίων. Εκεί ο Δ. Κουμπούρης συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα πολλά και καθημερινά τους προβλήματα. Τους κάλεσε να βγάλουν τα απαιτούμενα συμπεράσματα, για το τι πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση, από την ίδια τους ζωή. Πόσο αυτή έχει χειροτερέψει, με τους μισθούς να μειώνονται, κατακτήσεις να χτυπιούνται, όπως ο σταθερός ημερήσιος χρόνος απασχόλησης, η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, η δημόσια Υγεία και Παιδεία. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, ετοιμάζουν νέα επίθεση, είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Γ` αυτό, όπως σημείωσε, η ενίσχυση του ΚΚΕ, της μοναδικής δύναμης στην Ελλάδα που αντιπαλεύει την ΕΕ, είναι επιβεβλημένη. «Δώστε μας δύναμη για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ είναι με την Ευρώπη των λαών και όχι με την ΕΕ, που αποτελεί μηχανισμό των πολυεθνικών, όπως τα υπόλοιπα κόμματα στη χώρα. Στη συνέχεια, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής περιόδευσε σε χώρους του νοσοκομείου, όπως το ηλεκτρολογείο, την κουζίνα, και αλλού.


Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σειρά από περιοδείες σε εργασιακούς χώρους πραγματοποιούν στελέχη του ΚΚΕ, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ πραγματοποιούνται και πλήθος άλλων εκδηλώσεων. Ξεχωρίζουμε ανάμεσα σ' αυτές συσκέψεις και συγκεντρώσεις που διοργανώνονται για τις αμέσως επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στις 11.30 π.μ., στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ), ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 12 μ., στη ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας, η Εύα Μελά, υποψήφια ευρωβουλευτής.

- Στις 2 μ.μ., στο αμφιθέατρο Χατζηνικολάου του ΤΕΙ Πειραιά, θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 10.30 μ.μ., εκδήλωση της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Αθήνας (στον υπαίθριο χώρο) με τον Λάκη Παπαδόπουλο («Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ»).

-- Στις 8 μ.μ. σε συγκέντρωση στο 8ο ΚΑΠΗ στον Αγιο Ιερόθεο θα μιλήσει ο Δημήτρης Φέτσης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στον Πειραιά

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Τούσσας θα περιοδεύσει στα καράβια της ακτοπλοΐας στις 6 π.μ., ενώ στις 10 π.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ Ναυτεργατών, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 24). Στη συγκέντρωση αυτή θα χαιρετίσει και ο Νίκος Πηγαδάς, από την εκλογική επιτροπή στήριξης.

-- Σε συγκέντρωση στη συνοικία της Αγ. Σοφίας, στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου, στον Πειραιά, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει η υποψήφια ευρωβουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου.

-- Σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στη Νίκαια, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα, στις 8 μ.μ., ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Πατσιλινάκος, βουλευτής στη Β' Πειραιά.

-- Στην πλατεία Αγ. Τριάδας, στη Νίκαια, στις 7.30 μ.μ., η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σε συγκέντρωση στο Ν. Φάληρο, Ειρήνης & Σμολένσκι, στις 8 μ.μ., η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει η Αμαλία Αλεξίου - Μπαταγιάννη.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Ο Γιώργος Τούσσας θα περιοδεύσει στις 2.30 μ.μ. στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «ALPHA». Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟ Καμινίων, στην πλατεία των πρώην ψυγείων ΛΟΥΞ. Θα χαιρετίσει η Αμαλία Αλεξίου - Μπαταγιάννη.

-- Στο λιμάνι της Αίγινας, στις 8μ.μ., θα μιλήσει ο Στρατής Κόρακας, ευρωβουλευτής.

-- Σε συγκέντρωση στην πλατεία των Αγ. Αναργύρων, στην Π. Κοκκινιά, στις 8 μ.μ., η Ελπίδα Παντελάκη.

-- Στην πλατεία Αγ. Ιωάννου Ρέντη, στις 8 μ.μ., ο Γιάννης Πατσιλινάκος.

-- Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευγένειας (Βύρωνος & Πλάτωνος), στις 8 μ.μ., ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης.

- Στην πλατεία Λαού (Ταμπούρια) στο Κερατσίνι, στις 8μ.μ., ο Γιάννης Γκιόκας.

Στην Αττική

Αύριο Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας. Θα χαιρετίσει ο Δήμος Κουμπούρης.

Σε Βοιωτία - Εύβοια

-- Σήμερα Πέμπτη περιοδεία στο εργοστάσιο της «Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας» στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στις 9π.μ., θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

-- Αύριο Παρασκευή στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ιστιαίας Ευβοίας θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο Παρασκευή στις 8 μ.μ. στη Λίμνη στην παραλία θα μιλήσει η Σοφία Ντούρου.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Νεάπολη θα μιλήσει ο Στέλιος Βαλανάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στην Πυλαία με τον Σάκη Βαρδαλή.

-- Στις 8 μ.μ. σε συγκέντρωση στις Συκιές θα μιλήσει ο Κώστας Δρούτσας, υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσει ο Ηλίας Θερμός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

-- Στις 8 μ.μ. σύσκεψη γυναικών στους Αμπελόκηπους με την Σοφία Καλαντίδου.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Φοίνικα με τον Γιώργο Τεμεκενίδη.

-- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στον Λαγκαδά με τον Αγγελο Τζέκη, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. εκδήλωση στο εκλογικό κέντρο, θα μιλήσει ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στη Θάσο

Αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ποταμιάς και στις 8.30 μ.μ. καφέ Μέγας Αλέξανδρος στα Λιμενάρια, θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Θάσου, στις 11 π.μ. συζήτηση με τους εργαζόμενους του Δήμου, στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί τα σχιστήρια του Λιμένα και στις 5.30 μ.μ. θα περιοδεύσει στην Παναγιά.

Σε Ημαθία και Κιλκίς

Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις 7 μ.μ. στην Αξιούπολη με τον Ακη Οργαντζή.

-- Στις 9 μ.μ. στη Νέα Σάντα με τον Λάζαρο Ανδρεανίδη.

-- Στις 9 μ.μ. στην Ξυρόβρυση με τον Κώστα Χαλίτσιο.

-- Στις 10 μ.μ. στο Πολύκαστρο με τον Ακη Οργαντζή.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση στην Πατρίδα Ημαθίας με την Ιωάννα Σοφρόνωφ.

-- Στις 9 μ.μ. συγκέντρωση στο Γαλλικό Κιλκίς με τον Λάζαρο Ανδρεανίδη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ