ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Αγκυροβόλησε» ο Ριβάλντο

Στον Ολυμπιακό ανήκει από χτες ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο

Sportidea

Στον Ολυμπιακό ανήκει από χτες ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο
Το σπουδαίο όνομα που ήθελε ο κόσμος του Ολυμπιακού, αλλά και η διοίκηση της ομάδας, για τους δικούς της σκοπούς, ήρθε τελικά στους «ερυθρόλευκους». Ο Βραζιλιάνος διεθνής ποδοσφαιριστής Ριβάλντο είναι από χτες παίκτης της ελληνικής ομάδας, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο δυο χρόνων με ετήσιες απολαβές 1,5 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του συλλόγου, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, συμφώνησε σε όλα με την πλευρά του 32χρονου μεσοεπιθετικού. Ο παίκτης έφθασε χτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Μαδρίτη και μετέβη στα γραφεία του Ολυμπιακού για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να παρουσιαστεί επίσημα από τους «ερυθρόλευκους». Ο Ριβάλντο, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως, έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, της Μπαρτσελόνα και της Μίλαν, ενώ τους τελευταίους μήνες αγωνίστηκε για ένα διάστημα και στην πατρίδα του με τα χρώματα της Κρουζέιρο.

Την ώρα που ο Ριβάλντο έπαιρνε το αεροπλάνο για να έρθει στην Αθήνα, η νέα του ομάδα αναχωρούσε για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Οπως ήταν φυσικό, η μετεγγραφή του Βραζιλιάνου «σκίασε» και την αναχώρηση της ομάδας.

Αναμενόμενη ήταν και η σχετική ερώτηση προς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έδειξε ικανοποιημένος από την απόκτηση του «Ρίμπο». «Ενας τέτοιος παίκτης χρειάζεται σε κάθε ομάδα και φυσικά τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα προσφέρει, όπως τα προηγούμενα χρόνια που αγωνιζόταν», σχολίασε σχετικά ο 57χρονος τεχνικός.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Πήρε Νινιάδη

Συνεχίζει να ενισχύεται στο μεταγραφικό παζάρι η Κέρκυρα. Η νεοφώτιστη ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου προχώρησε και στη μεταγραφή του πρώην «ερυθρόλευκου» Ανδρέα Νινιάδη και βάζει πλέον γερές βάσεις για μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα. Το μόνο που απομένει είναι το τυπικό της διαδικασίας, δηλαδή η υπογραφή των συμβολαίων, κάτι που δε θα αργήσει να γίνει. Η μεταγραφή του Νινιάδη είναι η ένατη κατά σειρά, και η τελευταία μετά την απόκτηση του Γιώργου Αμανατίδη, τον οποίο θα έχει και πάλι ως συμπαίκτη μετά από αρκετό καιρό. Οι άλλες μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν είναι αυτές των Γήττα, Γκίμπρο, Μπούγκανεμ, Ντιαγέ, Γκίτκο, Μπράγκα και Γκαρόζη.

ΑΕΚ
Πάει και αυτός...

O τελευταίος να κλείσει την πόρτα... Κάπως έτσι εξελίσσονται τα πράγματα στην ΑΕΚ με τις εκδικάσεις των προσφυγών, αφού μετά τους Λάκη, Κασάπη, Τσάρτα, Ναλιτζή, η Ενωση έχασε χτες και τον Μιχάλη Καψή. Οπως αναμενόταν, η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ δικαίωσε στη συνεδρίαση της Τετάρτης τον Μιχάλη Καψή και με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά έκανε δεκτή την αίτησή του για λύση του συμβολαίου με την ΑΕΚ (από 6-7-2004) επιδικάζοντας παράλληλα τα νόμιμα. Ετσι, ο έμπειρος αμυντικός είναι πλέον ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μετεγγραφή του σε ομάδα της αρεσκείας του και οι πληροφορίες τον φέρνουν να οδεύει προς Γαλλία. Στην αντίπερα όχθη, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για την ΑΕΚ, η οποία χάνει μια ακόμη πολύτιμη μονάδα και πλέον η λύση για την απόκτηση του Κάρλος Γκαμάρα είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Μέσα σε όλα αυτά ο νέος τεχνικός της ομάδας, Φερνάντο Σάντος, που παρουσιάστηκε χτες επίσημα, αν και απέφυγε να οριοθετήσει τους στόχους για τη νέα χρόνια εντούτοις επισήμανε ότι αυτό που χρειάζεται είναι πολλή δουλιά. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να βγει από τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

ΠΑΟ
Κοντά σε Σκάτσελ

Τα σπουδαία επιφύλασσε για το τέλος ο Παναθηναϊκός, που πραγματοποίησε τελικά την 6η του μεταγραφή, αποκτώντας τον διεθνή Τσέχο μέσο Ρούντολφ Σκάτσελ. Μόνο το τυπικό της διαδικασίας απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 25χρονου άσου, που πέρσι αγωνίστηκε με απόλυτη επιτυχία με τη φανέλα της Μαρσέιγ. Για τον Σκάτσελ επέδειξαν ενδιαφέρον πολλές γαλλικές ομάδες, όμως ο Παναθηναϊκός κινήθηκε πιο γρήγορα και συμφώνησε να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Κατά τα αλλά το πρώτο δείγμα του φετινού Παναθηναϊκού ήταν κάτι παραπάνω από θετικό. Μπορεί η αντίπαλος του Τσέλιε Πούμπλικουμ να μην είναι ομάδα αρκετά δυνατή, αλλά οι «πράσινοι» στο πρώτο αγωνιστικό τεστ και με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους, έδειξαν θετικότατα στοιχεία, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε σκληρά και αντιαθλητικά. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 66' με κεφαλιά του Εκι Γκονζάλες μετά από σέντρα του Κυργιάκου, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 89' με τον Ντάριο Ρούσιτς.

ΑΡΗΣ
Εκλεισε ο Χατζάρας

Οριστικοποιήθηκε η πρόσληψη του Γιώργου Χατζάρα στην τεχνική ηγεσία του Αρη, μετά τις επαφές που είχε με ανθρώπους της διοίκησης. Ο Ελληνας προπονητής πήγε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη και συζήτησε με τους διοικούντες για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα, από τα οικονομικά μέχρι τις μεταγραφές και τον τόπο προετοιμασίας. Μετά τη συμφωνία βγήκε η εξής ανακοίνωση: «H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον προπονητή κ. Γιώργο Χατζάρα για τα επόμενα πέντε χρόνια». Στα μεταγραφικά, μετά τον Γιάννη Χρυσάφη, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει στον Παναθηναϊκό αποτελεί διακαή πόθο των ανθρώπων του Αρη. Ο λόγος για τον Νιρέν Ντεμπά, για τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα των νταμπλούχων και αναμένουν το «πράσινο» φως του Γιτζάκ Σουμ. Την ίδια στιγμή, είναι σε εξέλιξη οι επαφές για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, με τους Στέλιο Σφακιανάκη και Σωκράτη Πέτρου από την Ξάνθη να φέρεται πως θα είναι τα δύο επόμενα αποκτήματά της. Η έλευση του πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Σωτήρη Λυμπερόπουλου, από την άλλη, φαίνεται πως ανοίγει την πόρτα της εξόδου από τον Αρη του Αλέκου Δέλλιου. Ανοιχτό, στο μεταξύ, παραμένει το θέμα της έναρξης της προετοιμασίας, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει αυτή να ξεκινάει την Παρασκευή.

ΣΤΙΒΟΣ
Σοκ με Γκατσιούδη

Η ατυχία τον είχε χτυπήσει εδώ και καιρό, όμως τελικά δεν μπόρεσε να επανέλθει στην απαιτούμενη αγωνιστική κατάσταση ώστε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας. Ο Κώστας Γκατσιούδης πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει την προσπάθεια, καθώς ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη, ο οποίος παρά τις πολλές προσπάθειες και θεραπείες δεν έχει υποχωρήσει. Ο «Γκατς» τις προηγούμενες εννέα ημέρες βρισκόταν στην Καλαμάτα, κάνοντας την τελευταία του προσπάθεια. Ομως οι δυσκολίες που συναντούσε στη ρίψη των βολών, τον οδήγησε στο να πάρει την οριστική του, ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση, του να ξεχάσει παντελώς το μεγάλο ραντεβού της χώρας μας.. Να θυμίσουμε ότι ο 31χρονος ακοντιστής μας είχε τραυματιστεί πριν από δύο χρόνια, στη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ στίβου της Θεσσαλονίκης. Ο Γκατσιούδης σε μία από τις βολές του, έπεσε και χτύπησε σοβαρά στην ωμοπλάτη. Στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε πολύ με συνεχείς θεραπείες, προσπαθώντας να βρει την καλή αγωνιστική του κατάσταση.

ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ
Στον τελικό η Αργεντινή

Την αντίπαλό της στον τελικό του Κόπα Αμέρικα περιμένει η Αργεντινή, καθώς τα ξημερώματα έγινε η πρώτη ομάδα που θα διεκδικήσει την κατάκτηση του τίτλου στη διοργάνωση. Η «Μπιανκοσελέστε» επικράτησε 3-0 της κατόχου του τίτλου Κολομβία, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη στη Λίμα και την οποία παρακολούθησαν 22.000 θεατές. Στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη. Η Αργεντινή άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό με τον Κάρλος Τέβες, απέκτησε προβάδισμα 2-0 με τον Λουίς Γκονζάλες στο 50', ενώ ο Χουάν Πάμπλο Σορίν ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ομάδας του δέκα λεπτά πριν από το φινάλε.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομπέρτο Αμποντανζιέρι, Χαβιέ Ζανέτι, Φαμπρίσιο Κολοτσίνι, Γκαμπριέλ Χάιντζε, Χουάν Πάμπλο Σορίν, Χαβιέ Μασεράνο, Λουίς Γκονζάλες, Κάρλος Τέβες, Σέζαρ Ντελγκάδο (61' Μάουρο Ροσάλες), Λουσιάνο Φιγκερόα (65' Φακούντο Κιρόγκα), Κίλι Γκονζάλες (85' Ντιέγκο Πλασέντε).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Χουάν Κάρλος Ενάο, Γκονζάλο Μαρτίνες, Αντρες Ορόσκο, Αντρες Γκονζάλες, Γκουστάβο Βικτόρια, Οσκαρ Ντίας, Αμπελ Ενρίκε Αγκιλάρ (58' Τζον Βιαφάρα), Χαΐρο Πατίνο, Ελκιν Μουρίγιο (62' Εντισον Περέα), Εντβιν Κόνγκο, Τρέσορ Μορένο (74' Νταβίντ Φερέιρα).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ