ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούνη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΜΠΡΟΥΝΟ ΤΖΟΛΙ
Γυναικεία «λάμψη»

Η Φάνη Χαλκιά απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι διανύει περίοδο φόρμας

Sportidea

Η Φάνη Χαλκιά απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι διανύει περίοδο φόρμας
Η γυναικεία ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ήταν αυτή που τελικά έκλεψε την παράσταση τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και από το γεγονός ότι πέτυχε το στόχο της. Η ελληνική αποστολή που αγωνίστηκε στο Μπίτγκοζ της Πολωνίας εξασφάλισε την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα αφού κατετάγη έκτη και έστειλε στην πρώτη κατηγορία τις Ισπανία και Μ. Βρετανία. Από πλευράς επιδόσεων την παράσταση έκλεψε η Φάνη Χαλκιά, αφού εκτός της ατομικής της παρουσίας βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα σκυταλοδρομίας (Καϊδατζή, Γκουντενούδη, Μπούντα οι υπόλοιπες της ομάδας) 4Χ100 να πετύχει το σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ με 3.26.33 και να καταρρίψει το παλιό 3.29. 36 που είχε πετύχει η ανάλογη ομάδα στους περσινούς αγώνες του Μπρούνο Τζάολι. Η Φανή Χαλκιά ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια και στα 400 μέτρα με εμπόδια με χρόνο 54.16, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ καταρρίπτοντας το παλιό επίσης δικό της 54.88 που είχε πετύχει μόλις μια βδομάδα πριν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πάντως, οι ρίψεις φαίνεται ότι ήταν αυτές που απέτρεψαν τον υποβιβασμό. Στη δισκοβολία, η Κατερίνα Βόγγολη έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση στην τέταρτη και τελευταία της προσπάθεια, και με βολή στα 64μ25 ανέβηκε απ' την 8η θέση που βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή στην πρώτη! Με πρωτιά ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον ακοντισμό και η Αγγελική Τσιολακούδη, αφού σημείωσε βολή στα 62μ80. Στη σφαίρα η Πόπη Ουζούνη ήταν δεύτερη με 18.45. Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση της Καφετζή στο μήκος όπου με άλμα στα 6.56 πήρε την τρίτη θέση αλλά και της Δεβετζή στο τριπλούν που με ευνοϊκό άνεμο και 14.81 πήρε τη δεύτερη θέση. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οδυσσέας Παπατώλης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος για την επίτευξη του αρχικού στόχου, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες να πάει ακόμα ψηλότερα.

Πρεμιέρα για Κεντέρη

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η πρεμιέρα της αγωνιστικής δράσης στα 200μ για τον Κώστα Κεντέρη έγινε περισσότερο σε χαλαρούς ρυθμούς αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει εύκολα την πρωτιά. Στους αγώνες της Α' κατηγορίας που διεξήχθησαν στο Πλόντβιβ της Βουλγαρίας ο Ελληνας αθλητής πρώτευσε με χρόνο 20.33. Το ξεκίνημα του Ελληνα πρωταθλητή θεωρείται μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια. Πάντως η καλή αγωνιστική παρουσία του Κεντέρη δεν έφτανε ώστε να πετύχει το στόχο της η Εθνική ανδρών αφού δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία μένοντας στην 5η θέση. Βασική αιτία για την απώλεια της ανόδου ήταν η σκυταλοδρομία των 4x100, στην οποία η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να τερματίσει χάνοντας πολύτιμους βαθμούς. Στα αξιοσημείωτα αποτελέσματα η εμφάνιση του νεαρού Χοϊδη που νίκησε εύκολα στο αγώνισμά του με 10.14. Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιώργος Ηλστιος στον ακοντισμό, ο οποίος με 76.25 κατέλαβε τη δεύτερη θέση χαρίζοντας επτά πόντους στην ελληνική αποστολή.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ανανέωσε ο Αλβέρτης

Η άμεση προτεραιότητα του Παναθηναϊκού, αλλά και η βασική επιθυμία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του κόσμου της ομάδας, ήταν η παραμονή του Φραγκίσκου Αλβέρτη στο «τριφύλλι». Από χτες, τα πάντα οριστικοποιήθηκαν καθώς επιτεύχτηκε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Η συνάντηση του Αλβέρτη με τους αδελφούς Γιαννακόπουλου το πρωί της Δευτέρας δεν κράτησε πάνω από μισή ώρα, αφού η συμφωνία ήταν άμεση και απολύτως ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές. «Είναι ιδιαίτερα χαρά και τιμή για μένα που θα συνεχίσω να φοράω τη φανέλα του Παναθηναϊκού και θα κλείσω την καριέρα μου, αν δε συνεχίσω να αγωνίζομαι και μετά από τα δύο αυτά χρόνια, στην ομάδα που αγάπησα» δήλωσε ο Αλβέρτης.

  • Αδοξο τέλος φαίνεται να έχει το σίριαλ της μεταγραφής του Γιάννη Γιανούλη στον Ολυμπιακό.. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ θεώρησε ότι ο Γιάννης Γιαννούλης αθέτησε το λόγο του και την υπόσχεση που είχε δώσει, σύμφωνα με την οποία θα υπέγραφε το συμβόλαιό του βάσει των συμφωνηθέντων στην προ δεκαημέρου συνάντηση των «ερυθρολεύκων» με τον μάνατζέρ του, και ως εκ τούτου απέσυρε το ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός έκανε βελτιωμένη πρόταση για τον Χρήστο Χαρίση, στον οποίο προσφέρει μαζί με τα μπόνους και για συμβόλαιο δυο ετών (1+1) αποδοχές 800.000 ευρώ! Παράλληλα, ο Ολυμπιακός δείχνει να ενδιαφέρεται για το δίδυμο του Ηρακλή, Διαμαντίδη και Παπαδόπουλο.
ΒΟΛΕΪ
Συνεχίζουμε με νίκες

Δύο νίκες επί της Ισπανίας ήταν ο απολογισμός της Εθνικής ομάδας των ανδρών στην τρίτη βδομάδα του World League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τη νίκη του με 3-1 την Παρασκευή, επικράτησε και την Κυριακή, αυτή τη φορά με 3-0 σετ (23-25, 20-25, 26-28) των «Φούριας Ρόχας» στη Βαλένθια, στο δεύτερο αγώνα και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Α' Ομίλου. Την επόμενη βδομάδα η ομάδα του Στέλιου Προσαλίκα ταξιδεύει στη Βραζιλία. Τα σετ: 23-25, 20-25, 28-26).

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ
«Χρυσός» ο Κρεάνγκα

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο προ τουρ της Χιλής, που διεξήχθη στο Σαντιάγκο. Ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής του πινγκ πονγκ, ο οποίος βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν Νο 1 στο εν λόγω τουρνουά, νίκησε στον τελικό τον Τσέχο Μάρεκ Κλάσεκ (Νο 96 στον κόσμο) με 4-3 (10-12, 8-11, 13-15, 11-9, 11-9, 11-4, 11-8) σετ, πετυχαίνοντας μία απίστευτη ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει με 3-0.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Κινδύνευσε ο Ραλφ

Το ατύχημα του Ραλφ Σουμάχερ όπου καταστράφηκε πλήρως η Γουίλιαμς BMW και κινδύνευσε άμεσα ο οδηγός της χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι το σοβαρό, η κυριαρχία της ΦΕΡΑΡΙ που καπάρωσε τις δυο πρώτες θέσεις του «πόντιουμ» αλλά και η σπουδαία επιτυχία του Τακούμα Σάτο που κέρδισε την τρίτη θέση ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία του γκραν πρι Φόρμουλα 1 της Ιντιανάπολης. Στο 10ο γύρο της κούρσας, ο Ραλφ Σουμάχερ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με συνέπεια να πέσει πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες με ταχύτητα 180 μιλίων την ώρα. Ο πιλότος της Γουίλιαμς οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υγεία του. Χαρακτηριστικό των δυσκολιών του αγώνα είναι πως μόνο οκτώ μονοθέσια κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα. Η κατάταξη των οδηγών στο γκραν πρι της Ινδιανάπολης: 1. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία - Φεράρι) 1 ώρα 40:29.914, 2. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία - Φεράρι) +2.950, 3. Τακούμα Σάτο (Ιαπωνία - BAR) +22.036 4. Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία - Ρενό) +34.544, 5. Ολιβιέ Πανίς (Γαλλία - Τογιότα) +37.534, 6. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία - ΜακΛάρεν) +1 γύρο, 7. Ντέιβιντ Κούλθαρντ (Βρετανία - ΜακΛάρεν) +1 γύρο, 8. Ζολτ Μπαουμγκάρντνερ (Ουγγαρία - Μινάρντι) +3 γύρους. Η βαθμολογία των οδηγών: 1. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία) 80, 2. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία) 62, 3. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία) 44, 4. Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία) 41, 5. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία) 25, 6. Χουάν Πάμπλο Μοντόγια (Κολομβία) 24. Στους κατασκευαστές προηγείται η Φεράρι με 142 βαθμούς, ακολουθεί η Ρενό με 66 βαθμούς και BAR με 58 βαθμούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ