ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
Σελ. /32
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Χάλκινος ο Σαμπάνης

Ο Σαμπάνης πανηγυρίζει το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα
Ο Σαμπάνης πανηγυρίζει το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα
Το πρώτο μετάλλιο στη χώρα μας χάρισε χτες στην Αρση Βαρών ο Λεωνίδας Σαμπάνης κατακτώντας την τρίτη θέση στην κατηγορία των 62 κ. των ανδρών. Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο της Νίκαιας ο 33χρονος Λεωνίδας παίζοντας πολύ έξυπνα κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τα δύο ασημένια στους Αγώνες της Ατλάντα και του Σίδνεϊ και έβαλε τέλος στην καριέρα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας σεφτέ στα μετάλλια για την Ελλάδα... Ο Σαμπάνης σήκωσε 145 κιλά στην κίνηση του αρασέ και 167,5 κ. στο επολέ-ζετέ και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου πίσω από τους Κινέζους Σι που σήκωσε 325 κιλά στο σύνολο και Λι που σήκωσε επίσης 312,5 κ., ίδια δηλαδή με τον Ελληνα πρωταθλητή, αλλά ο Κινέζος ήταν 22 γραμμάρια (!) ελαφρύτερος. Ο Λεωνίδας ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 140 κ. στο αρασέ χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ακολούθησε η επιτυχημένη προσπάθεια του Ελληνα πρωταθλητή στα 145 κ. Ετσι, «έκανε» τη δεύτερη στα 145 και απέκτησε μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του Βούλγαρου Ανγκέλοφ (137,5) και του Βορειοκορεάτη Ιμ (140), αφού αμφότεροι είχαν ζυγιστεί βαρύτεροί του. «Το πίστευα πραγματικά ότι θα κατακτούσα ένα μετάλλιο, αλλά δε γνώριζα το χρώμα. Από τα τρία μετάλλια που έχω κερδίσει σε Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το ξεχωρίζω περισσότερο», δήλωσε μετά την επιτυχία του ο Ελληνας αθλητής.

Δεν τα κατάφερε η Καστρίτση

Στα ...ρηχά έμεινε η Χαρίκλεια Καστρίτση στο Β΄ γκρουπ των 58 κ. γυναικών που αγωνίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο της Αρσης Βαρών στη Νίκαια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε τρίτη, μεταξύ 4 αθλητριών, απογοητεύοντας με την εμφάνισή της και έδειξε αρκετά επηρεασμένη από το πρόβλημα τραυματισμού που της προέκυψε (μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου) κατά τη δεύτερη προσπάθειά της στο αρασέ. Η Καστρίτση πραγματοποίησε δύο όλες κι όλες έγκυρες προσπάθειες, μία σε κάθε κίνηση και με 200 κιλά στο σύνολο (90 αρασέ - 110 ζετέ) κατέλαβε την τρίτη θέση, μένοντας μακριά τόσο από τις επιδόσεις της, όσο και από τις προσδοκίες μας. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Φράνκα Γκμπόντο από τη Νιγηρία με 212,5 κ.

Στο νοσοκομείο ο Δήμας

Στο νοσοκομείο της Νίκαιας μεταφέρθηκε χτες το βράδυ εσπευσμένα ο Πύρρος Δήμας μετά από θλάση που υπέστη στον καρπό του δεξιού χεριού κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ωστόσο, η κατάσταση του Ελληνα αρσιβαρίστα δεν εμπνέει ανησυχία και μετά την ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε πήρε εξιτήριο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ