ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /32
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΤ.

Η ΔΙΟΝΥΣΙΑ Τσιτσιλιάνη - ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ γεννήθηκε το 1924.

Πέθανε στις 3 Αυγούστου 1999.

Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ. Ηταν μαθήτρια σε Νυχτερινό Γυμνάσιο και είχε την ευθύνη για την οργάνωση των συσσιτίων στα Νυχτερινά Σχολεία της Αθήνας.

Στη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση ενάντια στην επιστράτευση, που ετοίμαζαν οι ναζί, τραυματίστηκε.

Το 1946 παντρεύτηκε με τον αγωνιστή ΣΠΥΡΟ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟ, ο οποίος στην Κατοχή είχε παράνομα Τυπογραφεία, στα οποία τύπωνε το «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη τους τα παιδιά τους προσφέρουν 100.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Γούβας για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των θυμάτων - αγωνιστών του ΔΣΕ ΜΕΝΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΚΡΗ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΚΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΗ, από τις Πόρτες Αχαϊας, ο Θανάσης Παπαθανασίου, αντιστασιακός, πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Γούβας, 30.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΑΖΗ, ΠΑΝΑΓ. ΜΑΜΑ, ΝΙΚ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΗΛΙΑ ΔΑΡΑΔΗΜΑ, ΒΑΣ. ΞΕΝΟΤΡΟΥΛΙΑ, μελών του ΚΚΕ, οι σύντροφοί τους από την ΚΟΒ «Ζωοδόχου Πηγής» Βύρωνα προσφέρουν 40.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου ΙΣΜΗΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ (Δημαρά) και του αδελφού μου ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ, καθώς και στη μνήμη των ΛΑΚΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, δασκάλου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΤΑΛΑ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΔΙΑ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου, 10.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Παναγιώτης Σταμάτης, αντιστασιακός

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, ο γιος του Τάκης προσφέρει 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νταμαρακίων Αιγάλεω για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και τις εκλογές.

* * *

Γι' αυτούς που δεν ξεχνώ: Τον πατέρα μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε από συνεργάτες των Γερμανών Ποκίτες το 1944. Την ΕΠΟΝίτισσα αδερφή μου ΑΘΗΝΑ, τον άντρα της ΑΝΔΡΕΑ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ, εφεδροΕΛΑΣίτη, και τον αδελφό μου ΣΠΥΡΟ ΕΛΑΣίτη, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στη μνήμη τους, μέσω ΝΕ Κεφαλονιάς, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο και 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΡΗ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΥ προσφέρουμε 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σοφίας» Πειραιά και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα του ως την τελική επικράτηση του σοσιαλισμού.

Ν. Καλλιγιαννίδης και Γ. Δημητρουλέας, οικοδόμοι

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ναυτικού ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ παγκρατίου.

Η συντρόφισσά του Δήμητρα

Η κόρη του και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Πειραιά.

Σταύρος Κουντούρης, αντιστασιακός

* * *

Συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή άδικα και ανεπάντεχα ο ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΛΗΤΕΡΗΣ.

Στη μνήμη του ο αδερφός του Τάκης Δουλητέρης και η γυναίκα του Ανδριανή προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Φλώρινας.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΘΕΟΔΩΡΑΣ Δ. ΚΩΤΣΙΡΑ, προσφέρουμε 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Δημήτριος και Μαρία Κώτσιρα. Καλαμάτα

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Εκατοδεκάρη - ΑΓΑΠΙΔΟΥ, από τη Νέα Ιωνία Βόλου, αγωνίστρια, πιστή στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του αδελφού της ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΚΑΤΟΔΕΚΑΡΗ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και αξιωματικού του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη το 1946, ο εξάδελφός τους Δημήτριος Κουνές προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Ο Γιάννης και η Μάχη Μερετσόλια προσφέρουν στην ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης 20.000 δρχ. στη μνήμη των αδελφών τους ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος βρήκε το θάνατο από νάρκη στον Αραξο στη φύλαξη του στρατοπέδου των ταγματασφαλιτών το 1945 καθώς και στη μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΝΑΪΤΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που πέθανε το 1982.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 6524

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΡΓΟΥ

Ο Δήμαρχος του Δήμου Καμείρου

Προκηρύσσει ανοιχτή δημοπρασία με το σύστημα προσφοράς με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης στις τιμές του τιμολογίου της μελέτης σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό (%) (αρθ. 6 του ΠΔ 609/85) για την κατασκευή του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμων εντός οικισμού Δ.Δ. Διμυλιάς», σύμφωνα με την αριθ. 253/1999 μελέτη της ΤΥΔΚ Δωδ/σου, προϋπολογισμού δαπάνης δρχ. 6.150.000 χωρίς τον ΦΠΑ.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους και θα βαρύνει τον ΚΑ 70/151.9.02 του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 1999, στον οποίο βρίσκεται γραμμένη σχετική πίστωση.

Προθεσμία για την περάτωση του έργου ορίζεται σε τρεις (3) ημερολογιακούς μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί την 17η Ιανουαρίου 2000 (17-1-2000) ημέρα Δευτέρα στα γραφεία του Δήμου, που βρίσκονται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σορωνής.

Ωρα έναρξης της δημοπρασίας ορίζεται η 11.00 π.μ. και λήξης η 11.30 π.μ.

Η εγγύηση για τη συμμετοχή στη δημοπρασία ορίζεται σε ποσοστό 2% επί του προϋπολογισμού της μελέτης δηλαδή σε 123.000 δρχ. και βεβαιώνεται με την προσκόμιση ισόποσου γραμματίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή Εγγυητικής Επιστολής αναγνωρισμένης Τράπεζας ή του Ταμείου Συντάξεως Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΤΣΜΕΔΕ) συντεταγμένη κατά τον ισχύοντα τύπο για το Δημόσιο.

Η Εγγύηση θ' απευθύνεται στο Δήμο Καμείρου.

Στη δημοπρασία γίνονται δεκτές εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ Α` Τάξης και ανωτέρας για έργα οδοποιίας ή κοινοπραξίες των παραπάνω, όπως και κάτοχοι παλαιών εργοληπτικών πτυχίων ΔΕ που κατατάσσονται αυτοδίκαια στις αντίστοιχες κατηγορίες και τάξεις του ΜΕΕΠ, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 16 του Ν. 1418/84.

Λεπτομέρειες των όρων της διακήρυξης βρίσκονται στα γραφεία του Δήμου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σορωνής και της ΤΥΔΚ Δωδ/σου, από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΣΟΡΩΝΗ 21 Δεκεμβρίου 1999

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στέφανος Δημητράς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ

Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αριθμός Πρωτοκόλλου 3081

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ανακοινώνουμε ότι προβήκαμε σε ταυτάριθμη πράξη χαρακτηρισμού μορφής γης, σε έκταση 4.570,00 τμ που βρίσκεται στη θέση Πούντα κτηματικής περιφέρειας Κοιν. Πανόρμου της νήσου Τήνου σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 998/79 ως εξής:

Η έκταση που εμφανίζεται με στοιχεία ΔΕΣΗΘΙΚΑ στο από Μαρ. 91 τοπογραφικό διάγραμμα του Μηχανικού Σταύρου Μανιατάκου εμβαδού 4.570,00 τ.μ. δεν αποτελεί δάσος ή δασική έκταση, κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 5 του αρ. 3 του Ν. 998/79 αλλά είναι εγκ/νος αγρός με αναγνωρίσιμα τα στοιχεία της μορφής αυτής τόσο κατά το παρελθόν, όσο και σήμερα, εμπίπτουσα συνεπώς στις διατάξεις της παρ. 6α του αρ. 3 του Ν. 998/79.

Με την πράξη μας αυτή δε θίγονται εμπράγματα δικαιώματα του Δημοσίου ή των ενδιαφερομένων και αυτή δεν αποτελεί στοιχείο απόδειξης ιδιωτικού εμπράγματος δικαιώματος.

Αντιρρήσεις επί της πράξεως αυτής μπορεί να εκφράσει το κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον, όπως ορίζεται στην παρ. 3 του αρ. 14 του Ν. 998/79.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Δασ/χείο Τήνου και στην Υπηρεσία μας.

Ερμούπολη 6/12/99

Η Διευθύντρια Δασών

Αλεξάνδρου Αρτεμις

Δασολόγος



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ