ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Ιούνη 2004
Σελ. /40
ΚΚΕ
Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Το πρόγραμμα των κεντρικών συγκεντρώσεων, στις οποίες πρόκειται να απευθύνουν χαιρετισμό και εκπρόσωποι κομμουνιστικών και αριστερών κομμάτων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει ως εξής:

Σήμερα στην Πάτρα

Σήμερα, Παρασκευή στην Πάτρα, στις 9 μ.μ. στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, πραγματοποιείται η συγκέντρωση του ΚΚΕ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα χαιρετίσουν οι Κώστας Καζάκος και Σεργκέι Χριστολουμπιόβ, αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τα παρακάτω σημεία.

- Στις 8 μ.μ., στο πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου, οι Εργατοϋπάλληλοι.

- Στις 8 μ.μ., στην πλ. Ομόνοιας, το Ανατολικό Διαμέρισμα - Προσφυγικά - Μεσσάτιδα - Οργάνωση ΤΕΙ της ΚΝΕ.

- Στις 8 μ.μ., στην πλ. Πίνδου, το Νότιο Διαμέρισμα - Επαρχία Πάτρας - μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ.

- Στις 8 μ.μ., στην πλ. Αγ. Σοφίας, οι Βόρειες Οργανώσεις - Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.

- Στις 8 μ.μ., στη Βόρεια Πύλη του Λιμανιού (Νόρμαν και Οθωνος Αμαλίας) οι Οργανώσεις Αιγιάλειας και ΚΝΕ Αιγιάλειας.

Για τη συγκέντρωση έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία:

  • Από Αιγιάλεια, στις 7.30 μ.μ., στην πλ. Αγ. Λαύρας.
  • Από Κάτω Αχαγιά, στις 7.45 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Σε άλλες πόλεις

- Σήμερα Παρασκευή στην Κέρκυρα, στις 9 μ.μ., στο Πλακάδο του Αγίου Σπυρίδωνα, θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσει το μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Δανίας Λίνε Χάμερ Νονμπόε.

- Αύριο Σάββατο στη Χαλκίδα, στις 9 μ.μ., στο «Στρογγυλό», θα μιλήσει ο Δημήτρης Ζάχαρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Σεργκέι Χριστολιουμπιόβ, αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Τη Δευτέρα, 7/6, στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, θα μιλήσουν η Λιάνα Κανέλλη, ο Γ. Πατάκης και ο Οζγκιούρ Σεν, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Στην Αθήνα

Την Τετάρτη, 9/6, πραγματοποιείται στην Αθήνα, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως. Θα μιλήσουν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Θα χαιρετίσουν οι Εμανουέλα Μπερναρντίνο, υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Κύπρου.

Οι προσυγκεντρώσεις για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας έχουν οριστεί για τις 7.30 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:

- Ομόνοια: Νότιες συνοικίες, 3ο και 4ο Διαμέρισμα, Πειραιάς.

- Πλατεία Βάθης: Δυτικές και Νοτιοδυτικές συνοικίες.

- Χαλκοκονδύλη: Ανατολικές, Νοτιοανατολικές συνοικίες και 2ο Διαμέρισμα.

- Πλατεία Λαυρίου: Κλαδικές Οργανώσεις.

- Πλατεία Βικτωρίας: Βόρειες, Βορειοδυτικές συνοικίες.

- Παναθήναια: Βορειοανατολικές συνοικίες, 7ο Διαμέρισμα.

- Πλατεία Αμερικής: 5ο και 6ο Διαμέρισμα.

- Χαυτεία: ΑΕΙ - ΤΕΙ και κλαδικές της ΚΝΕ.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση δρομολογούνται:

- Χολαργός: Στις 6.30 μ.μ. από την Πλατεία Κύπρου, στάση στο τέρμα των λεωφορείων Χολαργού και στη συνέχεια στην Πλατεία Δημοκρατίας με προορισμό τα Παναθήναια.

- Αγία Βαρβάρα: Στις 6.15 μ.μ. από τον Προφήτη Ηλίου Αγ. Βαρβάρας και στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Αγίας Ελεούσας.

- Χαϊδάρι: Στις 6.15 μ.μ. από την πλατεία Δάσους και στις 6.30 μ.μ. από το Παλατάκι.

- Αιγάλεω: Στις 6.30 μ.μ. από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και Κορυδαλλού και στις 6.30 μ.μ. από Σαράφη και Αλατσάτων.

- Περιστέρι: Στις 6.30 μ.μ. από πλατεία Λόφου Αξιωματικών, πλατεία Δέγλερη και πλατεία Δημαρχείου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με ενθουσιασμό για την επιτυχία της κεντρικής συγκέντρωσης

Πραγματοποιείται την Κυριακή, 6/6, στις 9.00 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους

Με καθημερινές εξορμήσεις στις γειτονιές και τους χώρους δουλιάς, με τη διακήρυξη και το προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ στο χέρι, τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ μεταφέρουν αυτή τη βδομάδα σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης το κάλεσμα να μη λείψει κανείς από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πόλη, την Κυριακή 6 του Ιούνη, στις 9 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στόχος του Κόμματος είναι να αποτελέσει η συγκέντρωση ένα μαζικό «Οχι» στη λογική του ευρωμονόδρομου, να στείλει το μήνυμα ότι η ψήφος των εργαζομένων και της νεολαίας στις 13 του Ιούνη θα είναι κόκκινη ψήφος ανυπακοής και απειθαρχίας στα κελεύσματα της ΕΕ του κεφαλαίου, θα είναι ψήφος ενίσχυσης του αγωνιστικού, ενωτικού ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Χασάν Σάρφο, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας και ο Φόσκο Τζιανίνι, διευθυντής της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης Ιταλίας «Λ' Ερνέστο». Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 8μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρη), στο Αγαλμα Βενιζέλου και την πλατεία της ΧΑΝΘ. Με την κεντρική συγκέντρωση της Κυριακής κορυφώνεται το πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ενώ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές εντείνεται και η μάχη του ψηφοδελτίου από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Δε χρειάζεται σταυρός προτίμησης

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι ψηφοφόροι κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές είναι κοινό για όλη τη χώρα και δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης. Οι ψηφοφόροι δεν έχουν παρά να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της προτίμησής τους, χωρίς να το σταυρώσουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ