ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Ιούνη 2004
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Τις... βούλιαξαν

Η Κοζομπόλη ήταν η πρώτη σκόρερ της Εθνικής μας χτες

Sportidea

Η Κοζομπόλη ήταν η πρώτη σκόρερ της Εθνικής μας χτες
Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Ρωσία με 11-8, η Εθνική μας ομάδα των γυναικών επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 11-2 του Καζακστάν, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Α' ομίλου του World League, που διεξάγεται στο Λονγκ Μπιτς των ΗΠΑ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε καλή εμφάνιση και με όπλο την άμυνα κατάφερε να φτάσει στη νίκη επί της ομάδας που θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Για ακόμη μία φορά πάντως, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε πρόβλημα στην παίκτρια παραπάνω, αφού είχε μόλις 2/5 επιτυχημένες προσπάθειες. Τα εννιάλεπτα: 2-0, 1-1, 4-1, 4-0. ΕΛΛΑΔΑ: Ασιλιάν, Κοζομπόλη 4, Οικονομοπούλου, Ρουμπέση, Μωραϊτίδου, Καραγιάννη 2, Λαρά. ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Γιακάγιεβα, Τολκούνοβα. Η βαθμολογία του ομίλου: 1. Ρωσία (21-13) 6, 2. Ελλάδα (19-13) 4 3. ΗΠΑ (15-14) 4, 4. Καζακστάν (6-21) 2

Ικανοποίηση Ιωσηφίδη

Φανερά ευχαριστημένος μετά το παιχνίδι ο Κούλης Ιωσηφίδης: «Περιορίσαμε τα λάθη μας. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και πετύχαμε μια καθοριστική νίκη, κυρίως ψυχολογική, ενόψει του αγώνα που έχουμε στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια νίκη επί του Καζακστάν μας βάζει στην εξάδα και αυτό είναι σημαντικό. Ο κορμός της ομάδας δούλεψε πολύ καλά και δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες». Η Βούλα Κοζομπόλη, η οποία με τα τέσσερα γκολ που σημείωσε, μοιράζεται την πρώτη θέση των σκόρερ με τη Ρωσίδα Κονούχ με 7 γκολ, τόνισε: «Παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Ολα λειτούργησαν καλά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπρεπε να νικήσουμε και να πάρουμε το ψυχολογικό αβαντάζ, ενόψει Ολυμπιακών».

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στον Αρη ο Σχορτσιανίτης

Η αναμενόμενη συμφωνία του Αρη με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι. Ο πρώην σέντερ του Ηρακλή και της Καντού, θα φοράει την «κίτρινη» φανέλα για τα επόμενα τρία χρόνια και η επίσημη παρουσίασή του από την ομάδα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Σχορτσιανίτης είναι η τρίτη κατά σειρά μεταγραφή για τον Αρη από το ξεκίνημα της βδομάδας. «Δεν πιστεύω ότι ήρθα να γίνω ο ηγέτης της ομάδας, αλλά θεωρώ ότι εφόσον δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου και πετύχουμε τους στόχους μας, τότε θα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Δε θέλω να απογοητεύσω τον κόσμο του Αρη αλλά και τους ανθρώπους που με επέλεξαν, γι' αυτό και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Θέλω να βοηθήσω. Υπέγραψα για τα επόμενα τρία χρόνια και είμαι έτοιμος με την ομαδική δουλιά να μπορέσω να γίνω καλύτερος και να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση και ο προπονητής μας. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τα νέα παιδιά της ομάδας αλλά ξέρω ότι θα δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο και να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Οι φίλαθλοι του Αρη ήταν και ένα στοιχείο που με τράβηξε στην ομάδα, γνωρίζω ότι είναι ιδιαίτερα θερμοί και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν μέσα στο γήπεδο αλλά και εκτός. Θέλουμε τη στήριξή τους» σχολίασε ο «Σόφο», λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, στο Αθλητικό «Metropolis».

  • Τελικά δεν ήταν άσκοπο το ταξίδι του Βασίλη Σπανούλη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/6) επιλέχτηκε στο Νο 50 του ντραφτ στο ΝΒΑ από τους Ντάλας Μάβερικς. Μπορεί ο αρχηγός του Αμαρουσίου να είχε κληθεί από τους φετινούς νικητές του αμερικανικού πρωταθλήματος Ντιτρόιτ Πίστονς, ωστόσο το Ντάλας έδειξε τελικά με πράξεις το ενδιαφέρον του για τον παίκτη.

Στα Κουρκουμελάτα μεταφέρεται σήμερα το ενδιαφέρον του 16ου Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής που διεξάγεται στην Κεφαλονιά. Εκεί, στις 20.30, στο στάδιο της πόλης θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη παρουσίαση των προγραμμάτων με τη συμμετοχή 29 γκρουπ. Κατά τ' άλλα, εντυπωσιακή ήταν η έναρξη του φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, την οποία παρακολούθησαν περίπου 2.000 άτομα και εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους στους αθλούμενους των 15 γκρουπ που συμμετείχαν. Η γιορτή της γυμναστικής θα κλείσει την αυλαία της αύριο με την κεντρική εκδήλωση η οποία θα γίνει στο στάδιο του Αργοστολίου στις 19.30. Σημειώνεται ότι στους αγώνες συμμετέχουν 1.700 αθλούμενοι από 9 χώρες της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας.

ΠΣΑΠ
«Μήνυμα ζωής»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών επ' ευκαιρία του γιορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, στέλνει μήνυμα ζωής σε όλους τους νέους αλλά και σε κάθε οικογένεια που βιώνει ή έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ναρκωτικών. Μακριά τα παιδιά μας από τα ναρκωτικά. Οχι στην εξάρτηση από τις ουσίες που οδηγούν στον όλεθρο, ναι στον αγώνα της ζωής στον οποίο ο αθλητισμός είναι η μεγαλύτερη δύναμη και η πιο όμορφη διαδρομή. Αξίζει να δώσουμε όλοι χέρι βοηθείας στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και αυτό θα γίνει πιο εύκολα εφόσον όλοι συμπεριφερόμαστε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και ως συνειδητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες. Αντιπροσωπευτική ομάδα του ΠΣΑΠ, στο πλαίσιο του γιορτασμού, θα δώσει (τη Δευτέρα στις 6μ.μ. στο γήπεδο Καισαριανής «Μιχάλης Κρητικόπουλος») φιλικό αγώνα με ομάδα που θα συγκροτήσουν τα παιδιά που εντάσσονται στη Μονάδα Θεραπείας Εφήβων Χρηστών η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΚΑΝΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ξεκαθαρίζει με Κούζμπα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασιστεί, αν θα συνεχιστεί η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Μάρτσιν Κούζμπα. Ο Πολωνός επιθετικός συναντήθηκε την Παρασκευή με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Λούβαρη, στο γραφείο του δεύτερου στο Πασαλιμάνι, χωρίς, ωστόσο, να παρθεί οριστική απόφαση. Πάντως, αυτό που φάνηκε είναι πως για τους «ερυθρόλευκους» δεν έχει «τελειώσει» οριστικά ο Κούζμπα, αφού απομένει η τελική απόφαση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Γι' αυτό, άλλωστε, έγινε και η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών. «Θέλω να ξέρω το συντομότερο δυνατό τι θα γίνει τελικά γιατί έχω προτάσεις από το εξωτερικό», είπε, αποχωρώντας από τα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, ο Πολωνός ποδοσφαιριστής.

Δύο ενδιαφέροντα αθλητικά βιβλία

«ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ SPORTS». Εμπλουτισμένο με τις τελευταίες πληροφορίες και αλλαγές που αφορούν στα Ολυμπιακά αθλήματα, κυκλοφορεί, από τις εκδόσεις «Καυκάς», το βιβλίο «SPORTS Πλήρης Εικονογραφημένη Εγκυκλοπαίδεια». Το βιβλίο, που έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 14 χώρες, προσφέρει βασική ενημέρωση για τους κανονισμούς αλλά και οπτική απεικόνιση της διεξαγωγής του κάθε αθλήματος. Παράλληλα περιλαμβάνει ειδικό ένθετο αφιέρωμα (32 σελίδων) στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τη διοργάνωση του 2004, στην Αθήνα.

«FUTEBOL: Ο βραζιλιάνικος τρόπος ζωής». Το ποδόσφαιρο, παγκόσμια, αποτελεί το δημοφιλέστερο σπορ. Στη Βραζιλία όμως είναι κάτι περισσότερο. Είναι τρόπος ζωής. Ο Βρετανός, Αλεξ Μπέλος, τοπικός ανταποκριτής της εφημερίδας «Guardian», προσπάθησε να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό. Από τα μέσα του 2000 ξεκίνησε μια έρευνα που κράτησε ένα χρόνο. Πήρε εκατοντάδες συνεντεύξεις, από σχετικούς και μη, και δημιούργησε το πορτρέτο της Βραζιλίας, μέσα από το πάθος της όχι απλώς για ένα ωραίο παιχνίδι, αλλά για το «ποδόσφαιρο - τέχνη», όπως το ονομάζουν οι Βραζιλιάνοι. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ