ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ

Εκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στο Περιστέρι χτες στο Αλεξάνδρειο

Νίκη - οξυγόνο πέτυχε χτες ο Αρης στην Καλλιθέα με αντίπαλο τον Εσπερο
Νίκη - οξυγόνο πέτυχε χτες ο Αρης στην Καλλιθέα με αντίπαλο τον Εσπερο
Τα εύκολα δύσκολα έκανε στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ, που αν και φαινόταν ότι θα κάνει «περίπατο» απέναντι στο Περιστέρι εντούτοις «ίδρωσε» στα τελευταία λεπτά μέχρι να πάρει τη νίκη με 85-74. Ο «δικέφαλος» με τον Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο του ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό του και έχοντας ένα σταθερό προβάδισμα των 15 - 20 πόντων. Μάλιστα στο ημίχρονο προηγήθηκε με 42-27. Στις αρχές της επανάληψης ακολούθησε το ίδιο σκηνικό με τον ΠΑΟΚ να φθάνει τη διαφορά και στους 19 πόντους (60-41). Από κείνο το σημείο το Περιστέρι άρχισε να ξυπνάει από το λήθαργό του και εκμεταλλευόμενος ένα χαλάρωμα των γηπεδούχων μείωσε τη διαφορά στους 10 πόντους αρχικά (72-62) ενώ στο τελευταίο λεπτό έφθασε σε απόσταση αναπνοής (76-73). Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκαν, ενώ αντίθετα οι Περιστεριώτες, κουρασμένοι από την υπερπροσπάθειά τους, δε φαίνονταν ικανοί να διεκδικήσουν και τη νίκη. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Αλεξάντερ (20), Εντουαρντς (13), Μπαλογιάννης (19), ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Φορντ (27).

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός τα χρειάστηκε στην αρχή απέναντι στο Ηράκλειο αλλά μετέπειτα κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και να νικήσει τους Κρητικούς με 86-71. Οι «πράσινοι» χωρίς τον Ζέλικο Ρέμπρατσα στη σύνθεσή τους, που υποφέρει από ίωση, αιφνιδιάστηκαν από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προηγήθηκαν και με 17-7 στο πρώτο πεντάλεπτο. Από κει και πέρα άρχισαν να ανακάμπτουν και στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 43-37. Στην επανάληψη οι πρωταθλητές επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους και δε δυσκολεύτηκαν να πάρουν ακόμα μια νίκη. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μποντίρογκα (22), Μπερκ (19), Ρότζερς (14), ενώ από το Ηράκλειο οι Φόρεστ (22) Ολιβερ (18) Καταρτζής (10).

Ντέρμπι και μάλιστα μετ' εμποδίων (διακοπή 10` εξαιτίας συσκότισης) έγινε στο Μαρούσι, όπου η ΑΕΚ μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι κατάφερε να περάσει αλώβητη από μια δύσκολη έδρα επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 82-87. Οι «κιτρινόμαυροι» που είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κατέκτησαν δίκαια τη νίκη αφού ευτύχησαν να έχουν περισσότερες επιλογές εντός και εκτός περιφέρειας. Στα τελευταία λεπτά η ψυχραιμία των παικτών του Ντούσαν Ιβκοβιτς και η ευστοχία τους στις βολές ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στο «δικέφαλο» τη νίκη. Το Μαρούσι πάλεψε για το καλύτερο στηριζόμενο κυρίως στην ευστοχία των παικτών του από τη γραμμή του τρίποντου.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ξεπέρασαν το εμπόδιο Ηρακλείου και Περιστερίου αντίστοιχα
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ξεπέρασαν το εμπόδιο Ηρακλείου και Περιστερίου αντίστοιχα
Η νίκη στο Αλεξάνδρειο επί του Αρη φαίνεται να ξύπνησε για τα καλά τον Σπόρτιγκ, που πλέον αρχίζει να κάνει σημαντικά βήματα για την εκπλήρωση του στόχου του ο οποίος είναι η παραμονή στην Α1. Χτες πέτυχε άλλη μια σπουδαία νίκη, αυτή τη φορά επί της Νήαρ Ηστ με 89-77 έχοντας κορυφαίους τους Παπαδάκο (24) και Μποσγανά (23). Από τους Καισαριανιώτες ξεχώρισε ο Χιλ που πέτυχε 30 πόντους.

Πολύ σημαντική νίκη όσον αφορά το μέλλον του πέτυχε και ο Αρης στην Καλλιθέα επί του Εσπερου με 55-68 με κορυφαίο τον Παναγιώτη Λιαδέλη (19). Η νίκη εκτός από βαθμολογική ανάσα είναι και πολύ σημαντική για ψυχολογικούς λόγους στους Θεσσαλονικείς, που από το επόμενο παιχνίδι θα έχουν στον πάγκο τον Χρήστο Μαγκώτσιο.

Στη Δάφνη ο Πανιώνιος δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην τοπική ομάδα, την οποία νίκησε με 66-88. Καλύτεροι για τους «κυανέρυθρους» ήταν ο Διαμαντόπουλος (20) και ο Τζεντ (23), ενώ η επιτυχία δίνει το δικαίωμα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 23, Ολυμπιακός 22, ΑΕΚ 22, ΠΑΟΚ 21, Περιστέρι 18, Μαρούσι 18, Νήαρ Ηστ 17, Ηράκλειο 17, Πανιώνιος 17, Ηρακλής 16, Δάφνη 16, Αρης 16, Εσπερος 14, Σπόρτιγκ 14.

  • Στο Ιβανώφειο (19.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) πέφτει σήμερα η αυλαία της 12ης αγωνιστικής, όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον τελευταίο αγώνα της Α1 για τη χρονιά που φεύγει. Ο «γηραιός» μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο την προηγούμενη αγωνιστική δεν έχει τα περιθώρια άλλων απωλειών στην έδρα του. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, που δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό, θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία με νίκες.
ΠΟΛΟ
Στον «αφρό» η Γλυφάδα

Η Γλυφάδα έκανε τελικά τη μεγάλη έκπληξη στη χτεσινή 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 όπου επικράτησε στον Αγ. Κοσμά του Παναθηναϊκού με 9-7. Εξάλλου σημαντική νίκη πήρε η ανανεωμένη φέτος Χίος στη Χαλκίδα, που επικράτησε της τοπικής ομάδας με 7-3.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια εύκολη νίκη πέτυχε ο Εθνικός στον Πειραιά επί του Αρη με 17-6. Ντέρμπι έγινε στα Ιλίσια όπου τα Χανιά κατάφεραν να πάρουν τους δυο βαθμούς επικρατώντας του γηπεδούχου Ηλυσιακού με 10-9. Χτες το βράδυ γινόταν ο αγώνας Π. Φαλήρου - Ολυμπιακού, ενώ η αγωνιστική θα κλείσει σήμερα με τον αγώνα της Πάτρας που κοντράρεται με τη Βουλιαγμένη.

ΠΑΟ
Χριστούγεννα εκτός Ελλάδας

Χριστούγεννα στη Μαδρίτη θα κάνουν οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι, ως γνωστόν, προσκεκλημένοι στο ετήσιο τουρνουά «Χριστουγέννων», στο οποίο θα συμμετάσχουν, πέραν της αμφιτρύωνος Ρεάλ, η Ζαντάρ και η Παρτιζάν. Οι «πράσινοι» αναχωρούν την Πέμπτη και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τονίζει: «Είμαι χαρούμενος που θα συμμετάσχουμε σ' αυτό το τουρνουά το οποίο είναι από τα πλέον σημαντικά της Ευρώπης και το μοναδικό που γίνεται σ' όλη την ήπειρο αυτές τις μέρες, με συμμετοχή πάντα ισχυρών ομάδων. Ο κόσμος της Μαδρίτης δείχνει πάντα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γι' αυτά τα παιχνίδια και θυμάμαι από τα χρόνια που ήμουν εκεί όταν πάντα γέμιζε το γήπεδο. Το ίδιο πιστεύω θα συμβεί και φέτος και θεωρώ ότι αυτό το τουρνουά θα αποτελέσει πολύ καλό τεστ για την ομάδα μου. Θα εξαγάγω χρήσιμα συμπεράσματα...».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ:

Παρασκευή: Παναθηναϊκός - Ζαντάρ (18.00)

Ρεάλ - Παρτιζάν (20.00)

Σάββατο: Μικρός τελικός (18.00)

Τελικός (20.00)

ΒΟΛΕΪ
Κόκκινη προέλαση

Ούτε η κούραση, ούτε ο εκπληκτικός αντίπαλός του δε στάθηκαν εμπόδιο στο σερί των νικών του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χτες, στο κορυφαίο ντέρμπι του Κυπέλλου, οι «ερυθρόλευκοι» έβαψαν κόκκινο το πρώτο εισιτήριο του φάιναλ φορ στο θεσμό, που θα διεξαχθεί στην Πάτρα (24-25/3/2000), παίρνοντας σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο νοκ άουτ αγώνα με τον ΠΑΟΚ με 2-3 (25-23, 22-25, 16-25, 25-16,14-16). Το τελευταίο σετ ήταν αυτό που καθόρισε τον αγώνα, αφού κρίθηκε από το ποια ομάδα έδειξε τη μεγαλύτερη ψυχραιμία και σταθερότητα. Ετσι, η εμπειρία του Ολυμπιακού ήταν ο παράγοντας που έδωσε στην ομάδα του Ζόραν Γκάετς την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί στο τάι μπρέικ τα παραπάνω στοιχεία και να πάρει την πολύτιμη νίκη - πρόκριση. Στο άλλο μεγάλο ντέρμπι, στο «Γεώργιος Μόσχος», η ΑΕΚ πέτυχε εκπληκτική νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0 (25-18, 25-17, 25-11) και κατάφερε να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση. Ο τρίτος, της φάσης των τεσσάρων, είναι ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε δύσκολα του Πανελληνίου στο κλειστό της Κυψέλης με 0-3 (19-25, 21-25, 23-25).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Φ. Ντόβας του Συνδέσμου Αθηνών κληρώθηκε να διαιτητεύσει το σημαντικότερο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, ανάμεσα σε Ιωνικό - Ολυμπιακό. Στους υπόλοιπους αγώνες θα σφυρίξουν: Καλαμάτα - Καβάλα (Γιανναδάκης), Τρίκαλα - Απόλλωνας (Τσαγκαράκης), Αρης - Πανηλειακός (Ευθυμιάδης), ΑΕΚ - Πανιώνιος (Αγγελάκης), ΟΦΗ - Ηρακλής (Δούρος), ΠΑΟΚ - Προοδευτική (Νίκου), Ξάνθη - Εθνικός Αστέρας (Πουγκακιώτης), Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή (Βασσάρας).

Τρέλα για Ριβάλντο

«`Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν» οι Ιταλοί παράγοντες της Λάτσιο, που φαίνεται να απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Οι «απίθανοι» άνθρωποι του ιταλικού συλλόγου, προκειμένου να αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο επιθετικό Ριβάλντο, πέρασαν στη... ζώνη του λυκόφωτος της προσφοράς και ετοιμάζονται να δαπανήσουν το αστρονομικό ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δραχμών για να τον κάνουν... πρωτευουσιάνο. Η απίστευτη αυτή είδηση, η οποία προήλθε από δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας «Γκαζέτα ντέλο σπορ», συμπεριλαμβάνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Σέρτζιο Κρανιότι, προσπαθεί να «κλείσει» τη μετεγγραφή εδώ και δύο βδομάδες, ενώ σκοπεύει να πουλήσει τον Μαρσέλο Σάλας στη Γιουβέντους αντί 9 δισ. δραχμών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ