ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Πόλεμος... χαρακωμάτων

Στην Μπολόνια «στέλνει» ο Κούγιας τον Ζαγοράκη

Sportidea

Στην Μπολόνια «στέλνει» ο Κούγιας τον Ζαγοράκη
Καταιγιστικός ήταν για ακόμη μια φορά ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέξης Κούγιας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες. Αμφισβήτησε την ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Ντέμη Νικολαΐδη ενώ αποκάλυψε πως ο Ζαγοράκης έχει συμφωνήσει με την ιταλική Μπολόνια για 1,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Είπε επίσης πως έχει προσεγγίσει μεγαλο-επιχειρηματία ο οποίος ενδιαφέρεται για την αγορά των μετοχών της ομάδας, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του.

H συνέντευξη παραχωρήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο νέος πρόεδρος της Ενωσης εκτόξευσε «βολές» κατά της κίνησης Ντέμη Νικολαΐδη, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο το συμφέρον της ΑΕΚ δεν εξυπηρετεί, καθώς έχει «φουσκώσει» τα χρέη της ομάδας, προκειμένου να αποτρέψει κάθε ενδιαφερόμενο, και σκοπός του είναι να οδηγήσει την Ενωση στον υποβιβασμό για να την αγοράσει θεωρητικά «τσάμπα».

Για την κίνηση Νικολαΐδη ο Αλ. Κούγιας είπε: «Δεν υπάρχει καμία αγορά μετοχών από τον κύριο Νικολαΐδη και τους συνεργάτες του. Η ΠΑΕ παραμένει στην ιδιοκτησία των προηγούμενων μετόχων της».

Οσο για την υπόθεση του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ αποκάλυψε: «Ο Ζαγοράκης μετά από παραίνεση του κυρίου Νικολαΐδη, ο οποίος τον ενημέρωσε πως είναι ελεύθερος, έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Μπολόνια για 1,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο».

Για τις τρεις νέες προσφυγές είπε: «Γνωρίζω για τις προσφυγές που κατατέθηκαν σήμερα και αισιοδοξώ πως η ΑΕΚ θα έρθει σε συμβιβασμό με αυτούς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και με αρκετούς που έχουν προσφύγει στην ΕΠΑΕ μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην ΑΕΚ».

Τα προβλήματα της ΑΕΚ έρχονται για ακόμη μια φορά να επαναφέρουν τον ελληνικό κόσμο του ποδοσφαίρου στην πραγματικότητα, καθώς το πρωί της Τρίτης ο Κώστας Κατσουράνης αποφάσισε να επιλέξει το δρόμο που πήραν και αρκετοί άλλοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ καταθέτοντας προσφυγή στην ΕΕΟΔ της ΕΠΑΕ. Ο εκπρόσωπος του Κατσουράνη με την προσφυγή ζητά άμεσα την καταβολή των 323.194 ευρώ που οφείλονται από την ΠΑΕ στον πελάτη του, ενώ ζήτησε επίσης την άμεση λύση του συμβολαίου του.

Αλλο ένα βασικό στέλεχος της Εθνικής που διέπρεψε στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο Μιχάλης Καψής, κατέθεσε και αυτός με τη σειρά του προσφυγή, διεκδικώντας ποσό της τάξης των 430.240 ευρώ, ενώ φυσικά και αυτός θέλει να μείνει άμεσα ελεύθερος.

Τέλος, και ο Ιλια Ιβιτς ακολούθησε την πεπατημένη τόσων άλλων διεκδικώντας το ποσό των 788 χιλιάδων ευρώ.

ΠΑΟ
Κληρώνει για Μπασινά

Σήμερα έρχεται στην Αθήνα ο προπονητής της Πόρτσμουθ, Χάρι Ρέντναπ, και ο πρόεδρος της αγγλικής ομάδας, Μίλαν Μάνταριτς, προκειμένου να συζητήσουν με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον Αγγελο Μπασινά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ΒΒC. Το ενδιαφέρον της αγγλικής ομάδας για τον αρχηγό του Παναθηναϊκό είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, πριν ακόμη ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κάποιες επαφές με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή είχαν γίνει και τώρα οι Αγγλοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να κινηθούν για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αγγλικής ιστοσελίδας, ο προπονητής της Πόρτσμουθ, Χάρι Ρέντναπ, και ο πρόεδρος της αγγλικής ομάδας, Μίλαν Μάνταριτς, θα έρθουν στην Αθήνα και όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο πρόεδρος του συλλόγου, σκοπός του ταξιδιού τους είναι να συζητήσουν με τους παράγοντες του Παναθηναϊκού το ενδεχόμενο απόκτησης του Αγγελου Μπασινά.

Η αρχική προσφορά των Αγγλων στον Παναθηναϊκό έφτανε τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπολείπεται κατά 700.000 ευρώ της ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιο του παίκτη για να μείνει ελεύθερος από το «τριφύλλι». Αν καλυφθεί αυτή η διαφορά οι πράσινοι δε θα έχουν πρόβλημα να αποδεσμεύσουν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος προέρχεται από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Αν δεν έχει αντίρρηση και ο ίδιος, η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί και θα γίνει ο έκτος παίκτης μετά τους Βαζέχα, Βλάοβιτς, Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη (του οποίου η μεταγραφή στην Πόρτο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) και Μικάελσεν που θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.

Στην Αθήνα βρίσκονται από τη Δευτέρα ο 24χρονος Κροάτης μεσοαμυντικός, Ζντρίαν Αντριτς ο συμπατριώτης του, 28χρονος τερματοφύλακας Μάριο Γκαλίκοβιτς και ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, Ντουμίτρου Μίτου, ο οποίος γεννήθηκε στη Ρουμανία έχει πάρει όμως κροατικό διαβατήριο. Και οι τρεις θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα υπογράψουν στο τριφύλλι και θα ανακοινωθούν από την ΠΑΕ.

ΒΟΛΕΪ
Διπλή ήττα

Με διπλή αποτυχία επέστρεψε από την Πορτογαλία η Εθνική ομάδα των ανδρών, που υπέστη δυο ήττες από τους Ιβηρες στα πλαίσια των αγώνων του ομίλου για το «Γουόρλντ Λιγκ». Το αξιοσημείωτο είναι ότι και στα δυο παιχνίδια οι διεθνείς μας κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 σετ, αλλά τελικά υπέστησαν την ήττα, ενδεικτικό ίσως της κούρασης από τα πολλά ταξίδια που απαιτεί η διοργάνωση. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αρχικά ηττήθηκε το Σάββατο με 3-2 (23-25, 22-25, 25-23, 28-26, 15-13), ενώ το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και την Κυριακή (18-25, 17-25, 26-24, 25-22, 15-13).

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Κόκκινη κυριαρχία

Το σκηνικό δεν άλλαξε για ακόμα μία φορά. Ο Μίκαελ Σουμάχερ επανέλαβε αυτό που έχει μάθει να κάνει τα τελευταία χρόνια, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του γκραν πρι του Μανί-Κουρ στη Γαλλία και πετυχαίνοντας την ένατη φετινή του νίκη σε δέκα αγώνες. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής, αν και βρισκόταν στη δεύτερη θέση της εκκίνησης, κατάφερε με την πολύ έξυπνη τακτική των ανθρώπων της Φεράρι να προσπεράσει τον Φερνάντο Αλόνσο (Ρενό) μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πιτ-στοπ. Ο Ισπανός κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο έτερος οδηγός της Φεράρι, Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος προσπέρασε μόλις στον τελευταίο γύρο το Γιάρνο Τρούλι. Ακολούθησαν οι Τζένσον Μπάτον (Μπαρ), Ντέιβιντ Κούλθαρντ (Μακ Λάρεν), Κίμι Ραϊκόνεν (Μακ Λάρεν) και Χουάν Πάμπλο Μοντόγια (Γουίλιαμς).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Μίκαελ Σουμάχερ 90, 2. Ρούμπενς Μπαρικέλο 68, 3. Τζένσον Μπάτον 48, 4. Γιάρνο Τρούλι 46, 5. Φερνάντο Αλόνσο 33, 6. Χουάν Πάμπλο Μοντόγια 25. Η βαθμολογία των κατασκευαστών: 1. Φεράρι 158, 2. Ρενό 79, 3. Μπαρ 62, 4 Γουίλιαμς 37, 5. Μακ Λάρεν 22, 6. Ζάουμπερ 15.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στη σκιά της Εθνικής

H επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου «επισκίασε», όπως ήταν φυσικό, και την πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά. «Ολοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, είμαστε υπερήφανοι. Συγχαρητήρια σε όλους. Η επιτυχία αυτή της Εθνικής ομάδας μπορεί να οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμα πιο ψηλά, αν γίνουν οι σωστές κινήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος, σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, τόνισε πως στόχος παραμένει πάντα η κορυφή. «Κάνουμε νέο ξεκίνημα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός στοχεύει πάντα την κορυφή και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια». Ζιοβάνι και Καστίγιο στην πρώτη προπόνηση, δήλωσε ο Σερβοέλληνας προπονητής, ο οποίος επισήμανε πως υπάρχει ακόμα χρόνος για να γίνουν μεταγραφές, τονίζοντας, όμως, πως το βάρος έχει δοθεί στην απόκτηση αμυντικού, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό παράθυρο για κάποια ...έκπληξη.

Το μοναδικό νέο πρόσωπο ήταν ο Βραζιλιάνος, Ντακόλ, όμως, ο Μπάγεβιτς αναφέρθηκε στην τελευταία - χρονικά - μετεγγραφή του Ολυμπιακού, τον Μάριτς. «Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Εκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την Εθνική Ελπίδων της Σερβίας. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει. Τον περιμένουμε τις επόμενες μέρες για να ενσωματωθεί στην ομάδα».

ΣΤΙΒΟΣ - ΤΣΙΚΛΙΤΗΡΕΙΑ
Παγκόσμια ρεκόρ

Βροχή έπεσαν τα ρεκόρ και οι επιδόσεις στο διεθνές μίτιγνκ «Τσικλιτήρεια», που διεξήχθη την Κυριακή στο Παγκρήτιο Στάδιο. Βέβαια, αυτά που ξεχώρισαν ήταν τα δυο παγκόσμια ρεκόρ, αφού η Σβετλάνα Φεοφάνοβα στο επί κοντώ ξεπέρασε τα 4 μέτρα και 88 εκατοστά, βελτιώνοντας το παγκόσμιο με 4.87 που είχε η Ισινμπάγιεβα. Το άλλο παγκόσμιο ανήκει στη Σαμίτοβα, που το πέτυχε στα 3.000 στιπλ με 9.01.59, ενώ η Φανή Χαλκιά επιβεβαίωσε την καταπληκτική περίοδο φόρμας που διανύει. Στα 400 εμπόδια έσπασε το «φράγμα» των 54 δευτερολέπτων με χρόνο 53.99, που είναι φυσικά πανελλήνιο ρεκόρ. Η 25χρονη Χαλκιά είχε το προηγούμενο ρεκόρ με 54.16, από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Μπιντγκόζ. Στο τριπλούν γυναικών η Λεμπέντεβα πλησίασε το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 15 μέτρα και 34. Ο Κεντέρης είχε καλή επίδοση στα 200 μέτρα με 20.24, ενώ σπουδαία και η Κουβανή Μενέντεζ στον ακοντισμό γυναικών με 67.00.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ