ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Ιούνη 2004
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 27/6
  • Ορφέας Περίδης
    Ορφέας Περίδης
    Το περίφημο Θέατρο Stary της Κρακοβίας παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη, σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο, το έργο «Ζαρατούστρα», βασισμένο στο έργο του Νίτσε «Τάδε έφη Ζαρατούστρα», σε σκηνοθεσία του Πολωνού σκηνοθέτη Κρίστιαν Λούπα. Συμπαραγωγή με το Ελληνικό Φεστιβάλ.
  • Συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη, στις 9.30 μ.μ., στη Ρωμαϊκή Αγορά.
  • Τελευταία βδομάδα (θα διαρκέσει έως τις 3 Ιούλη) της έκθεσης έργων της Εφης Φουνκ στην «Γκαλερί της Ερσης» (Κλεομένους 4).
  • «Ιχνη 1993 - 2003», είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της Νέλλης Τραγούστη, που φιλοξενείται στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8, Ακρόπολη).
  • Ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» προσκαλεί στο ανοιχτό θέατρο Ηλιούπολης (Γαρδίκη και Σμόλικα), όπου θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του Πάνου Κοντέλλη «Ανιτς'νάδις» (βλαστάρια), με έθιμα της περιοχής τους.
Δευτέρα 28/6
  • Ο εξαιρετικός τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου από τη Λάρισα δίνει συναυλία στο «Θέατρο Βράχων» του Βύρωνα (9.30 μ.μ.). Μαζί του στο τραγούδι, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Μάρθα Φριντζήλα.
  • Ενας ακόμα σημαντικός τραγουδοποιός, ο Ορφέας Περίδης δίνει συναυλία, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη. Μαζί του, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης στο ούτι Χάικ Γιαζτζιάν.
  • Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Σταμάτη, εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Τίτλος της «...ό,τι μένει».
  • Την κοινωνική ευαισθησία του J. Limon, το σαρκασμό του M. Morris και την ανατρεπτική χορογραφία του P. Rioult, συνδυάζει η παράσταση «Ποιητικές ερμηνείες», που παρουσιάζει έως και τις 30 Ιούνη (9 μ.μ.) η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τρίτη 29/6
  • Θανάσης Παπακωνσταντίνου
    Θανάσης Παπακωνσταντίνου
    Συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο «Θέατρο Βράχων» του Βύρωνα. Μαζί του στο τραγούδι, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Οδυσσέας Τσάκαλος.
  • Η Ελένη Βιτάλη τραγουδά στις 9.30 μ.μ., στο «Θέατρο Πέτρας», στην Πετρούπολη.
Τετάρτη 30/6
  • Συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, στις 9.30 μ.μ., στο «Θέατρο Πέτρας».
Πέμπτη 1/7
  • Ενας σπουδαίος μουσικός δημιουργός, ο νεοτεριστής κιθαρίστας, τραγουδιστής, παραγωγός και τραγουδοποιός Ντέιβιντ Μπερν εμφανίζεται (9.30 μ.μ.) στο «Θέατρο Βράχων», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα.
  • Η Αντριάνα Βαρέλα, η σημαντικότερη ίσως τραγουδίστρια τάνγκο της Αργεντινής, εμφανίζεται στις 9.30 μ.μ., στο «Θέατρο Πέτρας».
  • Η αρχαιολογική έκθεση «Μουσών Δώρα: Μουσικοί και χορευτικοί απόηχοι από την αρχαία Ελλάδα» εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη.
  • Εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11), ομαδική έκθεση κεραμικής των: Α. Αντωνοπούλου, Μ. Διαμαντοπούλου, Ν. Καραλή, Μ. Κερασσώτη, Θ. Κόντου, Λ. Μπακογιάννη και Ντόριζα.
Παρασκευή 2/7
  • Τις «Βάκχες» του Ευριπίδη ανεβάζει το Piccolo Teatro, σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία του Luca Ronconi.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σήμερα και αύριο, στο «Θέατρο Βράχων» του Βύρωνα.
  • Βραδιά κλασικής κιθάρας στο «Θέατρο Πέτρας» (9.30 μ.μ.), από τον Θοδωρή Κυριακό και το κιθαριστικό σύνολο «Ιλιον», σε έργα Βιβάλντι, Μπιτλς, Χατζιδάκι κ.ά.
Σάββατο 3/7
  • Εργα ζωγραφικής, γλυπτά, χαρακτικά και κοσμήματα, περιλαμβάνει η έκθεση που παρουσιάζεται στο νέο χώρο τέχνης «Α+Α» (Λυσίου και Μνησικλέους 23, Πλάκα). Εκτίθενται δημιουργίες των: Α. Δώνη, Π. Ζουμπουλάκη, Β. Κερεκλίδου, Εύας Μελά, Β. Ρήνα κ.ά.
  • Εργο της Νέλλης Τραγούστη
    Εργο της Νέλλης Τραγούστη
    Θεατρική παράσταση στο Θέατρο Πέτρας με το έργο «Zoo Story» του Εντ. Αλμπι, σε μετάφραση Κ. Χριστοδούλου και σκηνοθεσία Κ. Βακρόπουλου.

Από τις παραστάσεις της ΚΣΟΤ
Από τις παραστάσεις της ΚΣΟΤ

Χορεύοντας στο Λυκαβηττό

«Lord of the dance»
«Lord of the dance»
Από την Ανδαλουσία στην Ιρλανδία, αλλά και στον απέραντο κόσμο της τέχνης του χορού, θα «ταξιδέψουν» όσοι βρεθούν αυτή την εβδομάδα στο θέατρο του Λυκαβηττού. Για τρεις βραδιές, από αύριο μέχρι και την Τετάρτη (9.30μ.μ.), ο Σαλβαντόρ Τάβορα και το συγκρότημα «Lα Cuarda De Sevilla» θα ξεδιπλώσουν τα ανδαλουσιανά πάθη μέσα από την παράσταση «Κάρμινα Μπουράνα». Οι τρεις παραστάσεις τους εντάσσονται στο πρόγραμμα «Η Τέχνη είναι εργασία», που συνδέει τα πονήματα της τέχνης με την εργασιακή διαδικασία και φέρνει το εργατικό δυναμικό κοντά στην καλλιτεχνική δημιουργία. Η ρηξικέλευθη παράσταση του περίφημου, βασισμένου σε μεσαιωνικά κοσμικά κείμενα, έργου του Καρλ Ορφ «Κάρμινα Μπουράνα» αποτελεί ένα υπερθέαμα, στο οποίο συμμετέχει μια μεγάλη 30μελής ομάδα χορευτών - ερμηνευτών από την Ανδαλουσία. Ο διεθνώς βραβευμένος δημιουργός προσφέρει μια παράσταση που συνδυάζει θαυμαστά την ανδαλουσιανή παράδοση με το θέατρο, το χορό, τη μουσική και το φαντασμαγορικό πολυθέαμα.

Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο, στο Λυκαβηττό θα φιλοξενηθεί η παράσταση «Lord of the Dance», που θεωρείται ως ένα μουσικό και χορευτικό φαινόμενο όλων των εποχών, καθώς έφερε την επανάσταση στον παραδοσιακό ιρλανδικό χορό. Ο Michael Flatley, δημιουργός, παραγωγός και χορογράφος της παράστασης, κατάφερε να συνδυάσει τον παραδοσιακό χορό με μοντέρνα στοιχεία, δημιουργώντας μια νέα χορευτική τάση που βασίζεται στον απόλυτο συγχρονισμό των βημάτων και των ποδιών των χορευτών. Ο ίδιος έχει σπάσει δύο φορές το ρεκόρ Γκίνες, ως ο άνθρωπος με τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου (35 χτυπήματα ανά δευτερόλεπτο). Δυνατή μουσική, εντυπωσιακοί φωτισμοί και είκοσι τέσσερις χορευτές που εκτελούν διαφορετικούς βηματισμούς, αλλά με τέλειο συγχρονισμό, είναι κάποια από τα στοιχεία της παράστασης, που αναφέρεται στην αιώνια διαμάχη του Καλού με το Κακό.


Ανδαλουσιανό φλαμένκο με «Κάρμινα Μπουράνα»
Ανδαλουσιανό φλαμένκο με «Κάρμινα Μπουράνα»


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ