ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Ιούνη 2004
Σελ. /32
Στην τελική ευθεία με το ψηφοδέλτιο στο χέρι

Μπήκαμε στην τελική ευθεία της ευρωεκλογικής αναμέτρησης με τη μάχη του ψηφοδελτίου. Μια μάχη με τη δική της ιδιαιτερότητα και προπαντός με μεγάλη σημασία και συμβολή στην εκπλήρωση των στόχων μας. Το χρονικό διάστημα που απομένει πρέπει να αξιοποιηθεί από κάθε μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από κάθε φίλο που δίνει τη μάχη στο πλευρό τους, για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος με το ψηφοδέλτιο στο χέρι.

Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τη νύχτα μέρα. Να ξαναδούμε όλους τους απλούς ανθρώπους του μόχθου που ελπίζουν από την ενίσχυση του ΚΚΕ, αλλά είναι δική τους υπόθεση. Τους αριστερούς που δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά αντιστέκονται στην ευρωενωσιακή λαίλαπα, προσβλέπουν στην προώθηση των διεκδικήσεών τους με στόχους πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Η ανυπακοή, η απειθαρχία στις επιλογές της ΕΕ που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι η ελάχιστη γραμμή άμυνας. Και η ενίσχυση του ΚΚΕ και με τη δική τους ψήφο δίνει απάντηση στην άρνησή τους να υποταχτούν, δίνει απάντηση με την ενίσχυση του αγωνιστικού δρόμου, με την αποδυνάμωση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Να μιλήσουμε με κάθε άνθρωπο, στους τόπους δουλιάς, σε κάθε σπίτι λαϊκής και εργατικής οικογένειας, στη νεολαία. Συζητάμε ξανά με όσους συζητήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στις συσκέψεις, στις συγκεντρώσεις, στις περιοδείες, στους αγώνες. Εξασφαλίζουμε πως οι άνθρωποι του μόχθου που προσβλέπουν σε καλύτερες μέρες πρέπει να κάνουν το βήμα διόρθωσης της ψήφου σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μάρτη, να μεταβούν στους τόπους όπου έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα για να ψηφίσουν. Ολοι οι λαϊκοί άνθρωποι πρέπει να ψηφίσουν. Η ψήφος είναι δικό τους όπλο και δεν πρέπει να το υποστείλουν. Να το χρησιμοποιήσουν σ' αυτή τη μάχη, να την κάνουν δική τους υπόθεση στοχεύοντας σωστά στο πού θα ρίξουν το βόλι.

Μπορεί οι εκλογές να αναδείχνουν ευρωβουλευτές, αλλά και η ΕΕ πρέπει να αισθάνεται καυτή την ανάσα του λαϊκού κινήματος. Οι λαϊκές δυνάμεις, λοιπόν, με την ψήφο τους θα κρίνουν τη θέση κάθε κόμματος για την ΕΕ, που είναι άρρηκτα δεμένη με την προοπτική και το μέλλον της Ελλάδας, αλλά με γνώμονα την ανάγκη ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών τους.

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο είναι, επομένως, εξίσου σημαντική μ' αυτήν των εθνικών εκλογών. Μπροστά στην κάλπη μπαίνουν ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα. Θα ενισχυθεί το λαϊκό ρεύμα της ανυπακοής, της απειθαρχίας και της αντίστασης στη διακρατική αυτή αντιδραστική συμμαχία, που θα βάζει σοβαρά εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, μέχρι την ακύρωσή της στην πράξη; Θα γίνει ένα αποφασιστικό βήμα προς τη μεγάλη κοινωνικοπολιτική συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, προς την αποδέσμευση από τις αντιλαϊκές αποφάσεις, συνολικά από το συνασπισμό των καπιταλιστών της ΕΕ; Θα συμβάλει ο λαός, με την ψήφο του, στη συγκρότηση ενός πανευρωπαϊκού μετώπου πάλης ενάντια στην ΕΕ; `Η θα συνεχίζεται ανεμπόδιστα η καθολική επίθεση στους λαούς;

Τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν τη συμμετοχή και την ολοένα και πιο βαθιά ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ, κρύβοντας επιμελώς ότι ο ευρωμονόδρομος είναι μονόδρομος των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, συνολικά των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Ο ΣΥΝ, που αυτοπροβάλλεται ως δύναμη της Αριστεράς, μιλά για τα λαϊκά προβλήματα, αλλά κάνει πως δε βλέπει ότι αυτά τα προβλήματα δεν προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την κυβερνητική πολιτική, αλλά υπάρχουν ακριβώς γιατί η κυβερνητική πολιτική εφαρμόζει, με τη θέλησή της βέβαια, τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Με τη θέση ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος, ότι οι λαοί δεν μπορούν να παλέψουν ενάντια στην ΕΕ, τρομοκρατεί τις αριστερές συνειδήσεις, υπονομεύει τους διεκδικητικούς αγώνες.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, λοιπόν, συζητάμε ξανά με όσους περισσότερους έχουμε τη δυνατότητα, που πρέπει να την εξαντλήσουμε, για την ανάγκη όχι απλά να ψηφίσουν, αλλά με την ψήφο τους να πάρουν θέση. Να στείλουν μήνυμα καταδίκης της ευρωενωσιακής πολιτικής και των κομμάτων που την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ενισχύοντας το ριζοσπαστικό πόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, δυναμώνοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Κάθε κενό δικό μας σ' αυτή τη δουλιά το καλύπτει ο αντίπαλος ό,τι πολιτικό χρώμα και αν έχει και δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήνουμε τους απλούς ανθρώπους του μόχθου στη μέγκενη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Στις εθνικές εκλογές του Μάρτη άλλαξε το κόμμα της πλουτοκρατίας στην κυβέρνηση. Τώρα η ΝΔ πρέπει να μειωθεί αποφασιστικά. Να αισθανθεί ότι δεν έχει εξασφαλισμένη την εμπιστοσύνη των λαϊκών ανθρώπων που την ψήφισαν για να απαλλαγούν από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, επίσης, από τη φύση του πλέον, από τις δεσμεύσεις του απέναντι στο κεφάλαιο, δεν μπορεί να είναι αντιπολίτευση.

Κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος ενίσχυσης του ΚΚΕ, που δυναμώνει το κίνημα αντίστασης, ανυπακοής, απειθαρχίας στις επιλογές της ΕΕ. Με το ΚΚΕ συστρατεύονται και δυνάμεις που δε συμφωνούν σε όλα μαζί του. Η ενίσχυσή του σημαίνει δυνατός πόλος της αντίστασης. Και στην Ελλάδα και στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή φωνή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Σημαίνει και συμβολή στην αλλαγή συσχετισμού των δυνάμεων σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων, με γενικότερη επίδραση και στην προοπτική του πανευρωπαϊκού μετώπου πάλης των λαών ενάντια στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο.

Λεωφορεία για ετεροδημότες

«Η ψήφος των ετεροδημοτών της Αθήνας υπέρ του ΚΚΕ, παίζει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο για την ενίσχυση του Κόμματος σε ψήφους και την εκλογή κομμουνιστών ευρωβουλευτών. Καλούμε τους ετεροδημότες της Αθήνας που ψηφίζουν επαρχία να δώσουμε με αυταπάρνηση τη μάχη. Να βγει πιο ισχυρό το ΚΚΕ που αποτελεί τη μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων της Ευρωϋποταγής. ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ. Εξασφαλίζουμε την ΚΑΘΟΔΟ μας στην επαρχία με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΑ του ΚΚΕ, ενημερώνοντας ότι από κοινού με την ΚΝΕ δρομολογεί τα πρώτα λεωφορεία για τους άξονες:

  • Κόρινθο - Πάτρα - Πύργο
  • Αγρίνιο - Αρτα - Γιάννενα
  • Χαλκίδα - Λαμία - Λάρισα
  • Τρίπολη-Καλαμάτα

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210.5282.507.

Για ειστήρια για όλες τις πόλεις και άλλες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3813.340, 210.3818.561,210.3818.296



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ