ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΑΔΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Υποσχέσεων συνέχεια...

Υποσχέσεις για επανέναρξη των εργασιών στο στάδιο της Ν. Ιωνίας, που θα προκύψει από το... ξεπάγωμα των επιχορηγήσεων τουλάχιστον σε ένα μέρος τους, εισέπραξαν από τον ΓΓΑ Κώστα Κουκοδήμο, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των σωματείων της περιοχής που μαζί με φορείς και πολίτες του δήμου πραγματοποίησαν κινητοποίηση χτες έξω από τη ΓΓΑ. Στη συνάντηση που είχε επιτροπή των διαμαρτυρομένων με τον γενικό γραμματέα Κώστα Κουκοδήμο (αφού δεν κατέστη δυνατό να δουν τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό) εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη χρόνια... κοροϊδία των αρμοδίων αλλά και τις απαιτήσεις τους για άμεση επανέναρξη των εργασιών αφού το έργο αποτελεί σημαντικό για τη νεολαία αλλά και το δικαίωμα στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό της περιοχής. Από την πλευρά του, ο Κώστας Κουκοδήμος υποσχέθηκε άμεση καταβολή ενός ποσού της τάξεως των 300 χιλ. ευρώ που πρέπει να πάρει ο εργολάβος του σταδίου για να ξεκινήσει τις εργασίες καθώς και του 1 εκατ. ευρώ που αποτελεί το υπόλοιπο της πρώτης επιχορήγησης για την κατασκευή του σταδίου που είχε εγκριθεί όσον αφορά την Α` φάση κατασκευής. Παράλληλα, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας, θα ζητήσει με έγγραφό του προς το υπουργείο Οικονομικών την αναπροσαρμογή του κονδυλίου που ανήκει στο υφυπουργείο Αθλητισμού και εκεί θα κριθεί η τύχη των υπολοίπων 1,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου. Αν και οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί εδώ και εννέα χρόνια δεν είναι και λίγες και σίγουρα οι καινούριες που δόθηκαν δεν ικανοποίησαν πλήρως τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι θα δοθεί μια ακόμη περίοδος υπομονής προκειμένου αυτή τη φορά να φανεί κάποιο φως.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προς ρύθμιση των χρεών των εμπόρων του αθλητισμού

Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία της νέας χαριστικής ρύθμισης στους επιχειρηματίες του αθλητισμού και τις εταιρίες τους, όπως παραδέχτηκαν - μετά τη χτεσινή συνάντησή τους - ο υφυπουργός αθλητισμού, Γ. Ορφανός, και ο ομόλογος του στο υπουργείο Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου.

Η αγωνιώδης προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, είναι να στηρίξει το αποτυχημένο, υπό κατάρρευση και ανώφελο για το λαό, αλλά επιθυμητό και απαραίτητο για τα συμφέροντα κάποιων, μοντέλο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού. Μοντέλο που έχει φτάσει στα όριά του, άρα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα... Γι' αυτό και ο Γ. Ορφανός, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: «Για τον επαγγελματικό αθλητισμό είναι η τελευταία ευκαιρία και δεν πρέπει να χαθεί. Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη για το κομμάτι που του αναλογεί».

Μια νέα όμως χαριστική ρύθμιση, εκτός όλων των άλλων παροχών, αποτελεί πρόκληση για την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που καθημερινά δοκιμάζεται από τη λιτότητα. Τα κυβερνητικά στελέχη λοιπόν - με σκοπό την άμβλυνση των εντυπώσεων - επιδίδονται σε «λεονταρισμούς» με διακηρύξεις περί αυστηρών κυρώσεων για όσους δεν είναι συνεπείς. Πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα. Οπως στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, δίνονται όσα απαιτούν οι επιχειρηματίες αλλά επικαλύπτονται με μανδύα αυστηρότητας, που μένει στα λόγια...

Αποδεικτική της νοοτροπίας που υπάρχει είναι η παραδοχή του υφυπουργού Αθλητισμού ότι «σήμερα, 9 στις 10 δεν έχουν σύννομο μετοχικό κεφάλαιο και δεν πρέπει να λειτουργούν» και πρόσθεσε με νόημα: «Θα τους δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα να τακτοποιήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο». Ο,τι ακριβώς γίνεται χρόνια τώρα. Η λογική και της ΝΔ, είναι αδιέξοδη. Είναι πολιτική διαχείρισης του ίδιου εμπορευματοποιημένου μοντέλου και δεν έχει σχέση με τη λαϊκή ανάγκη για αθλητισμό. Σε αυτό το μοντέλο οι ομάδες είναι επιχειρήσεις και ανώτατος «θεός» το κέρδος. Αυτό που πρέπει να διεκδικήσει ο λαός είναι ομάδες σωματεία και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού μαζικού αθλητισμού.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ - ΗΡΑΚΛΗ
Ο λόγος στον εισαγγελέα

Η Δικαιοσύνη παίρνει πλέον το λόγο, στην «υπόθεση των νερών» (καταγγελία και μήνυση κατά αγνώστων, από παράγοντες του Ηρακλή για αλλοιωμένα νερά στο παιχνίδι με τον Ακράτητο). Χτες ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) επιβεβαίωσε, και επίσημα, ότι στο δείγμα που εξετάστηκε, βρέθηκε η ουσία (ισχυρό καταπραϋντικό) αλοπεριδόλη και η συγκέντρωσή της «στο επίμαχο δείγμα ήταν 23mg/ml νερού». Πλέον ο ΕΦΕΤ παραπέμπει την υπόθεση «άμεσα στον Εισαγγελέα, με όλες τις σχετικές πληροφορίες, για να επιληφθεί και ν' αποδώσει οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες υπάρχουν».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis», ο διευθυντής του ΕΦΕΤ, Χρήστος Αποστολόπουλος, ανέφερε: «Μας σόκαρε το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που τις χρησιμοποίησαν για τέτοιο σκοπό. Επειδή είναι πολλές οι επιδράσεις που μπορεί να έχει η ουσία αυτή και διαφέρει σε κάθε οργανισμό, αυτό και μόνο κάνει την πράξη αυτή εγκληματική. Το περιστατικό είναι πρωτοφανές, δεν είχαμε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του φορέα αλλά και πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, Νίκος Κατσαρός, στην αθλητική ιστοσελίδα «Sportnews», δήλωσε: «Η ποσότητα της αλοπεριδόλης που ανιχνεύτηκε είναι μικρή για να δημιουργήσει παρενέργειες εάν υπάρξει λογική κατανάλωση νερού».

Από την πλευρά του, ο καρδιοχειρουργός Νικόλας Κούμαλος, στην αθλητική ιστοσελίδα «sportime» επισήμανε ότι χορηγείται πάντα με συνταγή νευρολόγου ψυχιάτρου.

Το έτσι και αλλιώς σοβαρότατο γεγονός αποκτά νέες διαστάσεις, μετά τη δήλωση - καταγγελία του φροντιστή στον Ιωνικό, Γιάννη Δημήτρουλα, στην ιστοσελίδα του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ-ΝΕΤ»: «Ο γιος μου ήπιε έξι ή επτά μπουκάλια νερό πριν τον αγώνα Ακράτητος - Ιωνικός και κατέληξε στην εντατική. Δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Μου είπαν ότι μπορεί να πεθάνει. Από θαύμα ζει. Ακόμη δεν έχει "καθαρίσει" από την ουσία. Οσοι γιατροί τον παρακολούθησαν εκείνες τις ημέρες με διαβεβαίωσαν ότι θα καταθέσουν στο δικαστήριο όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι το παιδί μου υπέστη ζημιά από τη συγκεκριμένη ουσία».

ΣΤΙΒΟΣ
Πρόβα... . εγκαταστάσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή της κορυφαίας εγχώριας διοργάνωσης, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου Ανδρών - Γυναικών, που αποτελεί παράλληλα και πρόβα τζενεράλε του σταδίου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του προσεχούς Αυγούστου, άρχισε. Το ανακαινισμένο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα φιλοξενήσει το τριήμερο 10 με 12 Ιούνη τους πρωταθλητές-τριες του ελληνικού στίβου που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το καινούριο στάδιο αλλά και να πιάσουν τα όρια για τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό Μπρούνο Τζάουλι που για πολλούς θα αποτελέσει το κρίσιμο τεστ πριν τους Ολυμπιακούς. Από την πλευρά τους οι αθλητές εξέφρασαν χτες σε συνέντευξη Τύπου την αισιοδοξία τους ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά «Η δική μου αίσθηση είναι ότι όλα θα πάνε καλά στο Πανελλήνιο. Ειχα δεχτεί πριν τέσσερις βδομάδες μια τιμητική πρόσκληση για να συμμετάσχω στο "Γκόλντεν Λιγκ" του Μπρέγκεν, που θα γίνει στις 11 Ιουνίου, δηλαδή την περίοδο του Πανελληνίου. Ομως παρά τον ανταγωνισμό που έχει αυτός ο αγώνας και τα οφέλη που θα είχα, προτίμησα να τρέξω στο Πανελλήνιο για να πάρω μια γεύση από το Στάδιο. Θέλω να δω πώς είναι τα κουλουάρ, τα προπονητήρια και γενικά να έχω μια αίσθηση του χώρου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περικλής Ιακωβάκης. Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός προπονητής Οδυσσέας Παπατώλης τόνισε: «Πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών. Αυτό το πρωτάθλημα αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης για το Μπρούνο Τζάουλι, αλλά και για τους Ολυμπιακούς. Σαφώς θα αγωνιστούν όλα τα μεγάλα ονόματα, εκτός από τους τραυματίες, δηλαδή ο Κώστας Γκατσιούδης, ο Γιώργος Θεοδωρίδης και η Νίκη Ξάνθου».

EURO 2004_ΕΘΝΙΚΗ
Αισιοδοξία για την πρεμιέρα

Sportidea

O προβληματισμός έδωσε τη θέση του στα χαμόγελα λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που αρχίζει στην Πορτογαλία το επόμενο Σάββατο. Τρεις ημέρες πριν το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης μεταξύ της χώρα μας και της «οικοδέσποινας», ο Οτο Ρεχάγκελ είναι φανερά πιο ήσυχος αφού είδε τους τραυματίες να επιστρέφουν στους κανονικούς ρυθμούς των προπονήσεων. Εξάλλου, πεπεισμένος ότι μπορεί η Εθνική Ελλάδος να κάνει την έκπληξη στο εναρκτήριο παιχνίδι του EURO απέναντι στη διοργανώτρια Πορτογαλία εμφανίστηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο ποδοσφαιριστής της Μπόλτον αναφερόμενος στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στους Πορτογάλους τόνισε: «Εχουμε άγχος αφού παίζουμε το πρώτο ματς της διοργάνωσης αλλά δε θα έχουμε τόσο όσο οι Πορτογάλοι. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα αφού δεν είμαστε το φαβορί, αντίθετα οι Πορτογάλοι θα χάσουν πολλά εάν δεν καταφέρουν να μας κερδίσουν».

Την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ηρακλής. Σ' ένα πολύ όμορφο αγώνα κέρδισε την ΑΕΚ με 93-92, στην παράταση. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 79 - 79 (ημίχρονο 31-41).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ