ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004
Σελ. /28
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ «Ρ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Στρατοκρατούμενη περιοχή η Αθήνα της... «εκεχειρίας»
  • Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες και οι αμερικανικές εταιρίες, που έχουν αναλάβει την ασφάλεια της Ολυμπιακής Αθήνας, ετοιμάζονται ήδη για τη μετα-Ολυμπιακή τους δραστηριότητα
  • Ηδη έχουν δημιουργήσει μία βάση δεδομένων με φωτογραφίες... «υπόπτων» που μέχρι το 2006 θα φτάσουν τις 10.000!

Ολυμπιακή ασφάλεια υπό την αιγίδα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

Associated Press

Ολυμπιακή ασφάλεια υπό την αιγίδα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών
Ενας ασφυκτικός κλοιός γεμάτος απαγορεύσεις, παρακολουθήσεις από αέρα και στεριά, κόκκινες ζώνες, συστοιχίες «πάτριοτ» και «κρόταλ», φρεγάτες, υποβρύχια, κομάντος, χιλιάδες ηλεκτρονικές κάμερες, ένα ειδικό αερόπλοιο, ΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Η παραπάνω περιγραφή δεν αφορά κάποια εμπόλεμη ζώνη. Είναι η Αθήνα της... «Ολυμπιακής εκεχειρίας» και του «αρχαίου αθάνατου πνεύματος», λίγες μέρες πριν την επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Αυτόν τον κλοιό που στήνεται όλους τους προηγούμενους μήνες, έχουν επιμεληθεί ξένες μυστικές υπηρεσίες και αμερικανικές εταιρίες και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, με την ανοχή και τη συνεργία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να νιώθουν ασφαλείς όσοι βρεθούν στην πόλη κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Και για όλα αυτά οι Ελληνες εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ!

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ζήτησαν τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από την Ολυμπιακή Συμβουλευτική Ομάδα (που απαρτίζεται από μυστικές υπηρεσίες επτά κρατών: ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Αυστραλία) να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να βγούμε αλώβητοι από τη σκληρή δοκιμασία της Ολυμπιάδας. Δηλαδή ζήτησαν από το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.

Αμερικανικές εταιρίες, ως επί το πλείστον, - με πρώτη και καλύτερη τη SAIC - ανέλαβαν τις εργασίες εγκατάστασης του «μεγάλου αδελφού», γνωστού και ως «Σύστημα Παρακολούθησης C4I». Το «C4I» δημιουργεί ήδη βάση δεδομένων και η Ελληνική Αστυνομία εκτιμά πως μέχρι το 2006 θα υπάρχουν περίπου 10.000 φωτογραφίες «υπόπτων»! Και βέβαια αναμένεται να συνεχίσει τις εργασίες του στη χώρα μας και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Παρά το γεγονός ότι η επίσημη εκδοχή για το κλίμα αστυνομοκρατίας είναι η προστασία των Ολυμπιακών Αγώνων, μία ανάσα πριν την έναρξή τους, το 50% ή δεν έχει τοποθετηθεί ή δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Και έτσι αποκαλύπτεται πλέον η πραγματική πρόθεση. Που δεν είναι άλλη από την εγκατάσταση - με πρόσχημα τους Αγώνες - ενός εκτενούς συστήματος παρακολούθησης όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Αλλωστε, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι οι κάμερες παρακολούθησης μετα το τέλος των Αγώνων θα τοποθετηθούν σε όλες τις ελληνικές επαρχιακές πόλεις.

Δόγμα Ολικής Ασφάλειας

Το δόγμα Ολικής Ασφάλειας, που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, περιλαμβάνει:

  • Φρούρηση 216 ξενοδοχείων στην Αττική και στις Ολυμπιακές πόλεις.
  • Ενεργοποίηση 1.400 αστυνομικών για την προστασία των ξένων επισήμων.
  • Ανάπτυξη Αντιαεροπορικής Ομπρέλας πάνω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
  • Στεγανοποίηση των συνόρων από ισχυρές δυνάμεις τοπικών Αστυνομικών Διευθύνσεων.
  • Λειτουργία του συστήματος παρακολούθησης «C4I».
  • Λειτουργία του συστήματος «TETRA».
  • Επιφυλακή του ΝΑΤΟικού τάγματος από την Τσεχία.
Το «Ζέπελιν»...

Πάνω από τον αττικό ουρανό κυκλοφορεί το «Ζέπελιν». Φορτωμένο με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας. Στόχος είναι να παρακολουθεί τα πάντα, πάνω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Το κόστος του αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ το μήνα.

Σκίτσο του Δερβενιώτη
Σκίτσο του Δερβενιώτη
Η SAIC, στην οποία ανήκει το «Ζέπελιν», το έχει νοικιάσει στο ελληνικό κράτος για 4 μήνες. Το αερόπλοιο έχει χαρακτηριστεί από κυβερνητικούς παράγοντες ως «συμπληρωματικό μέτρο στην Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

Τροχαία και... διαδηλώσεις

Περίπου 1.600 κάμερες βρίσκονται στους δρόμους «για να καλύπτουν τις ανάγκες της κυκλοφορίας», λένε οι κυβερνώντες. Πηγές όμως του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ανέφεραν πρόσφατα πως οι κάμερες χρειάζονται να βοηθούν την Ελληνική Αστυνομία, όπως σε ένα τροχαίο ή μία διαδήλωση. Αλλωστε, οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν το ότι οι κάμερες καταγράφουν ήχο, όχι όμως μία φυσική συνομιλία δύο ή περισσοτέρων προσώπων, αλλά μόνο κρότο ή εκπυρσοκρότηση.

Θέση και στους δρόμους του Πειραιά έχουν βρει 100 κάμερες. Παράλληλα, οπτικές ίνες, έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του Πειραιά κάτω από το νερό, προκειμένου να ελέγχονται όλα τα καράβια που εισέρχονται στο λιμένα.

Το προσωπικό που θα χρησιμοποιηθεί για την Ολυμπιακή Ασφάλεια, αγγίζει τα 70.000 άτομα, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Περίπου 51 πλοία θα βρίσκονται στο θαλάσσιο χώρο της χώρας μας. Παράλληλα, στα διεθνή χωρικά ύδατα νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, θα αναπτυχθεί ο συμμαχικός στόλος του ΝΑΤΟ...


Και «Πάτριοτ» στην υπηρεσία των Ολυμπιακών Αγώνων
Και «Πάτριοτ» στην υπηρεσία των Ολυμπιακών Αγώνων


Πέτρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ

Χτες έγινε δεκτός στην Αθήνα - με τιμές αρχηγού κράτους - ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ζ. Ρογκ. Χτες, επίσης, μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC μια εκπομπή. Ιδιαίτερη εκπομπή. Ιδού το περιεχόμενό της (όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα του BBC):

***

«Μετά από προηγούμενα σκάνδαλα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας εμφανίζονται σαν μια επιστροφή στις ολυμπιακές αξίες. Ωστόσο, υπάρχουν αποδείξεις ότι η ψήφος ενός μέλους της ΔΟΕ - το κλειστό κλαμπ που ελέγχει τους Αγώνες - εξακολουθεί να προσφέρεται προς πώληση. Μετά από ενός έτους έρευνα, το "Πανόραμα" ανακάλυψε τι πρέπει να δώσεις για να πάρεις τους Αγώνες. Και η απάντηση είναι πολύ απλή: Μετρητά!

***

» Συνεργάτες της εκπομπής εμφανίστηκαν ως σύμβουλοι μεγάλων επιχειρηματιών που επιθυμούσαν την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Οι άνθρωποι που υποστήριξαν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ψήφους είναι βετεράνοι της ολυμπιακής οικογένειας: Επαγγελματίες ατζέντηδες που στο παρελθόν έχουν πληρωθεί με εκατοντάδες χιλιάδες λίρες από προηγούμενες διεκδικήτριες πόλεις, για να εξασφαλίσουν τις ψήφους των αθανάτων. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν διασυνδέσεις και επιρροή μέσα στη ΔΟΕ. Ολοι ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη δεχτεί προτάσεις για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τις διεκδικήτριες πόλεις του 2012.

***

»Μέλος της ΔΟΕ πουλάει ψήφους (...). Ο Βούλγαρος Ιβάν Σλάβκοφ (σ.σ: μέλος της ΔΟΕ) βιντεοσκοπήθηκε κρυφά από το πρόγραμμα της τηλεόρασης του BBC, να συζητά με ποιον τρόπο μπορούν να εξαγοραστούν οι ψήφοι άλλων μελών της ΔΟΕ. Τέσσερις ατζέντηδες των Αγώνων βιντεοσκοπήθηκαν, δε, να λένε ότι μπορούν να εξασφαλίσουν σχεδόν τις μισές από τις ψήφους που είναι απαραίτητες...

***

»Σύμφωνα με τους κανόνες της ΔΟΕ, τα μέλη της απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε επαφή με άτομα ή εταιρίες των οποίων η δραστηριότητα δε συνάδει με τις βασικές αρχές του ολυμπιακού χάρτη. Ωστόσο, ο "προφέσορ" Σλάβκοφ συζητά ανοιχτά με το "New London Ventures" - μια ψεύτικη εταιρία που ίδρυσε η εκπομπή - για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν οι ψήφοι διά της πλαγίας οδού... Ο αθάνατος Σλάβκοφ είπε ότι είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις, σχετικά με τον τρόπο που ο ίδιος θα ψηφίσει για την ανάθεση των Αγώνων. Και πρόσθεσε: Αλλα μέλη της ΔΟΕ για να καθορίσουν την ψήφο τους ζητούν επιχειρηματικά συμβόλαια. Η συνάντηση με τον αθάνατο κανονίστηκε από το Γκόραν Τάκατς, έναν από τους τέσσερις ατζέντηδες που ειδικεύονται να βοηθούν πόλεις να κερδίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

***

»Οι ρεπόρτερ του BBC εμφανίστηκαν σαν σύμβουλοι των επιχειρηματιών πελατών τους από το Ανατολικό Λονδίνο, που επιδιώκουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί στην πόλη τους. Συναντήθηκαν με 4 ατζέντηδες που υποστήριξαν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν συνολικά 54 ψήφους. Μόλις 9 λιγότερες από τις 63 που χρειάζονται για να κερδίσει μια πόλη τους Αγώνες. Ο κ.Τάκατς ονομάτισε περισσότερα από 30 μέλη της ΔΟΕ, που, όπως είπε, μπορεί να τους πλησιάσει για να διαπραγματευτεί την ψήφο τους υπέρ του Λονδίνου».

***

Αυτά μετέδωσε χτες το BBC.

Από μας ένα μόνο σχόλιο: Περιμένουμε με «ανυπομονησία» την έρευνα που έχει διατάξει για το θέμα η ...ΔΟΕ.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ