ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
Σελ. /40
Συγκεντρώσεις σε πρωτεύουσες νομών

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Πέμπτη

- Στην Αλεξανδρούπολη μπροστά στο Δημαρχείο, στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στη Λαμία στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στη Λάρισα στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, θα μιλήσουν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Θανάσης Παφίλης και ο ευρωβουλευτής Γ. Πατάκης.

- Στο Βόλο στις 8.30 μ.μ., στην παραλία, θα μιλήσουν ο Στρατής Κόρακας και ο Ελ. Βαγενάς, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

- Στις Σέρρες, στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας με ομιλητή τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στη Δράμα στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

- Στην Αρτα, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Δημητρίου θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στα Χανιά μπροστά από τα γραφεία της ΝΕ (Πλάστιγγα) στις 8.30 μ.μ. με ομιλητές την Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ και τον Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Αύριο, Παρασκευή

- Στην Λιβαδειά, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει η υποψήφια ευρωβουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου.

- Στην Κατερίνη στις 8.30 μ.μ. στον πεζόδρομο θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Δρούτσας. Θα χαιρετίσει ο Τ. Κωστόπουλος από την Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ.

- Στην Κοζάνη, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία, θα μιλήσει ο Γιάννης Ζιώγας υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στην Τρίπολη, στις 8 μ.μ., στην πλ. Αγίου Βασιλείου, θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής.

- Στην Κόρινθο, στις 8.30 μ.μ., στα Περιβολάκια, θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στο Ηράκλειο στις 8.30 μ.μ, στην πλατεία των Λιονταριών με ομιλητές την Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ και τον Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Το Σάββατο

- Στην Καβάλα στις 8 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσει ο Χάρης Παπαμάργαρης από την Πανελλαδική Επιτροπή Στήριξης του ψηφοδελτίου και ο Γρηγόρης Χρηστίδης από την Τοπική Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ.

- Στην Καστοριά στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μακεδονομάχων με ομιλητή Βαγγέλη Ξένο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο Ναύπλιο, στις 8.30 μ.μ., στην πλ. Συντάγματος, θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στη Σπάρτη, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, υποψήφια ευρωβουλευτής.

- Στον Πύργο, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στη Λευκάδα, στις 9 μ.μ., στην Παραλία, θα μιλήσει ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή

- Στη Φλώρινα στις 11.30 π.μ. στον πεζόδρομο, θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής.

- Στην Ιθάκη, στις 11.30 π.μ., στο Δημοτικό Κινηματογράφο, θα μιλήσει ο Κώστας Αλυσσανδράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στην Κεφαλονιά, στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, θα μιλήσει ο Κώστας Αλυσσανδράκης.

- Στη Ζάκυνθο, στις 9 μ.μ., στην πλ. Αγίου Μάρκου, θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Την Τρίτη 8/6

- Στα Γρεβενά στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Αμφισσα στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ησαΐα θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ελισαίος Βαγενάς.

Δραστηριότητες ΚΟ του εξωτερικού

Το Σάββατο, 5/6:

-- Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μανώλης Κοράκης θα μιλήσει στο Εσσεν, στις 5.30 μ.μ., στους χώρους της ελληνικής κοινότητας.

-- Στις 6 μ.μ., η ΚΟ Βελγίου του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση στις Βρυξέλλες, με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Καριοφίλη Χατζόπουλο.

-- Στις 5.30 μ.μ., η ΚΟ Βάδης - Βυτεμβέργης καλεί σε εκδήλωση στην κοινότητα του Τύπινγκεν, με ομιλητή τον Δελίγκα Γαρέφη, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Γερμανίας του ΚΚΕ.

Την Κυριακή, 6/6:

-- Στις 6 μ.μ., ο Κ. Χατζόπουλος θα μιλήσει στην Κοπεγχάγη σε εκδήλωση της ΚΟ Δανίας.

-- Στις 4 μ.μ., στο Ντίσελντορφ στο ενοριακό κέντρο του Αγίου Ανδρέα, σε εκδήλωση της ΚΟ Ρηνανίας - Βεστφαλίας, θα μιλήσει ο Μανώλης Κοράκης.

-- Στις 2.30 μ.μ., η ΚΟ Εσσης διοργανώνει εκδήλωση στο Σβέτσινγκεν, με ομιλητή τον Δελίγκα Γαρέφη.

Σε εκδήλωση του ΓΚΚ

Την Κυριακή, 6/6, στις 11 π.μ., στο Βούπερταλ της Γερμανίας, το ΓΚΚ διοργανώνει εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, όπου θα μιλήσουν ο πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Χάινς Στερ, η Αθανασία Σίσκου, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Γερμανίας του ΚΚΕ, καθώς και εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ποιο το πραγματικό δίλημμα μπροστά στις ευρωεκλογές;

Σ' αυτές τις ευρωεκλογές μπαίνει αντικειμενικά από την ίδια την πορεία των εξελίξεων το δίλημμα: «Με τους λαούς κατά της ΕΕ ή με την ΕΕ κατά των λαών». Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η στάση κάθε πολιτικής δύναμης σ' αυτό το δίλημμα κρίνει και το αν υπερασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα ή τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ της χώρας μας, για τους λαούς της Ευρώπης η θέση της Αντίστασης - Ανυπακοής - Απειθαρχίας αποτελεί την ελάχιστη γραμμή άμυνας στην ΕΕ στην προοπτική της αποδέσμευσης με την κατάκτηση της εξουσίας από τους λαούς για να ανατραπεί το αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ.

Η ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ενισχύει και γιγαντώνει το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την κρατική καταστολή και βία, τη στρατιωτικοποίηση και την πολεμική μηχανή.

Ευαγγέλιό της έχει την ανταγωνιστικότητα, για μεγαλύτερα μερίδια στην παγκόσμια αγορά. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει μεγαλύτερες διαστάσεις του κεφαλαίου, πιο φτηνά εμπορεύματα, άρα μικρούς μισθούς, χωρίς κοινωνικά δικαιώματα, όπως εξασφάλιση σύνταξης, δημόσιας υγείας, πρόνοιας εκπαίδευσης κλπ., χωρίς λαϊκές ελευθερίες. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει ότι ως ιμπεριαλιστικό κέντρο συμμετέχει σε πολέμους, σημαίνει τσάκισμα των λαών και του κινήματός τους ενάντια στα συμφέροντα και στην εξουσία του κεφαλαίου.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όμως είναι και ότι οι λαοί θέλουν να ζήσουν καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και τα δικαιώματα. Θέλουν σταθερή και μόνιμη δουλιά, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν παιδεία και υγεία, υψηλού επιπέδου πολιτιστική ζωή, γενικότερη μόρφωση, θέλουν ανάπαυση και αναψυχή, θέλουν να ζήσουν με βάση τις δυνατότητες που παρέχει ο πλούτος που παράγουν, που παρέχουν τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνικής. Μόνο που αυτό απαιτεί εναντίωση στην ΕΕ της πλουτοκρατίας, στην εξουσία της σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, ανατροπή της ΕΕ.

ΩΣ ΚΚΕ ΛΕΜΕ ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή συνεργασία χωρών και κυβερνήσεων, με στόχο μια διαφορετική σύμπραξη σε μορφή και περιεχόμενο από αυτήν της ΕΕ.

  • Που κατοχυρώνει το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το ποια ανάπτυξη, ποια οικονομία, ποια κοινωνική πολιτική θέλει.
  • Που ενώνει τους λαούς με βάση τα κοινά τους συμφέροντα.
  • Που βάζει εμπόδια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στη στρατιωτικοποίηση και τους εξοπλισμούς, στην πολιτική του διαίρει και βασίλευε.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ, γιατί είναι συνεταιρισμός των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των κεφαλαιοκρατών.

Λέμε ΟΧΙ στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ενώσεις και οργανισμούς του κεφαλαίου και του πολέμου.

Το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα τη μόνη ελληνική αντιπολιτευτική πολιτική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν το μονόδρομο της ΕΕ, κρύβοντας, ότι πρόκειται για μονόδρομο των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, συνολικά των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Ο ΣΥΝ προβάλλει ως δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα τώρα τελευταία κάνει λόγο για σοσιαλισμό! Προβάλλει τα λαϊκά προβλήματα, αλλά κάνει πως δε βλέπει ότι αυτά τα προβλήματα δεν προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την κυβερνητική πολιτική, αλλά είναι προβλήματα ακριβώς γιατί η κυβερνητική πολιτική εφαρμόζει, με τη θέλησή της βέβαια, τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Για όλ' αυτά στις εκλογές πρέπει ο λαός να καταδικάσει με την ψήφο του τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ