ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004
Σελ. /28
2004 ΑΜΑΡΤΙΕΣ
Εκδούλευση

Από δημόσιες σχέσεις πάντως, στην «Αθήνα 2004» πάνε καλά. Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως με προσωπική παρέμβαση στελέχους της εταιρίας, ο οποίος ασχολείται με τα των Μέσων Ενημέρωσης, δόθηκαν 30 - 40 διαπιστεύσεις, για να κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους στις Ολυμπιακές λωρίδες, εκδότες και διευθυντές κάποιων εφημερίδων, τηλεοπτικών σταθμών και περιοδικών.

Υποτίθεται, βέβαια, πως σε αυτές τις λωρίδες απαγορεύεται να κινείται οποιοδήποτε άλλο όχημα εκτός από αυτά της Ολυμπιακής οικογένειας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της αστυνομίας και όλα τα υπόλοιπα πρώτης ανάγκης οχήματα. Παρ' όλα αυτά, το στέλεχος έκανε το θαύμα του.

Τσιμουδιά...

Οτι δε θα μιλούσαν μεταξύ τους τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», μέσω κινητών τηλεφώνων, είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Κι όμως. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας έλεγε ότι αποφεύγουν να συνεννοούνται με τα κινητά τους, γιατί αυτά παρακολουθούνται...

Οχι πως δεν το ξέραμε, βέβαια, ότι γενικώς τα κινητά τηλέφωνα παρακολουθούνται. Απλώς φοβούμαστε μήπως προκύψει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια των Αγώνων και μείνουν «ξεκρέμαστοι» οι άνθρωποι... Οπότε έχουν επιλέξει τις κατ' ιδίαν συνεννοήσεις και με τα κινητά εκτός αιθούσης.

Μπέρδεμα

Οπως πήγαν, έφυγαν. Πρόκειται για αρκετούς δημοσιογράφους, οι οποίοι γνώριζαν πως θα μείνουν στο Χωριό Τύπου στον Αγιο Ανδρέα. Πήγαν λοιπόν εκεί, αλλά διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε χώρος για τη διαμονή τους. Ετσι, οι αρμόδιοι της Οργανωτικής, αναζητούσαν ξενοδοχείο ή κρουαζιερόπλοιο για να τους πάνε...

Οι προστάτες...

Για να γίνει αντιληπτό πόσο στενή είναι η σχέση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με την ασφάλεια της Ολυμπιάδας της Αθήνας, αξίζει να υπενθυμίσουμε ποια είναι η «SAIC». Η εταιρία αυτή («Science Applications International Corporation») με τους 43.000 υπαλλήλους σε 150 χώρες του κόσμου, είναι στενός συνεργάτης της CIA, του FBI και του ΝΑΤΟ. Απαρτίζεται από πρώην επίλεκτους στρατιωτικούς των ΗΠΑ και στελέχη της CIA που βρίσκονται στα υψηλότερα κλιμάκια της εταιρίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί παλιότερη δήλωση του Αμερικανού - «ντίλερ» της εταιρίας - πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, που είχε ξεκαθαρίσει το καλοκαίρι του 2002, με δήλωσή του, ότι η «SAIC» ...«τους» έχει παρελθόν και αποτελεί εγγύηση για να αναλάβει την ασφάλεια των Αγώνων. «Δεν είναι καιρός για πειραματισμούς και νέα πράγματα για να δοκιμάσουμε κάτι καλύτερο. Η δική μας εταιρία έχει παρελθόν και αποτελεί εγγύηση».

Ποιο είναι αυτό το παρελθόν; Η συμμετοχή της σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Κόσσοβο και τη Σερβία. Αισθητή ήταν η παρουσία της στη Βενεζουέλα έχοντας, μέσω μιας θυγατρικής εταιρίας, τον έλεγχο στον τομέα του λογισμικού, της λειτουργίας της Εταιρίας Πετρελαίων Βενεζουέλας (PdVSA - ΕΠΒ). Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΒ, καθαιρέθηκε στη συνέχεια από την κυβέρνηση της «Πέμπτης Δημοκρατίας» του Ούγο Τσάβες.

Στα τελευταία συμβόλαιά της εντάσσεται και ένα, αξίας 650 εκατομμυρίων δολαρίων, για παροχή υπηρεσιών στις δυνάμεις του αμερικανικού στρατού που κατέχουν το Ιράκ. Εχει αναλάβει τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού στο λιμάνι του Ουμ Κασρ και παρέχει συμβούλους στο κατοχικό καθεστώς της Βαγδάτης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ