ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Καραμανλή: Ολοι μαζί κατά της «τρομοκρατίας»; Δε θα πάρουμε! Εμείς είμαστε κατά της τρομοκρατίας... Αυτής που χτυπά τους «τρομοκράτες»...

***

Για την ώρα δεν πηγαίνει στρατός στο Ιράκ! Για την ώρα...

***

Να προσαρμοζόμεθα αναλόγως...

***

Παροχή συνδρομής στο Ιράκ, λέγεται τώρα η κατοχή!!!

***

Λαοπρόβλητη η κυβέρνηση του Ιράκ! Της μεταβιβάστηκε η «εξουσία»!..

***

Πράκτορας της CIA ο νέος πρωθυπουργός του Ιράκ; Ιδού, λοιπόν, η μεταβίβαση...

***

Τελικά, ο Ζαρκάουι δε σκοτώθηκε! Βρίσκεται σε κλοιό!..

**

Είμαστε αγχωμένοι! Θα πάρει κανένα προεδριλίκι ο Σημίτης;

***

Η Ντόρα ουδέποτε υποσχέθηκε μείωση των δημοτικών τελών! Ετσι είπε (ΝΕΤ). Αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια! Οι τηλέπαθοι λέγαμε ότι μόνο αύξηση θα επέλθει...

***

Αρα η Ντόρα, αφού δεν είχε υποσχεθεί μείωση, είναι συνεπής προς τις προεκλογικές δεσμεύσεις της...

***

Πετυχημένη δήμαρχος! Αντάξια των προκατόχων της, που μοίραζαν σούπες στους άπορους...

***

Ο αρχιεπίσκοπος προσεύχεται στον θεό... Για ποιο λόγο; Οχι, μη φανταστείτε τίποτε κακό! Μόνο για να νικήσει η ομάδα ποδοσφαίρου!!! Το είπε ο ίδιος!


Παπαγεωργίου Βασίλης

***

Και στο ποδόσφαιρο βάζει το χέρι του ο θεός;

***

Βρε, το ΧΑΑ έχει φουντάρει και δεν πήραμε χαμπάρι! Βλέπαμε μπάλα!..

***

Ες αύριον τα πιο σπουδαία...


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Με αγώνες τιμούν τους νεκρούς διαδηλωτές

Δύο ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Ντιάριο Σαντιγιάν και του Μαξιμιλιάνο Κοστέκι, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των ανέργων του Ιούνη του 2002. Οι μυριάδες σύντροφοί τους, «πικετέρος», στους δρόμους και πάλι... Με τους δύο «νεκρούς παρόντες» και το αγώνα να συνεχίζεται, γιατί «κανείς δεν έφυγε» τελικά.


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κακόμοιρη, Καλομοίρα!

Κακόμοιρη, Καλομοίρα! Σ' έδωσαν το πρώτο βραβείο, πριν σε παραδώσουν πεσκέσι στους «προαγωγούς». Κι αυτοί, βορά στους βρικόλακες που θα σε ξεζουμίσουν. Από δω και πέρα σε θέλουν άβουλο πλάσμα, έρμαιο στα χέρια τους. Πηδώντας από επιτυχία σε επιτυχία, θα χάνεις ό,τι υγιές, αγνό και όμορφο σου απόμεινε, μετά τη διαδικασία «μετάλλαξης» που έχεις υποστεί στην «Ακαδημία». Απ' την αρχή εσύ ήσουνα ο πρώτος στόχος. Η πιο μικρή, η πιο όμορφη και προπάντων η πιο αδύναμη, άρα η πιο εύπλαστη. Κι άρχισαν αμέσως να σε πλάθουν «καθ' εικόνα και ομοίωσίν των». Πρώτα, σ' έβαλαν να διαλαλήσεις την παρθενιά σου. Κι έχασες το κάλλος της αγνότητάς σου. Υστερα, πρόβαλαν σαν προτέρημά σου την άγνοια και τα εξ αυτής λεκτικά λάθη σου. Κι έχασες το άλλοθι της νιότης σου. Μετά, σ' έκαναν να νιαουρίζεις ναζιάρικα και να μαϊμουδίζεις αδέξια. Κι έχασες τη γλύκα της αλήθειας σου.

Σε διάλεξαν οι «μέντορες - νταβατζήδες» γιατί είχες πολλά από τα χαρακτηριστικά που ήθελαν να διαθέτει το νέο πρότυπο «πετυχημένου», που πλασάρουν στη νεολαία. Είχες την αφέλεια του Αμερικανόπουλου, που βρίσκεται έξω από τα νερά του και τη φιλοδοξία διάκρισης που κινεί το Ελληνάκι της αλλοδαπής. Γι' αυτούς είναι εκ του περισσού να έχει καλή φωνή ο τραγουδιστής. Τους αρκεί να διαθέτει σώμα καλλίγραμμο και να ξέρει να το κουνά κατά πώς βαρούν τα νταούλια. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε αν γνωρίζει να μιλάει καλά τα ελληνικά. Τα αμερικάνικα βοηθούν περισσότερο για διεθνή καριέρα, σου είπε ένας εκ των κριτών. Κι εσύ τα έχεις άφθονα όλα αυτά τα προσόντα. Ησουν, λοιπόν, αυτό που έψαχναν και βρήκαν.

Το όνειρο που ζεις είναι απατηλό και θα κρατήσει λίγο. Γρήγορα θα σε τυραννά ο εφιάλτης. Θα σου ζητούν να κουνιέσαι πιο πολύ, να γυμνώνεσαι περισσότερο, να υποκρίνεσαι συνεχώς. Θα μιλάς όπως θέλουν, θα γελάς με την άδειά τους, θα κλαις όταν τους βολεύει. Θα ερωτεύεσαι όποιον τους αρέσει, θα συναναστρέφεσαι με εκείνους που θα σου επιτρέπουν, θα πας όπου σου πουν. Κι αν είσαι πρόθυμη γι' αυτές τις «θυσίες», δεν είσαι ακόμα έτοιμη για την τελειωτική βουτιά στον πάτο της ξεφτίλας. Χρειάζεσαι κι άλλη εκπαίδευση γι' αυτό και θ' αναλάβουν να σου την προσφέρουν τα ΜΜΕ. Στα νύχια τους, έχεις πολλά να πάθεις ακόμα και δεν τελειώνει ποτέ ο ξεπεσμός στο δρόμο προς την επιτυχία.

Αμοιρη, Καλομοίρα! Πόσο σε λυπάμαι που δε θα είσαι ποτέ ξανά ανέμελη, αυθόρμητη, άδολη. Που δε θα ξανακάνεις, δημοσίως, λαθάκια στα ελληνικά σου και δε θα μπορείς να χαρείς, με την καρδιά σου, για τα λουλούδια που θα σου προσφέρουν. Και πόσο σε συμπονώ που ποτέ δε θα μάθεις πως υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι ανάδειξης και καταξίωσης για τους νέους ανθρώπους. Οτι υπάρχουν πολλοί στην ηλικία σου που προτιμούν την αξιοπρέπεια από την επιτυχία κι αγωνίζονται για ιδανικά, αναζητώντας την πραγματική ευτυχία. Ξέρεις, την ώρα που ο «κονφερασιέ» των «προαγωγών» ανακοίνωνε τη νίκη σου, κάποιοι άλλοι νέοι διαδήλωναν στους δρόμους κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που απειλούν ν' αφανίσουν την ανθρωπότητα...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ