ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούλη 2004
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΑ
«Στα χέρια του λαού το ποδόσφαιρο»

Τις θέσεις του ΚΚΕ για το ποδόσφαιρο, αλλά και την πραγματικότητα που επικρατεί ακόμα και μετά τη σπουδαία επιτυχία της Εθνικής στην Πορτογαλία θα αναλύσει τη Δευτέρα 12 Ιούλη (19.30) στο εκλογικό κέντρο του Κόμματος (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, 2ος όροφος) το Τμήμα Αθλητισμού της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας. Οπως αναφέρει η ΚΟΑ, παρά τις ρητορείες που έχουν ακουστεί μετά την επιτυχία της Εθνικής για λύση των χρόνιων προβλημάτων, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Η κυβέρνηση, που έχει την πρώτη ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι, διαλέγεται με τους μεγαλοεπιχειρηματίες να συμφωνήσουν ένα πλαίσιο που ευαγγελίζονται ότι θα δώσει λύσεις. Την ίδια ώρα όμως για πολλοστή φορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παραμένει εκτός συζήτησης. «Η όποια λογική προωθείται στα κατά καιρούς νομοσχέδια ακολουθεί τη λογική της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, τη λογική της αγοράς και όχι την κάλυψη της ανάγκης και του δικαιώματος του λαού και της νεολαίας για άθληση και ψυχαγωγία. Το ΚΚΕ επειδή θεωρεί το ποδόσφαιρο μια πολύ σημαντική υπόθεση που πρέπει να πάρει στα χέρια του ο λαός, επειδή εκτιμά ότι τίποτα δε θα αλλάξει, αν δε βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις ο λαός, οι άνθρωποι που αγαπούν και χρόνια συντηρούν στις γειτονιές το ποδόσφαιρο σαν λαϊκό αθλητικό παιχνίδι, έχει διαμορφώσει θέσεις για τη σωτηρία του ποδοσφαίρου, τις οποίες θέλει να συζητήσει πλατιά με τον κόσμο του ποδοσφαίρου» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΟΑ.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γρίφος με Ρεχάγκελ...

Χωρίζουν οι δρόμοι Ρεχάγκελ και Ζαγοράκη;

Sportidea

Χωρίζουν οι δρόμοι Ρεχάγκελ και Ζαγοράκη;
Από τον Οτο Ρεχάγκελ εξαρτάται η παραμονή του στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής. Αυτό τουλάχιστον είπε χτες μιλώντας στον «Flash 96» ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος τόνισε πως το συμβόλαιο με τον Γερμανό είναι σε ισχύ ως το 2006, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Ρεχάγκελ να διακόψει τη συνεργασία του με την Ελλάδα, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να τον κρατήσει με το ζόρι. «Το συμβόλαιο του προπονητή, όπως είπα και χθες είναι σε ισχύ έως το 2006. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η άψογη συνεργασία μας ως το Μουντιάλ της Γερμανίας. Από εκεί και πέρα όμως, σε περίπτωση που ο ίδιος ο προπονητής επικαλεστεί προσωπικούς λόγους και θέλει να διακόψει τη συνεργασία μαζί μας δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε με το ζόρι. Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σε αυτή την περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να το συζητήσουμε μαζί του και θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Αυτό που εγώ εκτιμώ από τις άπειρες συζητήσεις που έχω κάνει μαζί του είναι πως έχει διάθεση να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας και να προσφέρει τις υπηρεσίες του για δύο ακόμη χρόνια» είπε ο Β. Γκαγκάτσης.

Ο ίδιος ο Ρεχάγκελ, κατά την άφιξή του στη Γερμανία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έμπλεξε περισσότερο τα πράγματα, καθώς τόνισε μιλώντας στην «Bild» πως δεν τον ενδιαφέρουν τα χαρτιά και οι υπογραφές. «Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, γνωρίζετε καλά ότι ποτέ δε με ενδιέφεραν το χαρτιά και οι υπογραφές. Το σίγουρο είναι ότι θα βρίσκομαι στο Μουντιάλ του 2006. Θα δούμε... Θα μιλήσω πρώτα με τη γυναίκα μου την Μπεάτε και θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε. Τα δύο τρίτα της καρδιάς μου χτυπάνε για τη Γερμανία και το ένα τρίτο για την Ελλάδα», είπε ο Ρεχάγκελ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Εμεινε ο Ανατολάκης

Τη φανέλα του Ολυμπιακού θα συνεχίσει να φορά ο Γιώργος Ανατολάκης τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο, καθώς χτες Παρασκευή απάντησε θετικά στην πρόταση που του είχε κάνει την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Λούβαρης, στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του δεύτερου στην πειραϊκή ΠΑΕ. «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Ανατολάκη. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Τα θετικά προμηνύματα είχαν αρχίσει να διαφαίνονται από το βράδυ της Πέμπτης, καθώς παρά τη σημαντική μείωση των αποδοχών του έμπειρου αμυντικού, αλλά και τη διαφωνία (ο Ανατολάκης ήθελε διετές συμβόλαιο) στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, η επιθυμία του Ανατολάκη για να παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι ήταν πολύ μεγάλη και αποδείχτηκε καταλυτικός παράγοντας στην τελική του απόφαση.

ΠΑΟ
Επίσημα και άλλοι τρεις

Οπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε χτες και τις άλλες τρεις μεταγραφές που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για τον 28χρονο Κροάτη τερματοφύλακα Μάριο Γκαλίνοβιτς, τον 28χρονο Γάλλο αμυντικό Αλέν Ραγκουέλ και τον 29χρονο Ρουμάνο μέσο Ντουμίτρου Μίτου. Απομένει η ανακοίνωση της απόκτησης του Πολωνού επιθετικού Ματσιέι Μπικόφκσι που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα. Και οι τρεις ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και από χτες ξεκίνησαν προπονήσεις στην Παιανία, ενώ τη Δευτέρα θα ενσωματωθούν στην υπόλοιπη ομάδα που θα ξεκινήσει την προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Κατά τα άλλα, τις επόμενες ημέρες θα κριθεί το μέλλον του Αγγελου Μπασινά, ο οποίος εξαιρετικά δύσκολα θα παραμένει στον Παναθηναϊκό. Προτάσεις υπάρχουν από την Αγγλία, ανάμεσά τους φέρεται να είναι και η Λίβερπουλ, ο Παναθηναϊκός παραχωρεί τον αρχηγό του, αν ικανοποιηθεί οικονομικά, οπότε θεωρείται θέμα χρόνου το διαζύγιο των δύο πλευρών. Τέλος, φιλικό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο θα δώσει ο Παναθηναϊκός στο «Ντραγκάο» στις 11 Αυγούστου...

Συνάντηση... κορυφής

Θέματα που αφορούν στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέτασαν οι ηγεσίες των ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου, σε συνάντηση που διεξήχθη σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων. Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης, οι αντιπρόεδροι Γιώργος Λούβαρης και Πέτρος Κόκκαλης, ενώ από την πλευρά του Παναθηναϊκού παρόντες ήταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο πρόεδρος Αργύρης Μήτσου. Εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ ο πρόεδρος Γιάννης Γούμενος και ο Γιώργος Καλύβας. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε κατόπιν πρότασης του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού. Επειτα από τη συνάντηση οι υπεύθυνοι δε θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση, ενώ όπως τόνιζε ο Γιώργος Καλύβας δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση.

ΑΕΚ
«Πράσινο» από ΦΙΦΑ

Μέσα στα τόσα αρνητικά που ταλανίζουν την ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες καθημερινά, χτες υπήρξε και κάτι το θετικό. Ετσι στη χτεσινή πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων στη διοίκηση της ομάδας από τον Ντέμη Νικολαΐδη και τους συνεργάτες του η είδηση που ήρθε από τη ΦΙΦΑ ήταν ικανή να μοιράσει κάποια πρώτα χαμόγελα. Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου με έγγραφο που έστειλε στην ΕΠΟ γνωστοποίησε την άρση της απαγόρευσης διεθνών μεταγραφών που είχε επιβάλει τον περασμένο Γενάρη στην Ενωση λόγω των σημαντικών οφειλών της. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, «υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων και λόγω της καταβολής χρηματικών ποσών που εισπράχτηκαν μέσω της Ομοσπονδίας σας, τα οποία καταβλήθηκαν, θεωρούμε ότι θα πρέπει να αρθεί η προαναφερθείσα απαγόρευση», τονίζει χαρακτηριστικά η ΦΙΦΑ. Κατά τα άλλα, το θέμα του προπονητή και η συζήτηση με τους παίκτες που έχουν καταθέσει προσφυγή διεκδικώντας τα οφειλώμενά τους από την ΠΑΕ είναι στις πρώτες κινήσεις που υπολογίζει να κάνει η νέα διοίκηση. Οσον αφορά τον τεχνικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του Σαββατοκύριακου ίσως να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο Φερνάντο Σάντος, που αποτελεί πρώτη επιλογή για τον Νικολαΐδη, αλλά και το όνομα του Γιώργου Χατζάρα ακούγεται σαν αουτσάιντερ. Από και πέρα, για τους παίκτες οι προσφυγές των οποίων θα εκδικαστούν στις 20 Ιούλη, ο Νικολαΐδης θα αρχίσει τις επαφές προκειμένου να προσπαθήσει να πείσει ορισμένους από αυτούς. Ηδη κάποιες φήμες φέρνουν τον Ιβιτς να τα έχει βρει με τον πρώην συμπαίκτη του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ