ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασκήσεις τρομο-υστερίας

Ολοκληρώθηκε προχτές η άσκηση ετοιμότητας της λεγόμενης ολυμπιακής ασφάλειας με την κωδική ονομασία «Ποσειδώνος Τρίαινα». Πρόκειται για την τελευταία άσκηση από μια σειρά 10 ασκήσεων που έχουν στόχο την... καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού των δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στην ολυμπιακή ασφάλεια.

Χαρακτηριστικό του περιεχομένου ορισμένων από τις ασκήσεις ήταν το σενάριο της άσκησης «Ασπίς του Ηρακλέους 2004», της μεγαλύτερης, που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτη και στην οποία πήραν μέρος 400 Αμερικανοί «κομάντος». Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αντιμετώπιση διαδηλώσεων έξω από ξένες πρεσβείες και συνεργασία Ελλήνων και Αμερικανών ειδικών σε ζητήματα πρόληψης τρομοκρατικών ενεργειών, παρακολουθήσεις καθώς και συλλήψεις υπόπτων.

Η... Τρίαινα του Ποσειδώνα ήταν διακλαδική άσκηση στην οποία μετείχαν ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεων. Στα σενάρια περιλαμβανόταν τρομοκρατική απειλή από τη θάλασσα με κατάληψη πλοίου. Στόχος της άσκησης ήταν η βελτίωση της συνεργασίας των ειδικών δυνάμεων των τριών υπηρεσιών. Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και του ΟΛΠ.

Ηδη, έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν υπηρεσία οι πρώτοι αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και στρατιώτες από τους 40.000 που θα πάρουν μέρος στην ολυμπιακή ασφάλεια. Παράλληλα στα μέσα του μήνα αναμένεται να παραδοθεί για πλήρη λειτουργία το σύστημα επιτήρησης C4I, το οποίο θα παρακολουθεί τη ζωή των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να διεξαχθεί σε πραγματικές συνθήκες η γενική δοκιμή εφαρμογής των μέτρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ