ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Ιούνη 2004
Σελ. /56
ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις και περιοδείες

Σειρά από περιοδείες σε εργασιακούς χώρους πραγματοποιούν στελέχη του ΚΚΕ, βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ πραγματοποιείται και πλήθος άλλων εκδηλώσεων. Ξεχωρίζουμε ανάμεσα σ' αυτές περιοδείες και συγκεντρώσεις που διοργανώνονται για τις αμέσως επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα

-- Σήμερα Τρίτη, στις 9π.μ., στο Κέντρο Διαλογής ΕΛΤΑ θα περιοδεύσει η υποψήφια ευρωβουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου.

Στη Θεσσαλονίκη

-- Σήμερα Τρίτη, στις 11 π.μ., σε εργοτάξια οικοδόμων θα περιοδεύσει ο Κώστας Δρούτσας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στην Αμφισσα

-- Σήμερα Τρίτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ησαΐα θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ελισαίος Βαγενάς.

Στη Λιβαδειά

-- Την Πέμπτη στις 8.30μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Στην Πιερία

-- Την Πέμπτη, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Θανάσης Παφίλης θα περιοδεύσει στην Πιερία. Στις 10.30 π.μ. θα επισκεφθεί το εργοστάσιο κατασκευής ηλιακών συστημάτων «ΕΒΗΛ ΑΕ» και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους. Στις 11.30 π.μ. θα επισκεφθεί το εργοστάσιο «BERO BY ASLANIS» και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους. Στη 1 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Λεπτοκαρυά και στις 8.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Λιτόχωρο.

Στην Ημαθία

-- Σήμερα Τρίτη, σε συγκέντρωση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Γιάννης Πατάκης.

Στα Γρεβενά

-- Σήμερα Τρίτη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πτολεμαΐδα

-- Αύριο, Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Ηγουμενίτσα

-- Σήμερα Τρίτη, στις 8.30, στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας θα μιλήσει ο Κώστας Αλυσανδράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λήμνο

-- Σήμερα Τρίτη, στις 9 μ.μ., στο λιμάνι της Μύρινας θα μιλήσει ο Κράτης Κυριαζής, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στη Σάμο

-- Αύριο, Τετάρτη στις 8μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Φέτσης.

Στην Ικαρία

-- Σήμερα Τρίτη, στις 9 μ.μ., στον Εύδηλο θα μιλήσει ο Δημήτρης Φέτσης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Την Πέμπτη 10/6, στις 9 μ.μ. στον Αγιο Κήρυκο θα μιλήσει ο Μάριος Τσαντίρης.

«Οχι» στην παρεμπόδιση της διακίνησης ιδεών

Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον αντιδήμαρχο Θ. Σκυλακάκη
Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον αντιδήμαρχο Θ. Σκυλακάκη
Διάβημα διαμαρτυρίας στο Δήμο Αθηναίων πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΚΟΑ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Αντώνη Σκυλλάκο, εξαιτίας της συστηματικής πλέον καταστροφής πανό και αφισών του Κόμματος. Κατά τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Θ. Σκυλακάκη, τα στελέχη του ΚΚΕ εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την τακτική αυτή του Δήμου και ζήτησαν να σταματήσει αμέσως. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως θα μεταφέρει και θα συζητήσει το αίτημα με την δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε πως ο αντιδήμαρχος έγινε δέκτης της έντονης διαμαρτυρίας τους και του ζητήθηκε να σταματήσει ο δήμος να εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Συμπλήρωσε πως ο Δήμος Αθηναίων, βασιλικότερος του βασιλέως, δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, στηριζόμενος σε απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διατάξεις, πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει επαρκής χώρος ώστε τα κόμματα να προβάλλουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, διατάξεις που η μεγάλη πλειοψηφία των δήμων δεν εφαρμόζουν. Τέλος, υπογράμμισε πως αν χρειαστεί και με πιο δυναμικούς τρόπους θα δοθεί απάντηση στην απαράδεκτη παρεμπόδιση της προεκλογικής δραστηριότητας.

Καταγγέλλουν τα φασιστοειδή του κόμματος του Καρατζαφέρη

Στο μεταξύ, τις προκλητικές ενέργειες των φασιστοειδών του κόμματος του Καρατζαφέρη καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΑ του ΚΚΕ, αφού συνεργεία τους κατέστρεψαν αφίσες του Κόμματος για τις ευρωεκλογές οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στα διαφημιστικά ταμπλό που παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων στο ΚΚΕ. Η ΚΟΑ καλεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική να απομονώσουν το κόμμα του Καρατζαφέρη και τα φασιστοειδή του. Οπως τονίζει, «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου της πλουτοκρατίας».

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Τι σημαίνει η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές;

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της μόνης ρεαλιστικής πολιτικής που απαντά στο σήμερα και στο αύριο των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα. Σημαίνει αποδυνάμωση της ΝΔ που ως κυβερνητικό κόμμα ζητά τη λαϊκή ψήφο για να είναι περισσότερο ελεύθερη να εφαρμόζει την πολιτική της ΕΕ που ωφελεί την πλουτοκρατία. Σημαίνει αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, του άλλου πόλου της πλουτοκρατίας που ως κυβέρνηση εφάρμοζε απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ άρα δε μπορεί να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση απο τη σκοπιά των λαϊκων συμφερόντων. Ο ΣΥΝ μιλά για συνέπειες απο την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, ενώ επιμένει στον ευρωμονόδρομο.

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΕ από κανέναν αγώνα για Δουλιά, Παιδεία και Υγεία, για καλύτερο εισόδημα, για κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, για την ισοτιμία των δύο φύλων και τα προβλήματα της νεολαίας. Ηταν μπροστά στον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ, ενάντια στους πολέμους και το ΝΑΤΟ.

ΤΟ ΚΚΕ, ΕΙΠΕ την αλήθεια για το χαρακτήρα της ΕΕ, όταν τα άλλα κόμματα την έκρυβαν. Ανοιξε μέτωπα πάλης, για να αντιμετωπιστούν, όσο ήταν δυνατό, οι αρνητικές συνέπειες για την εργατική τάξη, τους ΕΒΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΨΗΦΟΣ στο ΚΚΕ, και αυτών που μπορεί να μη συμφωνούν με τη θέση για αποδέσμευση, για ρήξη, όμως καταλαβαίνουν ότι το ΚΚΕ εγγυάται συνεπή αντίσταση και διεκδίκηση, ενισχύει την πάλη τους.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ σημαίνει:

  • Εναντίωση: Στις επιλογές της ΕΕ, της «Λευκής Βίβλου», της Λισαβόνας, του Αμστερνταμ και του Ελσίνκι, του Συμφώνου Σταθερότητας, της ΟΝΕ και του ευρώ. Στη στρατιωτικοποίηση, στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Στην αποστολή στρατευμάτων για τη διεξαγωγή ιμπεριαλιστικών πολέμων. Στην αλλαγή συνόρων και τη δημιουργία κρατών προτεκτοράτων, στην περιστολή λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, στους τρομονόμους, στο ευρωένταλμα, στη συμφωνία δικαστικής συνδρομής με τις ΗΠΑ, στη ρατσιστική μεταναστευτική πολιτική.
  • Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαών όλου του κόσμου, δυνάμωμα της πάλης κατά των αιτιών που γεννούν τη φτώχεια, την πείνα, τις ασθένειες, τη δυστυχία, την κοινωνική εγκληματικότητα και τη διάδοση των ναρκωτικών.
  • Συσπείρωση, αποτελεσματική πολιτική συμμαχιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, ενίσχυση του κινήματος και των προϋποθέσεων για το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο πάλης για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Ανυποχώρητη, αγωνιστική δράση στο Ευρωκοινοβούλιο.
  • Μαχητική διεκδίκηση, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στόχων και μέτρων που ανακουφίζουν τη ζωή των εργαζομένων, ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
  • Μεγαλύτερη συμβολή στη συγκρότηση του ριζοσπαστικού πόλου κομμουνιστικών, ριζοσπαστικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κινημάτων της Ευρώπης, αριστερών κομμάτων που δεν έχουν συμβιβαστεί με τον ευρωιμπεριαλισμό.

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ είναι ισχυρός εκεί όπου το λαϊκό κίνημα είναι αδύνατο, όπου δεν έχει προχωρήσει η συσπείρωση και κοινή δράση των αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων.

ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ των λαών θα διαμορφωθούν πλειοψηφίες σε κάθε χώρα που θα διεκδικούν αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας. Αφετηρία η αντίσταση - ανυπακοή - απειθαρχία στην ΕΕ, με τέρμα την αποδέσμευση. Για την ανατροπή της, με προοπτική την Ευρώπη της ειρήνης, του σοσιαλισμού. Σ' αυτή την προοπτική συμβάλλει η ψήφος στο ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ