ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Ιούλη 2004
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ
«Θύματα» οι αθλητές

Δύσκολες ώρες για τους αθλητές του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Sportidea

Δύσκολες ώρες για τους αθλητές του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ
Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες αθλητικές ομοσπονδίες, όσον αφορά στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Παρά τις εξαγγελίες του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού ότι άμεσα θα δοθούν έστω και με σημαντική καθυστέρηση τα υπόλοιπα χρήματα που οφείλονται στις ομοσπονδίες από τα κονδύλια για την ολυμπιακή προετοιμασία, εντούτοις η πραγματικότητα δείχνει να είναι διαφορετική.

Οπως και να έχουν τα πράγματα, πάντως, οι αθλητές του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ δείχνουν να πληρώνουν το... μάρμαρο σε τελική ανάλυση από τις διαφωνίες της πολιτείας με την ομοσπονδία, όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση της δεύτερης. Και αυτό γιατί η ομοσπονδία του αθλήματος στη χώρα μας απειλεί από χτες με διακοπή της προετοιμασίας της Ολυμπιακής ομάδας, (Νικολαΐδης, Μουρούτσος, Αθανασόπουλου, Μυστακίδου) που προπονείται με την αντίστοιχη ομάδα στο Λουτράκι, μετά από την ενημέρωση, την οποία είχε από το υφυπουργείο Αθλητισμού σχετικά με την οικονομική επιχορήγηση του 2004.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδία «στο αίτημα της ΕΛΟΤ να επιχορηγηθεί από την πολιτεία, η απάντηση των εκπροσώπων του υφυπουργείου ήταν αρνητική. Μάλιστα, τονίστηκε στην ΕΛΟΤ πως αν επιθυμούν την επανασύνδεση των κομμένων τηλεφωνικών γραμμών και την πληρωμή των ενοικίων των Γραφείων της ομοσπονδίας, θα πρέπει το αίτημα αυτό να ζητηθεί εγγράφως και μάλιστα η ΓΓΑ να ονοματίσει τις υποχρεώσεις τους, ώστε να τους διαθέσουν τα παραπάνω χρήματα. Κάτι ανάλογο (να καταβάλει η ΓΓΑ τον προϋπολογισμό της ομοσπονδίας μόνο εφόσον εγκρίνει τις πληρωμές), έγινε πρόσφατα δύο φορές, με αποτέλεσμα η πολιτεία να καταργεί την ομοσπονδία και να κάνει τη διαχείριση στην ΕΛΟΤ».

Η ομοσπονδία ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ τονίζει «ότι η Ολυμπιακή ομάδα, οι εθνικές ομάδες, οι αγωνιστικές δραστηριότητες και γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον αθλητισμό, έχουν να επιχορηγηθούν από τις 30 Ιανουαρίου του 2004 και η πολιτεία εγκρίνει μόνο τις καταβολές των μισθών των υπαλλήλων της ΕΛΟΤ και των υποχρεώσεών μας στο ΙΚΑ και στην Εφορία».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη ομοσπονδία αναφέρει χαρακτηριστικά δυο περιστατικά που φανερώνουν την πραγματικότητα στο χώρο του αθλήματος «Ας μην ξεχνάμε και την αποστολή του Πανευρωπαϊκού Ανδρών - Γυναικών στη Νορβηγία που μετέβησαν ιδίοις εξόδοις, χωρίς ακόμα να έχουν πάρει τα χρήματα από την ΓΓΑ. Ακόμα και η Ολυμπιακή Ομάδα γύρισε άρον άρον από την προετοιμασία της στην Κορέα, διότι δεν εκταμιεύτηκαν χρήματα, για να μπορέσουν να πληρωθούν ξενοδοχεία και εισιτήρια.

ΠΟΛΟ
Τελευταίο τεστ

Για τη Βουδαπέστη αναχωρεί σήμερα, όπου και θα πραγματοποιήσει το τελευταίο τεστ προετοιμασίας της, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Στην αποστολή, μετέχουν συνολικά 15 πολίστες, με τον Γιώργο Ρέππα, ο οποίος όπως φαίνεται ξεπέρασε τελικά τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά οι 15 παίκτες, που θα έχει στη διάθεσή του ο Σάντρο Καμπάνια είναι οι: Γιώργος Ρέππας, Νίκος Δεληγιάννης, Φίλιππος Καραμπέτσος (τερματοφύλακες), Κώστας Λούδης, Δημήτρης Μάζης, Τάσος Σχίζας (αμυντικοί), Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, Χρήστος Αφρουδάκης, Γιάννης Θωμάκος, Θόδωρος Καλακόνας, Στέφανος Σάντα, Αργύρης Θεοδωρόπουλος (περιφερειακοί), Γιώργος Αφρουδάκης, Αντώνης Βλοντάκης, Μάνθος Βουλγαράκης (φουνταριστοί).

Την αποστολή συνοδεύουν ακόμη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάντρο Καμπάνια, ο συνεργάτης του Παναγιώτης Τρούλος, ο προπονητής των τερματοφυλάκων Θόδωρος Μπερδές, ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Μοσχόπουλος, ο Γιάννης Μοντεσάντος, όπου θα έχει και την επιμέλεια της στατιστικής ανάλυσης και ο μάνατζερ Αντώνης Αρώνης. Στο τουρνουά «Γιούνικουμ Καπ», που διεξάγεται στην ουγγρική πρωτεύουσα και αρχίζει την Παρασκευή (30 του μήνα) και ολοκληρώνεται την Κυριακή (1 Αυγούστου) μετέχουν τέσσερις ομάδες, η διοργανώτρια Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γερμανία.

ΠΑΟ
Νίκη με ... πειράματα

Με νίκη έκλεισε τη σειρά των φιλικών παιχνιδιών στη Σλοβενία ο Παναθηναϊκός, αφού στον τελευταίο αγώνα, χάρις σε ένα γκολ του νεοαποκτηθέντα Ματσέι Μπικόφσκι τρία λεπτά πριν το τέλος από προσπάθεια του Ντέμπα, οι «πράσινοι» επικράτησαν της Μπέλα Κράινα με 1-0. Οπως συνηθίζεται σε τέτοια φιλικά προετοιμασίας, ο Γιτζάκ Σουμ έκανε πολλά πειράματα και με εξαίρεση τους Γκούμα, Επαλέ και Ολισαντέμπε που ήταν από την αρχή εκτός πλάνων του Ισραηλινού, χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του στη Σλοβενία. Επόμενος σταθμός των πράσινων το Αμστερνταμ για το τουρνουά που διοργανώνει ο Αγιαξ και στο οποίο θα λάβει μέρος και η Ρίβερ Πλέιτ από την Αργεντινή. Πρώτος αντίπαλος ο Αγιαξ στις 30 του μήνα.

Κατά τα άλλα, κορυφώνεται η αγωνία για τον Αγγελο Μπασινά, όσον αφορά στο μέλλον του. Από τη στιγμή που αποσαφηνίστηκε και η επιθυμία των διοικούντων για την πώληση του παίκτη στους οικονομικούς όρους που έχει θέσει η ΠΑΕ για την αποδέσμευσή του, ο εκπρόσωπός του έχει επισπεύσει τις διαδικασίες και οι επαφές με τους ενδιαφερόμενους συλλόγους έχουν μπει στην τελική τους ευθεία. Ωστόσο, αν αυτές οι επαφές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, ο παίκτης καλείται μέχρι την Τετάρτη να ενσωματωθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Θετικό ξεκίνημα

Καθ' όλα θετικό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής μας στο διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις» αφού οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη συνέτριψαν τη Βραζιλία στον πρώτο αγώνα με 105-61. Οι διεθνείς είχαν επιβάλει το ρυθμό τους, έχοντας απόλυτη υπεροχή, κυριαρχία και πλουραλισμό από λύσεις, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι ενόψει και της έναρξης των υποχρεώσεών τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός που άφησε εκτός δωδεκάδας τους Αλβέρτη, Τσαρτσαρή και Ζήση, έμεινε ικανοποιημένος από την εν γένει διάθεση της ομάδας: «Κάναμε πράγματα που δοκιμάζουμε στην προπόνηση, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε. Περιμέναμε, βεβαίως, ένα πιο δυνατό τεστ αλλά πιέσαμε και γενικά δείξαμε τι θέλουμε να κάνουμε» σχολίασε για να προσθέσει: «Εχουμε το χρόνο να βρούμε το τάιμινγκ για να διαβάζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους αντιπάλους, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό τους παιχνίδι». Ο Γιαννάκης αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό του Γιαννούλη: «Ο Γιάννης πρόσφερε, αλλά στη δεδομένη στιγμή περιμέναμε κάτι περισσότερο». Οσο για τον Τσακαλίδη, επιβεβαίωσε ότι δεν τον υπολογίζει. Στο πρώτο παιχνίδι η Λιθουανία έκανε επίδειξη δύναμης και επικράτησε της Ιταλίας με 88-67 (Λαβρίνοβιτς 21, Μασιγιάουσκας 13, Γιασικεβίτσιους 11, Γιαβτόκας 10 - Μπαζίλε 13, Γκαλάντα 13).

  • Χτες το βράδυ η εθνική μας αντιμετώπιζε τη Λιθουανία ενώ η Βραζιλία κοντράρονταν με την Ιταλία.
«Κυανέρυθρος» ο Οικονόμου

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον Νίκο Οικονόμου, ο οποίος ολοκλήρωσε και τυπικά τη συμφωνία του με τον Πανιώνιο την Τρίτη υπογράφοντας συμβόλαιο 1+1 χρόνων με την «κυανέρυθρη» ΚΑΕ, η οποία ολοκλήρωσε με τη μετεγγραφή αυτή το ρόστερ της νέας περιόδου. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή τη συνεργασία. Θα συνεργαστώ με έναν άνθρωπο, τον κ. Λιανό, ο οποίος είναι κάτι νέο για το ελληνικό μπάσκετ. Μακάρι το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι πρόεδροι. Ολα τα υπόλοιπα θα φανούν στην πορεία», δήλωσε ο έμπειρος παίκτης μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

ΗΡΑΚΛΗΣ
Εμεινε ο Μίετσελ

Την απογοήτευση για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Ράιτ ακολούθησε η χαρά της παραμονής του Μάρτιν Μίετσελ στον Ηρακλή αφού ο Πολωνός επιθετικός θα παραμείνει στον «Γηραιό» για άλλα 2 χρόνια. Ο Μίετσελ βρισκόταν υπ' ατμόν από τον Ηρακλή και η ΑΕΚ είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ωστόσο με την άφιξη του Σέρχιο Μαρκαριάν τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Ουρουγουανός επιθυμούσε διακαώς την παραμονή. Οι άνθρωποι της διοίκησης επικοινώνησαν με τον ποδοσφαιριστή ενημερώνοντάς τον για την πρόταση. Ο Πολωνός πήγε στα γραφεία της κυανόλευκης ΠΑΕ και αφού συζήτησε με τους διοικούντες για περισσότερο από 2 ώρες, συμφώνησε να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο διετούς διαρκείας με τις ετήσιες απολαβές να φτάνουν τα 220.000 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ